Fyysisiä oireita?

pannarihäiriöinen

Moikka. Kertokaa paniikkihäiriöiset, onko teillä minkäänlaisia fyysisiä oireita, henkisten ohella? Oireita, joista paniikkitunne vain lisääntyy.

19

1809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtu1952

      Heippa, minulla on ainakin kun ahdistus tulee, niin ihan kun veri kiehuisi päässä ja käsissä, olen saanut tämän siitä, kun minulla oli tai on korkeaverenpaine.
      Ja kun sitä pitää alkaa mittaamaan niin vaikka muuten olisi suht hyvä olla niin siinä kohdassa alkaa suhisee ja paine nousee pilviin, ja siinä sitten iskee pelko että mitä nyt tapahtuu, minua pelottaa nytkin mennä lääkäriin kun en kertakaikkiaan kestä, että se työntää sen verenpainemittarin eteeni ja alkaa sen jälkee kauhistelee, pitäs mennä, mutta ei enää uskalla, mutta jotenkin tämä olisi saatava kuriin. kun ei tarvi kun ajatella, että mittaisko nyt niin sitten lähettiin jo kiehumisen puolelle:( onko kellään tämmöistä ?

    • Ellinetsku

      On ja paljonkin.... Syvä huokaus, juuri taas pahenemiskausikin menossa.
      Kärsin:
      -palan tunne kurkussa oire
      Eli nielussa ei ole fysiologista ongelmaa tai aiheuttajaa. Tunne kuitenkin siitä, että on pingispallo jumissa kurkussa. Painaa, vaikeuksia niellä, neste valuu nielusta hitaasti kuin ohittaen esteen, jota todellisuudessa ei ole olenassa. Pahimmillaan vaikeuttaa jopa hengittämistä niin, etten kykene nukkumaan kuin istuvassa asennossa. Ja tämä tunne on niin todellinen ja pitkäaikainen, että muutamaan otteeseenbilen jopa jo ehtinyt vakavasti miettimään todellisuudentajuni totuudenmukaisuutta.
      -Oksentelua
      Yleensä ns. Aamupahoinvointia, kestänyt vuosia, eli ei raskautta, eikä muuta selitystä vatsalaukusta ole löytynyt.
      - Vapinaa lähinnä käsissä
      Ilmenee erityisesti paniikkikohtauksen aikana.
      -Kohtauksen aikainen rintakipu
      Kyin sydänkohtauksen aiheuttama kipu rinnassa.
      -Kohtauksen aikainen hikoilu
      Hiki suorastaan lainehtii ohimoilta, valuu kaulaan asti näkyvinä pisaroina /noroina
      -Kohtauksen aikainen heikotus
      En ole pyörtynyt mutta en myöskään uskalla ottaa riskiä, ja kokeilla pyörtyisinkö jos vain jatkan seisten.
      Siinä ne yleisimmät kärsimykset, on varmasti muitakin harvemmin esiintyviä oireita, jotka jäävät näiden päivittäisten oireiden takia huomaamatta.

    • Panikoija

      Olen saanut paniikkikohtauksia ulkona, kun on pakkasta. Mulla voi olla alkava astmakin, mutta pakkasilma vaikeuttaa hengittämistä. Ja kun olen ulkona tarpeeksi kauan, ja hengästyn, niin saatan alkaa hyperventiloida. Paniikki pahenee, jos olen paikassa, jossa en pääse sisään lämmittelemään, jos tulee tarvis. Se liittyy ehkä vähän tähän avaran tilan kammoon. Eli kai tämä liikahengitys, sen aiheuttama heikko olo ja kuolemanpelko on se pahin. Kai mä pelkään et pyörryn ja palellun pakkaseen.

    • herkkäsuorittaja

      Minulla paniikkikohtaus alkaa yleensä, kun olen jännittänyt ja stressannut asioita sekä alan pinta hengittämään. Se aiheuttaa huimausta,käsien ja jalkojen pistelyä joskus jopa kasvojen. Kohtauksen voimistuessa alan pelkäämään loppuuko hapensaanti ja yritän hengittää rauhallisesti, mutta pahimmassa tapauksessa jalkani alkavat täristä jopa vispata sekä minun tulee kylmä. Sydämmeni syke nousee muutamissa minuuteissa todella nopeaksi sekä rintaani alkaa pistämään. Kohtaus kestää 10-30min. Olen saanut kohtauksia autolla ajaessa,kaupoissa ja kotona. Pahimmat kohtaukset ovat vieneet minut sairaalaan. Olen kärsinyt paniikkihäiriöstä noin 15 vuotta. Viime kuukausien aikana nämä kohtaukset ovat pahentuneet, sillä elämässäni on tullut liian monta muuttujaa liian tiheeseen tahtiin.

    • 77777

      Mulla nyt vihdoin huomattiin tämä paniikkihäiriö. Voi olla myös ahdistuneisuushäiriö, mutta siinä ne taisikin sitten olla. Nuo paniikkihäiriöt ei ole pahoja, siinä taitaa olla se hengitys niin tärkeä että ei hyperventiloi ja se taas voi laukaista migreenin.
      Mulla on juuri toisin päin että ulkoilma auttaa. Sisällä tulee kohtaukset jos tulee ja ulkona on hyvä ilma.
      Mitään fyysistä vikaa ei ole, mutta jalat on tosi kipeät. Ei ole oikein toivoakaan että pystyisi mitään tekemään. Jaloilla kyllä pääsee menemään, mutta se kostautuu ja ne on sitten vielä enemmän kipeät. Muitakin fyysisiä vaivoja on, mutta jaloissa sen tuntee kaikkein parhaimmin että ne ei ole kunnossa. On kyllä aika erikoinen juttu että paniikkihäiriö ja ahdistus saa tuollaista aikaan. Paniikkikohtauksia alkoi tulla aluksi yöllä, piti saada raitista ilmaa pihalta ja kovaa ahdistusta. Nyt on jotkut lääkkeet että nukuttaa yöllä, mutta ne ei ole kipuihin auttaneet mitään.

    • Kouristelija

      -Ensin kädet hikoo
      -sitten alkaa vapina
      -hengitys tiheytyy
      -sydän hakkaa (tässä kohtaa näkökenttä saattaa alkaa sumentumaan ja kirkastumaan sydämenlyönnin tahtiin parin minuutin ajaksi)
      -kasvojen tunto alentuu
      -pala kurkussa
      -vapina pahenee
      -koko yläkroppaa puristaa
      -huimaa, pyöryttää, heikottaa, palelee
      -janottaa
      -muutun sekavaksi
      -hengittäminen sattuu, joten sitä koittaa kontrolloida->hyperventilaatio
      -ruumiinlämpö laskee ihan muutamassa minuutissa
      -rytmihäiriöitä
      -pistoksia tai kihelmöintiä rintakehässä
      -kouristuksia selässä, käsissä, sormissa, jaloissa tai jalkapohjasta niskaan saakka koko kroppaa myöten. (Jos vielä seisoin, tässä kohtaa viimestään kaadun maahan ja alan kouristelemaan).
      -Alan itkemään

      Kohtaus itsessään kesti 15-20min, mutta sen jälkeinen olo oli todella uupunut.. sitä uupumusta ja kalpeutta kesti tunnin verran.
      Tuota se oli pahimmillaan. Ja niitä saattoi tulla 3-5päivässä.

      Oon saanut kerran autolla ajaessa sillä seurauksella että ajoin moottoritieltä katolleen ojaan. Sen lisäksi kaksi muuta kertaa mut on oireiden takia viety päivystykseen.

      Näinkin kovien oireiden kanssa tuntuu jokseenkin loukkaavalta, kun kerrotaan että ei sussa mitään vikaa ole, kaikki tuo on vain korviesi välissä..

      Nykyään (vaikeista kohtauksista 3v aikaa) pääsee paljon vähemmällä ja tunnistan ensioireet nopeasti. Vähäkään jos käsiä kuumottaa tai hermostuttaa niin lasi vettä ja ulos rauhottuun. Saattaa päästä pelkällä vapinalla ja hyperventiloinnilla.

    • Nadistui

      Minua alkaa tärisyttämään, hikoiluttamaan, sydän hakkaa ja pyörryttämään.

      Eniten pelkään sitä kun minua pyörryttää julkisella paikalla. Ei ole paikkaa, johon käydä pitkäksi pyörrytystä selvittämään. Pelkään pyörtyväni suoraan maahan.

    • nopanic
    • hv_runkut

      vitunhomosuoli24 ei taaskaan hyväksy linkkejä.

    • Ex-pannari

      Tasapaino huiteli, sellaisia "heittoja" ykskaks, istuessakin tuntui maailma pyörivän ja tuolilta pudotaan justiinsa tyyliin. Oksetus aamuisin ym. 15 vuotta ja risat meni elämää hukkaan tuon vaivan takia, tai se mitään elämää ollut, sellasta sumussa rämpimistä korkeintaan, todella rajoittunutta kaikilta osin. Mutta nyt näyttäisi olevan takanapäin, ei kohtauksia ainakaan vuoteen. Mikä auttoi minulla niin ruokavalio: Kahvi ja sokeri kokonaan pois, kalaöljyä omega3 2000mg/vrk eli E-epaa, sitä löytyy nettikaupoista todella edullisesti. Sinkkilisää aamuisin ja magnesiumsitraattia iltaisin, sisältää B6 vitamiinia. Näitä kannattaa kokeilla, muutos ei tapahdu viikossa, mutta oireet alkavat pienentyä jo kuukauden kuluttua. ja paniikkikohtauksen kesto myös lyhenee ja lopulta jää pois.. PS. mulla ei auttanu terapiat, hengitysharjoitukset, liikunta eikä ssri-lääkitys, eli ihminen on sitä mitä hän syö, tai on syömättä :) Kokeilkaa ja hämmästykää :)

    • Artsi6658

      Nämä on hyviä kirjoituksia. Huomaa et on mahdollisuus parantua paniikkihäiriöstä.

      Yllämainitut luontaistuotteet ja toimintaa lisäksi niin saavutetaan paras tulos. Aina kannattaa kokeilla. On vain voitettavaa.

    • Artsi7398

      Hermostoon kasaantuu stressi pitkän ajan kuluessa ja tästä kehittyy paniikkihäiriö. Paniikkikohtaus laukeaa usein ennalta-arvaamatta.

      Stressi kuluttaa mm.magnesiumtasoja. Magnesium rauhoittaa kehoa monin tavoin. Se rentouttaa lihaksia ja ylläpitää hermoston tasapainoa. Magnesium myös edesauttaa serotononin erittymistä.

      Epa-kalakapselit vaikuttavat mm.sydämeen, aivoihin ja verenkiertoon. Tässä valossa magnesium ja kalakapselit ovat täsmäiskuja paniikille ja ahdistukselle! Ex-pannari puhuu asiaa.

    • Artsi8463

      Pitkäaikainen stressi aiheuttaa ahdistuksen ja paniikin. Stressi kuluttaa todella paljon mm.magnesiumia ja b-vitamiineja elimistöstä.

      Miksei lääkärit laita näitä aineita suoraan suoneen ja pyydä hankkimaan epaa? Miksi heti tarjotaan masennuslääkettä joissa on sivuvaikutuksia?

      Pyöriikö näillä palstoilla lääkäriä, joka vois vastata tähän?

      • Epaton

        Minulle EPA aiheuttaa sivuvaikutuksia eli sydämen muljahteluja. Yksikin 500mg kapseli päivässä on liikaa.


      • ssaaaa

        sama ongelma


      • Artsi5788

        Epa ei sovi kaikille, mut ottakaa vaikka möllerin omega-3.

        Kyse on vain hermoston rauhoittamisesta. Keinoja on pilvin pimein.


    • johanaa

      itse olen paininut tämän paniikkihäiriöni kanssa jo 18vuotta.Se jäi pois,kun lopetin päihteet eli alkoholin sekä bentsot,kamalat neuroleptit(rispendal,ketipinor).Aivan kamalat olot,mutta minulla oli tukea ja paniikit oli vain poissa yhtenä päivänä.En vieläkään ymmärrä,miksi noita ns.hullun lääkkeitä syötettiin,kun hullun papereita en ole saanut ja nuo lääkkeet tekivät kaikkea muuta,kuin paransivat.Bentsot auttaa,mutta 12vuoden koukutus niilläkin.Nyt taas sitten painin tämän tautini kanssa,kun on liikaa tapahtunut ikäviä ja tuntuu,että olen ainut,joka painii tämän helvetillisen taudin kanssa.Ympärilläni olevilla kavereilla on kaikkea muuta,skitsofreniaa,kaksisuuntaista mielialahäiriötä,niin eipä ole vertaistukea.Eihän tätä voi ymmärtää,kuin se jolla se on.onneksi tämä ei ole mielisairaus,mutta hyvinkin elämää rajoittava ja lamaava.Itselläni on usein vaikea poistua kotoa ja esim.suuret kaupat,avarat paikat ym.ovat välillä ihan tuskasia.Täytyy olla menemättä,mutta yleensä menen sitten pienempään kauppaan,sillä periksi ei kannata antaa!Silti tää syö niin paljon ihmistä ja en tiedä,mikä auttaisi.Pssyyke tai mielialalääkkeitä lekurit ei onneksi edes tyrkytä,kun tietäävät,mitä ne aikoinaan saivat aikaan eli ei auttaneet,pahensivat vaan.Yöt nukun hyvin,mutta kanssa tovereita ei tunnu olevan.Ei sitä kehtaa ihan kadulla mennä kyselemään,että sairastatko p.häiriötä?Hyperventilaatio kohtauksia en ole saanut vuosiin,mutta muut oireet:välillä kävellessä tuntuu,että jalat ei toimi,rupee vapisemaan,sydän hakkaa,kuumat/kylmät aallot,happi loppuu jne.Kuulostaako kenestäkään tutulta?Olisi kiva jakaa kokemuksia.

    • tuskien.taival

      Kroppa on kokoajan kovassa jännitystilassa. Jalat ei toimi, niska on jäykkänä, käsiä ja poskia pistelee. Näköhäiriöitä, koska päänseudun lihakset ovat kireällä. Korvissa soi, johtuu myös päänseudun lihasten kovasta jännitystilasta. Rintakehässä puristuksen tunne. Hengittäminen joskus todella vaikeaa. Tasapainohäiriöitä, koska kropan toinen puoli saattaa olla kireä, toinen puoli veltto. Palelu, pakkasella se pahenee ulkona ollessa vapinaksi ja jalkojen vatkaus alkaa, vaikeaa pysyä pystyssä. Kovia kiputiloja eri puolella kehoa, mikä johtuu kropan jatkuvasta jännitystilasta. Unettomuus lisää kehon jännitystiloja, kun parin kolmen tunnin unilla ei saa riittävästi lepoa. Kierre on valmis. Mielialalääkkeistä ei ole ollut apua, olen kokeillut useampia vuosien varrella, eikä unilääkkeillä nuku yhtään pidempään, kuin ilman niitä. Juttelut terapeutin kanssa ei ole auttanut. Vuosia sitten olo koheni huomattavasti, kun sain rauhoittavan lääkkeen, muistaakseni se oli alprox nimeltään, mutta nykyään lääkärit eivät sitä enää anna, eivät edes pyydettäessä, ei ainakaan paikalliset lääkärit. Minulle sanoi muutama kuukausi sitten eräs lääkäri, että lääkäreitä on kielletty määräämästä nykyään rauhoittavia lääkkeitä paniikkihäiriöisille, mutisi jostain käypähoitosuosituksesta tms.

    • johanaa

      Ja tuntuu,että tätä sairautta ei oteta tosissaan vieläkään,kun se ei ole mielisairaus. voi hyvinkin johtaa totaaliseen masennukseen,eristäytymiseen jopa itsemurhaan. Ei minuakaan mitkään terapiat auttaneet.Liikunta kyllä auttaa,raitis ilma.Kun vain menee ulos ovesta ja valitsee ns."turvalliset"tiet.On tää aikamoista!Olin myös pahasti koulukiusattu ja joka päivän elin pelossa.Kiitos,että jaksatte jakaa kokemuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe