Alkoholismille uus parempi määrittely

Onhantässänähty

Nykymäärittelyn mukaan kaikki alkoholia käyttävät on alkoholisteja. Jonkinlainen pakottava tarve jokaisella ottaa vaikka se yks kalja vuodessa. Ei se juominen vähene semmosella syyllistämisellä. Itse join parisuhteen päättymisen jälkeen enemmän ja alko suorastaan vituttaa, kun toimintakyky alko heiketä ja ryvin vaan itsesäälissä, enkä saanu mitään mielihyvää juomisesta enää. Pehmensi se tietysti pahimman iskun. Ymmärrän hyvin miks monet vähentää tai lopettaa, kun ikää tulee tarpeeks. Ei alkoholia huvita enää ottaa muutakuin pieni annos kerrallaan, koska enempi alkaa vaan väsyttää eikä mitään euforiaa tule. Harvemmin tulee tehtyä mitään järkeviä juttuja umpitunnelissa muutenkaan. Paremman fiiliksen saavuttaa ajamalla autolla pitkää matkaa ja kuuntelemalla musiikkia. Saavutettu hyöty liian pieni ja työlästä toipua, kun pitäs jotain hommiaki tehdä oikeessa elämässä. Nykyään haen uusia kokemuksia erilaisista laatujuomista, panimotuotteista ja tisleistä, mutta en viitsi itseäni tajuttomaksi juoda. Viina on viisasten juoma. Se tarkoittaa sitä että vittumaisesta ihmisestä tulee vielä pahempi, mutta kun rauhallinen ja elämää pohdiskeleva ottaa sopivasti se saattaa auttaa selkiyttämään ajatuksia, kun pystyy ajattelemaan ilman erilaisia estoja. Joillaki ihmisillä juominen menee vaan ihmeellisesti yli ja jostaki riittää dopamiinia tuomaan euforiaa loputtomasti kunnes maksa posahtaa ja henki lähtee. Vai onko se itsesuojeluvaiston puutetta...se on alkoholismia.

Kirjoitin tämän noin 5 ravintola-annosta ottaneena

6

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lynnkaajat

      Inhimillinen tekijä: Kosteikon kasvatit tuomitsi alkoholin käytön kokonaan varsinkin lasten nähden. Entiset viinamäenmiehet ja yksi nainen ja kärkäs absolutisti toimittaja pistivät parastaan ja ainakin yksi ilmoitti olevansa Parempi Ihminen nykyään ja toinen kielsi 10-vuotiaan poikansa nähneen koskaan humalaista ainakaan kotonaan.

      Alkoholi kuuluu osaan suomalaisista kodeista ja toinen osa ei ole välttämättä edes maistanut eläissään. Ohjelmassa toitotettiin, että alkoholia käyttävän kodin lapsi jää jostain tunteista paitsi ja pääsee niistä osalliseksi vasta aikuisena. Taisivat olla vahvasti mukanaolijoiden omia tuntemuksia ja tietysti joku päivystävä dosentti jossain päin maailmaa vahvistaa asian.

      Omakohtaisesti isä nautti lapsena ollessani alkoholia harvoin ehkä kerran vuodessa. Se oli vain yksi aikuisten juttu, jota en ymmärtänyt jäädä märehtimään aikuisikään saakka ja saamaan vammaa sieluuni. Läsnäolo oli paljon tärkeämpi asia, minkä huomasi, kun työ piti vanhemmat tunteja poissa kotoa. Silti vierastan jo 90-luvulta asti voimassa ollutta mallia, jolloin lapsia ei jätetty hetkeksikään yksin tai kavereiden kanssa leikkimään, vaan vanhemmat vahtivat haukan lailla poikasiaan. Tällaisesta lapsille voi hyvinkin jäädä trauma pitkäksi aikaa, kun minkäänlaista yksityisyyttä ei sallita.

      Pitää myös erottaa säännöllinenkin alkoholinkäyttö ja pakonomainen alkoholiriippuvuus, joka rajoittaa elämää.

    • 6000-päivää

      Mikä se sellainen "nykymäärittely" on? Ja missä sellainen on? Ei tunnu vakuuttavalta instanssilta. Maalaisjärkikin sen sanoo, että kaikki alkon käyttäjät eivät ole alkoholisteja.

      • kelpaa_kyllä

        "Maalaisjärkikin sen sanoo, että kaikki alkon käyttäjät eivät ole alkoholisteja."

        Aivan hyvin voisi määritellä kaikki alkoholia käyttävät alkoholisteiksi.
        Eikös kaikkia heroiinin käyttäjiäkin sanota heroinisteiksi, riippumatta siitä onko käyttö kohtuullista vai ei?


    • molemmatkoettu

      Täysi raittius ei takaa, et kotona kaikki hyvin. Voi olla väkivaltaa ja riitelyä. Kohtuukäyttö ei ole alkoholismia, mutta jos koko ajan juo ja häiritsee muita, se on alkoholismia.

      • Onhantässänähty

        Itse en ainakaan tarvitse ryyppykaveria yleensä koska käyttö pysyy parhaiten hallinnassa, kun juo yksin. Siinä täytyy huolehtia itsestä. Onhan se tietysti kiva joskus sivistyneessä seurassa ottaa, jos saadaan kunnon keskustelut pystyyn jostain muustakin kuin jääkiekosta, mutta juomakilpailuihin en osallistu. Jos meinaa juoda kohtuudella, niin se on hyvin herkkä tasapaino. Siihen ei tarvita mitään bileitä tai äänekästä aviopuolisoa arvostelemaan onko juominen kohtuullista vai ei. Krapula ja kärsimystä siitä tulee. Ainahan sitä jollaki tavalla häiritsee muita. Juomisellakin. Jotkut suhtautuvat alkoholiin vihaisesti ja huumorintajuttomasti kenties lapsuuden traumojen takia, mikä on täysin ymmärrettävää.


    • Älä_juo

      Alkoholisti keksii aivan mitä tahansa tehdäkseen oman ryyppäämisen hyväksytyksi, vaikka syyllistämällä muut omaan ongelmaa. Toinen tapa on vähätellä asiaa, kaikki muutekin juovat viinaa - hekin ovat alkoholisteja. Ei näin, kaikki alkoholin käyttäjät eivät ole alkoholisteja - ne jotka eivät hallitse juomistaan ja/tai juominen aiheuttaa heille ongelmia ovat alkoholisteja.

      Wiki kertoo mitä kertoo mutta siitä voi lähteä...
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholismi

      Älä juo jos alkoholi jos se aiheuttaa sinulle tai läheisillesi ongelmia - helpppoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3360
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2882
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2750
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2658
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2554
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1853
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1664
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      150
      1510
    Aihe