pois töistä ennen eläkeikää?

rahaaarvostava

Toimin kunnallisessa puolella ja työeläkeikäni on tällähetkellä noin 65v. Suunnitelmissa on kuitenkin jäädä pois työelämästä jo 50-vuotiaana,koska pystyn elättämään itseni pääomatulojen turvin ja asumalla suurimman osan vuodesta elinkustannuksiltaan halvoissa maissa. Näin ainakin tällä hetkellä, tulevaisuudestahan ei kukaan koskaan voi olla varma. Miten on, jos irtisanon itseni 51-vuotiaana ja työvuosia on siihen mennessä kertynyt 25 vuotta (sisältäen pari äitiyslomaa ja kaksi vuorotteluvapaavuotta), saanko edes muutamaa satasta eläkettä sitten 65-vuotiaana, jos sinne asti elän? Itselläni on säästetty myös vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen (en suosittele, kannattaa säästää myös muualle, jos mahdollista: hankkia esim. kasvukeskuksista asuntoja,joista saa vuokratuloja sekä myös metsää), josta toivonmukaan saan omani pois 62 vuotiaasta lähtien.
Ja toinen kysymys; jos tulen välillä Suomeen mökille asumaan esim. kesä,heinä, elokuuksi, niin voin kai ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi? Karenssiaika alkaa varmasti aina alusta joka vuosi, mutta kuiteskin. Alalla, jolla nykyisin työskentelen, ei tehdä töitä kesäkuukausina.

13

4523

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jokukokkox

   Näet tuon eläkeyhtiösi sivulta. Kun laitat sinne päivän jolloin työt lopetat, näyttää ohjelma tulevan eläkkeesi.

  • kewadq

   Jos lasket, että sinulla on varaa jäädä pois töistä 50v, niin tuohon laskelmaan täytyy kuulua oletus, että tulet loppuelämäsi toimeen ilman lakisääteistä eläkettä. Jos sieltä kaikesta huolimatta joku pennonen aikanaan tipahtaa, niin se on vain bonusta.

  • Kun jäät työstä pois ennen lakisääteistä eläkeikääsi, eläkkeen karttuminen päättyy. Saat karttuneen eläkkeesi hakemuksesta maksuun eläkeiässäsi.

   Eläkeuudistus tulee voimaan 2017. Vanhuuseläkeikä nousee vuoden 2017 jälkeen. Uudet ikärajat koskevat vuonna 1955 tai sen jälkeen syntyneitä.

  • pois_töistä

   Kunnalista ja valtion työntekijää verotetaaan myös halvan verotusten maissa

   • rahaaarvostava

    Näin on, mutta jos se eläke on tuhat euroa korkeintaan, niin ei se veroprosentti kovin korkeaksi nouse.


  • EläkeJaTyö

   Työeläkkeistäsi voit kysyä Elolta tai Kevalta. Noille sivuille voit kirjautua netin kautta omilla pankkitunnuksillasi katsomaan tämän hetken eläketietojasi. Kelan sivuilla voit laskea eläkkeesi määrää, jos työeläke ei yksin riitä. Sen voit kysyä puhelimellakin Kelalta tai jättää soittopyynnön Kelan sivuille. Kela maksaa työvuosistasi kertyneeseen eläkkeeseen puuttuvan määrän, jos työeläke ei nouse peruseläkkeen määrään asti. Eläkeikääsi on vielä aikaa, joten laki voi ehtiä muuttua eläkeikääsi mennessä ja peruseläkkeen määrä voi myös muuttua. Kesäisin voit hakeutua työnhakijaksi, mutta aika huonoa on ikäistesi työllistyminen. Hyvällä onnella voi sekin onnistua.

  • perusta

   Mitä edes miettii kun kerran pystyy elättämään itsensä pääomatulojen vuoksi. Ei ole Thaimaassa kallista asua . Lentolippu kyllä voi käydä lompsan päälle.

  • rahaaarvostava

   Niin, pitkä aikahan tässä 65-vuoteen vielä on, mutta jospa jotain tulisi jo 62-vuotiaana vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta. Niihin ei kannata turvautua kylläkään...Ja kai sitä edes kansaneläkkeen aikanaan saa. Mitenhän korkealle tuo eläkeikä uudistuksessa oikein nousee - 68v? Kuulun itse vielä siihen joukkoon, jonka ennen 23-vuoden ikää tehtyä työtä ei lueta eläkkeisiin. Alkupäästä siis eläkekertymää tulee vasta 24-vuodesta ja loppupäässä sitä aletaan maksaa varmaan joskus 68-vuotiaana. Jep. Ja viimeiselle kommentoijalle, emme Thaimaahan asti halua mennä, koska lapset jäävät Suomeen. Löytyy niitä edullisia maita asua ihan täältä Euroopastakin onneksi.

   • downshiftaus

    Tällä hetkellä voit laskea että eläkkeesi on vähintään 800 eur todennäköisesti joitakin satasia enemmän kun on sentään 25 v työhistria. Kun tiedät eläkekertymäsi työeläke siis vit käydä kelan sivulla tarkistamassa mitä sieltä tulisi http://www.kela.fi/maara_kansanelakkeet-laskukaava muttarmaan pitää laskea sen mukaan että eläkeikä on 68.v. Toki jos pääomatuloilla pärjää niin ei kai siinä sitten mitään hätää


  • moraalitonko

   Vuosien takainen kokemus. Työeläkkeeni perustuu 27:ään työvuoteen. Ennen lopetusta otin työeläkeyhtiöltäni laskelman kertyneestä työeläkkeestäni. Töiden lopettamisen jälkeen nollasin kerran päivärahalaskurin. Olin myös työttömänä työnhakijana Espanjassa 3kk:n jaksoja. Haun uusiminen vaati 1kk:n työjakson Suomessa.Tavoitin ajastaan "putken" pään, silloin 57v.
   Työttömyyseläkkeelle 60v.
   Ansiosidonnaisen laskentatavasta johtuen jopa vajaaksi jäänyt työeläkkeeni oli netoltaan 60% suurempi kuin työttömyyskorvaukseni joten muutos oli pelkästään positiivinen.

   Kaikki nuo asiat pystyt helposti selvittämään etukäteen ja perustamaan päätöksesi niihin.
   Ps. Vihjeenä mainitsen, että karenssin välttämiseksi viimeisessä vakituisessa työpaikassani toistaiseksi työsopimus muutettiin määräaikaiseksi.

  • Anonyymi

   Elää työttömyys rahoilla ja sosiaalitukiilla. Hyvin pärjää ja jää aikaa erästelylle ja kalastelulle josta koostuu osa ruokavaliota. Ei huono rasti jäädä 50v oloneuvoon kun on talot ja velat maksanut kannatan jos on työ kiintiö täynnä.

   • No kylläkait sitä n.60v jaksaa jos huippu kunnossa pysyy,sairaudet on sitte eri asia.


   • Anonyymi

    Putkeen 57 vuotisena. Putkijuopottelua 3 vuotta. Huomattava elämäntavan muutos.
    Kuntoilua, terveydestä huolehtimista, juopottelun rajoittamista jaksoihin, varsinkin Espanjan keväisiin ja syksyihin.
    67 vuotisena peräsuolen syövän leikkaus.
    Nyt 76 vuotisena oikeasti hyvässä lihaskunnossa mutta toinen lonkka ja varsinkaan polvi ei kestä tukematta maastavetoja, hack- tai takakyykkyä.
    Sisäkalut moitteettomassa kunnossa.
    Jos olisin jatkanut työssä niin en olisi tässä kehumassa itseäni!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki

   Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki – Erikoislääkäri antaa tarkat neuvot, mitä pitää muuttaa
   Maailman menoa
   142
   3964
  2. Minua hävettää että olin joskus kanssasi

   Tai suorastaan oksettaa 😅😅
   Ikävä
   73
   2378
  3. Terveet työttömät töihin vaikka väkisin

   Onhan se prkl, että toisten annetaan loisia työtä tekevien kustannuksella vaikka koko ikänsä, kun ei tahdota mennä töih
   Maailman menoa
   238
   1014
  4. Millainen yhteys sulla on kaivattuusi irl

   Oletteko tekemisissä? Jutteletteko? Tapailetteko? Vai oletteko vaan tuttuvia tai työkavereita, ehkä naapureita?
   Ikävä
   43
   820
  5. Ohhoh! Käärijä löysi luksuslomalta uuden "ystävän" - Some riehaantui: "On vähän humalassa..."

   Käärijän huumorintaju on kyllä aikamoinen. Ja Käärijä on jo ilmiö, sillä hänellä on tätä nykyä esim. Instagramissa yli 5
   Suomalaiset julkkikset
   3
   799
  6. Nainen, miten sinuun tehdään

   Vaikutus? Miten mies hurmaa sinut?
   Ikävä
   54
   743
  7. Nainen, milloin me tapaamme? Se on kiinni sinusta.....

   Ollut sinusta riippuvainen asia jo ihan alusta asti. No, ehkä tarvitset vielä pari vuotta lisää aikaa. Kunhan kiusaan j
   Ikävä
   63
   721
  8. Rehellisyys ja avoimuus

   Mitä mieltä olette nyt selville tulleista asiakirjoista mitä kaupungin virkamiehet ovat yrittäneet piilottaa? Tätäkö on
   Oulainen
   13
   663
  9. Palo-päällikkö

   Eläkkeelle miten nyt pärjää kun ei autoa käytössä. Muuten ei varmaa olo muoto muuttuu. Työn määrä ei varmaankaan vähene
   Haapavesi
   12
   649
  10. Pornoa, seksiä vai erotiikkaa? Fifty Shades Of Grey -leffa tv:stä

   Kohuleffa Fifty Shades Of Grey tulee taas tv:stä. Oletko nähnyt? Lue lisää ja katso lähetysajat: https://www.suomi24.fi
   Elokuvat
   12
   639
  Aihe