Kapitalistiluokka syö pöydästäsi

ruoka_loppui

Lopuillaan oleva vuosi 2015 on ollut kiristyvän luokkataistelun vuosi. Omistavan kapitalistiluokan ja omistamattoman työväenluokan edut ovat törmäyskurssilla. Työtätekevät joutuvat yhä useammin puolustamaan palkkoja ja toimeentuloaan kapitalistien ahneutta ja oikeistopolitiikan hyökkäystä vastaan.

Puoli vuotta vallassa ollut keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama Juha Sipilän hallitus on ottanut ainoaksi tehtäväkseen taantuvan ja romahtavan kapitalismin pelastamisen jatkoajalle. Miljardien eurojen ulosottovaade on liimattu kaikkien työtätekevien oville.

Hallitus on oikeistopolitiikkaa toteuttaessaan tekemässä ennen näkemättömän suuret julkisen talouden ja toimeentulon leikkaukset. Niillä on tarkoitus romuttaa työtätekevien taistelema työlakien, työttömyysturvan, koulutuksen, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä eläke-etuuksien vähimmäistaso. Kaikki aikaisempi edistys on nyt vaarassa.

Työpaikkojen, mielenosoitusten ja lopulta ammattiliittojen vastarinta kaatoi palkka- ja työehtojen ”vapaaehtoiset” heikennykset. Kapitalistit ja hallitus ajavat nyt eduskunnassa ”vahingon” korjaamiseksi pakkolakeja. Kun eduskunnassa ei ole todellista oppositiota, joka pystyisi torjumaan oikeiston hankkeet, on ne kaadettava työtätekevien joukkovoimalla.

Kapitalistien ja työtätekevien etujen ristiriita ei rajoitu vain taisteluun toimeentulosta ja peruspalveluista. Suomen EU-jäsenyys, euro ja NATO-sopimukset ovat työtätekevien ja samalla kansan suuren enemmistön etujen vastaisia. Niistä on päästävä irti.

Hallituksen, poliittisen eliitin ja kenraalien vauhtisokeus on nykyisellään vaarallisella tasolla. Aseita, sotilaita ja rahaa lähetetään lisää USA:n, Ranskan sekä muiden Nato-maiden sotiin Lähi-idässä ja Keski-Afrikassa. Näin väkivalta ja terrori vain lisääntyy, miljoonien pakolaisten joukko kasvaa, ja ihmisvirta vyöryy hallitsemattomasti kohti pohjoista.

26

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lahtarit_alas

      Yhteiskuntien historia on ollut luokkien välisten taistelujen historiaa. Myös kapitalismin historia on täynnä ankaraa riistoa ja luokkataistelua. Työväestö teki alussa jopa 15-tuntisia työpäiviä. Talonpoikien työn tulokset alistettiin palvelemaan kapitalistista kasaamista. Kokonaisia kansoja surmattiin ja orjuutettiin kapitalismin alttarille. Kapitalistinen tehdasteollisuus sai vuosisatoja saastuttaa maailman vesistöjä, ilmastoa ja maaperää pääomia kasatessaan.

      Maailmassa käydään edelleenkin voimistuvaa luokkataistelua työväenluokan ja kapitalistiluokan välillä. Aikakaudellemme on edelleen ominaista kapitalistien lisääntyvä pyrkimys laajentaa taloudellista ja poliittista valtaansa, joka on ollut syynä suurille maailmansodille ja muille sodille. Samoista syistä aiheutuvat sodat tuottavat tänäänkin onnettomuutta miljoonille työtätekeville ihmisille. Luokkataistelulle on ominaista tänäänkin voimakas etutaistelu kapitalistien ja palkansaajien välillä, joka kärjistyy lakoiksi ja muiksi työtaisteluiksi. Luokkataistelu heijastuu meidän aikakautenamme taisteluna valtiollisesta ja poliittisesta vallasta. Sen tuloksena työväenluokalla on pitkäaikainen kokemus sosialistisen yhteiskunnan rakennustyöstä. Ajallemme ominainen luokkataistelun vaihe on merkinnyt kärjistyvää työtätekevien riistoa, jopa absoluuttista kurjistumista. Se, että tämä ristiriita ei tänään kaikkialla kärjisty isoiksi luokkayhteenotoiksi, ei ole merkki luokkataistelun loppumisesta. Se heijastaa ainoastaan luokkataistelun tilaa, jossa työväestön mahdollisuudet torjua kapitalistien voimistuva riistopolitiikka ovat heikot.

      Luokkataistelun kärjistyminen näkyy kaikkialla maailmassa. Entisen siirtomaa- orjuuden tilalle on tullut kolmannen maailman taloudellinen alistaminen, uuskolonialismi. Kehitysmaiden ongelmat kasaantuvat. Niiden velkaongelma, elintarviketilanne, köyhyys, työttömyys, rikollisuus ja pakolaisongelmat kärjistyvät. Maailmassa ei ole koskaan kuollut nälkään niin paljon ihmisiä ja erityisesti lapsia kuin nykyään. Esimerkiksi organisoitujen tapporyhmien tekemät katulasten joukkomurhat kertovat kapitalismin nykyisestä kehitysvaiheesta. Entisten sosialististen maiden alueilla lisääntyvät köyhyys, rikollisuus, sairaudet ja työttömyys. Venäjällä tilannetta voidaan kutsua jopa katastrofaaliseksi porvariluokan tehdessä rikollisuuden lailliseksi pääomien kasaamiskeinoksi. Vanhoissa teollistuneissa kapitalistimaissa työttömyys, kansanjoukkojen elintason lasku ja sosiaalipoliittiset ongelmat ovat pysyvä ilmiö. Koko maailmassa kärjistyvät globaaliset ympäristöongelmat ja sodanvaara. Huolimatta ns. kylmän sodan päättymisestä asevarustelua lisätään ja entistäkin laajempia sotia käydään eri puolilla maailmaa.

      Luokkataistelu kulkee tänäänkin punaisena lankana läpi koko yhteiskunnan. Kommunistien perustehtävä on organisoida kapitalisminvastaista taistelua. Kommunistien tehtävänä on osallistua työväenliikkeen etutaisteluun kaikilla tasoilla ja järjestää omaa toimintaa On nähtävä, että erilaisten rauhan-, ympäristö- yms. kansanliikkeiden toiminta heijastaa viimekädessä yhteiskunnassa käytävää luokkataistelua. Siksi kommunistit ovat mukana tällaisten liikkeiden toiminnassa.

      • EKokoomusmafiaveljet

        Kansallisomaisuutemme myydään jotta Suomen valtio saadaan polvilleen. Samasta syystä porvarit kasvattavat myös valtionvelkaa jotta valtion on pakko alasajaa hyvinvointipalvelut ja yhtiöittää, yksityistää ja myydä kansallisomaisuus sekä luonnolliset monopolit veroparatiisisijoitusyhtiöille, joiden omistajina ovat samat oikeistoglobalistiriistäjät. Heikko valtio, vahva isäntävalta ja ylähuonepolitiikka eli eliitin rahavalta. Porvarit tekevät Suomesta taas luokkayhteiskuntaa jossa rahvaan rengit ja piiat tyydyttävät yläluokan tarpeita orjapalkalla isäntien lihottaessa omaisuuttaan. Yhteiskuntamme menevät takapakkia oikein kunnolla kun hyvinvointi-oikeusvaltiota, sopimusyhteiskuntaa ja demokratiaa alasajetaan kiihtyvästi omistavan rahayläluokan toimesta.


    • nytsealkaa

      Kommari ei puhunut mitään persujen masinoimasta mamutuksesta, joka vie suomalaisen köyhän pöydästä leivän ja joista nopealla aikataululla koulutetaan halpaa työvoimaa.

      Tähän ei tehoa enää pelkät palopuheet luokkataistelusta, vaan täytyy kaivaa esille asekätköt, ryhtyä punakapinaan aseinaan polttopullot ja ne mitä jäi viime kapinasta.

      Höpinät on nyt höpisty ja on oikean taistelun aika. Nyt on noustava sorron yöstä kuten 1918 eikä vain paasattava isänikuisia joikuja luokkataistelusta.

    • ruoka_loppui

      Persu on kommarille sama asia kuin lahtari !

      • lankapalaajo

        Tämä punakommari unohti sen, että nyt persut mamutuksellaan vievät leipää suomalaisten pöydästä sekä nopea kotoutus työelämään vie sen iskurityöläisen työn, joka jää siten kotiin ryyppäämään.

        Nyt ei päde enää vuoden 1918 kapinan keinot nousta sorron yöstä, vaan vaaditaan ruhdimpia otteitta. Kun naapurivaltioissa ei ole enää aatetovereita, täytyy viimeisillä rahoilla tai pummaamalla saada rahaa sytysnesteeseen jotta voi rakennella polttopulloja.

        Yhdessä rinnoin, aatetta pullollaan käyvät he viimeiseen taistoon puolesta isänmaan, työn sekä voittaakseen takaisin vielä kapitalistilta sen mitä on saatavissa ennen kun se syötetty mamuille. He eivät anna tuumaakaan periksi tässä taistelussa, ovat valmiit suuriin uhrauksiin että se suomalainen alkoholisoitunut työntekijä saa työnsä takaisin sekä kaikenlainen kriminaaliaines saa tukensa mikä heille kuuluu niitä ohjata lahtarien toimesta vieraille.

        Nyt tehtävä viimeinen voimanponnistus kaikkien kynnelle kykenevien kommarien ja asemasota vaiheessa haetaan vanhainkodista uudet miehet riviin.


    • vainpaperilla

      Toisaalta eivät kommarit ole koskaan olleet kauheen isänmaallisia. He olisivat viime kapinassa Suomen liitettävän takaisin Neuvostoliittoon ja että Stalin olisi voinut ulottaa vainojaan myös tänne. Eivät he taistelleet isänmaan, uskonnon eikä ehkä kodinkaan puolesta, vaan naapurimaan aatteen ja isä aurinkoisen puolesta. Onneksi hävisivät eikä Siperian kyydityksistä tullut meille arkipäivää, vaan jatkui se riistokapitalismi. Mikä oli monin verroin parempi systeemi kuin se minkä vuoksi he taistelivat. Kyllä siinä kannatti muutama punikki lahdata.

      Hieman onkin vaikea hahmottaa minkä vuoksi he nyt taistelisivat, ketkä suljettaisiin vankileirille ja mihin ihmisiä kyyditettäisiin kun Siperiassa jo vapaat olot ja saattaa olla riistokapitalistin lonkerot jo sielläkin. Pohjois-koreaan vähän liian pitkä matka ja ehkä jopa heillä siellä hankaluuksia siten että eivät täyttäisi aatteen normistoa, vaan tulisi myös kyyditsijöille kuula otsaan kun punainen liekki ei pala riittävän kirkkaasti.

      Ehkä onkin parempi että punakapina kytee vain jonkin pöytälaatikossa höyrypäisinä kirjoituksina eikä niistä sanan puolistakaan toteudu. Näin olisi ollut parempi sen aatteen alusta alkaen ettei se olisi edennyt kirjan kansia pidemmälle luokkataisteluineen.

    • Riistetty-Risto

      Tuskimpa vin ?
      Se mättö mitä tuo"riistetty kansanosa" syö ei kelpaa kunnon "riistoporvarille". Tuo "RP" syö silakat "Majesteticin" pöydässä ja huuhtelee ne alas punaviinillä ja konjakilla joiden litrahinta on jonkun toisen kuukausipalkan luokkaa. Mikä sitten on parasta istuu tuo joukko "fiskaaleina valtion ja kuntien huippuviroissa tai jossakin muussa vatiossa". Sen jälkeen tussautetaan lentäen "Thaikkuihin" kun siellä on tarjolla "ehtaa" evästä. Joten on kai aika keksiä uusi "vertaus" . Vanha on kulunut ja tuskin vastaa enää historian kulkuakaan. "Lautanen Guatemalan verta" ei enää myy ja "junat Leningradiin" ovat kaukaista historiaa "sukkahousuineen ja nailonpaitoineen".

    • ryti_sucks

      "Toisaalta eivät kommarit ole koskaan olleet kauheen isänmaallisia. He olisivat viime kapinassa Suomen liitettävän takaisin Neuvostoliittoon..."

      Rytiläisten aateperilliset rähisevät katkerina natsien tappiota ja jonka aiheuttajana suuren vastuun kantoi Neuvostoliitto. Rytit ja Mannerheimit mustan porvarin kanssa solmivat natsiliiton 30 luvulla. Natsit lupasivat ryteille Suur-Suomen ja Leningradin (pommitettuna). Liittoutuneet murskasivat rytiläis-tannerilaisten haaveet. Rytiläiset ovat Suomen pahimpia isänmaanpettureita ja heidän veroisiaan on vaikea maailmalta löytää. Rytiläiset tukivat fasismin raainta kapitalismin oppia. Jotkut harvat yrittävät tehdä isänmaan rikollisista kansalaisia mutta joille pissamuki täynnä ainetta päähän sopii parhaiten.
      Isänmaan ystävät sotivat fasismin vastaisessa rintamassa. Rytit sotivat petturien rintamassa.

      • Suomihan ei koskaan tehnyt Saksan kanssa vastaavaa tiukkaa sopimusta minkä Neuvostoliitto teki, Molotov-Rippendrop sopimuksen lisäpöytäkirjoineen jonka vuoksi esim. talvisota alkoi.

        Suomea ei siis kannata syyttää vaan NL:a!


