Pyhäjokisillekin tiedoksi

Paikalla.ollut

Silloin muutama päivä Tsernobylin onnettomuuden jälkeen kerrottiin mm Saksan, Ranskan ja Britannian saaneen suuren säteilylaskeuman. Oli lehdissäkin. Valitettavasti en silloin ymmärtänyt tallentaa dokumentteja. Myöhemmin niistä on vaiettu ja laskeumakartat piirretty uudelleen. Näitä vähän myöhemmin lehdistössä kerrottuja juttuja olen kerännyt osin leikekirjaksi. Kukaan ei silti tiedä, mikä asiasta on totta, mikä reportterin mielikuvitusta ja mikä tahallista harhautusta. Se nyt kuitenkin, että Helsingin Sanomien mukaan laskeuman säteilyhuippu Loviisassa oli 65 μR/h kun itse omin silmin näin, että se oli 163 μR/h. Kenen käskystä sensuroitiin se 100 μR/h pois? Kuulemani väitteen mukaan kaikki piirturipaperit säilytetään laitoksella ikuisesti, joten kovan paikan tullen faktaa pitäisi löytymän.
Luin just dosentti Leo Koutaniemen kirjasta ohimennen lausutun asian, että Kirovskin vieressä, Hiipinätunturilla räjäytettiin ydinlataus 1985, joka halkoi tunturia mutta palat putosivat paikalleen. Omista arkitoistani löysin sitä tukevat lehtileikkeet, mutta äkkiä katsoen räjäytys olisi tehty 1986. Eikä se olisi ainut Kuolan niemimaankaan kokeilu... Koe muuten epäonnistui sikäli, että siellä on helvetilliset säteilyt, kaikki kulku ja maaperän kaivelu kielletty ja kieltoa todella valvotaan.
Tsernobylin radioaktiivinen saaste muuten teki Suomessakin nenäverenvuotoja samalla tapaa kuin joskus 1950-1960 vaihteessa tehdyt Novaja Zemljan räjäytykset. Ja niitä teki Japanin mannerjalustalla räjäytetyn ydinpommin aiheuttama mm Fukushiman katastrofi Japanissa ja Pohjois-Amerikan länsirannikolla.
Siellä Hiipinässä muuten oli joskus 1950-luvun lopulla tunturin sisällä armeijan käytämä ydinvoimalaitos joka pääsi räjähtämään ja paloi surmaten jo heti alussa parisataa venäläistä. Neukkula kertoi Suomen ja Ruotsin sisäministeriöille, että on tapahtunut onnettomuus ja evakuoikaa väestö tarvittaessa ja että heidän mielestään ainakin Salla ja Kuusamo pitäisi evakuoida. Suomessa ei viranomaiset hiiskahtaneetkaan asiasta, Ruotsin Lapissa väestölle kerrottiin, että saattaa tulla evakkoon lähtö. Ei tullut. Sen sijaan ainakin Sallassa tuli keuhkösyöpien aalto, josta on oltu hiljaa. Sairaalat täyttyivät Pohjois-Suomessa 1960-luvun alussa käytäviä myöten leukemispotilaista eikä syytä ole koskaan tunnustettu.
Sattuneesta syystä näistä vaietaan ja palkatut trollit pilaavat kaiken asiallisen keskustelun. Kuten niin monista muistakin tosielämän asioista.
Muuten, siitä Tsernobylin onnettomuudessa vapautuneesta cesiumista on vielä yli puolet jäljellä. Muista isotoopeista puhumattakaan. Ja Fukushima työntää ainakin pohjavesien mukana säteilysaastetta 24/7 Tyyneen Valtamereen (joka on nyt käytännössä kuollut meri) vielä useita tuhansia vuosia, joten sen säteilykuorma kasvaa jatkuvasti vaikka osa siitä kiertää muihinkin meriin.

2

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5546464

      "Myöhemmin niistä on vaiettu ja laskeumakartat piirretty uudelleen."

      Ei ole totta. Vanhat lehtijutut löytyvät kirjastoista ja tarkkoja laskeumakarttoja Euroopan eri maista on tieteellisissä julkaisuissa ja paikallisten säteilyturvallisuusviranomaisten Internet-sivuilla.

      "Tsernobylin radioaktiivinen saaste muuten teki Suomessakin nenäverenvuotoja"

      Höpö höpö. Kukaan ei ole voinut saada tuollaisia oireita Suomessa. Aiheutuneilla säteilyannoksilla ei ole ollut minkäänlaisia välittömiä terveysvaikutuksia.

      "Japanin mannerjalustalla räjäytetyn ydinpommin aiheuttama mm Fukushiman katastrofi Japanissa ja Pohjois-Amerikan länsirannikolla."

      No niin, turhaanhan minä yritän kaltaisellesi mitään selittää. Et ole pelkästään tietämätön, vaan myös salaliittoteoreetikko, johon eivät mitkään rationaaliset argumentit tehoa. Ei ole ollut mitään tuollaista ydinräjäytystä.

      "Tyyneen Valtamereen (joka on nyt käytännössä kuollut meri)"

      Paskapuhetta. Niillä aktiivisuuspitoisuuksilla, mitä vähänkin kauempana Fukushimasta on merivedessä, ei ole mitään vaikutusta meren eliöiden elämään.

    • YdinsähkönHintalappu

      Fukushiman ydinsähkön hinta

      Fukushiman ympärille on laitettu valtiovallan säteilymittarit, jotka antavat puolet pienemmät annoskoot kuin riippumattomat säteilymittarit vieressä. Maata on poistettu miljoonia litroja, ja silti annoskoot ovat suuria ja satunnaisesti maassa, rakennuksissa ym. on satoja tai tuhansia kertoja korkeampia arvoja. Asuisitko tai oleskelisitko alueella pidempään, saati söisit siellä tuotettuja elintarvikkeita, lihaa, mereneläviä ym?

      Lähde:
      TV1. Ulkolinja: Fukushiman katastrofi syvenee -dokumentti
      esittelyhttp://areena.yle.fi/1-2231366


      Voisiko joku jo kertoa Fukushiman tähänastisen ydinvoiman kulut ja mitä ydinsähkö maksaa kWh näiden mukaan laskien. Samalla voisi kertoa montako MW:a nimellistehoa 3-5 MW:n tuulivoimaloita oltaisiin rakennettu samalla hinnalla ja mikä olisi niiden keskimääräinen TOTEUTUVA sähkötehotuotto, kun se on noin 1/3 nimellistehosta eli 33%??? Kumpi olisi halvempaa Fukushiman ydinsähkö vai tuulisähkö?

      Entä alasajon, 100 000 vuoden loppusijoituksen kulujen jälkeen?

      Ydinvoimalan possahtaminen voi saastuttaa koko eteläisen Suomen tuhansiksi vuosiksi (Tsernobyl ja Fukushima) ja lopettaa ruuantuotannon Suomesta lähes kokonaan. Jää veronmaksajien ja yhteiskunnan maksettavaksi, koska vakuutukset ja vastuut ovat täysin alimitoitetut. Valtio ja kansa ottaa vastuun.

      OL3:n hinnalla 20 000 - 24 000 MW tuulivoimaa
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14384624/ol3n-hinnalla-20-000---24-000-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe