Aihe

Rattijuoppojen tuomiot

sxasdsddf

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288588818215.html

Kyllä rattijuoppojen tuomiot ovat aivan liian alhaisia, eikö vain? Tuossakin tapauksessa kun akka tappoi autolla ja kännissä lapsen ja vammautti toisen lapsen niin pari vuotta kun istuu ja on taas puhdas...ja asenne oli vielä sellainen että vaati tuomiota alemmas.
Olis jo ottanut nöyränä tuomionsa vastaan. Kohta tuomiot on niin alhaisia että kun rattijuoppo tappaa yliajamalla lapsen hän pääsee rangaistuksetta, koska sanoi siinä tilanteessa että: "oho" tai "hupsis". Jokaiselle ratista kärähtäneelle tulisi määrä ainakin elinikäinen alkolukko autoon jota joutuu säännöllisin väliajoin tarkastuttamaan että se toimii.

Jos tappaa autolla toisen ihmisen se on varmaankin lieventävää koska kuljettaja oli humalassa?

3

<50

  Vastaukset

  • Aikalailla yleinen asennehan on, että kännissä voi tehdä mitä vaan. Aivan kuin aikuisen ihmisen ei tarvitsisi mistään ottaa vastuuta, kun muistaa vaan hopottaa että olin kännissä. Kaipa se vastuunkantamattomuus asenne näkyy myös rattijuoppoudessa.

  • Liikennelaki ylipäätänsäkin on liian lepsu. Laki on kirjoitettu siihen aikaan kun tavallisella duunarilla ei autoa vielä ollut, ja kartanon herraa ei saanut tuomita jos sattui jonkun palkollisensa yli ajamaan.
   Kun selvinpäin ajaa autolla jonkun kuoliaaksi, niin siitä saattaa selvitä vihaisella mulkaisulla tai pienellä sakolla. Jos vastaavan tekee kännissä, on tuomio hieman rankempi, mutta ei missään nimessä riittävä. Oikeusistuin ei siis osaa vetää rajaa sille milloin yliajosta selviää nuhtelulla, ja milloin joutuu istumaan. Eli riittääkö yönvanha haju vai pitääkö olla yksi korjaava olut otettuna, tai mikä on se promilleraja jolloin kakku napsahtaa.
   Vanha totuushan on kuitenkin se, että jos haluat tappaa naapurisi niin aja sen yli autolla. Normaalista yliajosta selviät sakolla, mutta jos vielä peruutatkin sen yli niin saat ehdollista.

  • Suomessa on yleisesti vallalla pinttynyt perinne että rattijuopon käräyttäminen on raukkamainen teko. Ja, niin se onkin törkeätä toisen asioihin puuttumista ja kyttäämistä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11861
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   7922