    • asdfasdf23

      Neuvostoliitolla ja Stalinilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, millaista yhteiskuntaa kommunistit nykyään haluavat. Neuvostoliiton synty oli seurausta sen ajan olosuhteista ja toimintaympäristöstä. Marxilaisen näkemyksen mukaan kommunismi on kapitalismia seuraava vaihe ja vaatii syntyäkseen kehittyneen teollisen yhteiskunnan. Nykyiset olosuhteet kehittyneissä länsimaissa ovat otolliset vallankumouksellisen uuden yhteiskunnan syntyyn, ja merkkejä talouskriisien aiheuttamasta luokkatietoisuuden heräämisestä nähdään ympäri länsimaita, myös USAssa ja Britanniassa

      • Mitä kommunismissa on todella muuttunut? Voisitko luetella vaikkapa 10 kohtaa jotka on muutettu siitä mihin he pyrkivät ja mitä he toteuttivat Stalinin ja Maon aikoina.

        Minusta kommunismi näyttää jämähtäneen samoihin lähtökuoppiin missä se on aina ollut. Erona vain on se, että kansat ovat nähneet mihin se johtaa hienoista demokratia puheista huolimatta, kommunismi kun ei voi hyväksyä demokratiaa koska demokratia vaatii opposition ja poliittisen vapauden. Muutoin se on diktatuuria kuten jokainen kommunismi on ollut ja tulee olemaan.

        Yhteiskunta tulee varmasti uusiutumaan ajan myötä mutta tuskin enää vallankumouksin joista on pelkkiä huonoja kokemuksia muilla paitsi haudankaivajilla joiden todellista kulta-aikaahan ne ovat olleet.

        On parempi jotta yhteiskunta siirtyy aina vain uusiin keinoihin rauhan omaisesti demokratian keinoin, silloin kaikki jotka haluavat saavat omansa ja homma jatkuu enemmistön mukaan parhaana mahdollisena.

        Luokkatietoisuus on sieltä minne päivä ei paista, ei meillä ole mitään luokkia vaan jokainen saa Suomessa itse hyvin pitkälti valita millaisen elämän haluaa viettää millaisessa taloudellisessa tilanteessa. Voit jättää opiskelun peruskouluun jolloin mahdollisuutesi ovat aika vaatimattomat tai opiskella insinööriksi, arkkitehdiksi tai lääkäriksi tai mihin vain taitosi ja ominaisuutesi sinut johdattavat ja se parantaa mahdollisuuksiasi todella huomattavasti kohtuulliseen elämään vapaassa yhteiskunnassa.

        Valinta on siis oma eikä minkään luokkajaottelun aikaansaama. Kun alkaa vedota luokkajaotteluun niin samalla myöntää oman kehityksensä jääneen tekemättä ja nyt kaduttaa kun se koulu ja opiskelu ei aikoinaan oikein maistunut. Se peruskoulupohja kun ei juuri muuta anna kuin niitä minimipalkkahommia jos et sitten ole mieluummin rikollisella uralla tai todella hyvä kauppamies.


    • Miljardien_tulonsiirtoa

      Sipilän oikeistohallituksen ja kapitalistien EK:n ajama yhteiskuntasopimus on nyt toteutumassa, kun SAK:n, STTK:n ja Akavan huippujohto hyväksyi lähes kaikki hallituksen ja EK:n vaatimukset.

      Yhteiskuntasopimus alentaa palkkoja, siirtää sosiaalivakuutusmaksuja työnantajilta työntekijöiden maksettavaksi, pidentää palkatonta työaikaa sekä leikkaa julkisen alan lomarahoja ja lomapäiviä. Sopimus mahdollistaa myös paikallisen sopimisen työehtojen heikentämiseksi.

      Se edistys ja toimeentulo minkä työtätekevät ovat Suomessa sadan vuoden aikana taistellen saavuttaneet, on nyt kaupan ja oikeiston hyökkäyksen kohteena. Ja kaikki tapahtuu aikana, kun suurpääoman voitot ja yhtiöiden jakamat osingot ovat ennätyksellisen suuria.

      Keskusjärjestöjen huippujohdon tekemä sopimus merkitsee vuositasolla 3,5 – 5,0 miljardin euron tulonsiirtoa työtätekeviltä kapitalisteille. Näin jokaisen palkansaajan vuosituloja leikataan 1750 -2500 eurolla, monilla kuukausipalkan verran.

      Yhteiskuntasopimuksen miljardiluokan tulonsiirto on suoraa jatkoa aikaisemmin toteutetulle yritysten Kela-maksun poistolle, yhteisöveron historiallisen suurelle alentamiselle ja muille kapitalistien saamille verohelpotuksille.

      Sipilän oikeistohallitus jatkaa kokoomusjohtoisten Kataisen ja Stubbin hallitusten linjalla. Vientikapitalistien voittoja ja rikkaiden omaisuuksia kasvatetaan kilpailukykyloikan varjolla, työtätekevien kustannuksella.

      Työpaikoilla ja ammattiosastoissa on nyt yhtenäisen joukkovoiman käytön ja vastarinnan aika. SAK:n ja ammattiliittojen on hylättävä yhteiskuntasopimus ja julistettava tarvittaessa yleislakko.

      • Onko teillä todella tuloja joissa on siirtomahdollisuutta? Veikkaan jotta ei ole vaan kaikki ne varat joita teille tulee ovat työnantajien noiden pahaisten kapitalistien teille antamia.

        Montako työpaikkaa olette "joukkovoimalla" luoneet? Miettikää sitä!

        Pikemminkin on lähdettävä uusin aattein tavalla jolla saadaan työttömyys laskemaan koska se se meille vasta kalliiksi tulee.


      • ristiriidat
        Extyökkäri kirjoitti:

        Onko teillä todella tuloja joissa on siirtomahdollisuutta? Veikkaan jotta ei ole vaan kaikki ne varat joita teille tulee ovat työnantajien noiden pahaisten kapitalistien teille antamia.

        Montako työpaikkaa olette "joukkovoimalla" luoneet? Miettikää sitä!

        Pikemminkin on lähdettävä uusin aattein tavalla jolla saadaan työttömyys laskemaan koska se se meille vasta kalliiksi tulee.

        Työläisten luokkataistelu on tuonut satoja miljoonia työpaikkoja. Se on tuonut työläisille myös ostovoimaa. Sen lisäksi demokraattisia oikeuksia.
        Suomessa luokkataistelu on tuonut sosiaalisempaa kapitalismia kuin muualla mm. USA:ssa.
        Luokkataistelun ydin on työväenluokan järjestäytyminen luokaksi itseään varten. Siksipä työnantajien trollit käyvät kiihkeää luokkataistelua mm ammattiliittojen nujertamiseksi. Natomaa Turkissa se on tätä nykyä väkivaltaisesti toteutumassa.


      • ristiriidat kirjoitti:

        Työläisten luokkataistelu on tuonut satoja miljoonia työpaikkoja. Se on tuonut työläisille myös ostovoimaa. Sen lisäksi demokraattisia oikeuksia.
        Suomessa luokkataistelu on tuonut sosiaalisempaa kapitalismia kuin muualla mm. USA:ssa.
        Luokkataistelun ydin on työväenluokan järjestäytyminen luokaksi itseään varten. Siksipä työnantajien trollit käyvät kiihkeää luokkataistelua mm ammattiliittojen nujertamiseksi. Natomaa Turkissa se on tätä nykyä väkivaltaisesti toteutumassa.

        Ei luokkataistelu luo kuin kurjuutta, ilman menisi paremmin kun jokainen tähtäisi tulevaisuuteen ja tekisi sen eteen työtä. Olen tuota kokeillut eikä ay liikkeen huomiotta jättäminen aiheuttanut minulle mitään ongelmaa, pärjäsin omin neuvoin vallan mainiosti.

        Ei minun demokraattisia oikeuksianikaan ole kukaan uhannut vaan yhtä vaalia lukuun ottamatta olen äänestänyt jokaisessa ja se yksikin meni ohi kovan kuumeen vuoksi.

        Työnantajat, yritykset ja yrittäjät ovat ne jotka ovat teidän pelastuksenne kunhan vain olette tuottavia työläisiä jotta teidät viitsii pitää palkalla.

        Turkin nykytilanne ei mitenkään ole NATO johteinen vaan ihan sen omaa tuotantoa.


      • ristiriidat kirjoitti:

        Työläisten luokkataistelu on tuonut satoja miljoonia työpaikkoja. Se on tuonut työläisille myös ostovoimaa. Sen lisäksi demokraattisia oikeuksia.
        Suomessa luokkataistelu on tuonut sosiaalisempaa kapitalismia kuin muualla mm. USA:ssa.
        Luokkataistelun ydin on työväenluokan järjestäytyminen luokaksi itseään varten. Siksipä työnantajien trollit käyvät kiihkeää luokkataistelua mm ammattiliittojen nujertamiseksi. Natomaa Turkissa se on tätä nykyä väkivaltaisesti toteutumassa.

        Onko luokkataistelu todella luonut miljoonia työpaikkoja? Missähän ne nyt ovat kun niitä tarvittaisiin.

        Olen tuota pitkään ehdottanutkin jotta ay liike vaikka luokkataistellen perustaisi yrityksiä eli työpaikkoja joissa ensin testattaisiin työehtosopimusten pykäliä jolloin nähtäisiin ovatko ne toteuttamiskelpoisia. Pitäähän uudet ideat testata ennen kuin niitä aletaan muille kauppaamaan ja ehdotuksia jotka eivät anna positiivista tulosta yritykselle ei kannata panna toimeen.


    • " Kapitalistiluokka syö pöydästäsi"

      suomenruotsalaiset syövät pöydässäsi

    • luokkaetu

      "Ei luokkataistelu luo kuin kurjuutta, ilman menisi paremmin kun jokainen tähtäisi tulevaisuuteen ja tekisi sen eteen työtä."

      Tämäkin on totta. Mikäli kapitalistiluokka lopettaisi luokkataistelun ja järjestäisi vapaaehoisesti oikeudemukaisen sosiaalisen yhteiskuntarakennuksen kuurjuus katoaisi.
      Yksi keino on säätää laki tulokatosta. Se voisi olla palkkatyöläisten keskipalkasta 10 - 15 kertainen. Eläketulokatto samalla tavalla. Jos keskipalkka olisi 3 000 euroa kuussa niin kymmenkertainen tulo olisi 30 000 euroa. Sillä pitäisi tulla toimeen kun heikommat palkat ovat alle 2 000 euroa.

      Tulokaton ylimenevä osa menisi suoraan valtion kassaan. Valtion ja kuntien rahoitus olisi turvattu. Valtionvelkaa ei tulisi. Kulutustavaraveroilla voisi säädellä tilapäisvajeita. Julkisten yhteisten toimintojen kuten koulutuksen ja terveydenhoidon rahoitus tulisi turvatuksi.

      Hallitsevan luokan luokkataistelun takia työväenluokka joutuu käymään sitä myös. Työläisten elättämät omistajat ovat ahneita. He mankuvat jatkuvasti lisää. Omistavan luokan luokkataistelu vie kansantaloutta ojaan.

    • näinsevaanonn

      Kyllä Roosevelt ja Tsötsilli ovat ihan yhtä syyllisiä kuin Stalinkin 1939 tapatumiin. Ei sitä kukaan voi kiistää. Jaltalla herrat sopivat silloin asiat. Jos Tsötsilli ja Truman olisivat Jaltalla sanoneet Tallinille ei. Niin sitten ei.

    • VASILINIKITA

      SUOMALAISEEN TERMEIHIN KUULUU KOMMUNISTIEN SUUSTA "LAHTARIT"MUTTA HE UNOHTAA MIELELLÄÄN TOSIASIAT,HITLER JA STALIN JAKOI EUROOPAN TÄSTÄ ALKOI "LAHTAUS",PUOLA JAETTIIN HITLERIN JA RYSSÄN KESKEN,SENJÄLKEEN OLI PALTTIAN MAAT TEURASTUS VUOROS.SAMAANAIKAAN RYSSÄNMAALLA TEURASTETTIIN OMAA KANSAA".KANSANVIHOLLISNIMIKKEILLÄ"SUOMALAISET MAMUT VENÄJÄNKARJALAS SAIVAT TUTA MITÄ ON TOVERILLINEN YSTÄVYYS KUN HEILLE ANNETTIIN NISKALAUKAUS.VUONNA1939 TOVERIT HYÖKKÄS SUOMEEN OTTAMAAN OMAKSEEN LUVATTUA MAATA,SOTAA KESTI VIISI VUOTTA,TOKI SUOMIPOIKA OLI PAKOTETTU LAHTAAMAAN RAJALLA RUSKIPOIKIA,JA SEHÄN ONNISTUI HYVIN,RAATTEENTIE TAPAHTUMAT SUOMEN KOMMUNISTIT TIETÄÄ TASANTARKKAAN YHTÄ HYVIN KUN VELI VENÄLÄINENKIN.JOS TE TOVERIT SANOTTE TOISIANNE TOVEREIKSI TARKOITTAAKO SE SITÄ ETTÄ LAHARATAHAN IHMISIÄ OMAS JA NAAPURIVALTIOISSA.OLEN SITÄ MIELTÄ ETTÄ JOS MAAILMANKANSAT YHTEISTUUMIN LOPETTAA KAIKKI RYSSIMISET MAAILMAS,NIIN SODAT JA LAHTAUS LOPPUU.KUN KIRJOITUKSIANNE LUKEE SAA SEN KÄSITYKSEN ETTÄ OLETTE SAATANAN TYHYMÄÄ SAKKIA.

    • Ripsa.Ruokajonosta

      "Kapitalistiluokka syö pöydästäsi"

      Voi hitto ! Pitääpä lähettää mummo Prismaan hakemaan halpuutettuja perunoita ja sinistä lenkkiä, juokohan ne tuota piiminyttä maitoa kun jäi tuo sähkölasku maksamatta ja jääkaappi lämpisi ? No onneksi oli tuo pihagrillin kaasupullo vielä melkein täysi , saa sillä potut ja makkaran kuumaksi. Onneksi saatiin tuo ruokajonon näkkileipäpaketti saa sitten tarjota leipäkakun makkaraperunoiden ja makaroonien kanssa. Silakoita tosin ei ole enkä osaisi niitä "ala Pariisienne" tyyliin paistaakkaan. Ei ole häävit eväät mutta onhan oltava jotain vieraille tarjota. Saisi kyllä muuten tuo koko luokka tulla mutta voi tulla ahtautta kuten lasten syntymäpäivillä kun pölähti koko 3 luokka kylään.

    • preddejeks

      Venäjän kun Venäjän arkistot ovat avautuneet, niin selvinnyt mitä mieltä venäjällä oltiin talvisodasta. Sehän oli maalle niin merkityksellinen sota että tuskin moni edes tiesi siellä että maa on sodassa. Ei paljon tykkien jyske rajan yli kuulunut.

      Stalin suhtautui koko sotaan lähinnä huvittuneesti ja suomen sotimiseen pilkallisesti. Sanoi että eivät nämä osaa sotia, tehdä vain partisaaniskuja ja motittaa. Mikä sinällään oli tottakin ja kävi ilmi seuraavassa sodassa. Heti kun alettiin "oikeasti" sotia, ei suomen armeijalla saksalaisesta aseistuksesta huolimatta ollut yhtään mitään jakoa. Ei meistä ollut isänmaata puolustamaan kun naapuri vähänkin panosti sotimiseen. Emme ole koskaan taistelemalla voittaneet itsenäisyyttä, koska emme ole edes koskaan käyneet oikeaa sotaa itäistä naapuriamme vastaan. Meitä vastaan ei koskaan ole lähetetty rautaa ja miehiä aivan oikeasti rajalle. Saksaan lähetettiin ja sotahistoria ei vieläkään kerro aivan kaikkea siitä miten prutaalisti sinne hyökättiin ja ei kyselty saako ja voiko raiskata tai syyllistyä johonkin muuhun. Niitä neuvostosotilaita me emme ole nähneet edes unissamme saati että heitä vastaan olisi joskus taisteltu.

      Siinä kommarit ovat olleet oikeassa ettei meidän olisi koskaan pitänyt sotia itänaapuria vastaan vaan kokeilla muita keinoja. Eikä se olisi tarkoittanut että menetämme itsenäisyyden koska eihän hävitty sotakaan sitä takaa.

      • yhteirintamaan

        1980-luvun lopulla Jugoslavian hajottamisesta alkanut ja Syyrian sisällissotaan asti jatkunut USA:n ja EU:n johtama imperialistisen kapitalismin hyökkäys on kääntymässä uusille alueille. USA:n uuden presidentin ja hallinnon politiikka näyttää jo lähikuukausina sotapolitiikasta kärsimään joutuvat kohteet.

        Monet Lähi-idän ja Afrikan valtiot on hajotettu 2000-luvun aikana, miljoonat ihmiset on tapettu sekä vammautettu ja kymmenet miljoonat on ajettu pakolaisiksi. Yhtenä seurauksena valtioiden hajottamisesta, ihmisten elinmahdollisuuksien tuhoamisesta ja uskonnollisesta kiihkoilusta on ollut terrorismi, jonka voimakkaimmat iskut on koettu hajotettujen valtioiden sisällä sekä USA:n ja EU:n alueilla.

        Viime vuosina kapitalistinen Venäjä ja valtiokapitalistinen Kiina ovat nousseet USA:n johtaman ja EU:n avustaman yksinapaisen voima- ja pakotepolitiikan haastajiksi. Sillä ja Venäjän väliintulolla on seurauksensa esimerkiksi Syyrian sisällissodassa, jossa on otettu yli viiden vuoden sotimisen ja terrorin jälkeen askelia rauhan palauttamiseksi.

        Maailmanlaajuinen kilpailu on nykyisin kovaa ja sen todelliset seuraukset nähdään vasta lähivuosina. Mutta jo nyt on nähtävissä, että esimerkiksi EU:n hajoamisen prosessi on käynnissä. Sitä pyritään jarruttamaan kansojen vastaisella liittovaltiohankkeella, unionin omalla armeijalla ja kaiken kattavalla urkinnalla.

        2000-luvun imperialistista kapitalismia on myös 2014 helmikuussa tehty Ukrainan vallankaappaus. Se seurauksena Ukrainan alueellinen ja väestön hajoaminen on tapahtunut tosi-asia. Samalla uusnatsismi ja fasistiset liikkeet ovat tehneet maassa paluun.

        Vaikka kapitalismi on maailmanlaajuisessa kriisissä, sen kansalliset pakkokeinot ja imperialismi ovat voimissaan. Näyttää myös siltä, että fasismin laajempi nousu on täysin mahdollista.

        Siksi on noustava toimintaan rauhan puolesta sotaa vastaan. Ja siksi on koottava edistyksellinen yhteisvoima äärioikeistoa ja fasismin nousua vastaan.


      • Commandante

        "Stalin suhtautui koko sotaan lähinnä huvittuneesti ja suomen sotimiseen pilkallisesti. Sanoi että eivät nämä osaa sotia, tehdä vain partisaaniskuja ja motittaa.... "

        Niinpä niin. Isossa talossa on ison talon vehkeet. Aikanaan arvioitiin, että Neuvostoliiton miestappiot talvisodassa olivat n. 1 miljoona miestä. Mutta eihän se Neuvostoliiton silloiseen väkilukuun suhteutettuna ollut paljon mitään. Yksi asia näiltä meidän sotaa ihannoivilta kommareilta näyttää unohtuvan: kaikilla näillä miljoonalla talvisodan venäläis-uhrilla oli omaisia, vaimoja, lapsia, isiä, äitejä...


    • Pro-Mill

      "Kapitalistiluokka syö pöydästäsi..."

      Ei pidä paikkaansa. Vaalituloksesta nähdään, että kommareita on olemattoman vähän. Komujen pöydän antimet eivät riitä ruokkimaan kuin ehkä promillen verran kapitalisteja - eikä oikein kunnolla senkään vertaa.

    • Hallaahon.äänestäjä

      Ykä Komintern Hakanen ei päässyt enää Helsinkiin ja puoluetta johtaa uusi trotskilainen homoksi julistautunut, 80 ääntä Helsingissä

      onko mahdollista että T.Sinisalo kierisi haudassaan jos voisi???

      KUNTAVAALIEN JÄLKEEN MARXISMI-LENINISMIN LIPPUA KANNATTAVAT
      62 VUOTIAS ASENTAJA NOKIALLA
      35 VUOTIAS RUNOILIJA HANGOSSA

      Näillä kahdella mennään nyt

      Pörssi aukeaa vaalin jälkeen, Pariisi vahvasti ylös, koska kommunistiehdokas Melenchon putosi

      Pelkona oli että Melenchon ja Le Pen ovat vastakkain toisella kierroksella, jolloin Le Penin voitto olisi ollut todennäköinen jo nyt
      Melenchon sai valtavasti ääniä, mutta juuri ja juuri putosi

      http://mvlehti.net/2017/04/24/macron-ja-le-pen-ranskan-vaalien-toiselle-kierrokselle/

      Ranska, työviikko on lyhennetty 35 tuntiin, ei auta, 10 prosentin työttömyys, Saksassa työttömyys noin kolmasosa tästä ja sekin johtuu pääosin kommunismin tuhoamasta itä-Saksasta

      Haloslaiset SAK ovat keksineet työttömyyden Suomessa, pitääkseen jäseniä SAK:ssa äänestämässä demaria,
      vuokratalovuokrilla eläviä riistoherroja

      HALONEN SYYTTÄÄ ISLAMIA HENKIÄ VAARANTAVAKSI, ONKO KYSE AVOIMESTA JULKEASTA RASISMISTA TAI/VAI ISLAMOFOBIASTA?
      http://mvlehti.net/2017/04/22/tarja-halonen-on-valehteleva-islamofoobikko/
      Suomessa islaminuskoisia turvapaikanhakijoita on kääntynyt kristityiksi. Heitä ei pidä palauttaa. Ei sen vuoksi, että he ovat kristittyjä, vaan sen vuoksi, ­että islamista luopuminen voi vaarantaa vakavasti heidän asemaansa vanhassa kotimaassaan.” Väittääkö Tarja, että muslimit eivät ole suvaitsevaisia? Ei kai Tarja ole islamofobi?


      Halla-aho esittelee Brysselin vaarallisimman matulähiön, jossa monet terroristit ovat piilotelleet, jatkuvia poliisioperaatioita
      https://www.youtube.com/watch?v=7b9DwjbWGyA

      http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/14/anti-terror-police-launch-major-operation-brussels-district/ Anti-terror police launch major operation in Brussels district of Molenbeek

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe