Itsemurhan tekeminen?

Jokusaimaalainen

Olen 14 vuotias tyttö. Ongelmana on että olen ruma, läski, idiootti, ärsyttävä, syrjäytynyt ja vaikka mitä muuta. Olen harkinnut itsemurhan tekemistä koska perheeni inhoaa minua ja riitelemme jatkuvasti, olen menettämässä kaikki kaverini koska riitelen koko ajan enkä tule toimeen kenenkään kanssa. Haluaisin kertoa asiasta jolle kulle mutta en terapiaankaan halua. Jos vaikka koulukuraattorIlle asiasta kertoisin, tämä menisi varmasti kertomaan vanhemmilleni ja näinollen joutuisin sinne terapiaan. En voi siis kertoa asiasta kenellekään. Mikä on helpoin tapa? Ajattelin vetäistä lääkkeitä nassuun, olisiko se hyvä?

12

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikset halua terapiaan/psykologille? Ehkä se kuulostaa tosi pelottavalta, mutta siitä on oikeasti apua ja se muuttaa asioita. Älä satuta itseäsi, äläkä tee mitään peruuttamatonta. Itsemurha ei oikeasti ratkaise mitään. Olet arvokas, hieno ja merkityksellinen ihminen!

      Vaikka nyt tuntuu hirveältä ja olisi tuntunut jo pitkään, niin ei aina tule olemaan.
      Rohkenit kuitenkin kirjoittaa tänne, joten edes tänne pystyit kertomaan jotain olostasi ja se on jo ensiaskel!

      Esimerkiksi täällä on kirjepalvelu sekä chatti, jossa voit puhua tiettyinä aikoina luotettavan aikuisen kanssa ja löytyy puhelinnumero, johon voi soittaa ilmaiseksi ilman että se näkyy puhelinlaskussasi:
      http://www.mll.fi/nuortennetti/

      Osaatko nimetä mitään syytä sille, miksi ihmisten kanssa tulee riitaa? Perhettään ei voi valita, mutta arvostavatko kaverisi sinua sellaisena kuin olet? Ei riitely automaattisesti siitä johdu, että eivät arvostaisi, mutta jos niin on, ansaitset parempia kavereita.

    • Juuliiis

      Rakas ystävä, älä menetä vielä toivoasi. Olin sinun iässäsi samanlainen, kunnes sain oikeasti apua. Tiedän että sinua varmasti pelottaa, esimerkiksi minua pelotti omat vanhemmat. Aina kun on ollut mallikas lapsi mutta aikuiset eivät näe totuutta masentuneisuudesta.
      Mutta hanki itse apua, silloin kaikki selkenee ja kaikki ymmärtävät tilanteesi paremmin, saat todennäköisesti koulustakin lomaa jne :) Itse ajauduin siihen tilanteeseen että poliisit jahtasivat minua ympäri kaupunkia, olin umpipäissäni ja huusin ja uhkasin kaikille tappavani itseni. Olin jo hyppäämässä sillalta alas kun ohikulkija tarttui minuun ja onneksi piti minusta kiinni kunnes poliisit tulivat (ja onneksi ei nostanut minua vastaan mitään pahoinpitelysyytettä)
      Olin tuolloin 16 vuotias, tästä ei ole kuin puolitoista vuotta ja nyt elän parasta mahdollista elämää mitä voi vain toivoa :) Ja tämä kaikki on ammattiavun ja terapian ansiota!
      Et voi lähteä vielä noin nuorena, muista että et ole yksin ajatuksiesi kanssa. Ja sinusta välitetään, vaikka kukaan muu ei välittäisi niin minä ainakin ajattelen sinua ja toivon että et menisi lopettamaan elämääsi... Se ei ole ratkaisu.


      ♥: Juuli

    • fdqq
    • Kostiander

      Sinun iässäsi kaikki on vain vaikeaa, toisilla vaikeampaa! Koeta kestää, et ole ainut. Ja usko yläpuolen kirjoittajaa, et voi luovuttaa lapsen elämääsi, joka vasta on alkamassa kohti parempaa

    • hengissäselvinnyt

      Yritin lääkkeillä itsemurhaa 15 vuotiaana. Pitkä terapia auttoi. Mieli on nyt ok ja elämässä olen kiinni hyvin. Onneksi en kuollut enkä toivo sitä sinullekaan. Apua saa, mutta sitä pitää uskaltaa ottaa vastaan.

    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

      • fgdhnfgjnfgj

        Huomaatteko?
        Kriisikeskus on heti alaikäisen asioista huolissaan, jos ne viittaavat itsemurhaan. Vaan odotapas jos minä, 26-vuotias työkyvytön nais ihminen sanoisin tekeväni itsemurhan niin ketään ei kiinnostaisi.

        Noh, minua lohduttaa se, että tuskin tämä aloittaja mitään itsemurhaa tekee vaan kulkee jalanjäljissäni ja vanhenee jolloin onkin jo arvoton, eikä kukaan välitä. -_-


    • Aha tee sit se itsemurha jos kerran haluut ei oo minun päätös.

      • TärkeäViesti

        Jo sinulla ei ole mitään muuta annettavaa tähän keskusteluun niin olisi parempi jättää vastaamatta. Aloittajalle sanoisin että suosittelen vakavasti harkitsemaan tätä asiaa vielä, olet siinä iässä jossa tunteet ja hormonit jylläävät pahimmillaan ja kaikkein voimakkaimmin. Et ole siinä henkisessä tilassa tekemään mitään noin radikaalia päätöstä omasta elämästäsi. Suosittelen hakemaan ammattiauttajan apua mitä pikimmiten, todella uskon että asiasi tästä vielä paranevat kunhan saat sitä tarvitsemaasi apua ja tukea. Sinulla on vielä elämä edessäsi.


    • pikkumimmu

      olen 34 vuotias nainen.. minun kumppanini on 12 vuoden ajan pitänyt minua valheessa ja vasta viime elokuun jälkeen se selvisi minulle.. sen jälkeen olen sinnitellyt ja uskonut huomiseen huonolla menestyksellä.. en jaksa enää, en ollenkaan mutta en haluaisi lopettaa vasta alkanutta elämäänikään... En näe muuta vaihtoehtoa kuin kuoleman ja joka kerta sitä miettiessäni, se tuntuu jotenkin rauhallisen lopulliselta vaihtoehdolta. En tiedä onko se viisas päätös mutta en näe vaihtoehtoja enää.

      Toivon että kaikki ihmiset oppisi elämään toisilleen rehellisesti.. minun on pakko tyhjän päällä lopettaa tämä elämä....

      tv: pikkumimmu.

    • oletsankari

      tunnistat ongelmasi. korjaa ongelmasi ja minäkuvasi ja ala voida hyvin. olet elämän sankari ja selviät hyvin,

    • Ajattelepa niitä kaikkia ihmisiä, joiden kanssa riitelet. Jos itseäsi vahingoitat, ovat ne kaikki joiden kanssa riitelet, murheen murtamia. En usko, että haluat oikeasti kuolla, vaan apua johonkin muuhun asiaan. Kysy itseltäsi: mitä nyt oikeasti haluaisin, kun taas huudan jollekin. Elämää ei kannata heittää hukkaan, se on arvokas lahja, vaikka vaikeutensa on meillä jokaisella. Olet jo ajatellut kuraattoria; osaat siis ajatella fiksustikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      127
      2326
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      103
      1377
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      329
      1105
    4. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      109
      1071
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1067
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      97
      956
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      700
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      699
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      680
    10. 50
      674
    Aihe