I20 kytkin ääntää

0654321

Mikähän mahtaa olla vikana kun kytkin ulvaisee aina kylmänä. Ääni kuuluu kun kytkimen nostaa ylös (eikä kuulu enää auton lämmettyä). Pahimmillaan kuulostaa sisälle siltä kuin auton torvella tööttäisi. Kuuluu useammallakin vaihteella ja jopa vapaalla paikallaan ollessa (auton kun joutuu käynnistämään kytkin pohjassa). Auto vähän yli vuoden ikäinen ja ajettu vain 18000km, joten ei pitäisi kyllä vielä kytkin tai painelaakeri olla mennyttä. Viime talvena kyseistä ääntä ei kuulunut. Eikä pitäisi olla ajotavassakaan vikaa (joka kuluttaisi kytkintä), koska yhteenkään aiemmista autoista ei ole joutunut kytkintä vaihtamaan (edellinen auto oli meillä 7v ja ajettiin reilusti yli 100000km).
Laitoin kysymystä myös hyundai-huoltoon, mutta eivät ole vielä vastanneet.

32

3824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymdäin

      Takkuu huoltoon viiä tutkimuksiin, jos tollai rääkäsee, olisko lootassa korean siirapit?

      • Uusi20

        Juu. Turhaa täällä arvuuttelet, vie merkkihuoltoon niin tutkivat melun aiheuttajan. Takuuseen kuuluisi laittaa ilman mutinoita.


      • Humbuuki
        Uusi20 kirjoitti:

        Juu. Turhaa täällä arvuuttelet, vie merkkihuoltoon niin tutkivat melun aiheuttajan. Takuuseen kuuluisi laittaa ilman mutinoita.

        Niin sitä luulis....


    • EFDEFEE

      HUOLTOON VAIN JA SASSIIN!!!!!!!!!!!!!

    • ammattikuskiko

      Hyundai?? Oliskohan sinulla syytä vaihtaa merkkiä, niin loppuu lastentaudit??!

      • ojowe

        Ehei. Hyundaissa ei ole mitään lastentauteja.


      • Hyundaitoimii

        No voi mikä kommentti! Hyundai on erittäin toimiva automerkki!

        Lienee vaikkapa provo kun uuden auton korjaus juttuja täällä kirjoittelee? Tokihan kaikissa automerkeissä on vikoja. Hyundaissa vain vähemmän kuin esim vga merkissä. I20 on hyvä auto.


    • Toukkila

      Jos siinä on kaksoismassakytkin, niin melkee sanoisin vaihtamalla korjaantuu.

    • jatka-ajoa

      aina on ääntä kun on liikettä turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä.

    • 0654321

      Eipä ilmeisesti muilla ole kytkin noin uutena kylmänä ääntänyt. Olisi ollut vaan hyvä takuuhuoltoon viedessä olla jonkinlainen arvelu viasta (vielä kun ääntä ei saa kuulumaan kuin kylmänä pakkasella). Ja jotenkin ei ole kovin isoa luottoa hyundain (tai yleensä muidenkaan merkkien) merkkihuoltoon. Usein saa viedä monia kertoja huoltoon ja osa kerrallaan (halvimmasta osasta alkaen) aletaan arvaamaan vikaa.
      Eikä ole kyllä vielä tullut vastausta huollostakaan (porukka varmaan välipäivät lomilla).
      Ja kaiken kaikkiaan ollaan oltu tyytyväisiä i20een (mitä nyt takaluukku oli alle vuoden ikäisessä autossa ruosteessa - korjattiin kyllä takuuseen).

      • Toyotaykkönenjälleen

        Mulla Toyota Yaris 2012. Ei tarvitse takuuta! (Oli 3v.) 3 lamppua vaihdoin (helppo vaihtaa) Vain edulliset määräaikaishuollot jotka 3 v. peräjälkeen luotettavimmaksi todettu. Teknan koeajo radalla kannatta katsoa You-tubesta. Myös Kian...Onneksi valitsin samanhintaisen Yarisin!


    • Sitä pintaruostetta, voi esiintyä muuallakin koripelleissä, takaikkunan alareunassa, takaluukussa, lokasuojissa jne. nämä siis jo vuoden ikäisessä autossa. Mitä takuukorjauksiin tulee, niin ne ovat kaikkein vaikeimmat hoitaa Laakkosella.

      • Ilmanvikoja

        Eikös se olekaan tehdastakuu? Mulla oli Gradepunto ja mielellään takuukorjasivat. ;) Nyt Toyota ja se ei takuuta edes tarvitse,4,5v. ilman minkäänlaista harmia!


    • ve444

      Ongelmasta ei liene mitään haittaa. Itsellä on kovilla pakkasilla kytkin vingahtanut joskus kylmänä jo 12 vuotta (getz). Viimeksi tänä aamuna. Mitään ei ole mennyt rikki kytkimestä, eikä osia tarvinnut vaihdella.

    • 0654321

      Nyt on varattuna huolto/tarkastus aika parin viikon päähän. Saa nähdä mikä on kytkimessä vikana (vai löytääkö vikaa ollenkaan). Nyt on viime päivinä muutamaan kertaan kytkin kärynnyt pahasti sisälle. Ensin ajattelin että joku jarru on jäänyt jumiin kun on kärynnyt moottoritienopeuksissa jossa kytkimeen ei ole koskettu ollenkaan (mutta oli kaikki vanteet ihan viileet ja haju tuli moottoritilasta). Ulvaisuja/rääkäisyjä ei ole ollut enää ja oletinkin että oli vaan kovien pakkasten aiheuttama vaaraton ääni.
      Voiko kytkimeen kertyä vettä joka jäätyisi ja estäisi kytkimen toiminnan loppuun asti vai miksi kytkin luistaa (eikös tuo käry tarkoita kytkimen luistamista - kiihdytyksissä/vaihtamisissa ei ainakaan vielä huomaa luistamista)? Vai voiko esim paineasetelmasta katketa jousi (luistaako silloin kytkin)?
      Toivottavasti eivät ala vänkäämään käyttövirheestä jos kytkin on vain 20000 ajetusta autosta loppu (on autoja jo niin monta ollut ja samaan tapaa tätäkin ilman kytkimen luistattamista ajettu - ja niin kuin mainitsin edellisellä focuksella ajeltiin 7 vuotta ja yli 100000km eikä kytkintä tarvinnut rempata).
      Jostain luin että "Bensiinimallin kytkin monimutkainen säätää hyvin toimivaksi" - taisi olla autobild. Voisko olla tehtaalla/huollossa säädetty väärin että on kulunut?

      • i20Kuski

        Mahdollinen kosteus häviää kyllä nopeasti kytkimestä kun muutaman kerran on joutunut vaihtamaan tai lähtemään liikkeelle vaikka liikennevaloista. Jäätä ei kytkinkoppaan pääse kertymään. Jos mottorin kampiakselin stefa vuotaa öljyä kytkimelle, se vois aiheuttaa luistamista ja käryä. Kytkin menee kyllä vaihtoon silloin ja valmistusvika tuo olisi selkeästi.
        Kytkimen luistaminen pitäisi tuntua vaikka pysäköintihallien jyrkissä rampeissa ylös ajaessa tai kun äkisti painaa kaasua 4...5 -vaihteella ajaessa jo tuollaisessa 70...80 km/h vauhdissa. Jos kytkin luistaa, äkillinen kaasun polkaisu aiheuttaa moottorin kierrosten hyppäämisen (kierrolukumittarissakin) vaikka vauhti ei ehdi muuttua mihinkään.
        20 tkm on kyllä kytkimelle vaatimaton matka, itsellä Octaviassa kesti 200 tkm kunnes alkoi ajoittain rasituksessa luistaa. Oli käytännössä loppuun kulunut.
        Ei sitä kytkintä luultavasti pysty mitenkään säätämään, kun se on hydraulinen. Jos se todella on kulunut, voi tulla vänkäämistä takuukorjauksessa. Kytkimen vaihdosta ei luultavasti tonnilla selviäisi, jos itse joutuu maksamaan ja Hyundain takuuehdot on vähän epämääräiset tuossa kohtaa. Helposti vedotaan asiakkaan käyttövirheisiin ;-(
        http://www.hyundai.fi/wp-content/uploads/2015/04/Takuuehdot.pdf


      • Humbuuki

        Ei pysty säätämään hydraulista kytkintä. Puntossa otti "ylhäällä" kiinni. Ollut Naisen käytössä,ei onneks luistanut. Taitaa olla korealaisten takuut "epämääräiset" kun kaverin Kiaan ei vielä mitään korjattu takuuseen...ja vikoja on ollut ihan tarpeeksi. Tuttu asentaja onneksi.


    • YarisIlmanvikoja

      Vois olla se stefa. Tiukkana ja takuuseen. Tutun Seatista meni heti takuuajan jälkeen ja ei ollut "hirveen" kallis laittaa.

    • toiomii

      Getzillä ajettu jo 250tkm,,kytkin toimii kuin uutena,,,Koskaan en pidä kytkintä pohjassa 5sek pidempään esim valoissa,,,,,

    • 0654321

      Pistetääs väliaikatietoja. Eli autoon vaihdetaan kytkin. Tarvii varata uus aika kun osat saapuu. Menee luultavasti takuuseen, koska tehtaalta tullu ilmeisesti kehotus jossa kytkin pitää vaihtaa jos pitää epänormaalia ääntä. Koitin kysellä mitä vikaa tossa kytkimessä on mutta eivät osanneet sanoa muuta kun on uusi kytkin jotenkin paranneltu versio(?). Olisko joku virheellinen kytkinerä tai joku suunnitteluvika (ei kyllä ole tullu mitään tarkastuskutsua)? Tietävät ehkä paremmin kun ovat purkaneet vanhan pois. Toivottavasti eivät ala enää vänkäämään pois takuun piiristä.

    • Stume

      Huomasin samaa ominaisuutta omassa I20 -14vm ajettu noin 15tkm.
      Kun ekat kerrat kylmänä liuttaa kytkintä niin kuuluu epämääräinen vaimea ulvonta / rääkäsy. Kytkin toimii muuten niinkun pitääkin.

      Jos tuo on virhevastuun alainen ongelma niin hyvä tietää jos Laakkonen ei tuota asiaa ahkerasti mainosta...

    • dfvcdew

      Kyllä se on painelaakeri, ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Ääni ei tarkoita että se olisi rikki, varsinkin kylmänä tuo ääni voi olla lähes normaalia.

      • Anonyymi

        Voi myös johtua siitä, että kytkinlevy pääsee värisemään ja johtuu paineasetelman jousien velttoudesta tai alunalkaen heikosta painevoimasta. Esiintyy itselläkin kytkinpojinta nostaessa.


    • iii20

      mulla on vm 2014 ja mittarissa jo 30 000 eikä mitään ääniä kytkimessä. lieneekö tuo mun auto uudempaa sarjaa siinä on ainakin rengaspaineiden seurantatsydeemi jo vai onko se ollut jo kaikissa vm -14 autoissa.

      • 0654321

        Soittivat juuri että on kytkin ja asetelma vaihdettu ja menee takuuseen. Näkee sitten käytössä onko mitään eroa vanhaan. Kertoivat että uusi kytkin on isompi halkaisijaltaan (onko vanha ollut liian pieni ja onko sillä mitä merkitystä?). Sanoivat että vanha kytkin näytti hyvältä, eikä ollut kuluneen/luistaneen näköinen. Auto on vm 2014 1,2 bensa ja ilmeisesti vanhempaa sarjaa kun ei ole tuota rengaspaineiden seurantasysteemiä (sitä en tiedä missä mallissa/sarjassa tätä kytkinongelmaa on - itsellä pahimmillaan kytkimen ulvaisu kylmänä/pakkasilla kuulosti vähän siltä kuin auton torvea olisi painanut).
        Alunperin halusin juuri tallaista tietoa kytkimestä, mutta ilmeisesti sen verran harvinainen ettei monelle ole sattunut (sanoivat liikkeessä että muutamaan autoon he ovat vaihtaneet kytkimen).


    • Stume

      Omassa -14 ei ole TPMS järjestelmää joten taitaa olla sitten vanhempaa sarjaa
      Kiva kuulla että avattaessa sieltä ei mitään isompaa kulumaa löytynyt, taitaa olla painelaakerin omainaisuus tuo ulvaisu kylmällä..
      Kuitenkin hyvä tietää että Hyundai on tuottanut päivitetyn kytkinsarjan kyseiseen malliin jos vaihto tulee eteen jossain vaiheessa..

    • hynykiavoittaaVW

      Miksi kyselet kun takuu on 7 vuotta?

      Kia hoitaa VW maksattaa asiakasta..

    • Anonyymi

      Kytkimen painelaakeri rääkyy.

    • Anonyymi

      Se on startti joka rääkäsee ei kytkin koskaan rääkäset....automasentaja;;;

    • Anonyymi

      Kytkimen takuu on 20 tkm / 2 vuotta. Aika surkeaa.

      • Anonyymi

        i20 ja Kia Riossa (1.25L kone) on esiintynyt ongelmia kytkimen kanssa, etenkin ravistus kylmänä varsinkin koskealla kelillä.
        Mun v.2018 i20:n kytkin on vaihdettu takuuseen 15tkm kohdalla ravistuksen takia, mutta sama homma jatkuu edelleen, tosin esiintyy vain pihasta lähtiessä ja sateisina päivinä, mutta nykyään paljon vähemmän...
        Muistan lukeneeni yhden Kia Rio omistajan kommentin jossa maitsi ongelman korjaantuneen itsestään kun mittariin oli kertynyt reilu 60tkm, alkuperäinen kytkin.


    • Anonyymi

      Minulla i20 vm.2012 ajettu 186.000km, alkuperäinen kytkin eikä mitään oirettakaan mistään viasta siinä eikä kyllä missään muuallakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe