RE85 Etanolia bensa autoon.

Viinalla

Olen nyt muutamia kertoja tankannut Etanolia noin 50-60% suhteella ja en ole huomannut mitään toimintahäiriöitä kulkee ihan kuin bensalla kulutus toki on hieman noússut noin 1L/100km ja ehkä huipputeho on pienempi mutta muuten ei juuri ole eroa normiajossa ! Mites muilla millaisilla seoksilla olette ajanut ilman konverssio sarjaa ja millä autoilla itsellä on 07 Auris 1.6VVTi?

40

12002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DGC

      Clio 1.2 16V vuodelta 2002 sietää etanolia aika hyvin. Minulla on siinä muunnosboksi mutta olen myös kokeillut miten se toimii ilman sitä. Yleensä tankkiin mahtuu n. 42 litraa kun bensavalo syttyy ja kun silloin tankkaa, 5l bensaa riittää, loput voi tankata E85:ttä ja sillä toimii. Olen kokeillut ilman boksia vain kesäkeleillä ja silloinkin se lähtee vasta neljännellä yrityksellä käyntiin, mutta kun käy, se toimii. Vääntöä on enemmän ja alemmilla kierroksilla, huippukierroksilla suutinten kapasiteetti ei riitä.

    • Viinalla

      Etanolia nyt noin 70% ja vieläkään ei ruiskuvalo pala .

    • voi-toimia-mutta

      Voi se toimia ihan hyvin mutta letkut ja muut polttoaineen kanssa kosketuksissa olevat osat eivät välttämättä kestä etanolia.

      • DGC

        E85:lla on leikitty Suomessa 6 ja Ruotsissa 13 vuotta. Uskooko joku vielä noihin materiaaliongelmilla pelottelemiseen? En kiistä, etteikö se voisi olla mahdollista, mutta käytännön esimerkkejä joutuu etsimään tosissaan.


      • Ruotsinkulkija
        DGC kirjoitti:

        E85:lla on leikitty Suomessa 6 ja Ruotsissa 13 vuotta. Uskooko joku vielä noihin materiaaliongelmilla pelottelemiseen? En kiistä, etteikö se voisi olla mahdollista, mutta käytännön esimerkkejä joutuu etsimään tosissaan.

        jo -94 vuonna oli ainakin Etelä-Ruotsissa myynnissä etanolibensaa, muistan sen kun olin siellä käymässä hautajaisissa ja meinasin vahingossa tankata sitä, eli rapiat 20 vuotta sitä on siellä ollut


      • artcy
        DGC kirjoitti:

        E85:lla on leikitty Suomessa 6 ja Ruotsissa 13 vuotta. Uskooko joku vielä noihin materiaaliongelmilla pelottelemiseen? En kiistä, etteikö se voisi olla mahdollista, mutta käytännön esimerkkejä joutuu etsimään tosissaan.

        Saab aloitti leikin vuonna 1998, muista autonvalmistajista en tiedä.


      • atrcy
        artcy kirjoitti:

        Saab aloitti leikin vuonna 1998, muista autonvalmistajista en tiedä.

        Niin tuolla tarkennettiin, että Saab kesti etanolia vuodesta 1980 lähtien, mutta tarkoitin ,että trionic 7 ohjelma , joka tunnistaa etanolin määrän bensiinissä tuli alusta asti Saab 9-5 vuodesta 1998 ja asteittain Saab 9-3 2000 lähtien.
        Ohjelma tosin pitää ohjelmoida softaan, koska 2000-luvun puoliväliin asti suomessa olisi joutunut maksamaan siitä dieselveron.
        Suomessa Saab esitteli tuon etanolihomman 2000-luvun puolivälissä vähän niinkuin uutena keksistönä, kun polttoaineverotussysteemit muuttuivat


      • Etskua

    • moottoriasentaja

      kyllä vanhemmissa autoissa hajoaa pensa pumpun kumivaimennin tankissa.jos pensa putket on erikois muovia muuta ongelmaa ei ole ,riippuu tietysti ventiileistä .Saab pelaa jos kjetronic re pensalla.pensapumpun kumi tankissa pitää vaihtaa ja kaikista säätää seos ja sytys ennakko.uudemmissa on eri systeemit.hyöty on lopulta aika pieni.

      • DGC

        Myönnetään että olet oikeassa, mutta jotenkin tuntuu aika kaukaa haetulta lisätä tähän keskusteluun harrasteautoikäiset vehkeet, niillä leikkiminen on kuitenkin jo vähän eri asia kuin tavalliset etanolikokeilut. Ruotsalaisilta todennäköisesti saisi myös aika paljon kokemusperäistä tietoa juuri tuosta merkistä ja eri jetroniceista. Mutta tänä päivänä tuon seoksen säätämisen hoitaa lambda ja sytytsennakon nakutuksentunnistin.
        Varsinainen hyöty tulee siitä oktaaniluvusta, vaikka ei hinnassakaan yleensä jää tappiolle. Pakkasilla kulutus alkoi nousta niin paljon, että tankkasin nyt lisäaineeksi 20 litraa bensaa ja loput 30l RE85 ja otin etanoliboxin pois päältä.


      • re85-stage1

        Saabien polttoainejärjestelmä kestää etanolia vuodesta 1980 alkaen.


    • VirittäjilleHyötyä

      Suurimman hyödyn E85 polttoaineesta saa autojen moottorien virittelijät. Etanolin palamisen lämpöarvo on matalampi kuin bensiinin. Lisäksi etanolin oktaanimäärä on bensaa suurempi. Tämä mahdollistaa suuremmat puristussuhteet(vapari) tai suuremmat ahtopaineet(turbo) ja siltikin moottorin hajoamisen riski on etanolilla vähäisempi kuin bensalla.

    • laskuvirhekö

      Mitä minä en nyt ymmärrä, kun jos etanolibensa on kerran -30% halvempaa ja kulutus nousee n.30%, niin missä se on se säästö?
      Valaiskaa joku.
      Kiitos paljon.

      • DGC

        Laskuvirhehän tuossa on, kuten nimimerkissäsi epäilit. Säästö ei ole iso, mutta jonkun verran kuitenkin. Perusvirhe prosentteja laskiessa tulee siitä, että lähdetään laskemaan prosentteja väärästä paikasta. Bensaa ei kulu 30% vähemmän kuin etanolia, vaan etanolia kuluu 30% enemmän kuin bensaa. Kun lasket hintaa, laske se 30% lisää etanolin hintaan äläkä poista bensan hinnasta.

        E85 maksaa nyt n. 90c/l. Kerro se 1.3:lla niin saat vertailuhinnan bensalle. 0,90 x 1.3=1,17. Jos 95E10 maksaa tänään halvimmillaan 1.35, tulee hintaeroa 0,18€. Onko se sitten iso tai riittävä säästö, jokainen saa päättää itse. Kun kulutusprosentit on lisätty hintaan, voidaan hintavertailuja laskea bensankulutusluvuilla

        Jos auto kuluttaa 6l/100km, satasella säästää 1,08€, tonnilla kympin ja kymppitonnilla satasen. Jos säästö tuntuu niin pieneltä, ettei etanolilla kannata leikkiä, saat laskelmasta kuitenkin toisenlaisen hyödyn: huomaat ettei se nyt tunnu juuri missään jos bensan hinta sattuisi pompsahtamaan parikymmentä senttiä.

        Omalla kohdalla "säästöä" on kertynyt kahdella autolla n. 2000€ vuosien mittaan. Osa tietysti on huvennut tihentyneeseen huoltoväliin, mutta koska huollan itse, kustannus ei ole kovin iso.


    • wercwert

      Säästö tulee veron osuudesta, veroa vähemmän, kulutusta enemmän.

    • virhejatkuu

      Kiitos asiallisesta vastauksesta, mutta en vieläkään tajunnut.
      Siis mikä vero tippuu niin merkittävästi, että siitä syntyy säästöä?
      Itselläni on vanha auto, jossa ajoneuvovero on 270e/v, ja jos nyt sitten alan tankkaamaan osan etanolia, niin miten syntyy vero säästö.
      Vai tarkoitatko, että jos laittaisin siihen virallisen laitteen ja muutoskatsastaisi auton, niin ajoneuvovero olisi alhaisempi?

      • DGC

        E85 on veroteknisesti bensaa ja sitä verotetaan täysin samalla tavalla. Polttoaineen myyjä mainostaa pienempiä fossiilisia hiilidioksidipäästöjä joissa saattaa olla ihan perääkin. Jätteistä valmistettu biokomponentti bensan seassa on vapaa hiilidioksidiverosta, siksi E85:n hinnassa on vähemmän veroja.

        Ajoneuvoveroon ei ole luvassa minkäänlaista alennusta. Pakoputkesta tulevan hiilidioksidin alkuperää ei kysellä, ainoastaan sen määrä mitataan. Ja sitä tulee suurin piirtein saman verran kuin bensastakin. Koska bensaa ei merkitä mitenkään, ei tankin sisältöä voida testata joten verot laitetaan kovimman mukaan. Ja voihan flexifueleilla ajaa myös bensalla.


    • Viinaan_menevä

      Jokainen litra kotimaista polttoainetta on pois rättipäiden pussista. Jo 100 000km viinalla ajanut 3ssa vuodessa.

    • laskuvirhekö

      No minäpä nyt intouduin tankkaamaan polttoaineeni 10%:si etanoliksi.
      Tankin ajoin pääkaupunkiseutu seka-ajoa, ja yllätys kyllä oli, kun kulutus ei muuttunut tipan vertaa.
      Auto Toyota Corolla vm.1999, 1.6l, kone 4a-fe, kulutus 6.5l/100km.
      Seuraavaksi aion kokeilla 20% ja katsoa mitä kulutukselle käy.
      Muutenkaan en huomannut yhtään mitään eroa auton käytöksessä, ja olen ajanut tällä autolla yli 100 000km, että kulkine ja sen käytös on aika tuttua.
      Pitää tuumailla.

      • Anonyymi

        No eihän se 10% ero mitään tee. Sitäpaitsi koneella voi mennä aikansa seosten laskeskeluun eli ekalla kertaa voi käydä laihalla.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Toimiihan ne, mutta mikä on se hyöty joka tuolla saavutetaan?

        Taloudellinen hyöty on siinä ja siinä, samalla ottaa riskin että rikkoo autonsa. Plus miinus nolla.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No, sehän spämmäsi, kun tuli palvelinvirhettä. Pahoittelut.

    • Anonyymi

      Voikohan e85 tukkia polttoainejärjestelmän? Vai putsaako se sen?

      Viime kesänä laitoin ehkä vahvimmillaan 50% tankista e85:ttä ja nyt on käyntihäiriöitä. Voi toki johtua monesta muustakin tekijästä. Jos johtuu etanolista, niin pitää lopettaa sen käyttö ja enkä alkaa käyttämään vain 98:ia, jos tukoksista selviää joskus. Jos taas ei johdu etanolista, niin voisiko sitä yrittää käyttää järjestelmän puhdistamiseen?

    • Anonyymi

      Enemmänkin puhdistaa kuin tukkii, mutta voisihan tuon suodattimen tietenkin vaihtaa. Oma arvaukseni käyntihäiriöistä ovat kuitenkin sytytystulpat, etanoli vaatii paremman kipinän kuin bensa ja tulppien käyttöikä E85:n kanssa on ehkä puolet siitä, mitä se on bensalla.
      Jos se toimii normaalisti bensalla, mutta ei toimi sellaisella etanoliseoksella, jolla se on aiemmin toiminut, ovat tulpat luultavasti liian kuluneet.

      • Anonyymi

        Masinol myy e-ainetta nimenomaan etanolin aiheuttaman karstan puhdistamiseen, joten ehkä se tosiaan voi karstoittaa.


      • Anonyymi

        https://www.k-rauta.fi/rautakauppa-liitteet/Masinol_E100_FI_20150220_USI.pdf

        Käyttöturvallisuustiedotteen perusteella Masinol E100 näyttäisi sisältävän lähinnä etanolia, toisinaan ehkä isopropanolilla jatkettuna. Ketoneita on 2-5%, olisivatkohan niin rajuja liuottimia, että puhdistaisivat jotain, mitä etanoli ei pese? Varsinkin kun se laimennetaan kymmeniin bensalitroihin, alkavat muut aineet olla pisaroita meressä.


    • Anonyymi

      RE85E on kehitetty päästöjen merkittävään vähentämiseen joten, "pohdinnat mitä hyötyä jos ei säästöä tule" on omituista vähättelyä ?

      flexfuel asennus kaikkineen säätöineen ja letkuineen on toimiva ja valtio antaa tukea 200€ kyseiseen tekoon! Päästöt vähenevät, joten auton käyttö verossa tulee alennusta samoin vakuutuksissa kun päästöarvoja uudelleen päivitetään.

      Muunto katsastuksen voi suorittaa vuosikatsastuksen yhteydessä jossa päästöarvot päivitetään !

      Asemia jossa tarjolla RE85E polttoainetta on vielä etelä-suomi painotteista, mutta matka ei pohjoiseen mennessä vaikeudu, koska tankata voi mitä vain bensiiniä!
      Tankkaus pisteitä kyllä lisääntyy kautta maan kunhan aika on ja mikä parasta bioetanolin mittari hintaan eivät vaikuta maailman öljykriisit ja sodat, omavaraisuutta on merkittävästi!

      Niin ne muunnos kulut on alle 500€ (Skoda Octavia 1.6 i) kun ottaa mukaan -200€. valtion muutos edun.
      Lisäedut, kuten vakuutukset sekä käyttö veroissa on ajoneuvo kohtaiset. Taulukoita näihinkin löytyy mikä merkitys on esim. -100g/km päästö vähennyksellä!

      Harkitkaa oikeasti ja tutkikaa asiaa! eflexfuel on suomessa kehitty laite joten kotiinpäin sekin.

      • Anonyymi

        "Päästöt vähenevät, joten auton käyttö verossa tulee alennusta samoin vakuutuksissa kun päästöarvoja uudelleen päivitetään."

        Paas laittaen ihan tämän maailman todellinen esimerkki jossa on noin käynyt. Miksi vakuutus alenisi?


    • Anonyymi

      Kyllähän homma on niin että paras hyöty ja ainut tulee siitä ilosta että saa autoon 1-2 baaria lisää ahtoja ( noin 1-5 minutin yhteenlaskettu ilo / vuosi )
      Tai vapariin vain kun siirtyy 9-10 puristussuhteesta 12- 14 seudulle , saa huipputehoon ( max 10- 16% ) lisää tehoa ( joka on vuositasolla 1- 40 minuuttia hyötyä , täys kaasu)
      Tai vastaavasti asentaa kaatopaikalta löydetyn 10-15% isomman moottorin ja ajelee 98 lla.

      Suurin hyöty tulee kun pienentää moottorikokoa 2l 1.2-4 ll.... siihen se 14 puristussuhde niin alkaa tulla säästöä ( ja aivan kuten maalämpöporukka , ei tietenkään lasketa investointikuluja.

      Itsellä tuli ongelma kun vakio 11 puristus , pidensin iskua 66 / 84 , nousi puristus 14.5, oli pakko siirtyä varoiksi viinaan , tuskimpa tuossa noi bensaletkut sulaa kun on aika ne kivikoviksi jo kovettanut

      Tiiseliä muutema litra aina tankkii , voiteluaineeksi.
      Re85 diesel.
      Ps. Ei nopeemmista kengistä mitään hyötyä tule kävellessä.

    • Anonyymi

      re 85 / 98 ( 50/50 ) lambda ulos pakosarjasta ja moottorin lämpötunnistimen vastusarvo 0-20c . lukemia.ja kyllä lentää vapari , saastesäädöt vie kaikki tehot. ( sytytys ennakot niin myöhäsellä että mäntä on menny jo kun tulee paukku , ilm näin että katti saa lämpöä ) vähän sama kuin lyöt karkuun juoksevaa tai vastapalloon tulevaa kun ennakko on optimi.

    • Anonyymi

      Hyvin toimii Avensis 4afe 85re kulutus 7,5l /100km 3v kokemus

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe