Venäjän historia nykyvenäläisessä valossa

Ylen_ällistynyt

Tuossa suomalaisen toimittajan juttu historian kirjoittamisesta uudelleen:
http://improbatur.fi/venajalla-koulukirjat-valehtelevat/

Pari sitaattia jutusta:

"Presidentti totesi, että ”Venäjän historiassa on joitakin ongelmallisia tapahtumia, mutta niin on kaikilla muillakin mailla. Venäjällä niitä on vähemmän ja ne ovat vähäisempiä kuin joissain muissa maissa.”"

”Neuvostoliitto ei ollut demokratia, mutta se oli miljoonille ihmisille ympäri maailmaa esimerkki parhaasta ja reiluimmasta yhteiskunnasta”, sanotaan Kremlin julkaisemassa uudessa, puhdasoppisemmassa historiankirjassa Modernin Venäjän historia.

14

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emigrantti_2._sukupolvi

      Ohoh, täytyy myöntää omat harhaluuloni. Luulin , että Maria Pettersson on on hyvinkin Putin-mielinen, vaikka on ollut Hesarin ulkomaanosastolla Venäjä- ja Ukraina-uutisoinissa tavanomaisen neutraali. Sen tiedän, että hän osaa venäjää täydellisesti, veti mm. Kirjamessuilla venäjäksi ja suomeksi paneelin tietokirjallisuuden asemasta Venäjällä.

      Suomen journalisteissa on hyvin vähän venäjää osaavia ja Venäjästä kunnolla tietäviä. Vahinko, että Pettersson kuulemma siirtyy byrokraatiksi (?) Brysseliin Huomasin, kun googletin nimellä.

    • Jönas77

      Venäiset eivät tunne historiaansa. Se on vaarallista. Jos ei tiedä tehdyistä virheistä, ei niitä voi tulevaisuudessa välttää.

      • Anonyymi

        Puten lätissä historia on Puten kontrolloimaan ja selästä ku se sen haluaa..nyt esim. Ukrainan sota ei oo sota vaan erikoisopraato..jo 450 000 kuollutta 4500 tankia ym tappioita.. erikoisesti suunniteltua.. ja Puten mukaan se ja ne näkee joka paikassa ne jotka ei oo samaamieltä nazeixi,vihollisixi tm..kotimaassaan Puten lätissä tapetaan tai vankilaan ne jotka ei röhki samaa laulua... tai 500 000 jotka paennut ulkomaille..historia on siellä kirjoittajan historiaa...ja Puten trollit kärsät pystyssä hehkuen sitä toistaa...täälläkin ilman faktoja


    • Putinin-erehdys

      Tuollaisesta historian opetuksesta on seurauksena katastrofi. Kansalaisten skitsofreeninen käsitys menneisyydestä virallisen historian kirjoituksen ja koetun todellisuuden ristiriidassa johtaa väistämättä sairaalloiseen olotilaan.
      Hyvin valitettavaa.

      • Tupeensahattu_vatuloija

        Katastrofi siitä tietysti seuraa, mutta tajuaako suurin osa venäläisistä sitä lopulta itsekään? Kun vuosikymmniä jankutetaan päähän, että koko ulkomaailma on vihamielinen ja pyrkii vain valtaamaan Venäjän rikkaudet, ihan normaaliälyinenkin kansalainen taipuu herkästi uskomaan niin.

        Tuollainen kasvatus alkaa jo koulukirjoista ja monopolisoitu tiedonvälitys tukee sitä. Täytyy olla hyvin aktiivinen, että saa vaihtoehtoista tietoa, eikä sitäkään sitten välttämättä uskota. Jos uskookin, niin ääneen sanomisesta seuraa vaikeuksia. Joku on sanonut, että Venäjällä suurin osa kansasta tietää valtaapitävien ja median valehtelevan, mutta uskoo, että ulkomaalaiset valehtelevat vielä enemmän.

        Olen "Emigrantin" kanssa samaa mieltä siitä, että Petterssonin siirtyminen Brysseliin on menetys Suomen medialle. Venäjän taito ei ole P:n ainoa avu, vaan hän on hyvin monipuolinen ja taitava toimittaja muutenkin.


    • Uudistusmielinen

      Muistan itse kun olin töissä Neuvostoliitossa 70 luvun alussa. Jolloin jossain välissä pääsimme näkemään paikallisten koulujen oppikirjoja. Niissä oli tosi suppeat kartastot maanteiden osalta. Niissä oli kuvattu tarkemmin vain Itäplokinmaat ja Suomi. Siellä oli yleisesti sellainen käsitys, että Suomi kuului Itäplokinmaihin.

      • Komennusinssi-evp

        Joo, Suomella ja suomalaislla oli silloin myös virallinen suositummuusasema muihin länsimaaalisiin verrattuna. Oli keikkatöissä Leningradissa ja satuin tutustunaan eestiläiseen naisinsinööriin, jonka kanssa tehtiin lähempääkin tuttavuutta. Yleensä muhittiin hotellissani, mutta kerran jäätiin Nevan siltojen väärälle puolelle, kun ne nostettiin yöksi ylös. Oli pakko mennä daamin kämpälle.

        Asuntoalue oi sanomattoman törkeä ja epäsiisti betonilähiö, kaukana kaupungin keskustan loistosta. Asunto oli ns. komulnalka, eli yksiö, joka oli pahviseinällä jaettu kahtia; kahden keittolevyn ja kraanan keittiö ja vessa, siinä minimalinen suihkutila, oli yhteinen. Toinen asukas olin täysin tuntematon mies jostain Uralin takaa.

        Mutta oli tämä mies ainakin kunnon neuvostoliittolainen. Soitti nimittäin santarmeille, että seinän takana on länsimainen epäilyttävä vieras. Saimme sitten unenpöppöressä pilit vinkuen ilmaisen kyydin keskustaan poliisiasemalle. Sitten kun todettiin, että olen suomalainen, sanotiin vaan, että soromnoo, sattuuhan sitä vääriäkin hälyytyksiä, pääasia ettet mikään vakooja ole. Tarjosivat vielä kyydin hotelliin. Kyllä sillion ainakin kannatti olla suomaainen!

        On noita epämiellyttaväkin kokemuksia neukuista/venäläisistä. Yksinkertainen montun kaivaminenkin kävi venäläisiltä kuin lapion varsi olisi riimusta tehty. Tosiasiassa venäläiset lapiot olivat tuolloin kaksimetriseen suoraan varteen istuttetuja kihveleitä. Piti työmaille varta vasten tilata Suomesta kunnolliset Fiskarsin lapiot. Ja siitä sitten väännettiin, kenen kustannuksella, kun Suuri ja Mahtava oli sopimuksessa velvoitettu toimattamaan nämäkin työkalut. Ja Venäjän televisio näytti lähes non-stoppnina ohjelmaa venäisten ylivoimaisesta teknologiasta alalla kuin alalla.

        Taisi mennä vanhukselta vähän off-topic, kun innostuin muistelemaan. Tuo aloituksen linkki Maria Petterssonin juttuun on kyllä hyvä. Kirjoitettu myös juuri lukioikäisille sopivaan tyyliin, miksei myös vanhemmille. Venäjällä ollaan palaamassaa pahimpiin menneisyyden ilmapiireihin historiaa uudelleen väärentämällä.


    • Anonyymi

      Kannattaisi tutustua myös Suomen vaiettuun historiaan; mm. liittolaisuus natsi-saksan kanssa ja suomalaiset keskitysleirit.
      SS-sotilaiden koulutus saksassa ennen sotia kertoo jo jotain.

      • Anonyymi

        Nyky-Venäjä on nykynatsien ihannemaa...


      • Anonyymi

        Pantti pataljoonan koulutus oli ihan normaali Waffen SS joukkojen koulutus, ei sen kummempaa.
        Saksan kanssa liittolaisuus oli siinä tilanteessa ainoa vaihtoehto, kun länsimaista ei apua herunut ja Stalin suunnitelmissa oli hoitaa loppuun se mikä jäi Talvisodassa kesken.


      • Anonyymi

        Kaikki tämä tiedetään Suomessa.


    • Anonyymi

      No, olihan ne Suomellakin suuret suunnitelmat; "Uraliin, Uraliin . . . .

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe