Topborn huijausta(ko)

Huijattuk0

Onkohan muille käynyt kyseisen firman kanssa näin? Ovat siis ruotsalainen hakukone (Google) optimointifirma. Soittivat minulle ja tarjosivat palveluaan. Pyöritän pientä siivousalan firmaa, joten lähdin mukaan palveluun, sillä halusin nähdä saisinko lisää asiakkaita siellä Googlessa. Aluksi kyllä tuntui palvelu toimivalta ja näkyvyys parani (nämä eivät veloita mitään ennen kuin näkyvyyttä saadaan, mikä piti kyllä paikkansa).

Jonkin ajan kuluttua kuitenkin soittivat, ilmoittaakseen että haluavat vaihtaa minun hakusanojani. Olin aika ihmeissäni, sillä minusta sanat olivat hyvät enkä olisi halunnut tehdä muutoksia, mutta saivat ylipuhuttua kuitenkin. Nyt päätin ottaa asian esille, sillä kuulin, että kyseinen firma ilmeisesti luovuttaa parhaat sanat enemmän maksaville firmoille sopimusta kunnioittamatta. Mielestäni tässä syrjitään meitä pienyrittäjiä aika räikeästi. Minulla ei ollut rahaa laittaa kuin muutama satanen kuussa, joten jalkoihin jäin toiselle firmalle. Eivät myöskään noudata kolmen kuukauden irtisanomisaikaa, sillä jos palvelu laitetaan poikki, lopettavat työskentelyn heti.

En nyt sitten tiedä, onko tämä puhdasta huijausta, mutta varuillaan saa tuollaisten firmojen kanssa olla. Muistakin olen paljon huonoa kuullut, joten jätän nämä optimointihommat nyt kyllä pois.

Onko täällä muita, joilla on huonoja kokemuksia vastaavista yrityksistä?

40

11836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TopBorn

      Me Topbornilla otamme mielellämme vastaan kaiken palautteen.
      Pystyäksemme pitämään yllä avointa ja rehellistä keskustelua tuotteistamme ja palveluistamme ohjaamme kaikki palautteet facebook.com/topborn sivustolle.

      Vaihtoehtoisesti meihin voi olla yhteydessä myös suoraan sähköpostitse ja puhelimitse mikäli jokin asia askarruttaa tai tulla käymään toimistollamme Arkadiankadulla.

      Ystävällisin terveisin,

      Topborn Oy
      Arkadiankatu 4-6
      00100 Helsinki
      www.topborn.com/fi
      facebook.com/topborn
      [email protected]
      Puh: 358 9 417 1733

      • VAROVASTINYT

        Se että kukaan ei uskalla ottaa vastuuta yrityksen toiminnasta omalla nimellään, kertoo jo aika paljon yrityksestä itsestään. Itselleni tämä olisi jo iso huutomerkki.


      • eimennytlapi

        Tässä näkee mikä tuo on, copy pastettu tuo "luodaan vähän luottamusta" teksti jostain mukamas asiakaspalvelusta. Kiertäkää kaukaa!!


      • TopBorn

        Hei,
        Mikäli ilmenee kysyttävää TopBornin palvelusta internet markkinointiasioissa tai jos palautetta haluaa lähettää, palautteen voi lähettää myös suoraan minulle henkilökohtaisesti [email protected] tai alla olevaan asiakaspalvelu sähköpostiin. Toimistomme avattiin lokakuussa 2015 Helsingissä ja toimistolle olette tervetulleita käymään. Palvelemme asiakkaitamme myös toimistollamme ja tietenkin puhelimitse.

        Topborn Oy
        Arkadiankatu 4-6
        00100 Helsinki

        www.topborn.com/fi
        facebook.com/topborn

        [email protected]

        puh: 358 9 417 1733

        Ystävällisesti

        Merja Hamari
        TopBorn Oy


    • Pyramidihuijaustako

      Hei, ilmaita lounaita ei olekaan, eikä mikään firma elä ilmaiseksi annetulla näkyvyydellä. TopBornella on miinusmerkkinen tulos ja se etsii ahnaasti pieniä ja keskisuuria firmoja koukuttaakseen ne ensin hakusanamarkkinoinnilla; saa pohjaa ja myy palvelun suoraan jollekin toiselle paremmin maksavalle.

    • EnnemminVenäjälle

      Ruotsalaiset osaa aina kusettaa ja imeä rahat itselleen. Eikö me suomalaiset millään opita?

    • yrittäjämyös

      Justiinsa, enpä olisi tämmöistä osannut ajatella! On kyllä hyvä että jaetaan näitä kokemuksia niin osaapi olla varuillaan.. eikai tuommoinen ole edes laillistakaan?

    • etteköikinäopiMitään

      Miksi pitää ostaa mitään PUHELINMYYJÄLTÄ, siis PUHELINMYYJÄLTÄ!? Mieti!
      Niiden kanssa ei hyviä kauppoja tehdä ja tulee lähtökohtaisesti kusetetuksi. Oikeita ja rehellisiä palvelujen tarjoajia on, ne pitää vaan itse etsiä, ne ei soittele summittaisesti ihmisille ja tyrkytä sinulle puhelimessa mitään.

      • VAROVASTINYT

        Vaadin aina kasvotusten tapaamisen ennenkuin mitään ostan keneltäkään! Sitten näkee naaman ja tietää kenen kanssa jatkossa on yhteydessä jos tulee jotain tuollaisia ongelmia. Paljon saa itse tehdä kyllä taustatyötä että tietää onko firma luotettava vai ei. Suositukset kannattaa kysyä AINA ja olla kriittinen. VAROVAISUUTTA tämmöisten kanssa!! Jos sopimusehtoja on rikottu niin suosittelen olemaan yhteydessä asianajajaan! Rikkeistä pitää rangaista.


    • Kilpailussamukana3alueel

      Tiesittekö että näiltä löytyy toimisto jossa saa mennä käymään, jos epäilyttää?

      Itse menin heidän toimistolle Helsingissä tapaamiseen pitkän puhelinkeskustelun jälkeen ja sain todella paljon faktaa ja palvelua asiansa osaavalta naishenkilöltä.
      Puhelun jälkeen sain sähköpostia myyjältä heidän palvelusta vielä ennen tapaamista, jossa oli heidän yrityskumppaneiden kokemuksia mukana ja kontaktoinkin muutamaa yrittäjää, kun huonoja kokemuksia takana monesta toimijasta ja vakuutuin palvelusta ja vahvistin tapaamisen ajan ( vaikka alkuun epäilin itsekin moista palvelua jonka voi muka saada ilman maksuja etukäteen).
      Palvelussa ollaan oltu nyt 4 vai 5kk mukana ja tuloksia saimme jo näkyville reilussa kuukaudessa palvelun käynnistämisestä ja totta on: laskutus alkaa vasta googlen etusivu näkyvyydestä.
      Itse olen tämän kokenut reiluksi verraten aikaisempiin missä olemme olleet mukana.
      On maksettu vaikka mistä saamatta yhtään mitään mitä muka luvattu,rahat hävinnyt kirjaimellisesti!!
      Palvelua on kasvatettu alun lähdön jälkeen, kun asiakaspalvelusta on oltu yhteydessä ja kyselty miten meillä menee ja onko koettu hyötyä. Kun huomasimme hyödyn niin tottakai uskalsimme laajentaa.

      Kannattaa ensin tarkastaa faktat mitä kirjoittelee ja vasta sen jälkeen huudella.
      Tapaaminen onnistuu ja sopimuksien teot ihan kasvokkain. Itse suosittelen muillekin ja kyselkää kokemuksia niiltä joilla on!

      Ei täällä suomessa ole yrittäjillä varaa tulla huijatuiksi vaan saatava rahoilla vastinetta.

    • SmileyIII

      "On maksettu vaikka mistä saamatta yhtään mitään mitä muka luvattu,rahat hävinnyt kirjaimellisesti!!" Näin juuri meillä tämän kanssa kävi. Meille ei edes tarjottu tietoa että Helsingissä olisi firma, ainoastaan Ruotisissa, josta käsin asiointikin tapahtui. En suosittele.

    • Huijattuk0

      Kiitos kaikille vastauksista, kiva kuulla erilaisia mielipiteitä ja kokemuksia. Kyllä minä tästä lähin olen tarkempi kun jotain palvelua lähden koittamaan. Onhan se puhelimessa tehty kauppa aina vähän epäilyttävä,pitäisi se tietää. Parempi olla ilman näitä googleja niin pysyy mielenrauha ja rahat taskussa. Ikävä kuulla että muillakin on ollut samansuuntaisia kokemuksia.

      • ullaka

        Ei oo se puhelimessa tehty kauppa mitään sen epäilyttävämpi kun kaikki muut netti- ja vastaavat kaupat, ja lisäksi aina on etämyynnissä kuten puhelinmyynnisäkin mukana lain mukainen 14 vuorokauden peruuttamisoikeus. Ja kun vielä kaikki yrityksen tiedot löytyvät kuitenkin aika helposti tässä. Tuntuu että ihmisissä itsessä on aina epäilyksiä ja koko ajan mollataan vaan ihan ilman mitään syytä puhelinmyyntiä. Ja se on ilmeisesti tarttuva kuten joku sairaus, vaikka henkilö ei ole tehnyt itse yhtään kauppaa puhelimessa, mistä sitten voi sen tiedä miten se toimii???
        Ja se että jollakin on huonoja kokemuksia voi johtuja ihan muista syistä, kun yrityksen toiminnasta. Tiedän, kun olen itse palvelumyyjänä töissä muuttamaa vuotta, en kyseessä olevassa yrityksessä, mutta kuitenkin ja toiminut kaikki ihan rehellisesti. Ja voin suoraan sanoa, etteivät asiakkaatkaan, ketkä valittavat jostakin asiasta, ole hoitanut sopimuksen puolia ihan sopimuksen mukaan tai sitten eivät ole vaivautuneet tutustumaan koko sopimuksen ehtoihin ja näin olleen vääristetään asioita tässä julkisuudessa ja tästä johtuen onkin puhelinmyynnistä huono maine, vaikka tätä kautta saa just parhaimmat ja edullisimmat tarjoukset, kun säästetään kaikenlaisista muista kuluista.
        Itseasiassa kun ei löydy yrityksestä mitään tietoja, silloin pitää olla varovainen.


      • Yrittäjähki

        Yrityksillä ei ole mitään 14pv tai muuta palautusoikeutta ellei myyjä sitä erikseen anna.


    • KöyhätKyykkyyn

      Tämän firman bisnekset hämärän rajamailla liikkuvat, myyvät hakutulokset kaikille kenelle saavat ja nostavat vain parhaiten maksavat etusivulle.

    • Mikkip

      Varo Topborn! www.topborn.fi Topborn Oy. Olemme petetyiksi levittää varoitus!

      Topborn on väärä!
      poliisi Report !

    • hoosianna1

      Tjänare Mikki. Jag är int topborn fan men du måste skriv inte din "black painting" meddelande med google translator.
      Skriv finsk svensk ellet engelska.

      • Ässä12

        Olen tyytyväinen Topbornin asiakas tällä hetkellä olemme markkina ykkösiä googlessa.Aikaisemmat esim routa ja sun muut kusetus suomalaiset mainos firmat rahastaa vain topborn tekee mitä lupaa eli nostaa sivut hetkessä ykköseksi


      • Omamielipide

        Kiva että jollain on onnistanut, itselläni meni maku kokonaan, sopimuksesta ei pidetty kiinni niin päätin jättää leikin sikseen.


      • Aders

        Varning för detta tjänst! Prisen blir jättedyrt och avsluta avtalen är jättesvårt. Telefonsälj som vanligt bluff.


    • Hyväuskoistenhöynäytys

      Topbornista soittivat tänään. Mukava puhelu kunnes kysyin mihin perustuu että voidaan saada sivut ykkössivulle hetkessä. Sain vastaukseksi "Liikesalaisuus" ja "Ollaan niin hyviä" tai "Koodarit osaa homman".

      Tällä firmalla näyttää siis olevan käsissään hakukoneoptimoinnin graalin malja. Unohtakaa inbound- ja outbound-markkinointi.

      Onnea matkaan!

    • SEO-friikku

      Vaikea ottaa kantaa onko tämä ruotsalainen nyk. suomalainen yritys huijausta. Jos oikein hyvä tekijän haluat, niin valitse näistä:

      Tulos.fi
      Hakukonekeisari.fi
      Digimarkkinointi.fi

      Nämä tekevät hyvää jälkeä.

      • Pienyrittäjämyös

        Millähän perusteella nämä optimointifirmat sopii pienyritykselle niin kuin ketjun aloittajakin on? Itsellä kokemusta, pyysin tarjousta Tulokselta, soittivat ja sovittiin ettei heidän kannata edes tehdä tarjousta, oli niin kova hintapyyntö. Hakukonekeisari samoin kallis, puhutaan tuhansista euroista. Lisäksi kun optimointi loppuu, poistuvat heidän rakentamansa linkit ja näkyvyys suureksi osaksi häviää, eli olet sidottu heihin. Digimarkkinoinnista on kokemusta, kävijämäärät kyllä kasvoivat mutta myynti ei. Mitähän ihme kävijöitä on sellaiset, jotka ei mitenkään vaikuta myyntiin?? Ymmärsin että tulee joidenkin pitkien hakulausekkeiden kautta. Jaa.

        Olisko kellään suositella pienyrittäjälle optimointifirmaa, jossa on hyvä hinta/laatusuhde? Adwords-mainonnasta olen tällaisen toimiston löytänyt, mutta optimointipuolelta tuntuu olevan vaikea löytää. Kokemuksiakaan löytyy netistä tosi vähän, tietysti jokainen toimisto kehuu omaa osaamistaan maasta taivaaseen.


      • Villekeisari
        Pienyrittäjämyös kirjoitti:

        Millähän perusteella nämä optimointifirmat sopii pienyritykselle niin kuin ketjun aloittajakin on? Itsellä kokemusta, pyysin tarjousta Tulokselta, soittivat ja sovittiin ettei heidän kannata edes tehdä tarjousta, oli niin kova hintapyyntö. Hakukonekeisari samoin kallis, puhutaan tuhansista euroista. Lisäksi kun optimointi loppuu, poistuvat heidän rakentamansa linkit ja näkyvyys suureksi osaksi häviää, eli olet sidottu heihin. Digimarkkinoinnista on kokemusta, kävijämäärät kyllä kasvoivat mutta myynti ei. Mitähän ihme kävijöitä on sellaiset, jotka ei mitenkään vaikuta myyntiin?? Ymmärsin että tulee joidenkin pitkien hakulausekkeiden kautta. Jaa.

        Olisko kellään suositella pienyrittäjälle optimointifirmaa, jossa on hyvä hinta/laatusuhde? Adwords-mainonnasta olen tällaisen toimiston löytänyt, mutta optimointipuolelta tuntuu olevan vaikea löytää. Kokemuksiakaan löytyy netistä tosi vähän, tietysti jokainen toimisto kehuu omaa osaamistaan maasta taivaaseen.

        Kommentoin Hakukonekeisarin edustajana, kun huomasin virheellistä tietoa. Tämä ei pidä paikkaansa: "Lisäksi kun optimointi loppuu, poistuvat heidän rakentamansa linkit ja näkyvyys suureksi osaksi häviää, eli olet sidottu heihin." Kaikki rakennetut linkit säilyvät hamaan tulevaisuuteen asti. Tämä käytäntö oli vuonna 2015, mutta huomasimme, että se ei ole reilua asiakkaitamme kohtaan, joten nyt 100% linkeistä säilyy, eikä niitä poisteta.

        Meillä on myös paketti pienyrittäjille, jonka hinta on tällä hetkellä 190 €/kk (en voi luvata, että hinta on yhtä matala myös tulevaisuudessa). Olemme saaneet hiottua prosessejamme tehokkaammiksi ja sen ansiosta voimme tarjota todella laadukasta ja tehokasta optimointia edullisesti. Jos tämä kiinnostaa, niin täältä voi lukea lisää: https://hakukonekeisari.fi/paikallinen-hakukoneoptimointi/


    • vaatikaa

      Olen työni osalta yritysten kanssa paljon tekemisissä ja nyt täytyy vaan kommentoida sen verran, että vaatikaa hyvät yrittäjät Googlen Premier Partneria, riittävää osaamista palveluiden toteuttajilta (esim Googlen sertifiointia jne). suomi on täynnä Googlen palveluita myyviä firmoja, ja vain harvoin tulee vastaan toimijoita jotka todella osaavat asiansa tai viitsivät kampanjan rakentamisen jälkeen seurata tuloksia, olla yhteydessä asiakkaaseen jne. Suomessa on muutama yritys joilla on "korkeamman tason partneruus" ja näitä on Sanoman alla toimiva Routa sekä koko Pohjoismaissa Googlen suurin partneri Fonecta. Lisäksi on pienempiä toimijoita joista osa on todella päteviä (esim Tulos jne) mutta pienemmät yritykset valikoivat asiakkaitaan ja pystyvät hoitamaan vain rajallisen määrän. pienet yritykset eivät välttämättä ole parasta kohderyhmää vaan vaativat isoa rahapussia markkinoinnin suhteen. Ja Googlen mainosten sijoittumisen osalta, kuka tahansa joka vähänkään asioita tuntee, saa kyllä mainokset näkymään etusivulla ja kärkipaikoilla, mutta silloin pitää asettaa bidaukset korkealle ja asiakkaalla pitää olla tietyn kokoinen budjetti jos haluaa mainosten näkyvän edes puolelle siitä asiakaskunnasta joka yrityksen palveluita Googlesta hakee.

    • Utelias_vaan

      Kuinka paljon maksoit rahaa kyseiselle firmalle kun epäilet huijaukseksi? :)

    • Analytiikka

      Eräs pk-yritys kertoi maksavansa vajaa 600€/kk alv ja facebook-mainonta päälle. Yritys on ykkönen orgaanisissa hakutuloksissa (ei sponsoroiduissa.) Kuinka se "kuuluisa ovipumppu sitten laulaa", sitä en tiedä. Jotta tämän tyylinen mainonta kannattaa, myyntiä joka kuukausi laskun maksuun pitää olla tuo summa x2 eli tässä tapauksessa n. 1500€/kk.
      Harmi nuo hukkaan menneet analytiikat, asian voi hoitaa myös asiakkaan etua ajatellen: Jos ulkoistat hakukoneoptimoinnin ja hakutulosten analytiikan, Google Analytics omaan verkkosivustoon kannattaa (vaadi) sopia sopimuksessa laitettavaksi päälle/aktivoida yrityksen gmail-tunnuksella. Jos yritykselläsi ei ole Gmail-tunnusta eli Gmail-sähköpostia, luo sellainen. Käytät sitä vain näissä asioissa. Pidä hallinta itselläsi. Google Analyticshan aktivoidaan Gmail-tunnuksella, analytiikka on ilmaista, on olemassa hyvät suomenkieliset ohjeet. Omaan Google Analytics-tiliin voi antaa käyttäjäoikeuksia muille esim. näille ammatikseen käyriä tulkitseville yrityksille. Jos jossain vaiheessa haluat vaihtaa yritystä/henkilöä, käyttöoikeudet voi poistaa ja antaa ne uudelle. Näin Analyticsista saatu data on tallessa koko ajalta sinulla itselläsi. Analytics ei rasita/kuormita verkkosivustosi palvelinta (web-hotellitilaa), analytiikka raksuttaa Googlen konehuoneissa. Suosittelisin analytiikan asennetamista verkkosivustollesi, vaikka et tässä kohtaa sitä tarvitsekaan. Jos jossain vaiheessa haluat ottaa analytiikan käyttöön, analysoitavaa dataa on jo kertynyt käyttöönotosta asti talteen.

      • Villekeisari

        Todella hyvä kommentti. Tämä on ehdottoman tärkeää juuri asiakkaan näkökulmasta. Samalla hyvät tekijät pystyvät todistamaan taitonsa aukottomammin ja huonommat tekijät vastaavasti eivät pysty pelkällä selittelyllä rahastamaan asiakkaitaan.

        Olen itsekin ihmetellyt kuinka harvalla pienyrittäjällä on Analytics asennettu, vaikka sivut olisivat mainostoimiston suunnittelemat.

        Uskon myös, että yrittäjillä on hakukoneoptimoinnista ja AdWords-mainonnasta ristiriitaisia kokemuksia. Olen itse toiminut alalla 9 vuotta ja siihen mahtuu mukaan suuria menestyksiä ja vastaavasti erittäin haasteellisia ja vaikeita projekteja. Jokainen hakusana käyttäytyy Googlessa eri tavalla ja joskus etusivun kärkeen päästään alle 2 kuukaudessa, mutta joskus oikein hankalassa tilanteessa siihen menee yli 6 kk. Ymmärrän hyvin, jos asiakasta turhauttaa se, että naapuri onnistui 1/3 ajassa. Silloin tuntuu, että itse maksaa turhasta.

        Onneksi analytiikkaa seuraamalla ja läpinäkyvällä palvelulla (hakukonesijoitusten puolueeton raportointi) tätä pystytään arvioimaan ilman epäselvyyksiä.

        -Ville Kinanen, Hakukonekeisari.fi


    • LexHelsinki

      Olen ollut Topbornin asiakas vuoden tai kaksi?
      Olen ollut tyytyväinen.

      Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy
      Jukka Narinen, asianajaja

    • Onsittensanottu

      Aluksi näyttää hyvältä, menee 1/2 vuotta niin alkaa lypsäminen.

    • huomioikaa

      jokainen tekee päätöksen itse, kannattaanee kuitenkin tutustua Googlen ohjeistuksiin itse ja vähän miettiä uskooko myyjien puheista 100prosenttia..

      tälläista infoa löytyy googlen virallisilta sivuilta aiheeseesta

      "Linkkijärjestelyt, eli linkit, joiden tarkoituksena on vaikuttaa sivun PageRank-tulokseen tai sijoitukseen Googlen hakutuloksissa, rikkovat Googlen Verkkovastaavan ohjeita. Tähän sisältyvät kaikki toimet, jotka manipuloivat sivustoosi johtavia linkkejä tai sivustossasi sijaitsevia linkkejä."

      ja myös

      "Jos löydät sivuston, joka osallistuu linkkijärjestelyihin, joiden tarkoitus on manipuloida PageRankia, ilmoita siitä meille. Parantelemme saamiemme ilmoitusten perusteella maksettujen linkkien tunnistusalgoritmejamme."

      etsikää ja tutkikaas noita itse tarkemmin jos kiinnostaa puolueeton tieto asiasta..

      elikkä s jos palvelu on käynnissä jo ja homma nyt toimii, voi toivoa vaan ettei ttämmöisiä järjestelyjä ole tehty ?

      • Anonyymi

        Hakukonekeisari: Facebookissa tosi huonoa palautetta! Majesteettinen palvelu on kai silmänlumetta?


    • Anonyymi

      Hakukonekeisari on lopetettu, joutunut protestilistalle ja yrityksen toiminta on siirretty Viroon. Omistaja itse muuttanut maasta pois. Että sellaista optimointia!

    • Anonyymi

      Yhteistyö topbornin kanssa alkutaipaleella. Homma mennyt tosi hyvin. Nyt näyttäisi siltä että saavat tuloksia aikaan hyvin, mutta aika näyttää.
      Ja tarjous oli viellä hinnaltakin paras!
      Eetu Putkiwelho Oy

    • Anonyymi

      Tämä firma ostaa hylättyjä domaineita, tekee boteilla sivuille feikkisisällöt ja linkittää asiakkaiden sivuston näille sivuille. Tässä alla vain muutama esimerkki firman omistamista sivustoista, katsokaapa onko sisältö muka aitoa - ei todellakaan ole. Selvästi kääntäjän tai botin kirjoittamaa huonoa suomea. Yhdelle sivulle (https://www.halsbandsklocka.se/kalusteet) on jopa jäänyt vahingossa teksti "Vaikea pyytää Robottia kirjoittamaan Suomeksi" :D Jos tähän Googlen käyttöehtojen vastaiseen toimintaan lähtee mukaan, niin voipi oma sivusto äkkiä tippua pois koko Googlesta. Sitten on turha itkeä, ettei tiennyt tämmöisestä toiminnasta mitään.

      https://www.wapa-myymala.fi
      https://www.vastergard.fi
      https://www.shop4me.fi
      https://www.loppisamal.se
      https://www.sgemfinalreport.fi
      https://www.ncge2019.fi
      https://www.yerocharter.fi
      https://www.voimisteluklubi.fi
      https://www.salongjosefin.se
      https://www.uusityoontaalla.fi
      https://www.kotisivusatama.fi
      https://www.illumitechstore.fi
      https://www.kotoavain.fi
      https://www.vanhankaupunginlahti.fi
      https://www.lasivitriini.fi
      https://www.enicbc.fi
      https://www.ruborr.se
      https://www.decotime.fi
      https://www.advantlabs.fi
      https://www.valoaeivakivaltaa.fi
      https://www.emptycup.se
      https://www.meditera.fi
      https://www.rb-oulu.fi
      https://www.designpaja.fi
      https://www.shoppingguide.fi
      https://www.turunhinaus.fi
      https://www.kymipartio.fi
      https://www.artistexchange.fi
      https://www.coolpint.fi
      https://www.masennustalkoot.fi
      https://www.it-copper.fi
      https://www.plamiol.fi
      https://www.kahvilablossom.fi
      https://www.osakeareena.fi
      https://www.ermacon.fi
      https://www.seinajoenverhoomo.fi
      https://www.work4dreams.se
      https://www.hile2021.fi
      https://www.urheiluhierontaan.fi
      https://www.rs-mauter.fi
      https://www.kalajoki24.fi
      https://www.veganpopot.fi
      https://www.nellys.fi
      https://www.ymparistoturvallisuuskortti.fi
      https://www.sahis.fi
      https://www.beautytrip.fi
      https://www.georgianhouse.fi
      https://www.showhaucenter.fi
      https://www.spesial.fi
      https://www.ttt-saatio.fi
      https://www.ruukinsauna.fi
      https://www.fotvardssalongen.se
      https://www.selog.fi
      https://www.villakataya.fi
      https://www.spinnrocken.se
      https://www.airbos.fi
      https://www.fysiokemi.fi
      https://www.anandalehti.fi
      https://www.vantaanbarokki.fi
      https://www.erkkonappi.fi
      https://www.nissanrumble.fi
      https://www.fitsportbyjimi.fi
      https://www.p-sik.fi
      https://www.12aja.fi
      https://www.runoraitti.fi
      https://www.naistaivas.fi
      https://www.joensuunevl.fi
      https://www.sogku.fi
      https://www.halsbandsklocka.se
      https://www.0910023.fi
      https://www.erikamedia.se
      https://www.stnmestarikurssit.fi
      https://www.hajaputsari.fi
      https://www.avainhyvinvointiisi.fi
      https://www.suomenavantouintiliitto.fi
      https://www.naistenverkkokauppa.fi
      https://www.bfed.se
      https://www.triangelnsbingo.se
      https://www.sealaplanddayspa.fi
      https://www.lammintervaniemi.fi
      https://www.nikkilansydan.fi
      https://www.joenzooinkmania.fi
      https://www.hurjabarf.fi
      https://www.wellevent.fi
      https://www.kainuun-herkut.fi
      https://www.opastin.fi
      https://www.seky.fi
      https://www.magnumin.fi
      https://www.cottonrent.fi
      https://www.ssep.fi
      https://www.ccp.fi
      https://www.nurmimp.fi
      https://www.viihdecorner.fi

    • Anonyymi

      "Tämä firma ostaa hylättyjä domaineita, tekee
      boteilla sivuille feikkisisällöt ja linkittää asiakkaiden
      sivuston näille sivuille. "

      Onpas hiukan hankala kuvio ymmärtää, että mikä osapuoli ässä oikein hyötyy? Höpösivuilla tuskin on tarvetta parantaa omaa näkyvyyden rankingiaan?

      Jos taas Topbjornilta optimointia ostaneiden todellisten asiakasyritysten sivut on linkitetty näille höpösivuille, niin eihän sellainenkaan paranna ja nosta asiakasyritysten sivujen näkyvyyttä vaikka Googlen algoritmeissa.

      Tuossa listalla oli 93 kpl höpösivustoja, sellainenkin määrä linkitettyjä saitteja voi jo vaikuttaa Googlen hakualgoritmeihin, ja rankingi nousee. Useinhan tällaisia höpösivuja on kuitenkin tuhansittain.
      Tietää ainakin miten suhtautua ko. Topbjörniin kaikkiaan.

      • Anonyymi

        Kyllähän tuo backlink-systeemi vaikuttaa Googlen algoritmiin. Google katsoo, että jaahas, TopBornin asiakkaan sivu saa ”laadukkaita” takaisin linkityksiä pitkään toiminnassa olleilta domaineilta. Feikkisivut kyllä myös valitettavasti nousevat hieman hakusanasta riippuen melko korkeallekin Googlen hakutuloksista.

        Homma toimii niin kauan kunnes Google huomaa feikkisivujen todellisen tarkoituksen. Yleensä tällaisella mustahattu-taktiikalla saadaan nopeita, muttei välttämättä kovin pitkäikäisiä tuloksia.

        Juju on myös siinä, ettei asiakkaan sivuja kuitenkaan linkata liian monelle feikkisivulle, jottei Google huomaa yltiöpäistä linkkifarmausta. Yllättävän pienillä backlink-määrillä pystytään manipuloimaan Googlen hakutuloksia. Tästä kielletystä black hat backlink -strategiasta löytyy paljon tietoa, jos kiinnostaa oppia lisää.

        TopBorn omistaa lähemmäs 700 domainia, esim. täältä löytyy listattuna vähän enemmän noita feikkisivustoja https://www-fi.com/domain/businessmentalist.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tuo backlink-systeemi vaikuttaa Googlen algoritmiin. Google katsoo, että jaahas, TopBornin asiakkaan sivu saa ”laadukkaita” takaisin linkityksiä pitkään toiminnassa olleilta domaineilta. Feikkisivut kyllä myös valitettavasti nousevat hieman hakusanasta riippuen melko korkeallekin Googlen hakutuloksista.

        Homma toimii niin kauan kunnes Google huomaa feikkisivujen todellisen tarkoituksen. Yleensä tällaisella mustahattu-taktiikalla saadaan nopeita, muttei välttämättä kovin pitkäikäisiä tuloksia.

        Juju on myös siinä, ettei asiakkaan sivuja kuitenkaan linkata liian monelle feikkisivulle, jottei Google huomaa yltiöpäistä linkkifarmausta. Yllättävän pienillä backlink-määrillä pystytään manipuloimaan Googlen hakutuloksia. Tästä kielletystä black hat backlink -strategiasta löytyy paljon tietoa, jos kiinnostaa oppia lisää.

        TopBorn omistaa lähemmäs 700 domainia, esim. täältä löytyy listattuna vähän enemmän noita feikkisivustoja https://www-fi.com/domain/businessmentalist.fi

        tällä haulla topborn ab:n omistamia feikkisivuja löytyy yli 800 https://www-fi.com/domain/rikoksenuhri.fi

        ja topborn Oy puolestaan omistaa lähemmäs 500 feikkisivua https://www-fi.com/domain/visitsipoo.fi

        tietääköhän nuo top bornin asiakkaat että heidän sivunsa on linkattu esim niinkin randomille sivulle kuin rikoksenuhri.fi

        On tää härskiä toimintaa kyseiseltä yritykseltä. pahimmassa tapauksessa pienyrittäjille tulee googlelta penalty


    • Anonyymi

      >On tää härskiä toimintaa kyseiseltä yritykseltä. pahimmassa tapauksessa
      > pienyrittäjille tulee googlelta penalty

      Noista tapahtumista ei oikein löydy netistä tietoa. Google itse tuskin haluaa tehdä mahdollisesti tekemiänsä penaltyjä julkisiksi.

      Ilmeisesti kaikki tapahtuu hissuksiin taustalla. Web-kauppias huomaa, että tilauksia ja yhteydenottoja tulee entistä vähemmän. Kaupan löydettävyys Google-hauissa on vaan heikentynyt.

      Mutta tapahtuuko noita oikeasti? Onko joku tutkinut asiaa, ja pystyy jollakin seurannalla, klikkien vähenemisellä tms. todistamaan sen?

      • Anonyymi

        Google tekee kyllä noita rangaistuksia, mutta ei julkisesti. Jokaisella sivustolla kannattaisi olla käytössä Google Search Console. Sen avulla voi seurata oman sivuston näkymistä Googlessa ehkä helpoiten. Sieltä voi esimerkiksi nähdä, jos oma sivun näkyvyys hauissa vähenee merkittävästi tai sijoitukset laskevat huomattavasti.

        Toki muutoksille voi olla monta syytä. Google on saattanut päivittää algoritmejaan, sivuston sisältö on muuttunut merkittävästi, sivuston siirtoa uuteen osoitteeseen ei ole tehty hyvin, kilpailijat ovat kehittyneet hakukoneoptimoinnissa jne. Search Consoleen saattaa myös tulla ilmoitus isommasta ongelmasta tai rangaistuksesta manuaalisiin toimenpiteisiin. Mutta yleensä muutokset hakutuloksissa jäävät vain oman päättelyn varaan.

        Jos ei ole itse tehnyt mitään suuria muutoksia sivustolle, niin näkyvyyden heikkeneminen voi johtua tästä TopBorninkin harjoittamasta linkkifarmauksesta. Sitä on syytä epäillä etenkin, jos kukaan ei ole millään tavalla tehnyt optimointia omalle sivullesi, mutta olet kuitenkin ostanut näitä niin sanottuja optimointipalveluita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe