Tuoksut ohjaavat lintujen pariutumista

The-Bible-is-the_Truth

Vain kreationisteille ja Älykkään Suunnittelun ymmärtäjille!! Evolutionisteilta ei odoteta kommentteja.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24928570

Eläinten pariutumiseen vaikuttavia tekijöitä on tutkittu varsin vähän. Tuore tutkimus osoittaa, että lintujen parinvalintaan vaikuttavat merkittävästi mm. tuoksut, feromonit. Linnuilla on yllättävän hyvä hajuaisti, minkä avulla ne mm. haistavat ravinnon hyvinkin kaukaa. Tuoksuilla on suuri vaikutus myös linnun käyttäytymiseen parinvalinnassa, pesänrakentamistavassa ja poikasista huolehtimisessa.

Mekanismi toimii siten, että hajuaistireseptorit sijaitsevat selkärankaisilla nenäonteloiden pinnalla olevissa soluissa sekä hajuneuroneiden hermopäätteissä. Ko. solujen rakentumiseen vaikuttavat mm. genomissa olevat reseptorigeenit. Kun tuoksun molekyyli tavoittaa reseptorin, tapahtuu erittäin monimutkainen proteiinimuunnos, jonka jälkeen aivot saavat signaalin tuoksusta. Näin eläin saa informaatiota tuoksusta, joka ohjaa sen käyttäytymistä mm. parinvalinnassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Olfactory_receptor

On oletettavaa, että samantyyppinen mekanismi ohjaa useimpien selkärankaisten parinvalintaa. Havainto on merkittävä, koska se auttaa meitä ymmärtämään mm. sitä, miten lajiutuminen tapahtuu. Järjestelmä on huikean monimutkainen, koska se ulottuu aina atomitasolle saakka. Erinomainen esimerkki Älykkäästä Suunnittelusta.

http://physiology.vcu.edu/research/csrg/images/olfactoryneuron.jpg
(Ihmisen hajuneuroni)

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tieteenharrastaja

      Näitä älykkää suunnittelun taivasteluperusteluja kyllä löytyy vailla äärtä ja rajaa.

      Erityisesti, kun voi samalla heittäytyä täysin tietämättömäksi evoluution keinoista toteuttaa noita ihmeteltyjä ihmeitä.

    • JeesuksenSulhanen

      Jeesus on Suuri lintujen Parittaja! Älykkään suunnittelun teorian rinnalle on otettava Älykkään Parittajan teoria. Vapiskaa evo-uskovaiset ja muut Saatanan eksyttämät!

      Ja kuka osaisi laittaa hajureseptorit juuri nenään? Vain ja ainoastaan Älykäs Suunnittelija. Jos sattuma olisi ne sijoittanut nehän voisi olla vaikka p*rsreiässä! Miettikää evot millaista elämä silloin olisi.

    • OletNolo

      Ei tietenkään odoteta evolutionesteiltä kommentteja koska heidän kommentinsa menevät sinun yksinkertaisten aivojen yli.
      Sinähän muutenkin pakenet joka ketjusta kun sinun todistetaan valehtelevan tai olevan ymmärtämätön omista linkeistäsi.
      Oletko ihan reaalimaailmassa yhtä pelkuri?
      Noloa että aikuinen ihminen uskoo satuihin eikä faktoihin.

    • Käytännön täytyy turvautua tarkoituksenmukaisiin keinoihin, jos pariutuminen todistaa oikeaksi yleispätevien toimintaohjeiden tavanomaisia käyttökohteita.

    • kvasi2

      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1038/embor.2012.21/full

      "Be it in terms of fundamental configurations of olfactory design or the molecular machinery behind it, insects do indeed replay the tape of life, but with end results that are very much the same. With respect to the receptor protein, frankly who cares if it is a GPCR or a ligand-gated ion channel protein? They are completely unrelated, but the far more remarkable fact is that, in terms of transduction, the system evidently has no alternative. The molecule must be a seven-helix transmembrane protein; this is the molecule of choice. Evolution meets design: Darwin and Plato embrace."

      Tiettyjä rajoituksia tuollakin.:)

    • Haistan jotakin hämärää. Minulla kun on läjäpäin hajureseptoreja. :-)

    • utti

      "Vain kreationisteille ja Älykkään Suunnittelun ymmärtäjille!!"

      Nyt näemmä sitten siirryttiin saarnaamiseen vain omalle seurakunnalle.

    • Nuo sinun aloituksesi alkaa noudattaa helluntailaisten lastenlehden Hyvä Paimen tarinakaavaa: ensin esitetään arkinen tarina, loppuun isketään "nerokas" uskonnollinen sanoma.
      HP:hen verrattuna kylläkin korvaat ne arkiset tarinat linkeillä enemmän tai vähemmän tieteellisiin artikkeleihin, mutta muuten kaava on sama. Johtunee arvattavasti helluntailaisesta perhetaustasi.

    • utti

      Ymmärsinhän nyt oikein, että jos alan suunnitella, valmistaa ja myydä hajuvesiä linnuille, ne luultavasti lajiutuvat ihan uusilla tavoilla tuoksujeni ohjaamina? Joka vuorostaan tekisi minusta älykkään suunnittelijan.

    • kretun_hyvä_elämä

      Tuoksut ja hajut ovat osa luotua maailmaa. Tietyt tuoksut ovat osa lisääntymisbiologiaa.
      Tietyt tuoksut kuuluu lajikohtaiseen lisääntymisbiologiaan eli parittelukumppanin valintaan yhdessä muun lajikäyttäymisen kanssa.
      (kyllä koira koiran tuntee omaksi lajikseen)

      Ehkä evokkien hajuaisti on niin huono, että luulevat kaikkien eliöiden olevan samaa puuta?
      Kyllä minä kreationistina ainakin olen AINA erottanut vaimoni tuoksun eläinten ja muiden tuoksusta. Erehdyksiä ei koskaan ole tullut.

      Toista se on evokeilla kun ne tahtovat ja yrittävät paritella vaikka minkä tahansa eliön kanssa kun eivät tunne mitään LAJI RAJOJA. Evokeilla on näkemys rajattomasta biologiasta. Kreationisti osaa kunnioittaa saamaansa lisääntymisen lahjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe