Eka päivä opintoja ja propral

Holttivoltti

Kuinka monta milligrammaa propralia kannattaa ottaa ekalla kerralla. Tabletit ovat 40 mg. Tuleeko oloja? Onkohan 10 mg liian vähän? Koskaan ennen en ole käyttänyt lääkkeitä jännitykseen, mutta luontaistuotteista l-teaniini on säännöllisessä käytössä. Olen ostanut myös kauranversouutetta. Voiko sitä käyttää yhdessä propralin kanssa. Entä l-teaniinia?
Jännityksen vaikeusaste on keskitasoa. En sentään panikoi, mutta punastelen, puhe takeltelee ja sydän hakkaa.

3

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seppotaalasmaa84

      Propranololi on beetasalpaaja eli ei vaikuta keskushermostoon, vaan vaikuttaa sympaattiseen hermostoon alentaen verenpainetta ja sydämen sykettä. Propral ei siis rauhoita millään muulla tavalla, paitsi vie oman kokemuksen mukaan sydämentykyttelyt lähes kokonaan ja perhosetkin vatsasta. Se on myös verenpainelääke, mutta indikaationa myös esiintymisjännitys ja sillä voidaan lievittää esim. sosiaalistien tilanteiden pelkoon liittyviä jännitysoireita (tykyttelyt, perhoset vatsassa).

      Propralista ei tule mitään oloja, muuten että sydämensyke ja verenpaine laskevat. Saattaa kyllä alkaa hikoiluttamaan etenkin kesällä, ja jos ottaa liian paljon niin voi huimata, jos verenpaine laskee liian paljon. Vaikutuksen kuitenkin huomaa selvästi, jos on tottunut siihen, että sydän hakkaa tuhatta ja sataa.

      Mitä tulee kohdallasi annoksen määrään, en uskalla sanoa mitään ohjetta, vaan lääkettä tulisi käyttää lääkärin ohjeen mukaan. Propral vaikuttaa suunnilleen tunnissa, mutta kannattaa ottaa riittävän ajoissa, jotta ei ehdi ennakkopanikoida vaikuttaako vai eikö. Ihan turvallinen lääke on eikä tosiaan ole mitään riippuvuusvaaraa, koska ei vaikuta keskushermostoon.

      Itse olen käyttänyt propralia juuri opiskelutilanteissa, esim. jos on oletettavissa vaikka esittäytymistä tai muuta jännittävää. Esiintymisjännitykseen propral toimii loistavasti, vaikkei vie ahdistusta. Siitä saa kuitenkin sen verran varmuutta, kun huomaa ettei sydän hakkaa ja ala pyörryttää.

      Kysy lääkäriltä lisätietoa siitä, kuinka juuri sinun kannattaisi ottaa lääkettä. Otettavan lääkkeen määrään vaikuttavat ikä, koko, ja muu terveydentila, mutta uskoisin, että 10-20mg on täysin turvallinen määrä. Itse olen 95kg mies ja käytän 20-60mg tarvittaessa. Joskus olen ottanut 80mg yhden päivän aikana.

    • Prop79

      Itse sain aikoinaan propralia juuri jännitykseen. Se todellakin toimii niin, että ei vie itse jännitystä pois, mutta estää kaikki siihen liittyvät kiusalliset vaivat, kuten äänen värisemisen, käsien vapinan. Eka kerta, kun pitää esitelmää propralin ottaneena, huomaa, että vaikak jännittää, niin tajua ei lähdekään ja pystyy pinnistämään sen esityksen läpi jännityksestä huolimatta. Sitten sitä huomaa pikkuhiljaa, ettei enää jännitäkään niitä tilanteita. Mulla sopiva annostus oli 10 mg, mutta monet kehottaa ottamaan 20mg eli puolikkaan 40 mg:n tabletin. Kannattaa kokeilal ekaks rauhassa kotona miltä se annostus tuntuu. Kaikenkaikkiaan propral on hyvin siedetty lääke ja turvallinen ja nää 20 mg:n annostukset on hyvin pieniä. Tsemppiä!

      • drfuyghjk

        Olin 26v n.66kg mies kun otin propralia 4x10mg eli 40mg ennen kirjaesitelmää, ja vaikka jännitti niin ei lähimainkaan niin kuin ennen ja kun luin otteita kirjasta, ei sydän hakannutkaan tuhatta ja sataa. Loistava lääke. Olin tuohon aikaan kilpakestävyysurheilija jolloin sydän oli normaalia voimakkaampi, niin otin varalta vähän enemmän että varmasti sydän rauhoittuu, eikä mitään ongelmia ollut. Kokeilin toki etukäteen tuota annosta. N. puolitoistatuntia ennen esitelmää ekat 2 tabua ja tuntia ennen loput 2 otin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe