Lämpösen tamman ruokinta

Nansku94

Kyselen tälleen alustavasti niiltä jotka tietää. itsellä ei oo nyt pariin vuoteen omaa hevosta ollu, joten olen unohtanut kaiken tarpeellisen..
suuntaan antavasti kertoisitteko omien hevostenne ruoan kulutuksen.
meille on tulossa on nyt 6-vuotias lämpönen tamma. säkää on 155 ja on vielä aika lihakseton. ratsastus käytössä 4-5h/vko. mitä annatte/antaisitte hänen tyyppiselle hevoselle ja kuinka paljon? asuu pihatossa, ja heinät mahd. 3krt päivässä, rehut 1-2krt. kertokaa kokemuksista niin pääsisin takaisin kärryille..!

3

57

  Vastaukset

  • Hyvälaatuista heinää niin paljon kuin menee. Kannattaa ostaa analysoitua, jossa riittävästi proteiinia ja maltillisesti sokeria (Miel alle 120g / kg). Valkuaispitoinen heinä riittää kasvattamaan liikunnan lisäksi massaa ja lihaksia. Jos heinää syö reilusti ( yli 15kg vrk), voi hevoselle kehittyä ensin heinämaha. Älä anna häiritä, massaa alkaa pikkuhiljaa kulkeutua oikeisiin kohtiin. Kauraa tai muita tärkkelyspitoisia väki -/ lisärehuja antaisin harkiten, voi lisätä "pöllöenergiaa" eikä ole mahalle hyväksi. Kivennäistä tulee luonnollisesti antaa päivittäin, tarjolla olla suolakivi sekä mikäli hevonen asuu pihatossa (jolloin oletan, että käyttää loimea päivittäin) d-vitamiinin anto talviaikaan ei ole pahasta. Jos hevosen massa ei nouse riittävästi heinäruokinnalla, turvallinen ja maittava (ja edullinen) lisärehu on esim Racing Selected.

   • Kiitän tästä, tosi paljon! tuo on hyvin nirso syömään, joten todennäköisesti tuo selected tulee käyttöön. pitää lähteä etsimään netistä mistä tuota d-vitamiinia saa, meidän paikkakunnalta ei taida löytyä.. kiitos!


  • Joo sanonpahan vielä että tuo selected on tosi hyvä rehu lämminverisille kun melkein kaikki on sellaisia läpipaskojia niin tuo rehu on hevosen helppo sulattaa jotta se saisi siitä jotain ravinteita jolla vähän pyöristyä.

  SEISKA.FI

  • 1990-luvun kohukaunotar Marjut Lyra on ollut naimisissa neljästi: Miehessä pitää olla munaa!
  • Varo juonipaljastuksia! Japen ja Mattun yhteinen iltanuotio Temptation Islandissa yltyy ennennäkemättömäksi raivoksi - "Mitä v***ua sä teet, mikä sua vaivaa?!"
  • Sara Siepin syntymäpäivä alkoi kolmen hengen aamiaisella - hauskasti pukeutunut ex-missi odottaa viikonlopun bileitä: "Lauantaina juhlitaan!"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3458
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   122
   2788
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   174
   1789
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1393
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   923