Aihe

Alkoholismille uus parempi määrittely

Onhantässänähty

Nykymäärittelyn mukaan kaikki alkoholia käyttävät on alkoholisteja. Jonkinlainen pakottava tarve jokaisella ottaa vaikka se yks kalja vuodessa. Ei se juominen vähene semmosella syyllistämisellä. Itse join parisuhteen päättymisen jälkeen enemmän ja alko suorastaan vituttaa, kun toimintakyky alko heiketä ja ryvin vaan itsesäälissä, enkä saanu mitään mielihyvää juomisesta enää. Pehmensi se tietysti pahimman iskun. Ymmärrän hyvin miks monet vähentää tai lopettaa, kun ikää tulee tarpeeks. Ei alkoholia huvita enää ottaa muutakuin pieni annos kerrallaan, koska enempi alkaa vaan väsyttää eikä mitään euforiaa tule. Harvemmin tulee tehtyä mitään järkeviä juttuja umpitunnelissa muutenkaan. Paremman fiiliksen saavuttaa ajamalla autolla pitkää matkaa ja kuuntelemalla musiikkia. Saavutettu hyöty liian pieni ja työlästä toipua, kun pitäs jotain hommiaki tehdä oikeessa elämässä. Nykyään haen uusia kokemuksia erilaisista laatujuomista, panimotuotteista ja tisleistä, mutta en viitsi itseäni tajuttomaksi juoda. Viina on viisasten juoma. Se tarkoittaa sitä että vittumaisesta ihmisestä tulee vielä pahempi, mutta kun rauhallinen ja elämää pohdiskeleva ottaa sopivasti se saattaa auttaa selkiyttämään ajatuksia, kun pystyy ajattelemaan ilman erilaisia estoja. Joillaki ihmisillä juominen menee vaan ihmeellisesti yli ja jostaki riittää dopamiinia tuomaan euforiaa loputtomasti kunnes maksa posahtaa ja henki lähtee. Vai onko se itsesuojeluvaiston puutetta...se on alkoholismia.

Kirjoitin tämän noin 5 ravintola-annosta ottaneena

6

<50

  Vastaukset

  • Inhimillinen tekijä: Kosteikon kasvatit tuomitsi alkoholin käytön kokonaan varsinkin lasten nähden. Entiset viinamäenmiehet ja yksi nainen ja kärkäs absolutisti toimittaja pistivät parastaan ja ainakin yksi ilmoitti olevansa Parempi Ihminen nykyään ja toinen kielsi 10-vuotiaan poikansa nähneen koskaan humalaista ainakaan kotonaan.

   Alkoholi kuuluu osaan suomalaisista kodeista ja toinen osa ei ole välttämättä edes maistanut eläissään. Ohjelmassa toitotettiin, että alkoholia käyttävän kodin lapsi jää jostain tunteista paitsi ja pääsee niistä osalliseksi vasta aikuisena. Taisivat olla vahvasti mukanaolijoiden omia tuntemuksia ja tietysti joku päivystävä dosentti jossain päin maailmaa vahvistaa asian.

   Omakohtaisesti isä nautti lapsena ollessani alkoholia harvoin ehkä kerran vuodessa. Se oli vain yksi aikuisten juttu, jota en ymmärtänyt jäädä märehtimään aikuisikään saakka ja saamaan vammaa sieluuni. Läsnäolo oli paljon tärkeämpi asia, minkä huomasi, kun työ piti vanhemmat tunteja poissa kotoa. Silti vierastan jo 90-luvulta asti voimassa ollutta mallia, jolloin lapsia ei jätetty hetkeksikään yksin tai kavereiden kanssa leikkimään, vaan vanhemmat vahtivat haukan lailla poikasiaan. Tällaisesta lapsille voi hyvinkin jäädä trauma pitkäksi aikaa, kun minkäänlaista yksityisyyttä ei sallita.

   Pitää myös erottaa säännöllinenkin alkoholinkäyttö ja pakonomainen alkoholiriippuvuus, joka rajoittaa elämää.

  • Mikä se sellainen "nykymäärittely" on? Ja missä sellainen on? Ei tunnu vakuuttavalta instanssilta. Maalaisjärkikin sen sanoo, että kaikki alkon käyttäjät eivät ole alkoholisteja.

   • "Maalaisjärkikin sen sanoo, että kaikki alkon käyttäjät eivät ole alkoholisteja."

    Aivan hyvin voisi määritellä kaikki alkoholia käyttävät alkoholisteiksi.
    Eikös kaikkia heroiinin käyttäjiäkin sanota heroinisteiksi, riippumatta siitä onko käyttö kohtuullista vai ei?


  • Täysi raittius ei takaa, et kotona kaikki hyvin. Voi olla väkivaltaa ja riitelyä. Kohtuukäyttö ei ole alkoholismia, mutta jos koko ajan juo ja häiritsee muita, se on alkoholismia.

   • Itse en ainakaan tarvitse ryyppykaveria yleensä koska käyttö pysyy parhaiten hallinnassa, kun juo yksin. Siinä täytyy huolehtia itsestä. Onhan se tietysti kiva joskus sivistyneessä seurassa ottaa, jos saadaan kunnon keskustelut pystyyn jostain muustakin kuin jääkiekosta, mutta juomakilpailuihin en osallistu. Jos meinaa juoda kohtuudella, niin se on hyvin herkkä tasapaino. Siihen ei tarvita mitään bileitä tai äänekästä aviopuolisoa arvostelemaan onko juominen kohtuullista vai ei. Krapula ja kärsimystä siitä tulee. Ainahan sitä jollaki tavalla häiritsee muita. Juomisellakin. Jotkut suhtautuvat alkoholiin vihaisesti ja huumorintajuttomasti kenties lapsuuden traumojen takia, mikä on täysin ymmärrettävää.


  • Alkoholisti keksii aivan mitä tahansa tehdäkseen oman ryyppäämisen hyväksytyksi, vaikka syyllistämällä muut omaan ongelmaa. Toinen tapa on vähätellä asiaa, kaikki muutekin juovat viinaa - hekin ovat alkoholisteja. Ei näin, kaikki alkoholin käyttäjät eivät ole alkoholisteja - ne jotka eivät hallitse juomistaan ja/tai juominen aiheuttaa heille ongelmia ovat alkoholisteja.

   Wiki kertoo mitä kertoo mutta siitä voi lähteä...
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholismi

   Älä juo jos alkoholi jos se aiheuttaa sinulle tai läheisillesi ongelmia - helpppoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17274
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   640
   9748
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   5910
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2384