Chrysler Neon 2.0 -97 oudot oireet ja ongelmat

signe666

Autoni:

Chrysler Neon 2.0 LE, -97, bensakone, automaattivaihteet, ajettu 179 500km, pidetty kuin kipeää p*llua


Taustaa:

Auto on ollut samassa taloudessa uudesta asti, ensin mun isällä 10v ja sitten siirtyi mun (=tumpulan tyttärensä käyttöön), kottura on ollut varsinainen murheenkryyni, aiemmin hajonnut jäähdytin, yksi sylinteri pamahti kymmenisen vuotta sitten (korjaamisen jälkeen moottori jäi nakuttamaan kylmänä), joku "stefa" poksahti muutama vuosi sitten ja öljyt kaikki laski pihalle, viimeisin remontti tehtiin noin 1,5v sitten kun nyki tasakaasulla (bensapumppu ja jotain muitakin osia vaihdettiin). Lopulta syy olikin bensatankkiin menevässä putkessa/letkussa, joka oli haurastunut rikki ja tankkiin oli päässyt hiekkaa yms. Autosta on nopeusmittari rikki siten, että se toimii aika ajoin. Luonnollisesti tällöin ei myöskään kilometrit kerry, joten todellinen ajettu kilometrilukema on hieman isompi. Mitenhän hankala mittari olisi korjata? Keskuslukituksessa on myös jotain ongelmaa, välillä kun lyö ovet kiinni, keskuslukko menee itsestään päälle. Samoin ajon aikana saattavat ovet rapsahtaa lukkoon itsellään, vaikkei osuisi kyynärpäällä lukkonappiin.

Tämän hetkinen ongelma:

Lokakuun puolivälissä tapahtui kummia ensimmäisen kerran. Ajoin moottoritiellä 100km/h, olin ajanut sillä hetkellä 10 kilometriä. Laitoin vakionopeudensäätimen päälle, ja lähes samantien auto hyytyi. Nopeus alkoi laskea, kierrokset meni nollaan, ei vastannut kaasuun. Koska olen nainen ja panikoituva sellainen, en valitettavasti ymmärtänyt tällä ekalla kerralla katsoa syttyikö kojelautaan mitään valoja. Annoin auton lirua moottorintien reunalla, kunnes sitten vauhti pysähtyi. Aloin starttamaan uudelleen, yritti käynnistyä, muttei käynnistynyt. Neljällellä yrityksellä starttasi, ja matka jatkui normaalisti, tosin suoraa lähtöruutuun.

Seuraava kerta tapahtui muutamia viikkoja myöhemmin, ajelin jälleen samaista moottoritietä, ja ajoin liittymään. Pysähdyin punaisiin valoihin. Ykskaks syttyi akunvalo, auto sammui. Taas sahasin muutaman kerran käyntiin, kolmannella käynnistyi ja matka jatkui ongelmitta.

Kolmas kerta taas moottoritiellä; tällä kertaa jo osasin varautua ja älytä tarkkailla mitä tapahtuu. Auto alkoi taas hyytyä kesken vauhdin, kierroslukumittari putosi nollaan, akunvalo syttyi. Siirryin penkalle hynyttämään. Vauhti ehti laskea, ja kun vauhtia oli 30km/h, huvikseni kokeilin polkea kaasua. Poljin muutaman kerran pohjaan asti ja totesin että juu ei vauhti tästä lisäänny, kunnes ykskaks akunvalo sammui, ja auto lähtikin taas kiihtymään?!?!?! Takaisin tielle ja matka jatkui jälleen.

Neljäs kerta oli myöskin moottoritiellä, silloin taas alkoi hyytyminen, akunvalo syttyi, kierrokset nollaan. Mutta tällä kertaa hyytyminen kesti ehkä 10 sekuntia, survoin taas kokeeksi kaasua. Sama homma toimi, ja kierrokset palasi ja taas mentiin.

Viides kerta sattui 60km/h nopeudessa. Taas hyytyi, kierrokset nollaan jne. Tällä kertaa ei auttanut kaasun polkeminen, vaan hyytyi pysähtymiseen asti, jolloin sitten syttyi öljynpainevalokin. Eka yrittämällä ei käynnistynyt, toisella käynnistyi,

Mitä ihme sitä kotturaa voisi vaivata? Ei ole kovin luotettava kaveri, joten maitokauppaan ja töihin sillä enää ajelen, pitemmät matkan teen julkisilla. Meininki on viedä se (merkki)huoltoon, mutta olisi kiva kuulla vinkkejä ensin, missä vika voisi piillä :)

3

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lentorahtina

      Kannattas palauttaa amerikkaan tollaset rimpulat!

    • huonoahuoltoa

      No ei sitä sitten ole kovin hyvin pidetty. Jos nuo kaikki viat olisi korjattu aikanaan, eikä vaan ajettu, niin autohan toimisi. Noihin viimeisiin oireisiin voisi auttaa akun tai laturin vaihto. Jompi kumpi vetelee viimeisiään.

    • sebe2002

      Mittariston, lähinnä nopeusmittarin toimimattomuus, johtuu juotoksista jotka iän ja lämpätilavaihtelujen takia ovat irronneet piirilevyltä. Mittaristo pois, paneli takaa auki ja juotat kahden(ne ainoat) liittimen kaikki jalat uudelleen. Tämän jälkeen toimii auton koko loppuiän. Aikaa tähän korjaukseen itsellä meni n. 30 min.
      Hyytyminen vaikuttaisi sähkövialta. Onko laturin toiminta testattu esim yleismittarilla auton käydessä akun navoista? Jos jännite n. 14V kun auto käy niin laturi ok. Jos ei niin laturi ei lataa tarpeeksi. Myös itse akku saattaa olla menossa paskaksi. Yleensä kun se menee niin mittaristosta tulee joulukuusi eli kaikki valot vilkkuu, tai palavat himmeästi. Mitä antaa vikakoodeiksi kun teet key-dancen? Jos et tiiä miköä se on niin googleta "chrysler keydance".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe