Taikajuomaako??

Laist.ari

Onko alkoholi jotain ihmeellistä yliluonnolliset voimat antavaa taikajuomaa? Siis joillekin.
Miten hitossa kaveri joka juo kaiken liikenevän vapaa-aikansa pysyy järjissään? Juo siis ihan sikana kerralla ja hyvin usein! Se ei ole mitään pikkukupittelua.

Itse kun vedän kunnon kännit, olen päivän tai kaksi pois pelistä. Olen väsynyt, keskittymiskyvytön...
Eikä mun tartte edes kännätä, riittää etten ole univaikeuksieni vuoksi saanut nukuttua kunnolla yöhön tai kahteen. Silloin kaikki asiat jo takkuaa ja olo on kuin kankkusessa olisin.

Eihän juovuksissa ja kankkusessa makaaminen ole edes mitään oikeaa unta ja nukkumista. Aina puhutaan, että maksa sanoo "poks" ja kaikkea semmoista fyysistä juttua.

Miten tuommoisen aivot oikein pelaa? Itse olisin varmaan hetkessä hullujenhuoneella vaikka vaan olemattoman terveen unen puutteen vuoksi. Ei mun tarttis kuukausi- tai ainakaan vuosikaupalla sekoamistani odotella.
Onks tietoo?

9

<50

  Vastaukset

  • Ei rännääjäksi tulla kertaheitolla. Kaikki eivät tule koskaan. Sinä olet selvästikin vain diletantti, kun et aamuryyppyäkään ota. Mutta jos ala kiinnostaa, niin varaa krapula-aamuksi jääkaappiin olutta. Toiset suosivat jotakin makeampaa, esimerkiksi siideriä. Niillä on hyvä aloittaa ja kun saa olon paremmaksi, voi harkita jo siirtymistä teräviin. Kun on päässyt niiden makuun, päivät alkavat vilahdella kuin "uni ja varjo" M. Sariolan asiantuntijalausuntoa lainatakseni. Jossain rännäämisen vaiheessa tunnet todella nauttivasi taikajuomaa ja omaavasi yliluonnolliset voimatkin.

   Kenen korkeat jumalat keinuunsa ottavat kerta,
   eivät ne häntä yhdessä kohden pidä,
   he heittävät häntä
   välillä taivaan ja maan -
   siksi kuin järjen valon häneltä vievät.
   Ja kuka maailmoiden mahdin kuuluttaja on,
   hän tänään pilvien ääriä kulkee,
   ja huomenna makaa
   maassa niin syvällä
   kuin koski, mi vuorten
   kuilussa kuohuu.
   - Eino Leino: Jumalien keinu

  • No mutta sinähän oletkin joutunut olemaan hullujenhuonella.
   Sitä me vain ihmettelemme että miksi ne laskivat sut välillä pois sieltä.

  • Onhan se päivän selvä asia että alkoholi rassaa kaikkea mahdollista normaalia tervettä elämää johon nukkuminenkin kuuluu. Alkkisten terveys on kokonaisuudessaan huonossa jamassa ja varmasti siksi ovat väsyneitä monellakin tavalla. Koko kroppa huutaa hoosiannaa mut ne vaan mennä sätkyttelee ihmeen pitkään jollain kumman vieterillä. Ei ne mitään enää tajua tai muista miltä tuntui ennen kuin kierre alkoi. Eivät muista miltä tuntui olla levännyt ja oikeasti voimissaan.
   Ihminen on terve silloin kun se tuntee väsymystä huonosta nukkumisesta ja hoitaa sen tilaisuuden tullen pois.
   Alkoholisti ei päälleen mitään mahda. Sairas mikä sairas! Eikä niiden kallo kummemmaksi hoidossakaan tule. Sitä en tiedä minkä sorttisia soluvaurioita tai muita alkoholi tekee aivoille. Ei ne kuitenkaan täysillä käy.

  • Alkoholi on ihmeaine, kun sitä nauttii pystyy olemaan veden alla jopa vuosikausia. Yksikin kaveri umpikännissä sukelsi vuonna 89 veneestä järveen eikä vieläkään ole noussut takasin pintaan! Paljonko tulee aikaa? 26 vuotta, uskomatonta.

  • Syvästi alkoholisoitunut on kuin zombi. Henkiinherättäjänä toimii kerta toisensa perään alkoholi, vain ja ainoastaan alkoholi! Se saa alkkiksen liikkeelle vaikka kuoleman kourista. On se semmoista "taikajuomaa".

  • Joo aikansa se on taikajuomaa. Kunnes yhtenä hetkenä heräät ja huomaat punoittavat silmät, turvonneen nenän, punoittavan naaman, vapinan, tärinän, krapulan - ja helvetin pahan henkisen olon. Kyllä on ihmeellinen juoma - aikansa.

   Kyllä antaa yliluonnolliset voimat. Kaikki onnistuu. Naurattaa. Aivot pelaa. Kunnes yhtenä aamuna huomaat raivoavasi lapsellesi, lyöväsi puolisoa, kaatavasi kaapin "koska tiellä, saatana".

   Kyllä alkoholi sopii ruuan kanssa. Ruoka toissijaista, viini tärkeintä. Kunnes heräät pahaan oloon keskellä yötä, krapulassa ulostat myrkyn hajuista tavaraa. Sydän hakkaa, hikoiluttaa. Valkoisia huppukääpiöitä vaeltelee sänkysi ympärillä.

   Alkoholi antaa semmoista varmuutta, että tiuskit maanantaina töissä kaikille, ja raivoat kaupan kassalla myyjäneidille pikkuasiasta. Pinnasi on kireällä joka kärsimyksen hetki, kun et ole juomassa. Semmoistakin taikajuomaa se on, että normaali elämä eli elämä ilman alkoholia ei luonnistu ollenkaan. Koska et tiedä enää mitä se.

   Aivot ne vasta hauskat ovatkin! Viinaa juodessa äly pelaa entistä paremmin, ilman viinaa olet kuin harmaassa sumussa. Vain viinan voimalla jaksat elää. Aikansa. Sitten se taikajuoma alkaakin vaikuttaa aivoissa siten, että et muista mitään, et ymmärrä mitään.

   Keskellä yötä kuorsaat. Heräilet milloin sattuu. Yleensä sydän hakkaa helvetisti. Painajaisia. Värillisiä unia. Aamulla nouset rättiväsyneenä. Ja töissä olet hermokimppu.

   Taikajuoman vuoksi jätät syömättä. Juot alkoholia tyhjään mahaan. Sitten kaatuilet. Oksennat. Sammut minne sattuu.

   Riittävän pitkään kun ihmejuomaa käytät, masennut. Menet lääkärille ja ihmettelet, miksi olet alavireinen, alakuloinen, surullinen, veltto, saamaton. Jätät tarkoin kertomatta alkoholin kulutuksesta. Ja jos lääkäri kysyy, huolellisesti asetat sanasi ja vähentelet viinamäärää. Se on semmoinen ihmeaine, että et vuosiin ole pystynyt selviin päiviin.

   • Haa! Tuo oli hyvä tai siis paha kuvaus. Pelottavaa.


   • Mistähän löytyis todellisia kaunistelemattomia ja jonkun oikeesti pahassa jamassa olleen alkkiksen kertomuksia tapahtumien kulusta silloin kun vielä joivat. Vaikka siitä vaiheesta kun nuppi rupes todella vetelemään viimmeisiään ja kamppeet lentelemään. Mitä tapahtui töissä ja kotona oikeasti ja häpeilemättä kerrottuna...
    Yritin etsiä. En löytänyt. Löytyi vaan kauniita juttuja joissa voitto napsahti heti kun itse hoksas lopettaa. Kiinnostaa!


   • LionelLaakio kirjoitti:

    Mistähän löytyis todellisia kaunistelemattomia ja jonkun oikeesti pahassa jamassa olleen alkkiksen kertomuksia tapahtumien kulusta silloin kun vielä joivat. Vaikka siitä vaiheesta kun nuppi rupes todella vetelemään viimmeisiään ja kamppeet lentelemään. Mitä tapahtui töissä ja kotona oikeasti ja häpeilemättä kerrottuna...
    Yritin etsiä. En löytänyt. Löytyi vaan kauniita juttuja joissa voitto napsahti heti kun itse hoksas lopettaa. Kiinnostaa!

    Alkkiksen perheet/läheiset kertovat kauhutarinoita pelosta, väkivallasta ja sekasorrosta. Nikki "Omakohtaista" puhuu asiasta peittelemättä vaikka se onkin vain suurpiirteinen pintaraapaisu, eikä "herkuttele" raaoilla yksityiskohdilla. Onhan sitä jo tuossakin kylliksi taikajuoman tenhoa :-/


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   244
   10284
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5462
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   177
   5104
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4568
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3226