Miten on onko oikea

Varokaa.olette.kuvassa

Kirkkotie 19 talon kulmalle ja ympäri tonttia on ilmestynyt tallentavia valvontakameroita,elikkä kaikki jotka kulkevat pyörätietä ja ajotietä tallentuvat muistiin, nyt on vaan sellainen asia että yltääkö kameran kuvaama alue koulun pihalle, jos näin on se on kiellettyä kuvata lapsia koulun pihalla. Luvian kunta on toivottavasti ottanut asiasta selvää.

32

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menelääkäriin

      Kyttäätkö vielä ikkunan takana, kun noin tarkkaan kyyläät.

    • Katsokaa.itse

      En kyttää ketään,muta sairasta touhua laittaa kameroita kuvaamaan koulun pihalle päin,se ymmärrän jos omaa pihaa valvotaan.

      • justnäin

        Minua ei haittaa vai oletko itse jäänyt pahan teosta kiinni. Lisää kamera valvontaa kun kunnan kamerat ei toimi.


      • Yksitys.suoja

        En ole jäänyt pahanteosta kiinni,johtuu varmaan siittä kun en tee pahaa,mutta ihmisten valvominen ei tunnu kivalta,jos eliitti pelkää jotakin tai jos eliittiä terrorisoidaan niin ymmärrän että hän valvoo omaa pihaansa,ei katua ja koulun pihaa. Mutta tarkastan asian virkateitse.


    • Tohelooooo

      Mistä eliitistä nyt selität??? En mä sunkaan ihmettele et valvoo kotiaan. Tuskinpa häntä koulun piha kiinnostaa.

    • Finlex

      Kannattaa lukaista nämä:
      http://www.tietosuoja.fi/fi/index/useinkysyttya/kameravalvonta.html

      Ja tämä:
      http://www.tietosuoja.fi/material/attachments/tietosuojavaltuutettu/tietosuojavaltuutetuntoimisto/oppaat/6JfpwYXOB/Kameravalvonnan_yksityisyyden_suoja_ja_henkilotietojen_kasittely.pdf

      Katunäkymän ja yksityistien kuvaaminen tallentavan kameravalvontajärjestelmän avulla
      9.7.2010, Tietosuojavaltuutetun puhelinkannanotto
      Tietosuojavaltuutetulta kysyttiin, voiko yksityinen henkilö asentaa omalle kiinteistölleen/tontilleen tallentavan kameravalvonnan, jonka tarkoituksena on kuvata kiinteistöön rajoittuvaa katukäytävää taikka kiinteistöön rajoittuvaa yksityistä tietä. Kameravalvontajärjestelmä tallentaa katukäytävällä ja tiellä liikkuvia henkilöitä ja ajoneuvoja. Tarkoituksena on turvallisuuden varmistaminen ja omaisuuden suojeleminen esim. ilkivallalta, töhrimiseltä sekä yksityisen tien asianmukaisesta käyttämisestä.
      Tietosuojavaltuutettu totesi, että asiassa tulee ottaa huomioon salakatselua ja salakuuntelua koskevat rikoslain säännökset. Tältä osin tietosuojavaltuutetulle ei ole toimivaltaa päättää kameravalvonnan sallittavuudesta.
      Siltä osin kun tarkoituksena on kameravalvontajärjestelmän avulla kerätä kadulla sekä yleisellä tai yksityisellä tiellä liikkuvia tunnistettavia ihmisiä koskevia kuvatallenteita, ts. henkilötietoja, ei kyseisessä tilanteessa näyttäsi olevan henkilötietolain 8 §:n tarkoittamaa oikeusperustetta (esim. suostumus, asiakassuhde, jäsenyys) ja asiallista käsittelyn perustetta henkilötietojen keräämiseen sivullista tiellä tai kadulla liikkujista.
      Henkilötietolain 2 §:n 3 momentin mukaan laki ei koske henkilötietojen käsittelyä, jonka luonnollinen henkilö suorittaa yksinomaan henkilökohtaisiin tai niihin verrattaviin tavanomaisiin yksityisiin tarkoituksiinsa. Kotirauhan piirissä, ts. kodin ja oman pihapiirin alueella tapahtuva ja siihen kohdistuva kameravalvonta jäänee tavanomaisena yksityisenä tarkoituksena henkilötietolain soveltamisen ulkopuolelle.

      • Meit.on.moneks

        Sairas jäpä,sillä siisti.


    • Renttujengi

      kamerat voi ol ihan vaa pelotteluu

    • johansenjärkikinsanoo

      Jos ei tee pahoja ei tarvitse pelätä. Jos taas joutuu pahoinpitelyn tai rikoksen kohteeksi kameroiden sektorissa, ne auttavat selvittämään rikosta. Ihan hyvä asia ja ei tarvittu yhteiskunnan rahaa tähän turvallisuusinvestointiin.

      • Lyytikäinen

        Samaa mieltä:)


      • Jotakinrajaajohonkin

        Sairaassa nyky-yhteiskunnassa on kiellettävä tuollaiset kuvaamisetyleisillä paikoilla. Se on yksityisyyden loukkaus, kun ei koskaan tiedä mihin tallenteita tullaan käyttämään.
        Jos taas omalla tontillaan kuvaa siellä olevia ihmisiä niin, ettei heille ilmoita selvästi että heitä kuvataan, se tulisi saattaa rikoslaissa tuomittavaksi yksityisyyden loukkaukseksi. Ihmisiltä ei saa riistää yksityisyyttä.
        Sama kuin sairaaloissa ja kirkoissa, on törkeää että kirkonmenoissa kuvataan ihmisiä. Se loukkaa yksityisyyttä törkeästi.


      • isorinta

        Mene hoitoon :D


    • Outo..kumpu

      Kyllä käy sääliksi tuonkin äijän jälkeläisiä.

    • Kielijäätyy

      Käy näyttämäs kieltäs kameralle ni saat tiätää mihi mene...

    • oivoisua

      Mitä se kenellekään kuuluu,kai sitä omalle tontilleen saa kameroita laittaa niin monta kun haluaa. Ei kai kuntakaan sitä voi kieltää.

    • yksikertane

      Voihan vee lisää kameroita ainakin sata. Kyllä niitä tähän kylään sopii, jos niitä pelkää painukoon kellariin murjottaan. Älä aikakaan mene Poriin siellä on meinaan koko KYLÄ täynnä kameroita jotka kuvaa. Tekniikka vaan valuu pikkuhiljaa käpykyläänkin ja jos se ahdistaa niin lähde Siperiaan. Eli jos sulla on huoli siitä että ne kamerat kuvaa lapsia koulun pihalla niin muista olla viemättä niitä lapsia Poriin. Sä varmaan käyt kaupassakin pussi päässä ettei sua tunnisteta. Voi vitt... että on yksinkertane

    • Häpesin

      Hiuka minuu jännitti ko koiral tul just siin kohtaa kakkahätä eikä ollu pussii fölis...

    • unacamera

      Mahtaako eurjoell ol gameroit?

    • Laki.on.laki

      Ne kamerat on poistettava luvatonta kuvata kadulla iikuvia ihmisiä,poliisi asia tulee jollei kuvaaminen lopu. Eikö luvian kunnan virkamiehet tee asialle mitään,taitavat olla turhaa joukkoa koko sakki.

      • Järkikäteen

        Ainoastaan rikolliset ovat huolissaan kameroista, eivät häiritse tavallista kadun tallaaja.


    • Kuvakulmaaa

      Ei ole virkamiesten asia. Kuvaa varmaan vain omaa tonttias ja ymmärrettävästi. Antakaa olla rauhassa.

    • Lakia.opiskeleva

      Katso mitä kuvaat/omakot, lukekaa sieltä yksityinen henkilö ei saa kuvata muuta kuin omaapihaa,yleistä tietä eikä naapuria saa näkyä valvontakamerasta. Asia selvinnee kun soitan pooliisit tutkimaan mitä kamerat kuvaavat. Suosittelisin poistamaan nopeasi kamerat talon nurkalta.

    • tioteinenepä

      Asuuks Axl Smith luvialla?

      • niemensonni

        Asuu :) Varatut naiset pelkäävät nyt tulevan julki.


      • oriaisuri
        niemensonni kirjoitti:

        Asuu :) Varatut naiset pelkäävät nyt tulevan julki.

        Vieläkös se Niemenkylän sonniyhdistys toimii, ajelivat ennen vanhalla Volgalla ja naivat kaikkia naaraita jotka mukaansa saivat, olivat siitä kuuluisia että nuolivat tavaran ennen ja jälkeen käytön.


    • Mäymmärränkyllä

      Varokaa ettei elimenne näy kuvassa kun talon nurkilla kuseksitte...heh heh. asettukaasny toisten asemaan. Heillä on hieno ja kallis kulttuurihistoriallisesti arvokas talo. Antakaa olla ruhassa ja kunnioittakaa toisen omaisuutta ja piha-aluetta.

      • Horse.man

        Kuvatkoon omaa pihaa ei yleistä tietä,missähän Aaron H kamerat olivat kun sai asua ilman kiusaamista,olisiko peiliin katsomisen paikka.


    • SaaVideoida

      Julkisia paikkoja saa kuvata niin paljon kuin sielu sietää. Saat seisoa vaikka salen pihassa koko päivän älykännykällä kuvaamassa ohikulkevia. Mikään laki ei sitä kiellä.

      Tämän viestiketjun aloittaja on kehitysvammainen tai jotenkin muuten henkisestä kehityksestä jälkeenjäänyt.

    • Outo.on.kumpu

      Julkisilla paikoilla ei saa kuvata niin paljon kuin haluaa tiedoksi vaan,voit kuvata kännykälläsi satunaisesti yleisillä paikoilla mutta silloin kun kamerat kuvaavat jatkuvasti katuliikennettä kuvaaminen muuttuu rikolliseksi toiminnaksi. Omakotilehdet.fi katso-mita-kuvaat/ voit lukea esimerkiksi tuolta asiasta. Nähdäkseni asiasta on nostettu kanne,jos ei ole niin minä teen kyllä asiasta rikosilmoituksen.

      • OletKehitysvammainen

        Julkisilla paikoilla saa kuvata juurikin niin paljon kuin haluaa. Ihan tiedoksi sinulle.

        https://vartijavahti.wordpress.com/valokuvaaminen/

        JULKISELLA PAIKALLA SAA AINA KUVATA!
        Kuvausoikeus perustuu Suomen perustuslakiin, jonka mukaan: ”Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisälty oikeus ilmaista, julkaista ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.” (Toinen luku, 12. §)

        Julkinen paikka on sellainen, johon on vapaa pääsy.
        Myös yksittäisten ihmisten kuvaaminen on sallittua.
        Vartija tai poliisi ei voi kieltää kuvaamista julkisella paikalla.
        Jos joku yrittää kieltää kuvaamista, voit aina tiedustella syytä.
        Saat kuvata esim. juna-, metro- ja linja-autoasemilla sekä lentoasemien yleisölle avoimilla alueilla, kaduilla ja puistoissa, toreilla, kirjastoissa, kouluissa ja muissa vastaavissa julkisen palvelun laitoksissa, kauppakeskusten yleisillä alueilla, sairaaloiden ja terveyskeskusten auloissa ja virastojen yleisölle avoimilla alueilla.

        Myös yksityisissä myymälöissä ja liiketiloissa kuvaaminen on sallittu. Omistaja saa kuitenkin valita asiakkaansa, joten hän voi vaatia kuvaajaa poistumaan tai estää kuvaajaa pääsemästä tilaan. Jo otettuja kuvia ei tarvitse näyttää tai poistaa, vaikka omistaja tai vartija niin vaatisi.

        Kauppojen lisäksi baareissa ja ravintoloissa kuvaaminen on sallittua, mutta sitä voidaan rajoittaa eväämällä sisäänpääsy tai poistamalla kuvaaja. Voimakeinoin ei kuitenkaan saa ryhtyä poistamaan kukaan muu kuin poliisi tai vartija. Vartija saa poistaa henkilön vartioimisalueelta, jos poistettava ei noudata vartioimisalueen omistajan, haltijan tai edustajan antamaa poistumiskehoitusta tai jos henkilöllä ei ole oikeutta oleskella kyseisellä alueella ja vartija on kehottanut häntä poistumaan (Laki yksityisistä turvapalveluista 28 §, 1. mom). Myös maksullisten palvelujen ja tapahtumien järjestäjät voivat asettaa sisäänpääsyn ehdoksi kuvauskiellon.

        Kotirauha puolestaan suojaa asumiseen tarkoitettuja alueita, kuten asuntoja, lomamökkejä, hotellihuoneita sekä yksityispihoja. Kotirauhan piiriin kuuluvat myös esim. asuntovaunut, autot ja veneet joissa on nukkumatila. Kotirauhan piiriin kuuluvalla alueella oleskelevaa ihmistä ei saa kuvata ilman lupaa. (Sen sijaan esim. henkilöautoissa olevia saa kuvata.) Rikoslaki kieltää oikeudettoman kuvaamisen lisäksi muun muassa pukuhuoneissa ja käymälöissä.

        http://www.valokuvaajaksi.fi/valokuvaajan-tyo/mita-saa-kuvata/

        Kuka vain saa videoida koko elämänsä ajan kaikki talonsa ohi kulkevat ihmiset.


    • Tilannehallinnas

      On se vaan jotenkin niin vähämielistä, että tarvii ohikulkijoita kuvata. Tietty jos ei aina ehdi verhona olla :)

    • tämänäin

      Kännykkäkameroilla otetaan videoita urheilutapahtumista ym siis lähes joka paikasta. Kuvia otetaan etkä voi sille yhtään mitään. Kännykät pois niinkö? Rehelliset ei välitä, että on valvontakameroita kusipäät niinä kaihtaa, voi kauhistus, kun mitätön kusiainen tuli filmille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe