Kansalaisaloitteella vaikuttamaan työeläkkeisiin.

yhdeksänkymmenluku

Luulemme saavamme eläkettä ansiotuloihimme suhteutettuna. Vuonna 1962 tuotu eläkejärjestelmä aluksi olikin niin. Mutta, vuonna 1996 uusi järjestelmä ns. taitettu indeksi heikentääkin eläkkeitä vuosi vuodelta. Mitä vanhemmaksi elät niin köyhdyt.
Siksi onkin nyt mahdollisuus vaikuttaa eläkeindeksin korjaamiseen kansalaisaloitteella.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1591

Ole ystävällinen ja allekirjoita aloite ja kerro siitä eteenpäin. KIITOS.

Anja Koivistoinen
[email protected]

6

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OlemmeKusessa

      Tietysti kansalaisaloitteet on hyvä peruste johonkin, mutta maamme taloustilanne on jo niin kuralla että siinä ei eläkeindeksit tule enää mitenkään kysymykseen.
      Pääministeri Sipilä tarvii nyt paljon rahaa elättääkseen maahamme haalimiaan mieselätettäviä jotka ovat hänen suojattejaan. Sipilä haluaa nyt kotiuttaa ja mukka työllistää nämä elintasoa jahtaavat hyväkuntoiset miehet vaikka omia työttömiä on jo 400 00 ja lisää tulee kun työpaikkoja sulkeutuu kannattomina.
      Suomen tilanne on jo nyt erittäin huono ja keväällä alkaa pakolaistulva oikein tosimielessä ja miestä tulee maahamme kuin saluunanovista, mutta mistä elatusrahoitukset löytyvät?

    • VariksilleRiittääRuokaa

      Meillä on hallituksessa hölmöimmät päättäjät mitä täällä hölmölässä on ollut koskaan aikaisemmin. Jos älyttömään pakolaisten vyöryyn ei saada mitään rajoituksia eikä rajoille kunnollista valvontaa olemme tosi kusessa näitten elättien huoltamisessa.
      Onko kukaan miettinyt miten miljoonien pakolaisten kanssa tullaan selviytymään EU:n alueella kun terroristeja vilisee joka paikassa?

    • muutos.tarvitaan

      Allekirjoittamaan, hyvä ajatus.
      SDP:n kaksinaamaisuus: Muistakaa ketkä salakavalasti pettivät. Lipposen-Halosen hallitus päätti indeksiheikennyksistä heti noustuaan valtaan 1995. SDP:n jäsenkirjalla budjettipäälliköksi noussut Raimo Sailas oli erityisen hyvä keksimään leikkauksia.
      Kun tuh..munalla ei itsellään ole lapsia, piti lapsiperheitä siitä rangaista. Halonen taas ei ole koskaan sietänyt normaaleja naisia, joten monilapsiset, jopa korkeasti koulutetut äidit piti saada eläkeiässä ahdinkoon, jos olivat uskaltaneet hoitaa omia lapsiaan.
      Kansaneläkkeen perusosa leikattiin samalla niiltäkin, jotka olivat sitä ehtineet saada. Perusosan piti tulla kaikille ja sitä rahoittavat kaikki verovelvolliset. Siitä nimitys "kansaneläke". Kansaneläkkeen perusosa olisi korvannut lasten hoitoon menneitä työvuosia, nykyarvo olisi yli 100 e/kk.
      SAK:n pitkäaikaisena lakimiehenä, entisenä eduskunnan sosiaalivaliokunnan puheenjohtajana, sosiaaliministerinä ja entisenä oikeusministerinäkin Halonen tunsi eläke- ja sosiaalikysymykset Lipposen hallituksessa ylivoimaisesti parhaiten. Siksi Halosen ja Sailaksen ehdottamat leikkaukset toteutuivat.
      Kumpikaan ei ole ikinä vaatinut ELÄKEKATTOA. Sailaksen työeläke on isompi kuin palkkansa ja Halonen ei maksa presidentin eläkkeestään 96.000 euroa veroa ollenkaan.

    • OllaanKusessaPahasti

      Onko kellään tullut mieleenkään mistä johtuu ettei eläkkeisiin tullut enää indeksin korotuksia? Minun päätelmäni on turistipakolaisten elättämiseen tarvittavien märärahojen kerääminen ja muutenkin koko talous on jo täysin kuralla.
      Kohta Sipilä alkaa pienentää eläkkeitä pienituloisilta ja tietysti sairauskuluihin tulee melkovarmasti korotuksia sillä pakolaisten sairauskulut yksityisillä tehtyinä maksaa maltaita.

    • TyhmätPäättäjämme

      Meidän hölmöt päättäjät on niin tyhmiä etteivt edes ymmärrä minkä terroristi ryhmittymän kanssa tässä ollaan tekemisissä!
      Tuleva kesä näyttää jo sen mitä miehiä tänne maahamme on haettu elätettäviksi.
      Päänkatkojat saavat elvistellä ja levittää kuviaan ympäriinsä ja täällä suojelupoliisi puristelee vain muniaan.

      • salakavala.petos

        Kannattaa allekirjoita, voit vain voittaa, et menetä mitään. Työeläkeläisistä tehtailtiin tämän päivän luuserit, kaatopaikkakamaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe