Kansalaisaloitteella vaikuttamaan työeläkkeisiin.

yhdeksänkymmenluku

Luulemme saavamme eläkettä ansiotuloihimme suhteutettuna. Vuonna 1962 tuotu eläkejärjestelmä aluksi olikin niin. Mutta, vuonna 1996 uusi järjestelmä ns. taitettu indeksi heikentääkin eläkkeitä vuosi vuodelta. Mitä vanhemmaksi elät niin köyhdyt.
Siksi onkin nyt mahdollisuus vaikuttaa eläkeindeksin korjaamiseen kansalaisaloitteella.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1591

Ole ystävällinen ja allekirjoita aloite ja kerro siitä eteenpäin. KIITOS.

Anja Koivistoinen
[email protected]

6

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OlemmeKusessa

   Tietysti kansalaisaloitteet on hyvä peruste johonkin, mutta maamme taloustilanne on jo niin kuralla että siinä ei eläkeindeksit tule enää mitenkään kysymykseen.
   Pääministeri Sipilä tarvii nyt paljon rahaa elättääkseen maahamme haalimiaan mieselätettäviä jotka ovat hänen suojattejaan. Sipilä haluaa nyt kotiuttaa ja mukka työllistää nämä elintasoa jahtaavat hyväkuntoiset miehet vaikka omia työttömiä on jo 400 00 ja lisää tulee kun työpaikkoja sulkeutuu kannattomina.
   Suomen tilanne on jo nyt erittäin huono ja keväällä alkaa pakolaistulva oikein tosimielessä ja miestä tulee maahamme kuin saluunanovista, mutta mistä elatusrahoitukset löytyvät?

  • VariksilleRiittääRuokaa

   Meillä on hallituksessa hölmöimmät päättäjät mitä täällä hölmölässä on ollut koskaan aikaisemmin. Jos älyttömään pakolaisten vyöryyn ei saada mitään rajoituksia eikä rajoille kunnollista valvontaa olemme tosi kusessa näitten elättien huoltamisessa.
   Onko kukaan miettinyt miten miljoonien pakolaisten kanssa tullaan selviytymään EU:n alueella kun terroristeja vilisee joka paikassa?

  • muutos.tarvitaan

   Allekirjoittamaan, hyvä ajatus.
   SDP:n kaksinaamaisuus: Muistakaa ketkä salakavalasti pettivät. Lipposen-Halosen hallitus päätti indeksiheikennyksistä heti noustuaan valtaan 1995. SDP:n jäsenkirjalla budjettipäälliköksi noussut Raimo Sailas oli erityisen hyvä keksimään leikkauksia.
   Kun tuh..munalla ei itsellään ole lapsia, piti lapsiperheitä siitä rangaista. Halonen taas ei ole koskaan sietänyt normaaleja naisia, joten monilapsiset, jopa korkeasti koulutetut äidit piti saada eläkeiässä ahdinkoon, jos olivat uskaltaneet hoitaa omia lapsiaan.
   Kansaneläkkeen perusosa leikattiin samalla niiltäkin, jotka olivat sitä ehtineet saada. Perusosan piti tulla kaikille ja sitä rahoittavat kaikki verovelvolliset. Siitä nimitys "kansaneläke". Kansaneläkkeen perusosa olisi korvannut lasten hoitoon menneitä työvuosia, nykyarvo olisi yli 100 e/kk.
   SAK:n pitkäaikaisena lakimiehenä, entisenä eduskunnan sosiaalivaliokunnan puheenjohtajana, sosiaaliministerinä ja entisenä oikeusministerinäkin Halonen tunsi eläke- ja sosiaalikysymykset Lipposen hallituksessa ylivoimaisesti parhaiten. Siksi Halosen ja Sailaksen ehdottamat leikkaukset toteutuivat.
   Kumpikaan ei ole ikinä vaatinut ELÄKEKATTOA. Sailaksen työeläke on isompi kuin palkkansa ja Halonen ei maksa presidentin eläkkeestään 96.000 euroa veroa ollenkaan.

  • OllaanKusessaPahasti

   Onko kellään tullut mieleenkään mistä johtuu ettei eläkkeisiin tullut enää indeksin korotuksia? Minun päätelmäni on turistipakolaisten elättämiseen tarvittavien märärahojen kerääminen ja muutenkin koko talous on jo täysin kuralla.
   Kohta Sipilä alkaa pienentää eläkkeitä pienituloisilta ja tietysti sairauskuluihin tulee melkovarmasti korotuksia sillä pakolaisten sairauskulut yksityisillä tehtyinä maksaa maltaita.

  • TyhmätPäättäjämme

   Meidän hölmöt päättäjät on niin tyhmiä etteivt edes ymmärrä minkä terroristi ryhmittymän kanssa tässä ollaan tekemisissä!
   Tuleva kesä näyttää jo sen mitä miehiä tänne maahamme on haettu elätettäviksi.
   Päänkatkojat saavat elvistellä ja levittää kuviaan ympäriinsä ja täällä suojelupoliisi puristelee vain muniaan.

   • salakavala.petos

    Kannattaa allekirjoita, voit vain voittaa, et menetä mitään. Työeläkeläisistä tehtailtiin tämän päivän luuserit, kaatopaikkakamaa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   98
   1926
  2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   239
   1555
  3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   256
   1030
  4. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   78
   925
  5. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   84
   874
  6. Taas kuoli kuortaneella

   Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
   Kuortane
   7
   825
  7. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   10
   755
  8. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   28
   751
  9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   55
   714
  10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   38
   709
  Aihe