Aihe

Alkoholistin omaishoitaja

JustNiina

Alkoholistin, ns. tuurijuopon vaimona olen alkanut miettiä, että minä olen oikeastaan mieheni omaishoitaja. Selvinpäin hän ei hoitoa kaipaa, mutta kun alkaa juoda ei voi juuri koskaan juoda kohtuudella vaan vetää perseet niin että on ihan kehitys-vammaisen asteella. Ja usein juominen kestää pari kolme päivää, eli koko viikonlopun. Tekisi mielen räväyttää ja anoa omaishoitajan tukea. Vastasin Omasihoitajat-liiton kysymyksiin Olenko omaishoitaja? ja sain 12 kyllä vastausta 14:sta.

4

61

  Vastaukset

  • Oletko koskaan kuullut sellaista termiä kuin "mahdollistaja".
   Jokainen juoppo tarvitsee ympärilleen mahdollistajia, joita ilman juominen ei kertakaikkiaan onnistu kovinkaan pitkään. Tyypillisin mahdollistaja on tietenkin kaveri, jolta saa aina tarvittaessa pullon lainalle tai velaksi, tai joka suostuu kuskaamaan tai toimimaan terapeuttina juopolle.
   Mutta yleisin mahdollistaja on kuitenkin juopon oma puoliso, vaimo joka pyykkää, ruokkii, silittää paidat, siivoaa jäljet, pitää lapsista huolen, tuo viinaa tai kuskaa ja rahoittaa, valehtelee työnantajalle, salailee ja peittelee sukulaisille sen yhden juomista, hoivaa ja hellii krapulaista, ja pitää kaikin keinoin juopolle niin tärkeitä avioliiton kulisseja pystyssä.
   Ilman tällaista mahdollistajaa juominen vaikeutuu huomattavasti, ja juoppo joutuu yhä useammin katsomaan totuutta suoraan silmiin.
   Muistan omalta juoma-ajaltani kuinka järkyttävää oli herätä krapulassa tyhjässä talossa, kun ei tiennyt mitä on tapahtunut, ja missä vaimo ja muu perhe on.Silloin joutui nopeasti hakemaan jotain todisteita sille, että mitään lopullista ei vaan ole tapahtunut, ja että juominen voi vielä hyvinkin jatkua.

  • Onko läheiselläsi alkoholiongelma? - Al-Anon - Vertaistukea ...
   www.al-anon.fi/
   Alkoholistien perheille ja ystäville tarkoitettu toipumisohjelma

  • Kyllä onnistuu se sinun hoitopalkkio! Tunnen naisen joka käveli kaupungintalolle ja etsi käsiinsä ihmisen joka hoitaa näitä sosiaali puolen asiota.Hän puolestaan etsi ihmiset jotka päättivät että jos vaimon tilille ei tule tasan 50% ukon tuloista(teki töitä silloin tällöin ja ryyppäsi ne potkuihin asti),laitetaan tili pakko lunastukseen ja avioero vetämään. Tämä totta joka sana siinä sai setä miettiä ottaako siistinkotihoidon lämpöineen ruokineen ,kylvetyksineeen ja jopa rakkautta? Tuota viimeistä ihmetteli kaikki mutta näin oli todellisuus eli kyllä siinä vaimoltakin kysyttiin pokkaa olla perumatta asiaa.Ja uskoo ken tahtoo,mies sanoi kyllä kiitos ja sopimus oli syntynyt,ja ei jälkeenpäin ollu kun mielissään oli kuulemma hävettäny aina kun oli juonu tilinsä. Mutta siinähän se,onko sinun puolisosi myös luottavainen sinuun??

   • Kova juttu ja asiallinen eukko!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17419
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   654
   9879
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6028
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2410