Aihe

Totta vaiko tarua???

Pohdin

Onko totta vai tarua, että alkoholistin sisäkalut, maksa, haima sun muut mitä niitä onkaan joita tarvitaan alkoholin polttamiseen ja siis poiskäsittelyyn hidastavat toimintaansa pitkällisen kännäämisen seurauksena?

Kuulin väitteen, että Erkki-Eräs menetti ajokorttinsa juovuksissa ajon vuoksi vaikka hänen ei muka olisi millään ilveellä ja muka tarkkaan alkoholilaskureilla laskien pitänyt olla enää promilleissa. (Alkometri tietysti olisi ollut kova sana.)

Nyt jätkä on kovasti sitä mieltä, ettei hän ainakaan tahallaan kännissä ajellut eikä liian aikaisin siinä mielessä rattiin istunut. :-/ On kovasti äimänkäkenä.

10

73

  Vastaukset

  • En ole pitkän elämäni aikana vielä tavannut ainoatakaan ratista kärähtänyttä joka olisi ollut juovuksissa.

   • Ja lisäksi kukaan ei ole kärähtänyt ratista ensimmäisellä kerrallaan, vaan jokaisella ratista kärähtäneellä on takanaan jo useita humalaisia ajoretkiä.


  • Joops. En minäkään...
   Aavistan, jos en tiedä, että ne illalla juodut "vain" kuusi kaljaa ja yksi terävä tarkemmin laskettuina olivatkin ehkä paljon, paljon enemmän. Laskuthan voivat mennä sekaisin... Aamulla kuitenkin rattiin oli mennyt :-/ Nyt oskoo tai itselleenkin uskottelee että hänen sisäkalunsa teki jonkun tenän. Huvittaa vähän!

   Miten toimii jo mahdollisesti viottuneet sisäkalut. Se oli kysymykseni pointti? Toleranssi nousee mutta mutta... se verikoe?

   • Kyllähän pitempi putki nostaa myös toleranssia. Promilleja voi olla vaikka kuinka paljon vaikka kaveri itse tuntee olevansa "selvin päin".


  • Onko mittaria ahneuteen, jotta nähtäisiin se syöpä ihmiskunnassa!

  • Ensin toleranssi kasvaa; maksakin on lihas ja sen toiminta tehostuu treenauksesta. Toisin sanoen alkoholin polttamiskyky nopeutuu. Isokokoisen, kovakuntoisen juopon maksa et al haihduttavat paukun tunnissa. Aikojen kuluessa maksan ja muiden alkoholia käsittelevien elinten kapasiteetti ylittyy, tehot laskevat ja lopulta filtterit sanovat työsopimuksensa irti. Ja sen pituinen se.

   • Niin, mistäpä sen tietää vaikka tämäkin karpaasi olisi jo monetkin kerrat ajellut pienessä kankkusessa, sitten vähän isommassa ja nyt sitten kärähti juovuksissa ajosta. Ei tiedä vaikka olisi jo useinkin menneet ne hänen hienot laskelmansa pieleen. Nyt vaan esittää viatonta ja mistään tietämätöntä. Tästä sen miehen loppuluisu sitten senkun vaan jyrkkenee.


   • "maksakin on lihas ja sen toiminta tehostuu treenauksesta. "

    Ei. Maksa ei ole lihas. Lihakset muodostuvat lihassoluista, maksassa niitä ei ole.


   • pointti ei ollut siinä onko maksa lihas vaiko eikö se ole lihas


  • Jos lasket – älä aja!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   10063
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5201
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3214
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3149
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1486