Osalla RUK:n käyneistä puhkeaa alkoholiongelma.

kandiLaamela

Teen gradua mm. suomalaisten upseereiden/ tunnettujen sotapäälliköiden alkoholin käytöstä ja alkoholin vaikutuksen alaisina tehtyihin päätöksiin.

Julius Caesar, Aleksanteri Suuri, Hunni Attila ja Tšingis-kaani käyttivät kaikki runsaasti alkoholia, etenkin suuria päätöksiä tehdessään.

Sama tapa on periytynyt nykyajan upsereille. Mm Yhdysvalloissa West Pointissa opetetaan, että jos tulee sotatilanteessa vaikean päätöksen eteen on syytä juoda nopeasti n. 0.35l annos 40% alkoholia ja tehdä päätös alkoholin vaikutuksen alaisena, niin päätöksenteko on helpompaa. Vahvistamattoman tiedon mukaan West Pointissa on myös kokeiltu amfetamiinia upseereille päätöksenteon yhteydessä ja kuulemma hyvin tuloksin.

Mm. Vietnamin sodassa toimittiin näin esimerkkinä My Lain verilöyly.

Suomessa sodan aikana useat upseerit olivat juovuksissa ja antoivat uhkarohkeita käskyjä alaisilleen. Myös miehistölle saatettiin juottaa suuria määriä vahvaa alkoholia.

Sama asia toimii nykyisin yhä ammattisotilaita kouluttaessa mm. Maanpuolustuskorkeakoulussa. Eli jos upseerille tulee vaikea päätös, se on helpompi toteuttaa alkoholin vaikutuksenalaisena kun suurin osa estoista ja moraalikäsityksistä häviää.

Myös puolustusvoimissa loppusotaharjoituksissa osa upseereista, joita käsky erikseen koskee toimii humalassa ja jakaa mm. hyökkäys käskyjä varusmiehille.

Minuun voi ottaa yhteyttä asian tiimoiltaja esittää lisäkysymyksiä: [email protected]

18

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kännissätultapäin

      ryssät hyökkäili talvisodassa vodka päissään ja massana peltoaukioiden yli, jonne kuukahtivatkin konekivääri tuleen, eikä perääntyäkkään voineet, kun olisi politrukit ampuneet.

      • Finskiarmija

        sinä sitä vain , sotaakäymättömänä täriset talvisotaharhoissa , mutta mites Stalingradissa , Kurskissa , , Donilla , jossa koko keskinen armeija natseilta hävisi , ja berliinissä , ? ja valkeasaaressa , jossa tankit ajo 10 kilsaa edellä . ja suomalaiset sekasorrossa jäljessä , tahi Syvärin skandaalissa , jossa tankit tuli ensin , siviilit tientäysillä sitten ja lopuksi Finski armija


    • 2-6

      Nykyisin juodaan siihen pettymykseen kun upseerin ura ei ollutkaan mitä esitteissä luvattiin.

    • Mwerty

      "Mm Yhdysvalloissa West Pointissa opetetaan..."

      Ihan mielenkiinnosta, missä määrin selvityksesi mukaan opit poikkeavat Venäjän federaation asevoimien yhteisakatemiassa (ent. Frunzen sotilasakatemia) opetettaviin juomtapoihin?

      Onhan selvä asia että jos alemmankin asteen "tutkija" käyttää referenssinä West Pointin oppeja niin ei silloin voi itäsuuntaa edes alakoulukainen unohtaa.

      Odotan m ielenkiinnolla tutkimuksiesi satoa.

      ps. jokos siellä Pietarissa pääsee hiihtämään?

    • kirjallisuutta

      Luin eräästä vanhasta kirjasta, missä muisteltiin sota-ajoista mm. seuravaa. Jatkosodassa eräs vanhempi veteraani ja juuri rintamalle tullut ehkä n. 17v poikanen lähtivät salaa hakemaan saksalaisilta viinaa.

      No heille kävi huonotuuri ja heidät nappasi kiinni eräs luutnantti joka oli huomattavasti muita luutnantteja iäkkäämpi ja sukunimi alkoi sanalla Von ja hän puhui murtaen suomea.

      Miehet luulivat että nyt tulee kova rangaistus. Luutnantti oli käskenyt miehet korsuunsa, pitänyt palohuneen ja takavarikoinut viinat. Samalla hän käski vetää miehiltä housut kinttuun. No eihän siinä muu auttanut kuin totella ylempi arvoista. Luutnantti veteli remmillä takamuksille ja reisille nuorempi alkoi jopa itkeä.

      -Tämä on sitten tällä käsitelty, luutnatti sanoi.

      Myöhemmin samana päivänä kyseinen luutnantti käski samat miehet uudelleen korsuunsa. Oli itse tukevassa humalassa. Hän tarjosi lasilliset ja kertoi menneisyydestään. Hänet oli kuulemma viety n. vuonna 1913 Sveitsiin jonnekkin klinikalle, koska hänen seksuaalista käytöstään oltiin pidetty outona. Hän kertoi että hänen sukuelimiin oltiin kohdistettu röntgensäteilyä ainakin neljän päivän ajan. Kertoi sen olleen traumaattinen kokemus, eikä nähnyt miesten kanssa käydyssä sukupuolikontakteissa mitään väärää.

      Armeijassa kyseinen herra oli ylentynyt vänrikiksi asti.

      Tuohon aikaan ei käytetty sanaa homo, hintti, perverssi.

      Näin jälkeenpäin ajatellen miehen oli oltava sadomasokisti-homo.
      OlikohanTouko Laaksosen kavereita?

    • rgrgrgr

      LOL röntgensäteilyä kelleihin :DDD

      Olikohan ukko Ernrooth itse?

    • bomn

      Ei ollut Ernrooth kun nimi alkoi Von.

    • pionk190

      Alkoholi todellakin häivyttää estoja ja pelkoja. Englannin kielen termi "Dutch courage" juovuksissa tehdyille päättömyyksille tulee kolmikymmenvuotisesta sodasta, jolloin hollantilaisilla palkkasotureilla oli tapana juoda giniä ennen taistelua. Samoin venäläisille sotilaille juotettiin usein litrakaupalla vodkaa ennen rynnäkköön lähtemistä molemmissa maailmansodissa.

      Mutta juopottelujutut ovat rajusti liioiteltuja. Suomen armeijassa vallitsee varusmiesten osalta palveluksessa tiukka alkoholikielto, ja varusmies, joka on palveluksessa humalassa, joutuu melko varmasti putkaan, olipa sotilasarvo mikä tahansa. RUK on vain yksi varusmiesten palveluspaikka ja upseerikokelaat aivan yhtä varusmiehiä kuin perusjääkäritkin, ja heille alkoholin käyttö palveluksessa on ehdoton no-no. RUK:ssa palveluksessa esiintyminen juovuksissa tietää melko varmaa maitojunaa.

      Ainoat hetket omana palveluaikanani, jolloin saimme juoda varuskunta-alueella alkoholia, olivat AUK:n puolikurssijuhla (omana aikanani RUK:hon lähdettiin AUK:n puolen kurssin jälkeen) ja RUK:n kurssijuhla. Meitä vannotettiin, ettemme joisi liikaa, sillä seuraavana päivänä oli telamiinaviesti.

      Samalla nuo juhlat olivat testejä. Kapiaiset katsoivat, että alkaako joku meistä käyttäytyä oudosti juovuksissa. Tämä on tapa tarkistaa, onko joku oppilaista psykopaatti. Alkoholi alentaa estoja, ja psykopaatilta putoavat naamiot pois. Yksikin psykopaatti joukossa vaarantaa koko yksikön, joten psykopaatit pyritään näin karsimaan pois. Se puolestaan merkitsee paluuta perusyksikköön.

      Alkoholismi puhkeaa noin 1% kaikista suomalaisista, aivan sotilasarvoon katsomatta, joten siihen ei RUK:n käyminen tai käymättömyys vaikuta.

    • nööriy

      Kyllä mutta kapiaiset ryyppäävät prosentuaalisesti enemmän kuin esim insinöörit.

      • edellämainittu

        RUK:n käyneistä suurempi osa on insinöörejä kuin kapiaisia.

        Olkoonkin että RUK:n käyminen on pääsyvaatimus Maanpuolustuskorkeakouluun, lopultakin vain pieni osa RUK:n käyneistä varusmiehistä menee MPKK:hon ja/tai ryhtyy kapiaisiksi. Suurin osa heistä on aivan tavallisia siviilitöissä käyviä ihmisiä eivätkä ole siviiliin pääsyn jälkeen olleet missään tekemisissä armeijan kanssa.

        On muistettava, että RUK on varusmieskoulu, ei kapiaiskoulu.


      • Metsään-meni-avaajalla

        "Kyllä mutta kapiaiset ryyppäävät prosentuaalisesti enemmän kuin esim insinöörit."

        -Mielenkiintoinen väite. Pystyt varmastikin kertomaan missä ja milloin asia on tutkittu?

        Tilastokeskuksen tutkimukset puhuvat kuitenkin ihan muuta ja upseerit eivät esiinny LAINKAAN virallisissa tilastoissa:

        "Näissä ammateissa on suurin alkoholiriski "

        http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NuSEmLB9Yf0J:www.a-klinikka.fi/sites/default/files/quickuploads/file/PTS12/Pensola.pdf &cd=2&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=ubuntu

        linkki hiukan pätkii ja antaa sivun: "Tämä on html-versio tiedostosta http://www.a-klinikka.fi/sites/default/files/quickuploads/file/PTS12/Pensola.pdf.
        G o o g l e kääntää sivut automaattisesti html-muotoon"

        Klikkaa siihen niin PDF latautuu


        Järjestyksessä:

        • Kirvesmiehet
        • Ajoneuvonkuljettajat
        • Koneistajat ja sepät
        • Paperityöntekijät
        • Kemian prosessityöntekijät
        • Vahtimestarit
        • Putkiasentajat
        • Kiinteistönhuoltajat
        • Vesi- ja raideliikenteen …
        • Pakkaajat ja lajittelijat
        • Muurarit ja raudoittajat Hitsaajat
        • Kodinhoit. ja henk.koht.avustajat
        • Rahdinkäsittelijät & …
        • Ohutlevysepät Rakennusten viimeistelijät
        • Rakennustyöntekijät
        • Muut toimistotyöntekijät
        • Siivoojat
        • Sekatyöntekijät

        Eikä missään listalla ensimmäistäkään kapiais-ammattiin viiittaavaa tehtävänimikettä.

        Näyttää sille että upseerit & muut kapiaiset ovat ainakin tilastojen valossa ihan raittiimpia kansalaisia Suomessa.

        Jos olet eri mieltä niin ihan tavallinen aikuismainen perusteltu ja lähdeviitteillä täydennetty vastaus riittää.

        Linkki esímerkiksi elokuvan " Uuno Turhapuro armeijan leivissä" ei sitten riitä.....


    • SeAvarakatseinen

      Aihan Herrat ovat ryypänneet!
      Mutta mistä poika (parka) tietosi on peräisin?

      "Myös miehistölle saatettiin juottaa suuria määriä vahvaa alkoholia."

      Ja oikein käytät termiä "juottaa" = pakko juoda?
      Tarkenna ..... tai epäillään Sinun olevan R Y S S I E N trollikirjoittaja.

      • edellämainittu

        Neuvostoliiton armeijassa miesten päivä annos oli "sto gram" eli 100 g (yksi desilitra) vodkaa. Ennen hyökkäystä miehille saatettiin juottaa vodkaa huomattavan paljon että he uskaltaisivat hyökätä päin saksalaisia eivätkä pakenisi. Jos sotilas oli lisäksi säästänyt päiväannoksiaan monen päivän ajan, niin viikon päiväannoksilla saattoi päästä ihan hauskaan huppeliin.

        Tässä mielenkiintoinen linkki graduntekijälle, eli sotilaskulttuuri ja alkoholinkäyttö:

        http://www.military-history.org/articles/war-culture-military-drinking.htm


    • numerokolme

      Kyllä monet eri ammateissa työskentelevät ihmiset ryyppäävät, mutta kapiaiset (osa) tissuttelevat työaikana, sitä katsotaan läpi sormien. Ja sodassa huudellaan kännissä hyökkäyskäskyjä, eikä puhalluteta.

      • Edellinen

        "Kyllä monet eri ammateissa työskentelevät ihmiset ryyppäävät, mutta kapiaiset (osa) tissuttelevat työaikana"

        -Niin mihin tietosi perustuu...? Et sitten saanut yhden ainokaista lähdeviittausta aikaiseksi tukemaan ontuvia väitteitäsi. Samoin A-klinikkasäätiön grafiikat eri ammattikuntien alkoholihaitoista kertoo selvää kieltään, kapiaiset eivät nähdäkseni esiinny yhdessäkään grafiikassa.

        Kävin aikanaan intin kolmessa eri varuskunnassa ja kännäävien kapiaisten määrä samoin oli tasan nolla.

        Alkaa näyttämään sille että urbaanit legendat kapiaisten kännäämisestä ja tissuttelusta jäävät ilman todisteitä.

        Nettiväittelyn kirjoittamattomien sääntöjen mukaan jos väitteen esittäjä ei kykene pyydettäessä esittämään väitteensä tueksi perusteltua ja lähdeviitteillä todistettua aineistoa katsotaan hänen väitteensä häviävän. Olen A-klinikkasäätiön grafiikoilla todistanut etteivät kapiaiset esiinny 18 eniten alkoholin terveyshaitoista koostuvan ammattiryhmän joukossa.

        Jollei muuta kyetä esittämään niin voitaneen todeta myytti kapiaisten kännäämisestä todistamattomana rauenneeksi.

        Jos olet eri mieltä niin ihan tavallinen aikuismainen perusteltu ja lähdeviitteillä täydennetty vastaus riittää.


    • numeroneljä

      Rähinä kännissä on helpompi taistella ja kohdata vihollinen kuin peläten ja paskat housussa. Natsit syöttivät osalle sotilaistaan hyökkäyksessä Nesuvostoliittoon amfetamiinia ja tappotahti oli hurja.

      "Kesästä 1941 Suomi taisteli Saksan rinnalla. Yhteistyön osana Suomi pääsi osalliseksi natsitohtorien laboratorioissa syntyneistä ”ihmelääkkeistä”. Legendaarisin näistä oli berliiniläisen lääketehdas Temmler-Werken 1934 kehittämä metamfetamiini, kauppanimeltään Pervitin.

      Kaukopartiomiesten käyttämästä Pervitinistä veteraanit puhuivat piristävänä vitamiinina tai ”höökipulverina”. Vuoden 1941 Hakkapeliitta-lehti vertasi sitä viattomasti kahviin ja tupakkaan. Kyse oli kuitenkin amfetamiinia vahvemmasta stimulantista, metamfetamiinista."

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/21/kenraali-ehrnrooth-ja-natsi-saksan-ihmepilleri

      • Htgikyfu

        Ihanko 70-kymmenen vuoden takaa sotaoloista joudut perusteitasi etsimään?

        Yritäs nyt päästä edes oman elinaikasi juttuihin eli 50-luvulle.


    • tulenjohtajanna

      - suomen upseerikunnassa oli yksi raittiusmies ,muistaakseni v.p nenonen ja siksi suomalaisen tykistön tehoa kehuttiin ku raittiina ammuskeltiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe