aikuisellemitä

kiinnostustaolis

Täytyy sanoa että nuorille ja lapsille seurakunta tarjoaa paljon. Se on hyvä. Entäs meille aikuisille.kovin tuntuu jäävän unohduksiin. Mikä on toivontupa? Sitten on näitä jonkun kotona pidettäviä "laulu ym" pippaloita joihin ei voi uusi ihminen mennä. Ei ihme että kirkosta erotaan kun se ei mitään tarjoa nuoruuden ja vanhainkodin välillä.

8

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sielu.liihottaa.vapaana

      Srk tarjoaa meille aikuisille tärkeän osan, kaiken maksuhenkilön osuuden. Me siis maksamme lähes kaiken seurakunnan menoista. Palkat ja toiminnan. Henkilökohtaisesti olen vain mielissäni siitä, ettei kirkko enempää ahdistele aikuisia. Kyllä se riitti, kun koulussa paasattiin armoa ja rippikoulussa oli kova käännytyskampanja. Aina muutama heikkohermoinen sortui henkisen väkivallan alla.

      Suomessa on ollut uskonnonvapauslaki pian sata vuotta. Meillä on siis oikeus vaatia kirkkoa meidän kaltaiseksemme. Mikäli et tunne näin, on sinulla oikeus ja oikeastaan henkinen velvollisuuskin erota kirkosta. Ei kukaan kuulu velvollisuuden tunteesta Suomen Kommunistiseen Puolueeseenkaan. Jokainen saa ilman painostusta päättää maksaako kirkolle kovat maksut.

    • Srklainen

      Jore ottaa kyllä ideoita vastaan. Että jos on ideoita niin varmasti toteutetaan...

    • Jore-pappi

      Kiitos Sinulle, joka kyselet aikuiselle tarkoitetusta srk-toiminnasta. Seurakunnissa nuoret aikuiset ja työikäiset saattavat jäädä usein vähemmälle huomiolle. Jämijärvellä resurssit ovat aika niukat, mutta onhan meille sentään jotakin.
      Toivontupa on joka kolmas torstai klo 10-12 pidettävä teemallinen kaikenikäisten kohtaamispaikka. Aiheina tänä keväänä esim. Laulusta voimaa, Jumalan johdatuksessa, kunnanjohtajan ja kunnan kuulumiset.
      Raamattupiiriä pidetään joka toinen keskiviikko, seur. kerta 13.1. klo 13. Kirkkokuoron lisäksi on mahdollista laulaa Heikin kerhossa, joka on nuorten aikuisten kuoro. Kotona pidettävistä tilaisuuksista voisin mainita Majataloillat sekä helmikuussa pidettävät kinkerit. Ne ovat viime keskiviikon Loppiaislaulajaisten tavoin kaikille avoimia, uudet ovat tervetulleita mukaan.
      Monet ovat pitäneet meidän jumalanpalveluksiamme kirkkokahveineen mukavina tilaisuuksina. Kynttilänpäivänä jumalanpalvelus pidetään Korsukylässä klo 16. Tule tutustumaan!
      Erilaisia retkiä pidetään ja huhtikuussa on tiedossa matka Portugaliin. Mukaan mahtuu vielä.
      Olen myös avoin uusille ideoille - eli jos intoa ja tekemisen halua on, pannaan toimeksi. Tutustu kotisivuihin ja paikallislehtien ilmoituksiin ja ennen kaikkea - tule mukaan tutustumaan! Jorma Pitkänen, kirkkoherra

      • AnteeksiTaivaanIsä

        Empä voi kuvitella meneväni korsukylään jumalanpalvelukseen.


      • eivoikäsittää

        Pitäisiköhän kysyä ylemmältä taholta, miten suhtautuvat asiaan. Muistaakseni Niinisalossa vanhassa seurakuntakeskuksessakaan ei saa pitää jumalanpalveluksia?


      • eimeillä

        Hienoa, että teidän seurakunnassa kirkkoherra vastaa kysymyksiin. Kannattaisi melkein mennä korsuun jumalanpalvelukseen jos sellainen järjestetään.


      • aikuisellemitä

        Kiitos vastauksestasi. Taidanpa rohkaistua ja tulla toivontuvalle tai kirkkoon. Kitaraa soittava pappi vois järjestää musiikki-iltojakin kirkossa. Soittajia varmasti löytyy.


    • Kristittytty

      Niin siellä missä kristinusko syntyi ei enää asu juurikaan kristittyjä, loputkin kristityt katoavat lähivuosina. Ainut syy miksi kristityt ovat saaneet olla rauhassa oli se, että maksoivat suuria veroa. Muslimit todella valloittavat koko maailman, sille ei voi mitään. Ainoastaan Saudi-Arabiassa kristinusko on hieman lisääntynyt, koska sinne on muutanut töihin ihmisiä, jotka ovat kristinuskossa ja heitä on todella tarvittu siellä työntekijänä. 100 vuoden sisällä kristinusko voi olla Suomessa aika heikossa kantimissa, miten nämä Suomen kirkot saadaan pidettyä kunnossa, kun ei ole enää kirkollisverojen maksajia. Kirkko on suurien muutosten edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe