Uskosta luopuminen sallittua

AllahuGoodbye

Miksei islaminuskosta saisi pyrkiä eroon? Miksi islamin jättäminen on joissain maissa jopa rangaistava teko? Eihän ihminen sille mitään voi, jos ei enää usko Jumalaan. Nyt, kun maahanmuuttajia on Suomessakin yhä enemmän, täytyisi tästä avata keskusteluja. Siellä saattaa olla mukana sellaisiakin, joiden mukaan uskonnonvapaus on huono asia eikä islaminuskosta saisi muka luopua.

Ja miten he tulevat suhtautumaan siihen, että heidän mahdolliset tulevat lapsensa kasvavat länsimaalaisessa koulussa, jossa opitaan tieteen perusteet ja siten usein luovutaan uskonnollisuudesta kokonaan?

Opettajille on iso haaste kohdata nämä ihmiset, jotka eivät muka saisi opiskella evoluutiosta edes alkeita, tanssia tai kuunnella musiikkia tai oppia kriittistä ajattelua uskonnontunneilla.

Mutta mehän pidämme kiinni koulutuksesta ja uskonvapaudesta - pidämmehän?

Suomessa islaminuskon voi jättää siinä missä minkä tahansa uskonnon.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VakavaOngelmaEdessä

      Olemmeko niin rakastavia ja suvaitsevaisia, että hyväksymme pakottamisen "uskoon"?
      Niin suvaitsevaisia, että muutamme yhteiskuntaamme sellaiseksi, että täällä on oikeus loukata ihmisoikeuksia ja lapsuuden suojelua?

      • KuuK

        Kristinuskon kohdalla suomalaiset ovat tehneet niin paljon virheitä, että luulisi meidän niistä jotain oppineen. Alle 100 vuotta sitten oli vielä pakkoa kuulua kirkkoon. Lisäksi ei-kristityt leimattiin nopeasti epämoraalisiksi ja heidän uskottiin joutuvat kadotukseen.

        Nykyään kristityssäkin perheessä saavat nuoret kasvaa useimmiten ateisteksi. Emme voi sallia sitä, että nyt täällä valtaa alaa uskonto, johon on "pakko" kuulua kehdosta hautaan.

        Sellainen sotii koko tieteellistä ajattelua vastaan. Ei muka saa kyseenalaistaa esim. Muhammedin törttöilyjä. Uutisista kaikki lukevat kuitenkin islamin karmeasta kääntöpuolesta. Kyllä siitä täytyy myös kouluissa puhua.

        Olisi äärimmäisen tärkeää saada kouluihin se kaikille yhteinen katsomusoppi, jonka puitteissa voidaan pohtia kaikkien uskontojen ja uskojen nurjia puolia. Näin voimme välttää sen, että islam ja kristinusko leviävät kuin tarttuva tauti sukupolvesta toiseen.


      • UhkaavaAlamäkiIslam

        Kristinusko ei ainakaan meillä ja tänä päivänä ole sellainen ongelma. Suuri ongelma ja taantuma alaspäin ja kovaa, sen sijaan on torjuttava, uskonnollinen rasismi, islam.

        Islam on ongelma, islam on riski yhteiskunnallemme. Ellei muutu oleellisesti. Tältä asialta on vastuutonta sulkea silmänsä. Islamin yleistyminen vaatii muutoksia yhteiskuntaan. Emme ole siihen valmiita. Emmehän?

        Miksi naisia ei kunnioiteta? Miksi homoja vihataan? Nainen ei ole holhottava, eristettävä, peitettävä ja tilaisuuden tullen riistettävä eläin.

        Toki on kristinuskossakin nykyään jopa Suomessa piirteitä, jotka ovat kaukana terveestä. Esim. kuuntelin radio Dein puhetta joulumusiikin välissä. Samanlaista kuin islamissa. Joku - Raamatun mukaan - sai hirmuisen koston Jumalalta, kun oli jättänyt salaa pienen osan itselleen omaan käyttöön, kun oli myynyt omaisuutensa ja luvannut sen johonkin hyväntekeväisyyteen tms. Jumalan käyttöön. Ja siis pimitti itselleen kuitenkin osan. No sehän oli inhimillisesti kohtuuton ja väärä tuomio puhujankin mukaan.
        Mutta inhimillinen ja kohtuullinen eivät olekaan minkäänarvoisia, kun Jumalan pyhyys vaatii jotain käsittämätöntä.
        Ja usein se Jumalan "totuus" ja "pyhyys" löytyvät tietysti ikivanhoista kirjoista tai arvostettujen imaamien tms. tulkinnoista....

        Vanhoillislestadiolaiset eivät hyväksy ehkäisyä, teatteria, kevyttä musiikkia, viinaa, tanssia, telkkaria, meikkejä, esiaviollista seksiä, homoliittoja ym ym. Liikkeestä voi erota, mutta joutuu "helvettiin"...
        Silti Suomessa näissäkin SAA erota, SAA olla kuulumatta heihin. Ei uhata väkivallalla, korkeintaan henkisellä sellaisella.


      • Parempi-maailma

        Kyllä kristinuskonkin nimissä on tehty valtavan paljon pahaa. Kristinusko on Euroopassa jarruttanut tieteen kehitystä ja naisten oikeuksien sallimista. Edelleen osa kristityistä vastustaa tieteellistä ajattelua ja väittää mm. evoluutioteorian olevan valhetta.

        Kristiyillä ja muslimeilla on paljon yhteistä. Homoseksuaalien syrjintä ja juutalaisten vihaaminen ovat molemmille tyypillistä käytöstä. Osa muslimeista heittää homoseksuaaleja alas talojen katoilta, mutta suurin osa tyytyy kristittyjen tapaan "vain" syrjimään ja haukkumaan heitä. Muslimit sanovat suoraan, että juutalaiset ovat heidän mielestään sikoja, kristityt sen sijaan menevät hymyssä suin puhumaan juutalaisille Jeesuksesta Jumalan poikana, vaikka tietävät hyvin, että se on juutalaisille suurin loukkaus.

        Kun ajatus taivaasta ja kadotuksesta keksittiin, tuhottiin lähes koko ihmiskunta. Nyt tuon mielikuvituksellisen tarinan takia ihmisiä kuolee ja johdetaan harhaiseen ajatteluun ympäri maailman.

        Lähetystyö on lopetettava, uskonnolliset rituaalit poistettava mm. eduskunnasta, uskonnollinen opetus kiellettävä kouluissa, kirkolta on poistettava verotusoikeus ja jokaisen tulee saada sanoa ääneen: kristinusko ja islam ovat viruksia, joiden tartunta tulee tästä lähtien estää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe