Ylistystanssi

mistäjääneetpaitsi

Valaisisiko minulle joku, mikä on noiden aikuisten naisten "ylistystanssin" funktio? Tunnen vain suurta myötähäpeää heitä katsoessani, en mahda mitään.

27

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikälaitos

      Haetaanko noihin tv7plussan esylivelähetyksiin yleisö ja tanssijat jostain hoitolaitoksesta? Ehkä suljetulta osastolta?

    • Kännissä.on.kiva.olla

      Ylistystanssin funktio on nostattaa tunnelmaa. Sama tavoite kuin tilanteeseen sopivalla musiikilla ja valoilla. Hyvin toteutettuna näillä keinoin herkimmät katselijoista pääsevät eräänlaiseen hurmostilaan tai ainakin lähelle sitä. Tästä kun tilaisuutta jatkaa karismaattinen saarnamies, niin johan alkaa yleisössä kuhina. Kaatuilua, sätkimistä ja yleistä älämölöä. Joku etsii elämyksiä jääkiekkokatsomosta, joku toinen hellarien kokoontumisista.

      Ihmisellä on jokin omituinen tarve saada päänsä sekaisin. Spykologiset päihteet ovat yksi mahdollisuus kemiallisten rinnalla.

    • mistäjääneetpaitsi

      Tuota minäkin hieman ounastelin. Ja jos tuo karismaattinen saarnamies ei itse älyä kerätä tilaisuudessa kerättyjä seteleitä parempaan talteen, niin taustalla on kyllä joku (esim. Peter Hackzell?), joka uhrautuu tuohon tehtävään. Ja voihan se ollakin, että tv7 hyväntekeväisyydessään tarjoaa virkistyspäivän jonkin hoitolaitoksen potilaille. Yksikin täti sieppasi kuusen nauhat kaulaansa ja sitten hyppelehti kovin riemuissaan. Jos näiden tätien puolisot uskaltautuisivat noihin tilaisuuksiin, niin todennäköisesti toivoisivat "tanssin" aikana, että jalkojen alle ilmestyisi kuoppa syvyyteen.

    • Kännissä.on.kiva.olla

      Analogia "sporttibaarien" juominkien ja uskovaisten hihhulikokousten välillä on selkeä. Ja nyt MM-kisojen jälkeen jopa helposti nähtävissäkin :) Rahakin vaihtaa näissä tilaisuuksissa kummasti omistajaa, ja jos oikein tarkasti seuraat, niin huomaat, että raha päätyy elämyksen kokijalta elämyksen järjestäjän taskuun. Kyseessä on siis selkeä liiketoiminta, jossa fiksut käyttävät hyväkseen vähemmän fiksuja.

      Jos aikoo kuulua joukkoon pitää käyttäytyä kuten joukko käyttäytyy. Myötähäpeän tunne iskee heihin, jotka ovat eksyneet väärään joukkoon. Remuporukan sisällä ei hävetä, siellä on iloinen meininki.

      Paras tapa välttää myötähäpeä on pysytellä kaukana remuavista piireistä.

    • mistäjääneetpaitsi

      Tuo on varmasti totta. Mutta on tuo jotansakin niin mielenkiintoinen ilmiö, että joskus voisi ihan hupaillakseen lähteä katsomaan tuota hihhulointia ja katsoa, minkä vastaanoton saisi, kun ei käyttäytyisikään odotetulla tavalla. Luulen olevani sen verran tylsä ja kovapäinen, ettei saisi mikään saarnaaja hurmostilaan.

      • HyvääViihdettä

        Helpompi on katsella tv-seiskalta kuin mennä paikan päälle ihmettelemään. Tosin seiskalta tuskin näkee ihan niitä kaikkein sekopäisimpiä tapahtumia, siltikin ihan riittävästi ainakin minun makuuni.


    • eitäytätanssinkriteerejä

      Rytmitajuttomat ovat löytäneet toisensa

      • jukupätkis

        Ehkä nuo tädit ovat heitä, jotka aikoinaan koulun kuusijuhlassa saivat aina esittääkseen kuusen tai lumiukon osan. Nyt he sitten "tanssivat" sielunsa kyllyydestä kun framille pääsevät :)


    • TonnikeijutAsialla

      Ei ole viime aikoina tanssittu TV7:lla ylistystä, vai oletko missannut tämän taidemuodon...

    • herramunjee
    • anniemestariampuja

      Ylistystanssi hihhulien tilaisuuksissa kuin suoraan jostakin mielenterveyslaitosten tilaisuudesta...

    • hyppelehtijät

      Enpä keksi juuri mitään nolompaa kuin tuo ylistystanssi. Mitähän noiden tätien päässä liikkuu?

    • Hassuthyppelehtijät

      On se hupaisaa katsottavaa. Ja niin ovat toiset tosissaan huiveineen ja lippuineen :D :D :D

    • HerraArmahda

      Lihallista ja sielukasta. En pysty edes käsittämään miten kukaan voi tällaisen maailmallisen irstauden raittiina kristillisyytenä näkemään. Itse olen vanhassa elämässä semmoista saastan ja irstauden täyttämää elämää elänyt, että tunnistan lihalliset himot kyllä kilometrien päästä.
      Kiitos Herra Jeesus, että minutkin saastaisen halusit armahtaa pesten kalliilla verellä synneistäni. Rakas Jeesus, armahda näitä pahoin saastaisuuksiin eksyneitä ja vedä heitä takaisin Totuuden tielle. Ristille johtavalle tielle, jossa he saavat armon kieltää itsensä ja ottaa vastaan Sinun pyhyytesi ja puhtautesi, itsensä antaen Jeesus kanssasi Golgatan ristille. Aamen.

      Juudaan kirje 1:12 He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
      1:13 rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.
      1:17 Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet,
      1:18 sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan."
      1:19 Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.

      2.Piet.2:12 Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa,
      2:13 saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra- ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne;
      2:14 heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.
      2:17 Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu.
      2:18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
      2:19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
      2:20 Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi.
      2:21 Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä.
      2:22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa."

    • YlistäkääHerraa
      • TonnikeijutAsialla

        Harmi, ei y!


      • KylSeSiitäLähtee

        Eipä voi tuota Tv7:n klipin, joka on ylempänä julkaistu, lihallista toimintaa tähän verrata. Tässä näkyy rauha ja puhtaus, Herralle kunniaksi.


    • Herra.on.lippuni

      Kyllähän lipun nostoa ja raamatullista selitystä löytyy Mooseksen kirjasta Jesajankirjasta .. eli kehottaa nostamaan kansoille merkiksi lippu.

      Raamattu kehottaa karkeloimaan Jumalan edessä, jopa rummuin ja erinäköisin soittimin, eli aika mekkalallakin jos tulkitaan vapaasti raamatunsanaa. Lukekaa ja ymmärtäkää.

      Tosin jotkut suomalaiset pääsevät taivaaseen suljetulle osastolle, jossa mennään hiljaa ohi, ettei kukaan hiisku, he luulevat olevansa ainuita ja autuaana. Sopiihan se meidän metsäläisten kulttuuriin varovainen juhlinta, ettei vain vihollinen huomaa ja hyökkää päälle.

      Psa 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä hänen väkevyytensä taivaanvahvuuksissa.
      Psa 150:2 Ylistäkää häntä hänen voimallisista teoistansa, ylistäkää häntä, sillä hänen herrautensa on suuri.
      Psa 150:3 Ylistäkää häntä pasunan pauhulla, ylistäkää häntä harpuilla ja kanteleilla.
      Psa 150:4 Ylistäkää häntä vaskirummuilla ja karkelolla, ylistäkää häntä kielisoittimilla ja huiluilla.
      Psa 150:5 Ylistäkää häntä helisevillä kymbaaleilla, ylistäkää häntä kumisevilla kymbaaleilla.
      Psa 150:6 Kaikki, joissa henki on, ylistäkää Herraa! Halleluja!

      • nähtäväksi.laitan

        2Sa 6:16 Kun Herran arkki tuli Daavidin kaupunkiin, katseli Miikal, Saulin tytär, ikkunasta; ja nähdessään kuningas Daavidin karkeloivan ja hyppivän Herran edessä halveksi hän häntä sydämessänsä.
        2Sa 6:17 Ja kun he olivat tuoneet Herran arkin ja asettaneet sen paikalleen majaan, jonka Daavid oli sille pystyttänyt, uhrasi Daavid polttouhreja ja yhteysuhreja Herran edessä.
        2Sa 6:18 Ja kun Daavid oli uhrannut polttouhrin ja yhteysuhrit, siunasi hän kansan Herran Sebaotin nimeen.
        2Sa 6:19 Ja hän jakoi koko kansalle, kaikelle Israelin joukolle, sekä miehille että naisille, kullekin kakun, kappaleen lihaa ja rypälekakun. Sitten kaikki kansa lähti, kukin kotiinsa.
        2Sa 6:20 Mutta kun Daavid palasi takaisin tervehtimään perhettänsä, meni Miikal, Saulin tytär, ulos Daavidia vastaan ja sanoi: "Kuinka arvokkaana onkaan Israelin kuningas nyt esiintynyt, kun on tänä päivänä paljastanut itsensä palvelijainsa palvelijattarien silmien edessä, niinkuin kevytmielinen ihminen paljastautuu!"
        2Sa 6:21 Niin Daavid sanoi Miikalille: "Herran edessä, joka on valinnut minut, sivu sinun isäsi ja koko hänen sukunsa, ja asettanut minut Herran kansan, Israelin, ruhtinaaksi - Herran edessä minä karkeloin;
        2Sa 6:22 ja tähänkin minä pidän itseni liian vähäisenä ja olen omissa silmissäni halpa; mutta ne palvelijattaret, joista sinä puhuit, tulevat minua kunnioittamaan".
        2Sa 6:23 Ja Miikal, Saulin tytär, ei saanut lasta kuolinpäiväänsä asti.

        Kyllähän tuossa Daavid aika railakkaasti tanssi ja karkeloi Herran edessä. En tiedä puuttuiko kasukan alta "housut", kun Miikal häpesi Daavidin menoa, - mutta - ilmeisesti se ei Herraa hävettänyt, kun Miikal sai "ojennuksen" väärästä mielenlaadustaan.

        Kyllähän raamatussa on karkelointia, musiikkia jne. kunhan se on oikeassa mielenlaadussa.

        Meillä suomalaisilla jurolla kansalla vain pakkaa olemaan virsi, "minä vaivainen matkamies" sanoitus takataskussa ja jos siitä on poikkeaminen, se tuntuu rienaukselta.

        Mutta, jos liikutaan maantieteellisesti rajojemme ulkopuolelle, niin vaikka kuinka vaivainen luterilainen pitäisi tummaihoisia ihmisiä helmosta kiinni ja tuomaroisi, ettei saa karkeloida, niin kun silmä välttää he alkavat sydämestään riemuiten tanssia Jumalan edessä.

        Vääränmallisen palvelun myötä kyllä tanssin avulla putoaa päitä JOhannekseltakin, mutta se ei ollutkaan Jumalankunniaksi.

        Siis pitää erottaa asioita tässä matkan varrelta.


      • vilkaistaan.juutalaisia

        Jumalalla on olemassa kansansa ja vanhanliiton puolelta tuleva juutalaisuus - niin siellä miehet tanssivat, naisethan ovat väliverhon takana, ettei miestä haittaa naisen katse, ja ajatus eksy Herran palvelusta lihalliselle puolen.
        Eli nyt karkeloi miehet - Herran edessä.

        Siinäpä olisi suomalaisille miehille kirkkoon tapa- alkaa tanssia piiritanssia.


    • Tanssiako

      Siellä ne taas tädit hyppelehtii onnessaan esylivessä kultaisten lippujen kanssa, uudenvuoden juhlassa. Voi hyvät hyssykät :D

    • Kirjakääröt

      2Moos.15:20. Biblia (1776). Ja MirJam prophetissa, Aaronin sisar, otti kanteleen kätensä, ja kaikki vaimot seurasivat häntä kanteleilla ja hypyllä.

    • Mitä.ite.aattelet

      Entä mitä itse ajattelet ylistystanssista? Onko sillä jokin muukin funktio, kuin nostaa tunnelmaa niin tanssijoissa itsessään, kuin tanssin katsojissa?

      • EkonomiaPääosassa

        Ei ole muuta funktiota. Vai miten itse näet asian?

        Samaan olotilaan pyritään myös "sopivan" musiikin ja valaistuksen avulla. Lopullinen tavoitehan on maksavan asiakkaan tarpeiden tyydyttäminen, ja sitä kautta kassavirran kartuttaminen.


    • Heikki.Hietamies

      Voi mitä lyylejä siellä hypehti. Kampin palvelukeskuksen päivätanssit ois näille tunkeroille paljon soveliaampi uskonalttari. Nyt se vaikuttaa enemmän uskonhäpäisyltä. Miksi muuten miehet eivät tanssi? Ennen oli lauantaitanssit selkeässä pannassa. Miten Jumalan Sana on siitä muka muuttunut?

    • ainaparjaamassa

      Valmistautumattomille ei lopunalkuajat merkitse juhlaa. Paras olikin, ettei mediaa päästetä filmaamaan parantumisiakaan. Aloittaja hakee janonsa lähteet vaikka muualta itsekseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe