Työttömyydestä.

onjokaikenlaista

Täällä aina joku silloin tällöin ehdottaa, että työttömät sinne tänne ja tonne. Ihan vaan tiedoksi, että työttömillä ON JO kaikenlaista kuntouttavaa työtoimintaa.

Tälläinen paikka on mm. Ylöjärvellä elovainiolla oleva toimintakesus jonne TYÖTTÖMÄT JOUTUVAT KARENSSIN UHALLA. Pikassa tehdään mm.. alihankinta töitä jota muut firmat sinne tuovat

. Eli ihan normaalia työtä. Palkkaa tästä saa työttömyyskorvauksen 9€ päivä. Myös muita työkokeiluja on työttömille tarjolla josta saa saman rahan. Näinhän se työttömyys hienosti poistuu kun laitetaan kaikki tekemään töitä työttömyyskorvauksella eikä ketään palkata normaalilla palkalla muutakuin ohjaajat. Niihinkin välillä otetaan harjoittelija opiskelija jolle ei tarvitse palkkaa maksaa.

68

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • petshop

      Totta puhut.Mielestäni ns.alihankintahommia ei saisi teettää tällä lailla,koska ne lisäävät työttömyyttä.Ko.firmat teettävät töitä toimintakeskuksissa olevilla työttömillä,koska se on ilmaista.Tämätyö mitä teetetään toimintakeskuksissa työttömillä on työtä mistä voi/pitää maksaa palkka,eli jonkun/joidenkin ihmisten töitä teetetään täällä.Mielestäni työttömyys on jo sinänsä vaikea,ikävä asia ja korvaukset eivät ole kovin isoja,niin miksi työtöntä pitää vielä rangaista tällaisella pakkotyöllä.Ei kai työttömyys ole rikos.Kyllä työttömällä on jo siinä tarpeeksi,ettäselviää niillä tuloilla ja kuuntelee halveksuntaa joidenkin kohdalta.Yhteiskunta tekee työttömyyden,kun antaa viedä kaikki yritykset ulkomaille,halvan työvoiman maihin.Tällaista saa tehdä yritykset,jotka vielä palkitaan isänmaallisuudesta.Kaikki voi kokeilla työttömyyttä ja sen jälkeen miettiä,onko kaikki työttömät työtävieroksuvia.Työttömyyskorvauksella ei paljon juhlita,joten työttömille ei kannata ollakateellinen.

      • suomalaiset.vähemmistö

        9 euron ORJATYÖ pitäisi lailla kieltää. U.S.A. assakin orjuus on jo kielletty, suomessa EI. Mut pääasia on että mamuille piisaa rahaa ja luxusta.


      • kummaa
        suomalaiset.vähemmistö kirjoitti:

        9 euron ORJATYÖ pitäisi lailla kieltää. U.S.A. assakin orjuus on jo kielletty, suomessa EI. Mut pääasia on että mamuille piisaa rahaa ja luxusta.

        Ellet ole huomannut niin tuo tulee työttömyyskorvauksen päälle. 9e/pv = 2000e/vuosi. Kumma ettei kunnon etelänmatka kelpaa?


      • eiriitämihinkään
        kummaa kirjoitti:

        Ellet ole huomannut niin tuo tulee työttömyyskorvauksen päälle. 9e/pv = 2000e/vuosi. Kumma ettei kunnon etelänmatka kelpaa?

        Palkkaa pitäisi saada 2000€/kk. Vaikka tuleekin tukien päälle se on reilusti alle TES:in. Turhaa syyttää työttömiä kun ette kuitenkaan halua meitä normaalilla palkalla töihin ottaa ja maksaa normaalia palkkaa.. Haukkukaa vasta sitten kun palkalisia työpaikkoja on 400 000kpl auki.


    • Työssähän

      Typerää itkemistä! Menkää töihin niin ei tarvitse valittaa... En ole kuullut ihmisestä mikä oikeasti haluu tehdä töitä eikä saa töitä... Kaikki kiinni omasta motivaatiosta. Ei mikään firma töihin ota jos makaat himas ja lähettelet vai hakuja mollista. Niin ja ottakaa vastaan niitä tunnin töitä yms niistä niitä isompia määriä löytyy.
      Voi kun risoo ihmiset jotka odottavat kotona amis papereilla et joku tulee hihasta vetään johonkin ameriikan työhön!

      • VähänFaktaaVäliin

        Tässä taas yksi tyyppi jolle tekisi hyvää kohdata omakohtaisesti työttömyyden autuus! Lakkaisi hokemastä näitä "kyllä tekevälle töitä löytyy" juttuja. Töitä kyllä löytyy, se on totta, mutta palkanmaksajista on pulaa. Avoimia työpaikkoja on niin vähän että niitä ei millään jokaiselle työttömälle riitä. Niistäkin iso osa on joitakin provisiopalkkaisia puhelin- ym. myyjän töitä, joilla ei kukaan elä.


      • eitarvettavastataan

        Miten sinne töihin mennään ilman mollin hakuja?. Vosin mennä aika moneenkin paikkaan, mutta ei ole kuulemma tarvetta kun niitä kyselee.. Ei enää töihin mennä samanlailla kuin 1980 luvulla. Näiden mene töihin komentoijien olisi hyvä kohdata työttömyys ny 2016 vuonna itse. Haluan sitten nähdä, että miten se töihin meneminen teillä tapahtuu,


    • höynäytetty

      Ylöjärvellä on surkee työvoimatoimisto palvelu ja typ palvelu johon kuuluu myös kaupungin sossuämmä. Sais lopettaa koko palvelun ja laittaa tämä parivaljakko kortistoon. Ei ne siellä mitään saa aikaiseksi. Työvoimatoimisto on asiakkaiden höynäytyslaitos.

      • entduunari

        Olen kuullut, että toimari oli aikoinaan alkoholistien ja lievästi kehitysvammaisten paikka. Nyt siellä olemme me ihan normaalit perheelliset työttömät joille ei kuulu mikään kuntouttava työtoiminta vaan normaali palkkatyö. Alkuperäinen idea oli hyvä, että alkoholisteille ja vajaakuntoisille tämänlaista toimintaa mutta nyt homma on lähtenyt pahasti lapasesta,
        Ihme väkisin pakottamista ei saa jäädä kotiin vaan pitää tehdä korvausten eteen jotain. Totta kai ihmiset töihin pitää saada, mutta normaalin palkkatyöhön eikä tämänlaiseen. Aikoinaan Ylöjärven kaupunki tai silloinen kunta tarjosi aina jotain palkkatyötä johon pääsikin helposti. Nykyään ratkaisu on, että työtön toimintakeskukseen kuntouttavaan työtoimintaan tai johonkin muuhun tee tukia vastaan töitä, mutta normaalia palkkaa ei voi maksaa.


    • Mulkkuzxc

      Ylöjärven typ toimipisteessä oli aikoinaan kova nenäänpuhuja johanna kiuasmaa. Ei sitä pystyny kuunteleen . Sai ilmeisesti sieltä potkut kun ei enään ole

    • väsynytveronmaksaja

      Hei pummit! Hommatkaa koulutus ja ammatti, niin pääsette töihin. Sitten voitte elättää itsenne omilla rahoillanne eikä tarvi mankua korvausten "pienuutta". Yksinkertaista.

      • tulen.heti.aamulla

        Palkkaa minut !!


    • Liaanpummia

      Jees! Pummit töihin!

      • Tamango1

        Heti menen kun joku maksaa palkan, olisiko 'väsyneellä veronmaksajalla' töitä ohi oman tarpeen, anna sit hommas meille työttömille, äläkä elvistele palstoilla.


      • väsynyt.veronmaksaja

        Nimimerkille Tamango1:

        Etkö osaa lukea vai oletko muuten vaan idiootti?

        Joku maksaa sinulle heti palkan, kun vaan hommaat jotain semmoista osaamista, josta palkkaa kannattaa maksaa. Joku kesken jääänyt tutkinto 80-luvulta ei edusta osaamista. Ei myöskään yhteiskunnan elättinä kotona loisiminen ja netissä kiukuttelu.

        Eli nyt vaan lopetatte pummit ruikuttamisen, opiskelette itsenne sellaiseen ammattiin, joka työllistää ja alatte elättää itseänne työllänne.

        Vähemmän rutkutusta, kaljaa ja tupakkia. Enemmän aktiivisuutta.

        Hyvä tulee.


      • tämäongelma

        No minäpä opiskelin ammatin hain ja haen vieläkin mol.fi paikkoja. Mitään ei niistä kuulunut. Vaikka soitteli perää ei auttanut. Muutama haastattelukin, mutta aina valittiin joku muu. Mun mielestä suurin ongelma on se, että palkallisia työpaikkoja on liian vähän. Eli ongelma ei ole työttöminen työhaluttomuus vaan se, että oikeita palkallisia työpaikkoja on tarjolla työttömiin nähden aivan liian vähän. Sitten vaan sanotaan, että mene töihin. Miten meet töihin jos kukaan työnantaja ei ota töihin?????


      • Töissä15-vuotiaasta
        väsynyt.veronmaksaja kirjoitti:

        Nimimerkille Tamango1:

        Etkö osaa lukea vai oletko muuten vaan idiootti?

        Joku maksaa sinulle heti palkan, kun vaan hommaat jotain semmoista osaamista, josta palkkaa kannattaa maksaa. Joku kesken jääänyt tutkinto 80-luvulta ei edusta osaamista. Ei myöskään yhteiskunnan elättinä kotona loisiminen ja netissä kiukuttelu.

        Eli nyt vaan lopetatte pummit ruikuttamisen, opiskelette itsenne sellaiseen ammattiin, joka työllistää ja alatte elättää itseänne työllänne.

        Vähemmän rutkutusta, kaljaa ja tupakkia. Enemmän aktiivisuutta.

        Hyvä tulee.

        Tutustuisit ensin muihinkin työttömiin kuin pelkkiin alkoholisteihin!

        Itse olen maksanut opintolainan kahdesta ammattikoulutuksesta, ja nyt opiskelen kolmatta työttömyyskorvauksella. Oma, pieni kerrostaloasunto on hankittu ja asuntolaina jo maksettu.
        Yhteiskunnalta tulee rahaa yhteensä hulppeat 745 euroa/kk netto. Kun siitä täytyy maksaa hoitovastikkeen lisäksi vielä taloyhtiön lainaa, ei ole varaa edes pakastinta ylläpitää. Omaa nettiä ei ole, vaan täytyy päästä verkkoon kirjastosta ja sukulaisilta. Kavereita ei sitten olekaan, sillä entiset työkaveritkin lakkasivat tervehtimästä työttömyyden alettua. Kaikki eivät nimittäin ole ulospäinsuuntautuneita laajan suhdeverkoston supliikki-ihmisiä, jotka löytävät työn aina jonkun kaverinkaverin kumminkaiman kautta.

        Tupakoinnin lopetin jo viime vuosikymmenellä, ja kaljoitteluun tai muihin huumeisiin ei ole laittaa euroakaan! Ainoat viihteet ovat tv:n katselu ja puistokävely. Ja aamukahvi, jonka nauttiminen on ilmeisesti pakko lopettaa, kun jäädytetty kansaneläkeindeksi ei tietenkään pysty reagoimaan kallistuviin hintoihin. Tällä tavalla hallitus teki viime vuodenvaihteen työttömyysturvan 5 euron kk-leikkauksen lisäksi myös tulevien vuodenvaihteiden leikkaukset.

        Kuntouttavassa työtoiminnassakin tuli oltua, kun ammattitaidolleni oli tarvetta ja yhdistys väläytteli mahdollisuutta palkkatuettuun työhön sen jälkeen. Puolen vuoden 'kuntoutuksen' mentyä sanottiin, ettei sellaiseen "olekaan nyt varaa, ymmärräthän". Tämän jälkeen on turha tulla puhumaan mistään aktivoinneista!


    • Pummilla

      Nyt pummit töihin siitä hus hus!

    • pummit.töihin

      Pummit! Höpötys seis ja töihin siitä! Ok?

      • jkjjkjkjkj

        Ei ole työpaikkaa eikä töitä mitä tehdä..


    • riistäjäsikaKOK

      Työnteko on homojen hommaa :0)

    • työssäkäyvä

      Eniten tossa työttömyydessä vituttaa noi 20-30 vuotiaat jäpikät salen kulmilla sun muualla, suurinpiirtein joka päivä hakemassa kaljaa. Mieli tekis mennä koputtaa päätä seinää et yrittäkää ny edes tehä jotai elämällänne....

      • jljjljljljl

        Mua taas enten vituttaa työttömänä työnantajat jotka eivät ota töihin vaikka niitä hekee tai kyselee. Kyllähän varmasti jotkut työttömät juo kaljaa eikä edes hae töitä ja sekin vituttaa, että tämä ongelma leimataan kaikkiin työttömiin. Suurin ongelma kuitenkin työttömyydessä on se, että työpaikkoja on tarjolla työttömiin nähden aivan liian vähän. tätä moni työssäkäyvä ei vaan jotenkin tajua. teksi hyvää heillä jäädä työttömäksi ja kokea miten hakalaa on uuden työpaikan löytäminen.


    • 3ammattia

      Firmojen yhteisöveroa alennettiin ja sanottiin että kyllä nyt firmat ottaa lisää työntekijöitä ja vitut. Sen jälkeen työttömyys on vaan lisääntynyt. Täällä ihmiset vinkuu, että pummit töihin. Ette taida kovin kummosessa työssä olla kun täällä ehditte kirjoitella jonnin joutavia. Kyllä sille duunarillekkin kalja maistuu ja tupakki palaa., liikaakin.

    • hajotkaa.töihinne

      Eniten vituttaa ihmiset jotka puuttuu toisten elämään/asioihin.

    • pummit.töihin

      Miksi pummit eivät mene töihin, vaan vinkuvat jossain Suoli24:llä, että töitä ei muka olisi? Kurkatkaapa huviksenne Mol.fi-sivustoa. Kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja. Kymmeniä tuhansia!

      • ProvoilukoKivaa

        Viitsisitkö lopettaa tuon provoilun, kiitos!


      • 36800.avointa.työpaikkaa

        Provoilu? Mikä helvetin provoilu?

        Osaatko lukea? Ymmärrätkö lukemasi?

        Vai onko toimettomana kotona makoilu kaljapullon ääressä pehmittänyt aivot jo pysyvästi?

        Siinä sulle provoilua:

        "Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilaston mukaan vuoden 2017 toisella neljänneksellä 36 800, kun vuotta aiemmin määrä oli 30 600. "

        http://tilastokeskus.fi/til/atp/


      • eipääseei

        Niin ja työttömiä on 200 000 eli kerro töihin patistaja miten saat tungettua 200 000 työtöntä 36 000 työpaikkaan? Kerro myös miten voi mennä töihin jos työnantajat ei ota töihin vaikka niitä miollin kautta hakee tai kyselee, mutta vastaus on, että ei ole tarvetta tai kaikki paikat on jo täynnä.


      • eipääsei
        eipääseei kirjoitti:

        Niin ja työttömiä on 200 000 eli kerro töihin patistaja miten saat tungettua 200 000 työtöntä 36 000 työpaikkaan? Kerro myös miten voi mennä töihin jos työnantajat ei ota töihin vaikka niitä miollin kautta hakee tai kyselee, mutta vastaus on, että ei ole tarvetta tai kaikki paikat on jo täynnä.

        miollin tarkoitin mollin


      • Töissä15-vuotiaasta
        eipääseei kirjoitti:

        Niin ja työttömiä on 200 000 eli kerro töihin patistaja miten saat tungettua 200 000 työtöntä 36 000 työpaikkaan? Kerro myös miten voi mennä töihin jos työnantajat ei ota töihin vaikka niitä miollin kautta hakee tai kyselee, mutta vastaus on, että ei ole tarvetta tai kaikki paikat on jo täynnä.

        Nuo 'avoimia työpaikkoja on'-tyypit eivät ymmärrä, että työpaikkoja on pakosti oltava avoimina, jotta olisi olemassa ns. työmarkkinat. Joka vuosi jää kymmeniä tuhansia eläkkeelle, joten työpaikkoja jää melkein yhtä paljon vapaaksi. Ja joka vuosi tulee kymmeniä tuhansia uusia nuoria/nuorehkoja hakemaan työpaikkoja.
        Oikeistopuolueet vievät näitä ajatuskyvyltään rajoittuneita kuin kuoriämpäriä.


      • vielävaan

        Ongelma on siinäkin, että kaikki helpot ns tehdastyöt on siirretty johkin kiinaan tai intiaan. Otetaan tänne maahanmuutajia tekemään työt yms. Sekä kaikenlaisia harjoittelijoita joille ei tarvitse maksaa palkkaa.

        Kyllähän joku sen oikein palkkatyöpaikankin saa ja nää luulee, että kaikki saa töitä. Ei saa,koska ne ei riitä. Tämä on suurin työttömyys ongelma ei työttömien tai pummien laiskuus. Kyllä 90% niistä minä lukien "mennnään töihin" kun joku ottaa töihin ja maksaa tes palkan. Kun ei kukaan tunnu ottavan töihin ainakaan palkalliseen on se meneminen aika hankalaa.. Työkkäri tai TE toimisto ei tarjoa normaalia palkallista työtä vaan aina jotain kuntouttavaa tai työkokeilua nykyisessä valprossa jonne tungetaan kaikki työttömät tekemään töitä tukia vastaan..


    • tyhmyystiivistyy

      Täällä kirjoittelee ne jhmiset, jotka on saaneet työpaikan isien tai tuttavien suhteilla, eivät oo itse saaneet persettään penkistä ylös. Onko tullu katottua missä ja mihin ammattiin haetaan työntekijöitä. Lähteekö perheellinen ykskaks pääkaupunkiseudulle töihin , missä asunnot on hakusessa ja palkka ei riitä edes vuokraan, eli jos arvon nimim. 36800 sun muuta paskaa ottaisit sormen pois perseestäs.

    • pummit.töihin

      Otetaanpa vielä kerran oikein hitaasti, että typerimmätkin pummit ymmärtävät:

      Jos sulla on peruskoulu melkein käytynä ja siinä sun "koulutukses" sitten olikin, niin ei hirveesti yllätä, että töitä ei tunnu löytyvän. Se, että oot velttoillut joskus kymmenen vuotta sitten jossain tehtaassa tai kunnalla töissä, ei sekään ole kovin kova meriitti työmarkkinoilla.

      Päinvastoin, lähinnä pelottaa hyväuskoisimmatkin työnantajat pois kuvioista tuommoiset vätykset, jotka eivät pysty edes kouluja käymään ja osaamistaan päivittämään. Tai hankkimaan edes jotain osaamista.

      Eli mitäs jo kouluttautuisitte ammatteihin, jotka työllistää. Sillain niitä töitä saa.

      Menikö nyt jakeluun?

      • ProvoilukoKivaa

        Provoilu sen kuin jatkuu ja monet tarttuvat syöttiin...


      • Pitkänpäiväntehnytmies

        Mikäs tuossa nyt sitten sitä oli sitä provoilua (ei siis ollut minun kirjoittamani tuo aiempi, kunhan kysyn vaan)?

        Ai se tylsä tosiasia, että jollain 80-luvulla hankitulla koulutuksella ei työllisty tämän päivän modernia osaamista vaativiin työtehtäviin? Vai se, että jos työkokemus on samaiselta vuosikymmeneltä ja sekin jostain julkisen sektorin höpöhommasta, niin ei silläkään pitkälle nykymaailmassa pötkitä?

        Itse olen 58v ukko, työelämässä ollut kohta 40vuotta. Työttömänä olen ollut 90-luvun laman aikana neljä kuukautta.

        Eri ammatteja olen hankkinut työurani aikana kahdeksan. Ammattikoulusta valmistuin nuorena poikana kirvesmieheksi. Viimeisin tutkintoni on lähihoitaja, sitä työtä teen parhaillaan. Olen muun muassa ajanut työkseni kuorma-autoa ja linja-autoa, ollut uudisrakennuksilla ja saneeraushommissa, autotehtaassakin olin jokusen vuoden kokoonpanohommissa. Kaupassakin olin pitkän pätkän, autotarvikkeita myin. Sittemmin myin niitä myös erään maahantuojan laskuun yrityksille ympäri Pirkanmaata.

        Töitä on riittänyt tuo yksi pätkä pois lukien enemmän kuin on ehtinyt tehdä. Jos fyysinen terveys kestää, niin uskon tekeväni lähihoitajan töitä eläkeikään asti. Vielä olisi muutama vuosi jäljellä. Jos fysiikka pettää, niin sitten pitää vielä varmaan kouluttautua johonkin uuteen hommaan. Ei tämä niin monimutkaista ole, kyllä tekevälle töitä löytyy, kun vaan pitää osaamisensa ajan tasalla ja mielen avoimena.

        Eli mikä oli sitä provoilua, vastaatko vielä siihen, kiitos.


      • MR.Lukihäiriö

        Kaikilla ei ehä kyvyt ja äly riitä käymään kouluja.


      • kuntouttavakuntouttaa

        Nimimerkille MR.Lukihäiriö

        Jos ei kyvyt ja äly riitä koulunkäyntiin, niin tuskinpa riittää sitten nykypäivän vaatimustason mukaiseen työhönkään.

        Kuntouttavaan työtoimintaan tuollaiset tulee laittaa.


    • vieläkerran2

      Otetaas vielä tääkin uutinen.

      http://ylojarvenuutiset.fi/2016/10/19/pitkaaikaistyottomyytta-ei-ratkaista-hetkessa/

      " Nyt pitkäaikaistyöttömissä on monenlaista väkeä: vastavalmistuneita, diplomi-insinöörejä, toimistotyöntekijöitä, atk-tukihenkilöitä ja niin edelleen"

      Nämäkö on sitten jotain pummeja jotka ei vaan mene töihin ja elää työttömyys korvauksella vaikka osa on ennenkin ollut töissä. Olen minäkin tehnyt ennen töitä silloinkun täällä ylöjärvellä oli niitä perloksia joihin pääsi helposti. Nyt ei pääse niin vaan. Eikä niitä enää olekkaan.

      Väännetään vielä rautalangasta. Ne eivät voi mennä töihin kun työnantajat eivät ota niitä töihin vaikka niitä töitä hakevat. Jos joku työnataja ottaa heidät töihin he kyllä varmasti menevät töihin. Kun ei ota he eivät voi sinne mennä.

      • Herra.Ylitohtori

        Jep, ON PALJON LUKENEITA TYÖTTÖMIÄ. TOISTAN ERITTÄIN KOULUTETTUJA.


      • turhaonturhaa

        Nimimerkille "Herra.Ylitohtori".

        Koulutetut työttömät ovat liian ronkeleita. Pitäisi saada tutkintoa vastaavaa työtä, muu ei kelpaa. Ja tutkinto on tietysti joku hevosenkengityshoitaja AMK tai Kynttilänvalamisen maisteri etnomusikologian linjalta.


    • Pitkänpäiväntehnytmies

      Nimimerkille "Vieläkerran2".

      Todistit juuri omalla kirjoituksellasi näkemykseni oikeiksi: "Olen minäkin tehnyt ennen töitä silloinkun täällä ylöjärvellä oli niitä perloksia joihin pääsi helposti."

      Eli silloin pääsit töihin, kun töihin pääsi helposti. Kun siis ei vaadittu mitään koulutusta, osaamista eikä ammattitaitoa.

      Se ei tosiaan riitä, että hakee töitä, jos ei ole sellaista osaamista, jota työnantaja edellyttää tai haluaa.

      Nykyään ei siis pääse. Mitä jos siis opiskelisit itsellesi ammatin, joka työllistää?

      • vieläkerran3

        Niin miksi nykyään työnantajat vaatii kaikenlaista koulustusta ja osaamista kun vielä 90 luvun lopulla pääsi perloksiin tai vastaavaan pelkällä peruskoululla? Mollissa vaaditaan aika kovia vaatumksia ja vuosien kokemuksia ihan simppeli hommiinkin.

        Miksi kaikki perlokset pitii sirtää johkin kiinaan?

        Tästä kaikesta te vielä kehtaatte haukkua laiskoja pummi työttömiä jotka ei vaan mee töihin. Niin kyllä mennään jos te vaan ottaistte töihin samalailla kuin ennen ja pitäistte ne työt suomessa.


      • voiluojateitäidiootteja

        Nimimerkille "Vieläkerran3"

        "Niin miksi nykyään työnantajat vaatii kaikenlaista koulustusta ja osaamista kun vielä 90 luvun lopulla pääsi perloksiin tai vastaavaan pelkällä peruskoululla?"

        Vaikutat sen verran idiootilta, että taidan jättää keskustelun tähän.


    • työtönihminenkö

      Kuinka työssä käyvät ihmiset ehtii kirjoitella omasta erinomaisuudestaan täällä, ai niin luultavasti ei ole muuta elämää, koska hyvin koulutetut ei viitsi edes vaivautua vittuiluun työttömille. Olen itsekin ollut työtön ja se ei ole mukavaa. Toivotan kaikille työttömille onnea työnhakuun.

      • väsynyttyömies

        Työssäkäyvilläkin on välillä vapaapäiviä. Eläteillähän on aina.


    • moniammattimiäs

      Niin se on monesta kiinni, hyvästä tai huonosta säkästä paikan suhteen et juuri oikealla hetkellä meet oikeesen paikkaan, henkilökemiasta vaikka olisi monenlaista koulutusta ja ammattitaitoa ei välttämäti aina lykästä .
      Suurin syy on varmaan pärstäkerroin eli samainen jonka vuoksi olet joutunut pois jostain paikasta
      jossa et ole tullut toimeen pomosi kanssa vaikka kuinka hyvin olet tehnyt työsi.
      Itsekin tehnyt viimeset vuodet keikkahommia kun ei niitä paikkoja vaan ole ollut.
      Sitten vittuillaan kun sanot et olet ollut monessa paikassa töissä, et näy pysyvän missään.
      Siinä sitten selittelet et oot ottanut vastaan mitä on tarjottu ja vaikka omasta mielestä olet ollut aktiivinen työnhaun suhteen.
      Ei vaan työpaikat ja ihmiset kohtaa...Vanhemmalla iällä ei kyllä lähe mihinkään 8-10 euron hommiin kovin helposti jos on ammattitaitoa ja koulutusta..
      Eikä nuo valitsijatkaan ole aina niin tietoisia millaisen ihmisen ottaa töihin tarkoitan kovin ammattitaitoisia ottaan juui oikean ihmisen ikeaan paikkaan.
      Ja jotkut yrittäjät ei maksa vaikka varaa olisi kunnon palkkaa, mieluiten alle minimin jos mahdollista.
      Onhan niitä hyviäkin mutta osa aivan mulkkuja kun suoraan sanoo..

      Eräs firmoja ja erilaisia töitä nähnyt...

      • ffgffg

        Jos on työnantajat ja yrittäjät mulkkuja niin kannattaa kokeilla itse perustaa yritys ja lähteä työllistämään. Saattaisi asenteet päivittyä aika rivakasti kun työnantajan vastuut lankeaisi omille harteille ja muutaman saatanan keekon notkujan palkkaisi riesoikseen.


      • TrollauskoKivaaa
        ffgffg kirjoitti:

        Jos on työnantajat ja yrittäjät mulkkuja niin kannattaa kokeilla itse perustaa yritys ja lähteä työllistämään. Saattaisi asenteet päivittyä aika rivakasti kun työnantajan vastuut lankeaisi omille harteille ja muutaman saatanan keekon notkujan palkkaisi riesoikseen.

        Siinä on vain se kuoleman laakso ennen kuin ensimmäistäkään ulkopuolista pääsee työllistämään. Mutta eihän se sinua, trolli, mitenkään huoleta...


      • PummitTöihin

        Mikähän se tuommoinen "kuoleman laakso" mahtaa olla?

        Ai niin, pitäis olla ammattitaitoa, osaamista ja riskinottokykyä, jotta sen yrityksen voisi perustaa. :D :D :D

        Niitä tuskin löytyy, kun edes amista ei saatu käytyä 80-luvulla loppuun. Onneks Perlokselle pääsi ilman minkäänlaista osaamista tai koulutusta. Harmi, että suojatyöt loppui sielläkin.


    • P.Mansikkamaa

      Mottomme on "meillä on 1000 työtöntä asiakasta - yhdestäkäämme emme halua luopua"

    • monisasentaja

      Niin en ota kantaa mihinkään puolesta tai vastaan, mutta mihin vittuun ton ihmisen arvostus voi mennä. Tarjotaan töitä...ja yleensä tarjoajana on joku ketun välittäjä..varmaa kohta 90 % jotka lämpimikseen haastattelee immeisiä.
      Muka joku paikka tarjolla ja lähekkö alle minimin eli joku 8 ekee tunti... Välitäjä ... joo 5 ekee. varmaan aina abaut tunti ja koskaan ei nouse...Ja vitun äkkiä pois..Onko tossa mitään järkee..
      Ammattitaitosii haetaan ja ...Voi vittu ton ammattisuuden laita..Otat ton maksat sen 5 ja...joko tai ansas oot... Koskaan ei nouse palkka ja yrttäjä nauraaa... Kettu sain ton ja ...Mut Vaan ei oo mahollista aina siis...
      Voi kettu kun sain halvalla ton ja peräsuoli nauraa...
      Sit kun äkkää....Ohan se hetken ilo jos eii oo se..
      Löytyyko Suomesta enää.. Reiluja työnantajia..
      Eli Jotain rajaa joskus..pitäs kohdata hakijan ja firman intressit...
      Jos tekee mielestään hommat hyvin ja pitäs palkita eikä vaan joidenkin henkilöiden takia kärsiä jos kemiat ei kohtaa jaa tyytyä asemaansa ja olla muka haukuttuna ja saada tilit niin äkkiä kun ja kans voi..
      Kysyn vaan... On paljon paikkoja jossa kemiat ei kohtaa siks voi firman talous mennä miinukselle.
      Henkilöstä josta ei pidetä kiusataan antamatta hommia esim. 3 kk kuukautta että lähe käveleen....
      Kun vaan ei aatukset ei kohtaa... Eli voidaan seisottaa kiusaks vaikka 3kk vuotta antamaatta töitä.

      Tän kokenut eräs joka osaa mitä haluaa.... mutta kun kiusaus on niin suuri....

    • Juu Huhtasaari Suomen seuraavaksi pressaksi...

    • huonohallitus

      Työttömistä keskustellaan kuin he olisivat avaintekijä Suomen taloudelliseen kasvuun tai työttömyystilanteen ratkaisuun. Sitä he eivät ole .He ovat työttömyystilanteen uhreja jotka maksavat jo hintaa taloudellisen tilanteensa kärisiessä työtömyyden johdosta.

      Päättävä elimemme jonka taholta näitä työttömiin kohdistuneita vaateita rustaillaanm on aiemin itse pahasti epäonnistunut työttömyyden hoidossa.Nyt toimety ovat lähinnä työttömyys menoihin kohdistuvia ja työttömien tilannetta pahentavia.Tosin työttömyys tilannettta saadaan toisin tiolastoitua kun työttömät pudotetaan krtistosta.Koko mjenttaliteetti kubvastaa hallituksen ajkattelutapaa ja kyynisyyttä ,josat on vaikea löytää inhimillisyyden hiventäkään.

      Työtätekevää väestönosa ei näytä ketään löytyvän poliittiselta saralta puollustamaan .Kun tuollaisista leikkausksita työväestön vimesijaisinta toimeentuloa kohtaan lähdetään luulisi työläis puolueita löytyvän halua käydä puoltamaan työväestöä jota he niin usein ovat mainostaneet edustavansa. Tosipaikan tullen näitä puolueita ei ole eikä näemmä halua asettua työväestön etuja puoltamaan kun siihen on todellista akuuttia tarvetta,vaan tilanne on tämä:

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237019-jarkyttavaa-tyottomia-suututtanut-aktiivimalli-salin-kasittelyssa-koko-hallitus

      Missä on vastuunkantajat ja työttömien asialla olevat ja työväen oikeuksita kiinnipitävät huolehtijat nyt?

      P.Alkio

      Muuta aiheesta netissä:

      http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/12/09/harvinaisen-harski-hallitus/

    • aktivointia

      Niin se taas on työttömille tulossa taas kaikenlaisia aktivmalleja ja herrat ja rouvat jotka näistä päättää lopstavat poissaollaan. lomailevat tammikuun loppuunasti ja eivät ole paikalla läheskään kaikissa istunnoissa. Muille esittävät atkitvointia vaikka eivät itse sitä ole.

    • HitsariTakamaalta

      Ei työttömiä tarvitse mihinkään laittaa. He voisivat itse mennä töihin ja lopettaa veronmaksajien rahoilla loisimisen.

      • ProvoilukoKivaa

        Provohan tuo on mutta kysyn nyt kuitenkin että missä se sellainen työmaa on johon voi noin vain astella töihin ja vielä palkkaakin maksetaan?


      • eipäsinnenoinvaanmennä

        Olis jännä nähdä mihkä työhön sinäkin senjälkeen vain menisit jos hitsaus hommasi loppuisi.


    • Hallitus_alas
    • P.Mansikkamaa

      Sorvanto ei ole ilmeisesti vielä käskyttänyt pekka puupäätä

      • turhaatouhuaa

        En ymmärrä miksi pitää luoda jotain valproja jossa niputetaan vaan jotain paperinippuja työtömyyskorvauksella. Tarvitaan OIKEITA TYÖPAIKKKOJA josta SAA TYÖNANTAJAN MAKSAAMAA PALKKAA! Tyttömyys ei häviä niin, että laitetaan johkin valproon tekeen töitä työttömyyskorvauksella.


    • PummitTöihinHeti

      Töihin vaan pummit, ei valiteta turhasta.

      • ProvoilukoKivaa

        Provoilu on siis edelleen kivaa?


    • KunSuomiPutosPuusta

      Kohta ei kukaan saa tehdä oikeita palkkatöitä, kun kaikki teetetään 9 euroa päivä korvauksella. Nykyhallitus suunnittelee paraikaa lakia, joka kieltää palkkojen maksamisen. Myös lakkoilusta tehdään rikollista toimintaa, samoin mielipiteen ilmaisusta. Näistä rikoksista lievin rangaistus tulee olemaan 5 vuotta orjatöitä 9 eurolla päivä ja ankarin rangaistus tulee olemaan 10 vuotta kuritushuonetta. Kuritushuonerangaistuksen palauttamista ollaan myös suunnittelemassa. Uudessa rikoslaissa mielipiteen ilmaisu määritellään isänmaan petturuudeksi. Suunnitelmissa on myös 9 euroa päivässä korvauksen pudottamista 3 euroon päivä.
      Kohta taas näemme Sipilän televisiossa, ja hän sanoo koko kansalle HA HA!
      Rahaa tullaan tarvitsemaan uusien suurien vankiloiden ja työleirien rakentamiseen, koska ne tulevat olemaan väärällään mielipidevankeja.

      • TöihinPummitTöihin

        Pummien höpinää. Töihin siitä sinäkin, hus hus.


      • wdwdwdwd

        No huomenna pitäs mennä taas työttömien valproon niputtaan pareria. Palkkaahan ei voida työstä maksaa vaan töitä pitää tehdä korvausten eteen. Kohta kukaan ei maksa mistään työstä palkkaa ja kaikki alaiset työskentelee työttömyyskorvauksella, Onneks ensvuonna on vaalit ja toivon, että kukaan ei äänestä kokoomusta ja keskustaa, En ymärrä miksi kokoomus on ylöjävelläkin suosituin puolue. 20% ylöjärveläisistä siis pitäs olla miljonäärejä?


      • IHMEON
        wdwdwdwd kirjoitti:

        No huomenna pitäs mennä taas työttömien valproon niputtaan pareria. Palkkaahan ei voida työstä maksaa vaan töitä pitää tehdä korvausten eteen. Kohta kukaan ei maksa mistään työstä palkkaa ja kaikki alaiset työskentelee työttömyyskorvauksella, Onneks ensvuonna on vaalit ja toivon, että kukaan ei äänestä kokoomusta ja keskustaa, En ymärrä miksi kokoomus on ylöjävelläkin suosituin puolue. 20% ylöjärveläisistä siis pitäs olla miljonäärejä?

        Kansa on varsin hyvin nähnyt, kuinka huonosti porvarit hoitavat Suomen asioita, mutta silti niitä porvareita pitää vaan äänestää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe