Ovatko NE ihan täysipäisiä?

3_oppilasta_lisää

Tuoda NYT ala-asteen koulaiset ja vanhemmat pyörimään autoineen ammuruuhkassa keskeiseen kottellin, juuri sen liikekeskukseen johtavan ainoan tien = liki kapean Pää-BULEVARDIN varteen? Kun jo yleensäkin on typerää, että Se on ainoa väylä viitostieltä kirkolle.

Vai ryhdytäänkoö väylää leventämään nelikaistaiseksi ja varustelemaan liikenne-valoilla?
Eikös tämä valtuus-puheenjohtaja ole joku poliisikoulutuksen saanut, kuten SE entinenkin ja ymmärtävän jotain autoliikenteestä?

Muuten, mikä vimma Leppävirralla on saada poliisi puheenjohtajaksi; onneksi tämä uusi ei ole KEPU-lainen.
Pienet pennut osaavat hoitaa voimistelunsa ja liikuntansa koulurakennuksen liittyvässä pienessä salissa, missä ne voivat pitää pienet juhlansa ja harjoitella esiintymisiä.
Ei siinä tarvita hehtaarihalleja, jotka ovat tarkoitetut aikuisten käytöön.

Kaavoittakaa siitä koulusta vaatimuksilla ja sopimuksilla yhtä ruma ja maaisemaan sekä käyttötarkoitukseen sopimaton rakennus kuin Litl on tuossa parhaassa aurinkoisemmassa rinteessä, omakotitalojen joukossa.
Olisi nyt isossa asiassa syytä turvautua jonkun konsultin apuun, paikallista osaamista, eikä varsinkaan kokemusta KUN EI ole!

Nykyinen koulu on sopivasti kauniissa maisemassa, missä pienet leppävirtalaiset oppivat arvostamaan kotiseutunsa maisemaa. Virran rannasta on jo riittävästi varattu asumistontteja ökyrakentamiseen? Vieläkö niitä rakennuspaikkoja varataan lisää Kalmanlahden rantaankin? Typerää!

22

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuntsaneuvoja

      Ei vokkola paikkana ole huono uudelle koululle jos siinä säästää 2 miljoonaa.
      Ulkoliikuntapaikat vielä niin lähellä siinä harrastella eri lajeja, uimaankiin pääsee leppiksen halliin.
      Epäilen että säästöjä tulee kun kuitenkiin joutuvat tekemään uuteen kouluun liikuntasalin kun ei areenasta vapaita aikoja löydy kun se on kuuleman mukaan tehty matkailijoita varten, taas unohdettu kuntalaiset.
      Valtuuston porukka siellä nyt taistelee toisiaan vastaan koulun paikasta jonka paikka on jo päätetty! Ei mitään uutta tämän kunnan päätöksenteossa.
      Näinköhän kunta saa taas joululahjan kunnallisneuvokselta jotta saadaan koulun paikka muutettua.

      • Koulutusta

        Vokkala on hyvä paikka alakoululle. Monipuoliset liikuntamahdollisuudet äärellä. Vesileppis ja Areena hyötyvät myös. Asiakkaita ne lapsetkin ovat. Ja eikös monitoimihalli rakennettu juuri kuntalaisia varten.
        Säästyy 2 miljoonaa ja saadaan tuollakin rahalla korjattua Sorsakosken koulua tai rakennettua Soisalon koulua. Muutoin käy niin, että pitäjien koulut lakkautetaan ja lapsia kuskataan Alapihaan. Olis niinku katsottava kokonaisuuksia.


      • alokkov

        Olen ollut samaa mieltä että Vokkola olisi ihan hyvä paikka koululle lasketun säästön ja jo olevien liikuntamahdollisuuksien vuoksi. Samaten siistiytyisi se koko rinne Kalmalahteen päin paremman näköiseksi. Tosin nyt kun on siitä ohi kulkenut ja katsellut paikkaa niin olen alkanut epäilemään että siihen joutuu tekemään niin suuret maansiirto ym. toimet kun liikennejärjestelyitä aletaan tekemään uusine kaistoineen ja liittymineen että siihen se koulun liikuntasalista säästyvä 2 miljoonaa varmaan uppoaakin. Lieneekö kaikki maat nyt olevan tien toisella puolella edes kunnan vai joutuuko ne vielä lunastamaan. Ja aika lähellähän siinä on yksityisten talojakin.


    • mitäsäästöä

      niin montako kilometriä tästä Alapihan tontilta on tänne Vokkolaan?
      Onhan se jo kumma että lapsilta viedään oikeus kävelyyn.

      • LepikänOpiskelija

        On kirkonkylällä pyörä ja kävelytiet myös suojatiet löytyy.
        Osa tulee taksilla kouluun osa omilla kyydeillä jopa polkupyöräillen/kävellen. Turvallista liikkua kirkolla kunhan kanssaliikkujat huomioivat koululaiset. Lyhyt matka Vokkolasta joka suuntaan myös liikuntapaikoille.


    • penispekka

      Ammuruuhkassa? Teillä siellä leppävirralla lehmät kävellä lotkottaa vielä nykypäivänä pitkin kylän raittia? Onkos kotteli sama kuin navetta?

    • Likinäköinenkunnallisemo

      Koulujen kokoluokitus on helposti laskettavissa n. 6 vuoden päähän, jonkunlaisella toleranssilla. Eli ennustettavuus on erittäin hyvä, näiden pitäisi ohjata päätöksen tekoa pitkällä tähtäimellä eikä vuoden välein soudeta ja huovata päätösten kanssa.
      Mikäli virkoja ei lakkauteta, ei säästöjä synny vaikka lapsia kuskattaisiin varkauteen koulunpenkille.

      • laskutaitoinen

        Juuri niin, voisiko joku päättäjistä vaivautua tutkimaan Alapihan ja Sorsakosken oppilasmääriä opettajaa kohti. Täällä Leppävirralla eletään kuin pellossa, vajaa kymmenen tai vähän yli kymmenen oppilasta per opettaja useilla luokka-asteilla ollut jo vuosikausia ja kukaan ei tähän tuhlailuun puutu. Kyllä rahaa riittää! Missähän muualla toimitaan yhtä vastuuttomasti.


    • Veronmaksaja2016

      Vokkola hyvä paikka uudelle koululle. Tuli säästöjä tai ei. Liikuntayhtiö Leppäkerttu Oy:n hallituksen parin jäsenen mukaan olisi jo tarvetta rakentaa lisää liikuntapaikkoja kun Amiska ja Alapiha puretaan aikanaan. Onhan meillä hieno uusi Areena jonne ei tavallisilla kuntalaisilla ole asiaa koska lentopalloilijat ja matkailu vie kaikki vuorot.
      Kyllä tässä nyt tuetaan hotellin yrittäjää liikaa.
      Näin meidän kunnassa hoidetaan asioita edullisesti. Kun tietty porukka yrittää päättää asioista niin silloin ei ole rahasta pula.
      Silloin voitas tehdä kuplahalli vokkolaan ja alapihaan uusi koulu isolla liikuntasalilla.
      Kaikille riittäisi silloin tilat.

      • Pöööö

        Kyllä ne lentopalloilijatkin on tavallisia kuntalaisia ;) ja areenalla on vielä paljon vapaita iltavuoroja.


    • Epälookista

      Eikös Vokkolaa ole rakennettu kuntalaisia varten? Niin aikoinaan perustelivat kun miljoonainvestointeja sinne tekivät. Nytkö ei lapset sinne mahdu.

      • Arematkailija

        Taisi hotellin johtaja kertoa lehdessä että areena ja Vokkola on ennenkaikkea matkailijoita varten. Saahan niitä perusteluja kertoa suunnitteluvaiheessa mutta totuus on aina toinen, olihan se arvattavissa. Matkailu tuo enemmän rahaa.


    • Kuntalainen2354

      Järki hoi. Helmikuussa 2015 oli jo päätetty paikka mihin uusi koulu rakennetaan.
      Mielenkiinnolla seuraan mitä seuraavaksi...

    • Entinenkyläläinen

      Vokkola hyvä paikka uudelle koululle, ei alapihakaan ole huono vaihtoehto.
      Mites juottorannan kansallispuisto jokos on ökypitäjän tontit myyty?

    • alapihaan

      On aika lähellä yksi omakotitalo suunnitteilla olevan koulun paikkaa. Toivottavasti kuntalaiset saavat päättää kumpi on parempi paikka uudelle koululle alapiha vai vokkola.

    • Terttukaisa

      Ja kukaan ei näytä iloitsevan siitä, että saadaan uusi koulu. Vokkola on hyvä paikka.

      • alokkov

        Hyvä pointti. Alapihan koulun huonokuntoisuuden takia koulu pitäisi saada äkkiä.
        Nythän se on menossa uudelleen käsittelyyn koko koulun sijoituspaikka ja jos se tuleekin Alapihaan niin taas alkaa kaavanmuutos prosessi kun se on jo keritty kaavoittaa asumisalueeksi. Ja jos joku valopää valittaa noissa kaava-asioissa niin ne venyy monien vuosien pituisiksi asioiksi. Montakohan vuotta tuota asiaa taas vatuloidaan. Onneksi saivat sentään päiväkodin ilman mutinoita pystyyn ennen kuin entiset tilat homehtui alta. Vaikka taisihan siinä uuden päiväkodinkin suunnittelussa mennä melkein 30 vuotta.


    • koulujovalmiina

      Kurjala olisi hyvä paikkana jo nimensäpuolesta nykyajan lestasipilä meiningissä!

    • Tuutikkijuu

      Suattaa jiähä luu kätteen jos veivaavat Alapihaan koulua. Venyy rakentaminen kaavoituksenkin vuoksi. On se vaan kumma, että ei olla iloisia uudesta koulusta vaan halutaan pitkittää rakentamaan pääsyä tällä härdellillä. Miettikkee hyvät immeiset mikä on tässä tilanteessa lasten etu. Vokkolassa on monipuoliset liikuntamahollisuuvet lähellä.

      • 3_oppilasta_lisää

        No liikuntakos SE on koulunkäynnin tarkoitus? Ja "lasten etu"?

        Tässä Vokkolan .... suorastaan sekoilussa .... rikotaan sitä tärkeitä ja 1. sääntöä vastaan, mitä koulutontin sijoittelusta sanotaan, "Yleinen suunnittelu":

        "Koulutontti tulee sijoittaa mahdollisimman etäälle melu- ja saastelähteistä
        (vilkkaasti liikennöidyt väylät ja teollisuuslaitokset).

        P.S. Löytyisikö kunnan kirjastosta edes lainaksi hetkeksi kaavoituksesta ja kaikesta teknisestä toimesta vastaavalle ( Wright ?) luettavaksi ( jos ei opiskelunsa aikana ehtinyt lukea ) kirja/opas :
        "Terveellinen ja turvallinen Koulurakennus" (Opetushallitus)

        Sama tontti /kortteli ei voi soveltua liiketaloudelliseen ja koulun rakentamiseen!

        Jopa näitä typerien päätösten "JOO-miehiä" löytyy kunnassa, kuin lestadiolaisten seuroissa. Taitaa olla SITÄ maalaijärkeä, menneiltä ajoilta.
        Typerin kommentti sivustolla antoi heti alkuun .... "Kuntsaneuvoja":

        .... "Ei vokkola paikkana ole huono uudelle koululle jos siinä säästää 2 miljoonaa."
        (kuntsaneuvojan/-konsultin kirjoitustaitokin on hieman hakusessa)

        Onkohan tuo yksi valtuutetuista?


      • alokkov

        Eiköhän ne mahdu koululaiset ja matkailijat samalle Areenalle urheilemaan. Käsittääkseni alakoululaiset on koulussa pääosin 8-14 välillä, joten jää tuossa päivää matkailijoille ja muille kuntalaisille käyttää Areenaa. Ja Areenan salinhan voi jakaa moneen alueeseen eri ryhmille, ei kai siellä koko koulu ole yhtä aikaa liikkumassa. Koulurakennus Vokkolassa palvelee myös urheilukentän käyttöä kilpailuissa ym. tapahtumissa. Edelliseen kommentoijaan yhdyn kyllä siinä, että Leppävirran kunnassa päätöksenteko on mennyt aika löperöksi touhuksi nykyisen kunnanvaltuuston aikana. Taisi into lopahtaa kun saivat keskustan ylivoiman nujerrettua.


    • pierukinhaisee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe