alzheimer10

kuvamasa

Vaimolla on muistisairaus. On todella raskasta seurata tilannetta sivusta.

14

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lvm_

      Ikäväähän se on. Kyseessä kuitenkin paljolti nk. omaisten sairaus.

    • muistaelää

      Aivan varmasti.Otan osaa,ja jaksamisia sinulle...tulet sitä tarvitsemaan.Ja jos tuntuu ettet jaksa,hanki paikka jostain hoitokodista.Ei se vaimo siitä kärsi,kun ei muista.Sitä on kuin pumpuliin vajoaisi kun unohtuu kaikki...

    • miten_olis
      • StemunBlues

        Alzheimerin tautia pidetään tyypin 3 diabeteksena, koska taudille tyypilliset vauriot aiheutuvat insuliinista. Sokereiden ja hiilihydraattien rajoittaminen ei ehkä korjaa vahinkoja, mutta hidastaa varmasti taudin etenemistä. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2769828/

        1. Kaikki sokerit pois
        2. Valkoiset jauhot pois ja leipää hyvin vähän
        3. Perunaa, lanttua, porkkanaa, kaalia, parsakaalia, jne. - ei riisiä tai pastaa
        4. Paljon kasviksia ja vihreitä vihanneksia
        5. Paljon rasvaa (voi, omega3, kookosöljy)
        6. Paljon proteiinia (kalaa, lihaa, kanaa)

        Aivot tarvitsevat valtavasti rasvaa ja kolesterolia. Aivojen kuivapainosta 60 % on rasvaa ja elimistön kolesterolista 25 % vaikuttaa aivoissa mm. solujen välisessä viestinnässä.

        Alzheimer syntyy todennäköisesti metabolisen oireyhtymän ja aikuistyypin diabeteksen tavoin jatkuvasti koholla olevan verensokerin ja veren insuunitasojen seurauksena, jolloin soluista tulee insuliiniresistenttejä. Insuliini - joka on välttämätön hormoni - on myös verisuonia ja elimiä tuhoava myrkky.


    • copypaste
    • alaspäin

      Ei siihen mikään auta..toisille se tulee aikaisemmin,varsinkin jos ei ole ollut aktiviteettejä aiemminkaan,ja on ollut paljon yksin.Eikä ystäviä...sitä alkaa vajota omaan maailmaansa...

      • näin_on

        Jaa, että ei kannata edes kokeilla?
        Erittäin kannustavaa!


      • säilytarahasi

        Ei tietenkään kannata kokeilla kaikkea hömppää. Näiden luonnonhoitobisneshenkilöiden on tarkoitus kuoria rahat ihmisen epätoivosta. Sairauden prosessi on alkanut jo aikoja sitten. Ainoa ravitsemusvalmiste normaalin hyvän ruoan lisäksi voisi olla Souvenaid valmiste apteekkitavaraa, Nutricia valmistaja. Maksaa ilmeisesti eurokaupalla päivässä. On kuitenkin lääkkeen tavoin tutkittu tuote.


      • humpuukiaon
        säilytarahasi kirjoitti:

        Ei tietenkään kannata kokeilla kaikkea hömppää. Näiden luonnonhoitobisneshenkilöiden on tarkoitus kuoria rahat ihmisen epätoivosta. Sairauden prosessi on alkanut jo aikoja sitten. Ainoa ravitsemusvalmiste normaalin hyvän ruoan lisäksi voisi olla Souvenaid valmiste apteekkitavaraa, Nutricia valmistaja. Maksaa ilmeisesti eurokaupalla päivässä. On kuitenkin lääkkeen tavoin tutkittu tuote.

        Ei ole tutkittu tuote vaan ihan humpuukia.

        Samalla rahalla saa koko suvulle koko loppuelääksi lisäravinteita, jotta ei tule dementiaa.

        Lue tästä:

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm


    • heihaloohei

      No mieti nyt vähän...jos se ois noin helppoa että uskoisit kaikkeen hömppään,niinku nyt kookosöljyyn,niin kait se ongelma ois jo poistunut...

      • näin_on

        Olet yhtä hölmö kuin tuttavani, jolla on diabetes.
        Hänen toteamus oli, että minkä sille voi, se on perinnöllistä eli geeneissä.
        Ruokavalio juuri vaikuttaa miten geenit toimiin,
        Myös sinun ongelmat ovat geeneissä. Hölmöys/häiriköinti
        Sinua tai läheistäsi voi kohdata sama ongelma, niin luulen sinulla silloin olevan toinen ääni kellossa. Tai sitten toteat, kuten ystäväni, sehän on geeneissä, minkä sille voi.
        Voi taivas kun ihmiset ovat typeriä. Ei ihme, että meillä on alzheimerin tautia eniten maailmassa.


    • alakuloihminentäs

      Minkäs ikäinen vaimosi on?Toivottavasti ainakin eläkeikäinen,että saanut niitä vuosia taakse edes jonkunverran ettei liian nuorena unohda asioita.

    • elintapasairaus

      Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta lainkaan ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiinimittauksia ei edes tehdä.

      Voiko ruokavalio parantaa ?

      Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole merkitystä. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, olisihan se ihmeellistä jos se mitä suuhunsa laittaa ei mitenkään vaikuttaisi siihen, miten ihminen voi.




      Meillä Suomessa ongelma on ollut ns. viralliset ravitsemussuositukset, joita viranomaiset ovat tehneet vallitsevien poliittisten intressien mukaan. Aikoinaan kun oli voivuori, suositeltiin syömään voita ja maidon suhteen samoin. Einesteollisuus on lobannut varmaan kyseiset suositusten tekijät sen verran tukevasti, että totuus prosessoidusta ruuasta, maitotuotteista ja pakasteista ei pääse kuluttajalle saakka. Minkähän takia välimeren alueella ei ole ongelmia ruokavalion kanssa. Siellä syödään tuoretta, juuri valmistettua ruokaa ja vaikka lasi viiniä mukaan. Meillähän virallinen taho ei voi suositella viiniä ruuan kanssa.

      Meillä säädösten ja holhouksen luvatussa maassa voisi itsekritiikkiä käyttämällä päästä paljon terveellisempään elämään. Ruoka on meidän lääkkeemme, emme tarvitse mitään lääkkeittä jos syömme oikein ja tuoretta sekä puhdasta ruokaa ilman säilöntäaineita ja mahdollisimman vähän prosessoituna.

      "Parempaa elämää"

      Moni kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, B12-vitamiini, D-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille.


      Huono ruokavalio aiheuttaa nykyään enemmän terveyshaittoja kuin fyysinen liikkumattomuus, alkoholi ja tupakka yhteensä, kertovat tutkijat urheilulääketieteelliseen British Journal of Sports Medicineen kirjoittamassaan pääkirjoituksessa.

    • plmb2016

      Niin. Ravinnolla ja liikunnalla voi ainakin viivästyttää pahenemista. Samoin muistin treenaamisella. Suurimpia ravitsemuksellisia harharetkiä on II maailmansodan jälkeinen sokerivuoren teko, valkoisen sokerin teollisuus. Toinen harharetki on kaikenlaiset liikasuolaiset leikkeet ja makkarat ym, sen sijaan että käytettävisiin vain puhdasta lihaa tai kalaa ja mietoa suolausta, sillä keho tarvitsee hyvää proteiinia. Kolmas suuri harharetki on kaikenlaiset leivonnaiset, joissa on hajoitettu hiivalla orgaaninen fosfaatti (fytiini) epäorgaaniseen muotoon ja sitten vielä lisätty epäorgaanisen fosfaatin ja natriumbikarbonaatin kuormitusta kaikenlaisin lisäainein Joudutaan vaikeaan metaboliseen epätasapainoon, viidakkoon, josta ei hetkessä pääse pois. Viljat kannattaa ottaa mm täysjyväpuuroina, mysleinä.
      Aina voi kuitenkin joka päivä näitä seikkoja moduloida terveellisiksi, ruokaa täytyy pureksia, liikkua täytyy että saa happea. Puhdasta vettä kannattaa pitää ruokajuomana. ja ruoka-aikojen välilläkin pitää muistaa vesilasilliset.
      Kanamuna aamuisin on tärkeä. Kahvikupillinen on hyödyksi muutaman kerran päivässä. Rahka sopii riisikeksin päälle. Hedelmät ja vihannekset ja peruna ovat tärkeitä Maksaa kannattaa syödä kerran pari kuukaudessa. kalanmaksaöljyä päivittäin. bsarjan -vitamiinitableteista ei ole haittaa, voi olla hyötyä, varsinkin b12 ja foolihappo ovat hyödyllisiä. Älä heitä toivoa. Tiedemiehet ponnistelevat asian kimpussa, koskeehan asia koko yhteiskuntaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe