Tarvitsen vinkkejä rinkan hankitaan

Aava44

Siirrän kysymykseni tänne toisesta ketjusta, jos tämä olisi oikeampi paikka ja joku vasaisi :). Pyytäiin vinkkejä ja mielipiteitä kumpi kannattaa hankka; rinkka vai matkalaukku? Rinkkaa minulla ei ole koskaan ollut ja matkalaukkuni on auttamattomasti liian pieni. Jompi kumpi pitää siis hankkia. En patikoi tai harrasta vaellusta, mutta muuten reissaan ja pääasiassa kaupunkilomia. Suuren matkalaukun perässä vetäminen on ikävää ja rinkka vapauttaisi molemmat kädet. Jos päädyn rinkkaan niin antakaa vinkkeä mitä annattaisi ottaa huomioon. Malli, merkki, koko jne... entäs rinkka lentokoneessa? Mallin pitäisi olla mukava kantaa, tilava ja tarpeeksi lokeroita, että tavarat pysyvät järjestyksessä. Paljonko kunnolliset ja kestävät rinkat maksavat? Kiitos vastauksista etukäteen!

4

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkärinkkaehkälaukku

      Molemmissa on puolensa ja riippuu omista matkustavoista ja -tottumuksista kumpi on parempi. Yleensä jonkinlainen matkalaukku on tarpeen, esim. harvemmin näkee vaikkapa tyköistuvassa jakkupuvussa, korkeissa korossa tepastelevaa businessmatkustajaa rinkka selässä kentällä. :) Koska jonkilainen laukku sinulta löytyy, niin rinnalle voi hyvin hankkia rinkan.

      Rinkka on kevyt. En ole koskaan onnistunut saamaan omaani yli 15 kiloiseksi. Remmien kanssa voi kiireessä mennä hermot, koska ne pitää ehdottomasti olla kiristettynä ennen ruumaan pakkaamista. Oma haasteensa on myös siinä, että on täysin arpapeliä käsitelläänkö rinkkaa erikoismatkatavarana ja mistä erikoismatkatavarat milläkin kentällä luovutetaan (voi lähteä Suomesta normaalina matkatavarana, mutta silti päätyä kohteessa erikoismatkatavaraksi). Kerrasta oppineena, älä pakkaa rinkkaan mitään särkyvää. Lasinsirujen keräily on ikävää puuhaa. Koska esim. viinipullot helposti särkyvää ja kooltaan ruumatavaraa, niin käytännössä ainoa vaihtoehto on ostaa juomat kentältä tai koneen ennakkomyynnistä, jolloin ne saa matkustamon puolelle. Itse ostan paljon lahjoja ja tuliaisia matkoilta, mutta jos ne pakkaa rinkkaan, on pahvi ym. pakkaukset todella ruttuisia matkan jälkeen (pakkaa käsimatkatavaroihin tai paketoi kotona uudestaan ilman alkuperäistä pakkausta).

      Toisaalta rinkka on ihan ehdoton valinta eksoottisemmissa kohteissa, joissa matkalaukun pyöristä ei ole mitään iloa. Rinkkaa on paljon helpompi kantaa vähänkään pidempää matkaa. Sekä rinkka että iso laukku ovat haastavia julkisessa liikenteessä jo Helsingin päässäkin, kun busseista on poistettu matkatavarahyllyt. Kapunkilomille on tarpeen pakata pienempi kassi tai reppu mukaan (esim. käsimatkatavarat näihin).

      Oma rinkkani on arvioilta kymmenisen vuotta reissanut mukanani ympäri maailman. Ostin sen aikanaan Lapin vaellukselle periaatteella halvin mahdollinen. Taisi olla jotain parikymppiä Anttilasta. Erinomainen hinta-laatusuhde. Rinkka vieläkin täysin ehjä, tosin vähän ulkonäkö nuhjaantuunut. Rinkka on myös miellyttävä kantaa, kunhan muistaa kiristää lantiovyön tarpeeksi kireälle, jotta olkapäät eivät kipeydy. Laadukkaampia merkkirinkkoja löytyy erä- ja urheilukaupoista.

    • 8765

      Kovasti riippuu siitä, minne matkustat. Jos jonnekin, missä on kylmempää kuin Suomessa, tila on tarpeen. Jos lämpimään, ainoat tilaa vievät vaatteet ovat ne, joita et reissulla tarvitse, tai pidät jo valmiiksi ylläsi. Yleensä itse matkustan lämpimämpiin maihin, joten Suomessa tarvittava takki on pelkästään tilaa vievä riesa matkalla.
      Rinkka on hieman työläs kun jätät sen lentokoneen ruumaan, kaikki hihnat pitää sitoa niin, että se on kiinteä paketti. Sikäli matkalaukku on helppo.
      Meille lämpimänpään matkaaville kaupunkilomalaisille on riittänyt, että mukana on isoilla pyörillä varustettu matkalaukku (ruumaan), ja reppu (kabiiniin).
      Yleistä on, että alle kuukauden reissussa (jos on mahdollisuus pestä vaatteet), vaatteita on liikaa mukana.

    • amaran

      Mulla on Berghaus-merkkinen rinkka. Hyvin toiminut jo vuosikausia. Mukana irroitettava pikkureppu. Hihnat saa rinkan takaosaan vetoketjulla avattavaan tilaan, joten niitä ei tarvitse lentokentällä sitoa.

      Katso tästä: https://www.youtube.com/watch?v=IZ6IBzY4eUY

    • Kiitos vinkeistä ja vastauksista. Kävin katsomassa eri malleja ja Osprey Meridian mallissa yhdistyy rinkka ja lentolaukku. Myös päiväreppu olisi mukana. Kokoja oli 60 l ja 75 l päiväreppu. Tuota pienempää ei tarvitse laittaa ilmeisesti koneessa ruumaan, mutta tavaraa mahtuu tietenkin vähemmän.. on myös aika hintava. Töytyy katsoa tuo linkki Bergaus rinkasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe