Kumppanin paniikkihäiriö

Paniikkivaimo

Moi!

Olisi mukava kuulla muidenkin samanlaisessa tilanteessa olevien kokemuksia. Eli siis ihmisten, joiden kumppanilla on paniikkihäiriö tai muita samankaltaisia ongelmia.

Miehelläni (27v) on todettu paniikkihäiriö. Se tuntuu menevän koko ajan vain pahempaan suuntaan. Hän on kirjoilla ammattikorkeakoulussa, mutta ei ole kyennyt suorittamaan opintojaan. Aikaisemmin hän kävi töissä, mutta lopetti työtkin vajaa puoli vuotta sitten. Hänellä ei ole minkäänlaista käsitystä rahan käytöstä. Suhteemme alussa en tiennyt, että tämä ei maksanut laskujaan, eikä vuokraansa. Vasta muutettuamme yhteen asumaan saman katon alle, valkeni minulle että hänellä on monien tuhansien eurojen velat. Hän ei vain saa aikaiseksi maksaa laskujaan. Ostelee vaan turhaa tavaraa eikä tajua hoitaa velvollisuuksia ensin pois alta.

Itse paniikkihäiriö ilmenee siten, että hän tarkkailee terveyttään hullun lailla. Varmaan viimeisen puolen vuoden aikana hän on panikoinut sairastavansa mm. paksusuolen syöpää, keuhkosyöpää, sydämen vajaatoimintaa, melanoomaa, kivessyöpää, uniapneaa. Hän on myös epäillyt että hänellä on aivokasvain, aneyrysma, katkeavia suonia päässä... Pieninkin kehon oire (niinkuin tavallinen päänsärky) on aina merkki tappavasta taudista. Lääkärillä laukataan hulluna - ja aina todetaan terveeksi.

Mies käy nykyään onneksi psykologilla, joka on alkanut nyt puhumaan mahdollisesta psykoterapiasta. Toivon niin paljon, että rakastamani mies saisi elämänsä kuntoon. Ehkä jos paniikkihäiriön saisi kuriin, voisi hän palata kouluun/töihin, ja oppisi pitämään raha-asioistaan huolta.

Tällä hetkellä olen aivan loppu tähän tilanteeseen. Välissä myös epäilen, että onko mies vain laiska, kun ei saa elämästään kiinni. Hän itsekin syyttää kaikesta epäonnestaan paniikkihäiriötä. Eikä nää sitä, kuinka yritän auttaa häntä niin henkisesti kuin taloudellisestikin pääsemään yli ongelmistaan. Tiedän, että jos asiat eivät korjaannu, niin en voi jatkaa tässä suhteessa. Mutta en ymmärrä miten ikinä voisin jättää miestä jota rakastan. Ja miten hän sitten pärjäisi yksin.

Ja jos suhteemme olisi pelkkää tuskaa, niin olisin kyllä lähtenyt jo. Mutta kun hyvinä kausina meillä on kaikki paremmin kuin hyvin. Mies on silloin täydellinen sielunkumppanini, ja täydellinen avopuoliso, enkä voisi olla enempää rakastunut.

1

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miehelläsi

      saattaa olla jokin synnynnäinen hyvin lievä neurologinen häiriö, asperger? adh? koska esim. rahan käyttö ei ole hallinnassa ja yleensä käytännön asioiden hahmottaminen ei onnistu, siis lievä hahmotushäiriö. Se saattaa haitata myös ammattikorkeakoulun tasoista teoreettista opiskelua ja loogista ajattelua. Toisaalta saattaa olla erityisen lahjakaskin jossain alueella.

      Tai pakkko-oireinen ocd, johon kuuluu mm. itsensä tutkisteleminen ja sairauden pelko. Pakkoajatusten pyörittäminen mielessä ja kömpelyys käytännön asioissa laukaisee usein paniikin tuntemuksia.

      Mielenterveydessä ei välttämättä ole mitään vikaa joten psykiatrista hoitoa kannattaa karttaa, koska silloin tulee elimistöön lääkkeet, jotka eivät paranna mahdollista synnynäistä ominaisuutta vaan tuovat lisää oireita ja mahdollisen lopunikäisen lääkeriippuvuuden. Silloin opiskelullekin voi sanoa hyvästit. Laiskuudesta tuskin on kyse, vaan eräänlaisesta persoonallisuuden piirteestä jonka on vain sattunut (perimään??) jossain geenissä. Sen kun tiedostaa ja sen kanssa oppii elämään, ei hätää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe