Kuluttavatko uudet 2.4 mootorit paljon bensaa?

Nakkibooi

Kuluttavatko volvon (s40,s60,s80) uudet 2.4 moottorit paljon bensaa vai kannattaisiko harkita s40 1.8 tai 1.6 bensamoottorillista?

19

101

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sippiveikkohuolissaan

   Joo ei

  • hybridit

   Tosi syöppöjä ovat lahnalootat, bemari ja audi taloudellisia!

  • eternalerektion

   Matka-ajossa 8l / 100km ja kaupunkipyörityksessä 12 litraa satasella noin suurinpiirtein. Automaatti-ilmastoinnin poiskytkemisellä ja oikean jalan mummomoodilla saa ehkä litran nipistettyä kulutuksesta.

   Mutta no worries mate, suomessa on yleensä bensis alle 700km välein minkä täydellä tankilla päästelee ja rättipäät pumppaa lisää lörkkistä turbaanit märkänä Nesteen jalostamoille.

  • päivityksetKohdilleen

   ei ole uusia 2.4 litraisia moottoreita, kaikki ovat 2 litraisia.

  • Nakkibooi

   Anteeksi ja korjaan saman tien, että tarkoitan lähinnä 98-06 s80 ja 00-09 s60 bensakoneiden kulutusta. Ja ekan auton ostoa ajatellessa mietin onko kulutus yhtään kohtuullisella tasolla että opiskelijalla olisi edes varaa ajella kun en mitään ekoriisikulhoa kuitenkaan haluaisi.

  • E220_CDI

   Kestävä kone ja muukin tekniikka. CAN väyläautoksi viehättävän yksinkertainen ja luotettava väylä- ja kontrollerijärjestely. Kotitarvetestereitä saa edullisesti ja tarvii harvoin.

   Meillä S80 tomaatin keskikulutus jossain 9 - 10 välillä siististi ajettuna. Jos tuollaiseen päädyt, suosittelen vähintään noita alkuperäisen korimallisarjan 2004 - 2005 facelift malleja. Niissä on mallisarjan alkupäähän verrattuna teknisiä värkkäyksiä mm. alustan osien kanssa on selvästi edeltäjiä vähemmän.

   Näiden mallisarjojen huonona puolena on poikittaismoottorin lisäksi muutama muukin suunnitteluvalinta, jotka tarpeettomasti vaikeuttavat huoltoa ja korjaamista, eli sitten kun tallilla alkaa tapahtua, tulee työtunteja edeltäjiä enemmän.

   • Nakkibooi

    Eikö 2005 tullut vasta ensimmäinen facelift? Ja olen hankkimassa ehkä 2002 vuoden mallia.onko noilla vuosilla/vuosimalleilla kovastikkin väliä autoa katsellessa?


   • E220_CDI
    Nakkibooi kirjoitti:

    Eikö 2005 tullut vasta ensimmäinen facelift? Ja olen hankkimassa ehkä 2002 vuoden mallia.onko noilla vuosilla/vuosimalleilla kovastikkin väliä autoa katsellessa?

    S80 faceliftattiin vuoden muita ennen, joten sen eka FL on 2004 vuosimalli.

    Meidän S80 on mallisarjan alkupäästä ja rekisteröity jo 2003 syksyllä. Paras Volvo, mitä meillä on ollut, vaikka paljon kuluttaakin.


  • Erokuinyöjapäivä

   Uudet koneet on aina 2-litrasia joo. Ja myyvät toni edelleen "uusia" autoja myös vanhalla moottorilla joka vie paljon polttoainetta. Esim tuo D4 awd on kamala syöppö verrattuna vaikka tehokkaampaan 2-litraseen 225hv D5:seen.

  • 1900

   tuo nyt on aivan paskapuhetta,ja kuka vertaa etuveto ja nelivetoa kulutuksessa tottakai siinä jotain eroa on mut ei paljon. itselläni on d5 awd 230hv -2014 ajotietokone näyttää mulla keskikulutus 6.5litraa satasella.

   • Aikasporttipeli

    Mutta D5 awd 230hv on ihan mopo verrattuna uuteen 225hv S60 D5 joka menee 6,4sek 0-100..ja polestarina 6,3sek. 470nm. Ja painoa vähemmän kuin uudessa D4. Suurin ero on siinä vaihteistossa. Vanha vaihteisto hukuttaa tehot kun on niin hidas. Uusi on ihan eri maailmasta suorituskyvyltään.


   • OT-OT

    OT?


  • E220_CDI

   2000 - 2007 korimalleissa kannattaa tosiaan harkita vaihteiden vaihtamista omin käsin.

   Kone väärin päin ei mahdollista energiatehokkaan nykyaikaisen automaatin käyttöä, joten Volvon automaatti vanhanaikaiseen tapaan nostaa kulutusta ja tahmaa kulun. Uusi 8-vaihteinen on varmaan parempi, mutta eipä muutkaan ole istuneet paikallaan Aisin-Warnerin suunnitellessa uutta laatikkoa.

   Uusi on varmaan vanhan Volvon laatikkoa taloudellisempi, mutta pystyykö se oikeasti nykyaikaisten autojen tavoin vetämään automallin pohjat käytännön liikenteessä automaattina?

   Nykytomaatin odotetaan liikkuvan manuaalia ripeämmin ja siististi ajettuna vähemmällä. Pystyykö AW-8 tuohon?

   • Tomaattiko

    E220cdi: En ihan täysin ymmärtänyt kaikkea kirjoituksestasi(en paljoakaan), mut viimeistä lausetta en kyllä missään vaiheessa allekirjoita. "Nykytomaatin oletetaan liikkuvan..."

    Automaatit on kautta aikojen liikkuneet vähemmällä kun manuaalit. Merkistä riippumatta. Syykin on selvä; automaatti vaihtaa etevämmin kun 98% kuljettajista...-> kulutus on alempi kun vaihde on useammin "oikea"


   • E220_CDI
    Tomaattiko kirjoitti:

    E220cdi: En ihan täysin ymmärtänyt kaikkea kirjoituksestasi(en paljoakaan), mut viimeistä lausetta en kyllä missään vaiheessa allekirjoita. "Nykytomaatin oletetaan liikkuvan..."

    Automaatit on kautta aikojen liikkuneet vähemmällä kun manuaalit. Merkistä riippumatta. Syykin on selvä; automaatti vaihtaa etevämmin kun 98% kuljettajista...-> kulutus on alempi kun vaihde on useammin "oikea"

    Eri mieltä, ja perustelen mielelläni.

    Katsopa normikulutuksia, niin huomaat aika monissa jopa uudehkoissakin autoissa automaatin normikulutuksen manuaalia suuremmaksi. Vertaapa sen jälkeen vaikka Spritmonitorin kulutussivustolla muuten samanlaisten autojen kulutuksia eri vaihteistoilla. Huomaat, että jotkut niistäkin autoista, joilla teoriassa pitäisi normin mukaan tomaatin mennä manuaalia vähemmällä, ei todellisuudessa kukaan pysty ajamaan automaattia yhtä vähällä kuin parhaat manuaalit.

    Vertaa nimenomaan sitä, kuinka vähällä se auto kulkee taloudellisten kuskien käsissä. Muut ajavat hankalissa olosuhteissa, kiireesti tai piittaamatta tai muuten tavalla, joka kuvaa enemmän heidän ajotapaansa ja ympäristöään kuin heidän autonsa kulutusta tilanteessa, jossa kulutuksella on merkitystä.

    Esimerkkinä aiemmin mainitsemani S80:n normikulutus on manuaalille 9 ja automaatille 10% enemmän, eli 9.9 sadalle.

    Tähän on selkeä tekninen perustelu. Ajalla ennen DSG ja muita suorakytkentävaihteistoja automaatin momentinmuunnin hukkaa energiaa, puheena olevien Volvojen tavoin. Myös automaatin planeettavaihteiston hyötysuhde on yksinkertaisempaa manuaalivaihteistoa huonompi. Automaatti tarvitsee öljynjäähdyttimen 10 litran öljymäärälleenkin, manuaalin reilun litran öljymäärä ei ylikuumene ilman jäähdytintäkään. Arvaat varmaan, mistä se automaatin jäähdyttimen hukkaama lämpö tulee?

    Ja sitten se väärin päin oleva moottori. Minä olen niin paatunut Volvomies, etten pysty pakottamaan itseäni ajamaan edes kardaanitonta moottoripyörää. Tuo S80 on vaimoni auto. Mutta väitteessäni on kulutuksen kannalta totta toinen puoli.

    Parhaat nykyajan automaatit on jo pystytty eri keinoin optimoimaan niin hyvin kuten sanotkin, että ne pystyvät kompensoimaan turbiininlukituksella ja pitkillä useilla pitkillä välityksillään heikompaa hyötysuhdettaan. Mutta ne tämän hetken parhaat automaatit vaan sattuvat olemaan sen muotoisia, ettei niitä voi asentaa kuin takavetoiseen tai nelivetoiseen autoon. Eli BMW:n ja monen muun käyttämä ZF-8 ja Mercedeksen 7G-Tronic ja uusi 9G-Tronic. Ainakin Bemarilla ja Mersulla on malleja, joiden pohjat ajetaan automaatilla. Samoin jotkut suorakytkentävaihteistot ovat hyvin taloudellisia, koska niiden häviöt ovat perinteistä turbiiniautomaattia pienemmät.

    Tähän saakka Volvon automaatit toimittanut Aisin-Warner ei ole pystynyt tarjoamaan yhtä energiatehokkaita automaatteja kuin parhaat kilpailijat. Edes ajamatta luotan siihen, että AW-8 on edeltäjiään parempi. Mutta vielä en ole löytänyt näyttöä siitä, että se olisi kilpailijoiden tasolla?

    Ja missään tapauksessa tässä puheena olevat vanhemmat automaatit eivät ole, vaan automaatille pitää laskea kulutuslisä. On ostajan oma valinta, onko mukavuus kulutuslisän arvoinen. Mutta sellaisiakin tomaatteja saa, missä kulutuslisää ei ole. Jos automaattivolvon ostaa käytettynä, kannattaa aivan muiden merkkien tapaan varmistua, että automaatin huolto-ohjelmaa on noudatettu ja oikeilla öljyillä.


  • Drevolvo

   Entäs sitten jos uuskoppasen S40 ostaisin eli 2004--> niin minkä kokoinen moottori kannattaa ostaa? Bensamoottori siis hakusessa ja vaihtoehtoja 1.6 1.8 2.0 ja 2.4. Tollanen 1.8 houkuttelisi mutta onko ihan mopo ettei jaksa auto edes liikahtaa? Kokemuksia ja tietoa?!

   • gummujymmy

    T5 Summum varusteilla.


  • SeppoKemistä

   S40 2.4 vm.2005 matka-ajossa 6.3-6.5 kesärenkailla, 80km/h talvirajoituksilla 6.7-7.0 nastoilla. Satasen vauhdissa saa laittaa 0.5 litraa/100km lisää.

   • SeppoKemistä

    Niin juu, ja kaupunkiajossa 8.0-8.5/100km. Kesä tai talvi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2107
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1348
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1215
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   984
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   752
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   661
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   643
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   573
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   567
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   531
  Aihe