PPO:lta rahat uuteen kuituverkkoon

miksienääPPOssa

Kalajoen kaupunginhallitus esittää valtuustolle yhteisen kuituosuuskunnan perustamista yhdessä Siikajoen, Pyhäjoen, Merijärven ja Sievin kanssa.

Kunta osallistuu kustannuksiin omalta osaltaan, mutta jokaisen liittyjän pitää maksaa liittymismaksu ja senjälkeen kuukausimaksu.

Niihin kustannuksiin löytyy apu PPO:sta. Puretaan osuuskunta tarpeettomana ja sieltä saa jokainen jäsen yli 3000 euroa, jonka voi käyttää valokaapelikustannuksiin.

PPO ei tule koskaan enää valokaapelia tarjoamaan.

20

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuituamaakuntaanitse

      PPO:n nettisivuilta huomasin että Sievissä olisi 1 057 jäsentä/ 3 932 040 €
      Pyhäjoella 958 jäsentä / 3 563 760 € ja Siikajoella 1 250 jäsentä /4 650 000 € heillä siis rahaa sisässä Yhteensä 12 145 800 € Osuuskunnassa.

      Luulisi päättäjiä ja kuntapäättäjiäkin kiinnostavan niiden saanto hyödyntämään kuntia ja sen asukkaita=jäseniä. Vai kiinnostaakokaan ?

      http://www.kalajoki.fi/ajankohtaista/kalajoelle-suunnitteilla-valokuituverkko

      Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteilla ne jäsenien valitsemat hallintoedustajat vastustaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa purkamista kun kerran maakunnassa on noin vetovoimaisia suunnitelmia alueen infrastruktuurien kehittämiseen joihin ei heikentävästi vaikuta globaalit markkinat vaan hankkeet edesauttavat alueen mahdollisuuksia päästä globaalien markkinoiden imuun ja esille.

    • envelienkäsisar

      Niihin kustannuksiin löytyy apu PPO:sta. Puretaan osuuskunta tarpeettomana ja sieltä saa jokainen jäsen yli 3000 euroa, jonka voi käyttää valokaapelikustannuksiin.

      Heti vaihdan ja ostan valokuituverkon palveluita , onhan se maassa ja tontin reunassa kaappi. Huijausta ja puijausta on ollut PPO myynti ja sijoitustoiminta ja rahaa kulutetaan hyville veljille ja sisarille.

    • Keskustellaanavoimesti

      Kalajoella on pantu tuulemaan ja saman voisi tehdä muissakin kunnissa.

      Jos kerran jäsenmäärän mukaisesti on siellä osuuskunnassa miljoonia € niin niillähän saisi varmasti "kuitu joka kotiin" projektin hoidettua kokoomus kansanedustaja/ministeri Suvi Lindenin valtioneuvostossa hyväksyttämän vision mukaisesti. Nyt rakennetaan "ilmaa" ja siitähän on nähty miten käy ja mitä ongelmia seuraa jos sen varaan palvelut suunnitellaan..ei saa lääkäreitä-poliiseja-palokuntaa jne kiireellisessä tilanteessa kiinni kun "ei ole kenttiä"..Kuitu on ja bitit virtaa eikä niihin pakkaset eikä kanavamitoitukset aiheuta katkoksia.

      Asiaan saisi kaikki annettua oman kantansa kun kysyvät paikkakuntien edustajien kannan ja tuovat oman näkemyksensä heille julki. Asian käsittelyyn tulo ei vaadi kuin hallinnon päätöksen ja hyvää tahtoa. Myös kunnanisät voisi ottaa asian esille ja kartoittaa tuota kuituasiaa ja sen rahoituskuvioita samalla keskustelukerralla.

      (Tiedän että kunnanvaltuutetuissa/virkamiehissä on vastarannan kiiskiä mutta he ovat vähemmistönä ja uudet vaalit on tulossa joka voisi olla vaikuttamassa kantaan )

      Oisko tässä ideaa saada "riitely" loppumaan osuuskunnan nykyhallinnon ja jäsenien kesken ?

      (Tuo erään tai eräiden hallinnonedustajien herjaaminen jäseniä "persaukisiksi" jo osoittaa että tarttes tehrä jotain myös niissä puitteissa.. edustajat)

    • kauppapaikka

      Eiköhän sitä ole jo ihan tarpeeksi jaettu köyhäinapua alueelle.
      Osakaskunnan rahat taitaa tällä menolla loppua ennen kevään kokousta. Kauppapaikkaa vain eivät saa perustettua, että pääsis
      eroon tästä pankkiautomaatista.

      • nnnnnnnn

        Saathan sinä myydä koska hyvänsä osuudet. Ainoa este on niiden rekisteröinti, tai jos se jätetään tekemättä. Onhan milloin hyvänsä saanut myydä osuuksiansa kun ei tarvitsekkaan käyttää osuuskunnan palveluita. Osuuskunnan hallintohan on kääntänyt takkinsa kun aluksi piti ja vaadittiin käyttämään palveluita mutta nyt oikein lakimiesten voimalla todisteltiin, että väärässä oltiin.


      • purkuunpurkuunheti

        ..joo ja mitä köyhäinapua se on jos haluaa omansa pois "markkinahintaan"= taseen viivanalla oleva jaettuna osuuksien määrällä= 1240 €/osuus. Siihen ei mitään "kirpputoria" tarvita.


    • kuituamaakuntaanitse

      Tuo kuituverkkokuvio on todella "kuuma peruna" esim Muhoksella jossa siihen joudutaan investointiin tarvittavat pääomat keräämään liittyjiltä.

      Onko missä vaiheessa muiden kuntien strategia asian tiimoilta ?

      Kannattaisi mennä jo heti alkuvaiheessa kimppaan mm. Kalajoen-Pyhäjoen päättämään projektiin..kun niissä ei kulje juna kuten täällä. On harmi taas vuosien päästä todeta että täälläkin "juna meni jo" ja vain se takia ettei osattu hyödyntää omistettavaa osuuskunnan taseessa laskettavissa olevaa selvää rahaa.

      Asukkaat muistelevat vieläkin Revon Sähkön myyntiä ja siinä tehtyä suurta virhettä joka heijastui aika pian kustannustason nousuun sähköhinnoittelussa.. käykö tässäkin samoin kun ei ole rohkeutta tarttua asioihin kun ne on akuutteja (PPSHP)

      Täällä sen rakentamiseen ja ns. infraan olisi rahat sijoitettuna ja helposti saatavissa osuuskunnan osuuksiin liityen vaikka heti jos asia saadaan jalalle. Se palvelisi kuntien yrityksiä ja asukkaita eikä sen osalta velkakuorma lisääntyis.. mutta liike-elämä saisi mukavan ruiskeen kun ihmisillä olisi hieman "löysää" rahaa haaskattavaksi. Tosin jollakin se menisi silmälasien uusimiseen..ehkä joku laittaisi uudet tekohampaat tai telkkarin ehkä pc:n mutta raha kiertäisi kunnassa eikä olisi jossain näkymättömien-kasvottomien hallinnoimana neitsytsaarilla josta suurimman hyödyn saavat hommaa pyörittävä hallinto ja toimistohenkilöt.. ei yksikään tavallinen firma kestäisi tuollaista humputusta..vai kestääkö..?

    • Uikutiuikutiuikuti

      Uikuti uikuti....rahaa pitää saada....uikuti uikuti....ainakin 300 miljoonaa kun realisoidaan PPO:n varannot ylihintaan....uikuti uikuti...

      • keljuttaahallintoa

        ..uskotaan..uskotaan että hallinto kiukuttaa kun asiat alkaa selviämään ja taas joudutaan yrittämääm valehtelua kokoukselle.. uikutus ei nyt auta vaan konnarinvaunun ovet on ja pysyy kiinni eikä vapaamatkustajia sinne enää oteta


    • löpinätpois

      Kyllä se on langaton nykyaikaa. Kaverin tutulla on mokkula ja kehu sitä paljon nopeammaksi kuin mikään kuitu tai vastaava. Itekkin oon aatellut että hankkisin langattoman, kun tämä netti on niin hidas tämän sim-kortin kautta.

      • oletoikeassaSIM

        ..aivan..se ei kertakaikkiaan sim-kortin kautta netti "ilmoja" pitkin pelaa..
        Mutta kudulla kuso kulkee ja rahat sais osuuskunnan purusta


      • uyjhgn

        Todellisuus mokkulaliittymistä on se, että markkinoidut tiedonsiirtonopeudet ovat teoreettisia maksiminopeuksia, jotka eivät käytännössä toteudu muualla kuin laboratorio-olosuhteissa. "150 Mbit/s"-liittymällä toteutuu tyypillisesti esimerkiksi 25 Mbit/s latausnopeus.


    • toimiatarvitaanvielä

      Ottakaapa kunnanisät muuallakin mallia pienestä Merijärvestä. Siellä alettiin muutamassa päivässä käynnistämään selvitys haluaako kuntalaiset kuituliittymää katkeilevien ja pätkivien mokkuloiden ja mobiiliyhteyksien tilalle..pääosin internetin käyttöön.

      Ja mikä parasta jos kansa haluaa niin rahat liittymiseen jne kustannuksiin on osuuskunta PPO:n jäsenille valmiina kun se puretaan niin jää vielä pussinpohjalle johonkin muuhunkin tarpeeseen.

      Osuuskuntakokouksessa purkuesitykselle "Kyllä" ja siitä se lähtee.

      • kaikkitahtoopurkaa

        Siispä joukolla osuuskunnankokoukseen äänestämään.


    • Krapulaa_pukkaa

      Siispä perseaukiset taas vonkumaan kaljarahoja PPO:sta itselleen...uikuti uikuti.....

    • kiljukin-kelpaa

      Saa vielä enempi kaljaa kun Eestistä hakkee ja tukee sen maan elinkeinoelämää. Mitä se askotille kuuluu mihin kukanenkin rahansa pistää. Askotti vain kiriottelee laskuja puulaakille ja koittaa olla vallasväkeä mutta puudeli on puudeli ei muuta

    • kivaratkaisuesitys

      Olipa hyvä ja asiallinen kirjoitus Kalajokilaaksossa kuituasiassa ja mobiiliverkkojen ruuhkautumisesta.

      Kuitu on todella ainoa kanava jossa nopeutta voidaan kasvattaa tarpeen perusteella eikä "ilman myynnillä" kuten mobiilipalveluissa.

      Mielenkiintoiseksi asian täällä tekee vielä se, että lähes kaikki joilla on Osuuskunta PPO:n osuus tai osuuksia voivat saada kuituliittymään rahoituksen kun hoksaavat toimia oikein..tulevat osuuskuntakokoukseen ja kannattavat esitystä jolla rahat saadaan jäsenien käyttöön täysimääräisinä.

      Esitys voi olla esim : Osuuskunta PPO lunastaa niin haluavilta jäseniltä osuudet todellisella arvolla 1240 €/kpl jonka jälkeen ne osuudet voidaan kuolettaa. Ne jotka haluavat jatkaa osuuskunnan jäsenenä voivat siis niin tehdä. Kaikki voittavat ja saavat tahtonsa läpi.

      • oikeinmenis

        Mielenkiintoiseksi asian täällä tekee vielä se, että lähes kaikki joilla on Osuuskunta PPO:n osuus tai osuuksia voivat saada kuituliittymään rahoituksen kun hoksaavat toimia oikein..tulevat osuuskuntakokoukseen ja kannattavat esitystä jolla rahat saadaan jäsenien käyttöön täysimääräisinä.

        Tässäpä oikea esitys ja ajatus.


    • hallinnolleevästystä

      Nyt oli Merijärven kunta tehnyt todella edistyksellisen päätöksen. Kaikki halukkaat saa kuituliitännän veloituksetta.

      Siihen kun saadaan vielä osuuskunnan purkamisesta rahat päätelaitteisiin niin jopa alkaa bitit kulkemaan. Yhteyksiä voi käyttää niin karja-maatalous ja kotiasioiden hoitoon "reaaliaikaisesti" ei tarvi kaikenmaailman mobiilirekkuloiden kanssa leikkiä.

      Ja voi muuten jäädä vielä rahaa "sijoittamiseenkin" omaehtoisesti.

      Pikapuolin kokoontuu hallintoneuvosto..oliko 15.3 jossa kuullaan viimevuoden voitosta maksettava korko ja sitten ei muuta kuin odottamaan osuuskuntakokousta jossa käsittelyyn tulee purkualoite ja alkaa rampat kalkattamaan.

      • Totta.vai.taruako

        Mutta miten purkuesitys saadaan kokouksen esityslistalle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe