Järki käteen ja Liiga auki !

Liigafani

Hyvin harvoin olen Tamin kanssa samaa mieltä mutta nyt :
http://yle.fi/urheilu/juhani_tammiselta_tayslaidallinen_sm-liigan_tilanteesta__heratkaa_nyt/8613483
Täyttä asiaa. Jokaisella paikkakunnalla pitäisi elää unelma liigasta.
Karsinnat takaisin. Kaksi liigan huonointa ja neljä Mestiksen parasta
pelaamaan karsinta sarja. Minkälaisen boostin se saisi maakunnan halleissa ?
Katsomot täyteen ja kaksi parasta liigaan.
Vältyttäisiin Bluesin kaltaisilta ilmiöiltä jossa pumpataan miehistä myyntirahat
ja eipä hätää kun sarjapaikka säilyy. Mitä miettii Liigan hallitus ? Herätys !!!

14

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apistola

      Tosi on !
      16 joukkueen liigassa ei oo mitään järkee.
      Runkosarjan lisäksi usea joukkue pelaa vielä CHL:lää
      ja joukkue romuna jo jouluna. Onko se Rannisto
      vai kuka jolla ahneus on yllättänyt ?

    • miettijä

      En tiedä miksi, mutta itseäni kiehtoisi malli, jossa jääkiekon SM-liigaa pelaisi kausittain vain 12 joukkuetta. Jos kaikki liigajoukkueet pelaisivat toisiaan vastaan yhtä monta kertaa runkosarjan aikana, menisivät kahdeksan parasta joukkuetta pudotuspeleihin ja sijalle 12 päätynyt joukkue pelaisi karsinnoissa alemman sarjan kuuden parhaan kanssa. Jos olisi kaksi kuuden joukkueen välisarjaa, pääsisi molemmista välisarjoista neljä parasta joukkuetta pudotuspeleihin ja kuudennet pelaisivat keskenään siitä, kumpi joutuu varsinaisiin karsintoihin alemman sarjan kuuden parhaan joukkueen kanssa.

      Liigakarsinnat pelattaisiin mallissani ottelupareittain niin, että alemman sarjatason kuusi parasta alottaisivat puolivälieristä ja liigajumbo välieristä. Finaalin voittava joukkue etenisi seuraavaksi kaudeksi jääkiekon SM-liigaan ja muut karsinnoissa pelanneet seurat alemmalle sarjatasolle. Sarjatasojen nimet liigan alapuolella muuttaisin ylhäältä alaspäin lueteltuina muotoihin Ykkössarja, Kakkossarja, Kolmossarja jne.

      Tosin mallissani olisi ongelmia ainakin siihen liittyen, mikäli joukkueet kohtaisivat toisensa yhtä monta kertaa runkosarjan aikana. Kahdentoista joukkueen nelinkertainen sarja tekisi 44 ottelua per joukkue, jolloin kyseessä on melko varmasti radikaali vähennys otteluihin ainakin äkkiseltään. Viisinkertainen sarja tekisi à 55 ottelua, jolloin se ottelumäärän pudotus joukkuekohtaisesti olisi maltillisempi. Tiedä sitten, koettaisiinko ongelmaksi, kun joukkueilla olisi eri määrä koti- ja vieraspelejä. Asia voitaisiin toki ratkaista edeltävän kauden menestysten mukaan joko runkosarjassa tai pudotuspeleissä. Kuudelle parhaalle yksi kotiottelu enemmän ja muille yksi vierasottelu enemmän.

      Kuusinkertainen runkosarja kahdentoista joukkueen liigassa kasvattaisi joukkuekohtaisen ottelumäärän peräti 66 otteluun. Sillä voitaisiin toki korvata vaikkapa nykyisin käytössä oleva Lomarengas-kierros ja mahdollisesti myös pronssipeli. Toisaalta yksittäisen runkosarjapelin merkitys pienenisi jo nykyisestäkin, mikäli yhden joukkueen ottelumäärää alettaisiin kasvattaa.

      Tuossa nyt joitain visioita, tiedä sitten toteutuuko yleensäkään 12 joukkueen liiga. Mistä sen tietää...

      • miettijä

        Toisaalta sekin tuli mieleen, josko Suomen jääkiekkomaajoukkue harjoittelisi EHT:n sijaan jääkiekon SM-liigassa pelaavia seuroja vastaan. Tällöin liigajoukkueiden kesken toimisi viisinkertainen runkosarja. Maajoukkue pelaisi vieraskaukalossa niitä joukkueita vastaan, jotka ovat yhtä kotiottelua vailla ja kotikaukalossa niitä joukkueita vastaan, jotka ovat yhtä vierasottelua vailla. Näin kukin liigaseura pelaisi runkosarjan aikana 56 ottelua. 1980-luvullakin maajoukkue pelasi kertaalleen liigaseuroja vastaan harjoitellakseen tulevaa olympiaturnausta varten. Ja pelasivathan Mestis-seuratkin aikanaan yhden ottelun alta 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Tai no, moniko liigapelaaja olisi valmis pelaamaan maajoukkueessa omaa seurajoukkuetta vastaan ainakaan nykypäivänä? Ja EHT:stä tuskin luovutaan, joten se siitä sitten.


    • Hyvä_Ipa

      Suljettuliiga on paras. Muuten Ipa putoisi

    • Kullervokammola

      Joensuulla, Rovaniemellä, Kokkolalla, Savonlinnalla, Kotkalla ja monella saa ja pitääkin olla oikeus ja unelma joskus SM-liigaan. Mikä ihme valta noilla markkinapelleillä on ettei saada pitää urheilullinen oikeus urheilussa ?
      Kunhan Kummola ja Koffin markkinamies Rannisto saadaan ulos niin kaikki mahdollisuudet terveyttää kokonaisuus. Laittakaamme kädet ristiin !

      • konkurssiliiga

        Liiga on oaskeyhtiö ja sen omistavat liigassa pelaavat joukkueet. Eli heillä on päätösvalta monellako joukkueella ja miten pelataan. Se että jo nykyisessä liigassa on monta konkurssikypsää seuraa jotka ei liigaan kuuluisi taloudellisten syiden takia niin onkin kiva nähdä mitä liiga tekee jos vaikka pari seuraa kaatuu niin otetaanko vaan uusia tilalle vai voittaako järki vihdoin ja joukkuemäärää supistettaisiin reilusti. Sinällään olen kanssasi samaa mieltä että eri paikkakunnilla pitäisi olla oikeus unelmoida pelaavansa joskus liigassa, mutta se liigassa pelaaminen maksaa aika paljon vaikka itse joukkue ei kallis olisikaan niin on vaikea nähdä että noilta luettelemiltasi paikkakunnilta löytyisi resursseja pelata liigaa.


      • miettijä

        Mikäli kahden ylimmän sarjatason välillä haluttaisiin urheilullista avoimuutta Suomen jääkiekossa, todennäköisimmin siihen päästään niin, että Mestiksestä otetaan loputkin potentiaalisimmat seurat jääkiekon SM-liigan kattojärjestöön. Veikkaanpa, että Liigasta ja Mestiksestä saataisiin korkeintaan 20 jääkiekkoseuraa siihen ainakin näin toistaiseksi. Tällöin joukkueet jaettaisiin urheilullisin perustein kahteen kymmenen joukkueen sarjatasoon, jotka kulkisivat vaikkapa nimillä A-liiga ja B-liiga. Jos näiden 20 seuran ulkopuolelta löytyy vielä potentiaalisia seuroja joskus tulevaisuudessa, siitä vain kiikuttamaan lisenssihakemus Jääkiekon SM-liiga Oy:n lisenssikomiteaan. Pelkkä urheilullinen nousu tuskin olisi mahdollista Suomen jääkiekon toiseksi ja kolmanneksi korkeimman sarjatason välillä.

        Toisaalta, jos olisi tyyliin 10 10 joukkueen SM-liiga, pitäisi A-liigan pudotuspelejä mielestäni rukata. Kahdeksan playoff-joukkuetta per kausi olisi kyllä liikaa, jos runkosarja pelataan kausittain vain kymmenen joukkueen voimin. Kuuden joukkueen pudotuspeleissä runkosarjan kaksi parasta saisivat jonkinlaista etua ainakin levon merkeissä ja neljä seuraavaa rahallisesti. Mutta toimisko pudotuspelit suomalaisen jääkiekon pääsarjassa nykypäivänä noin suppealla joukkuemäärällä? Aika näyttää, miten tässä käy. Espoon Blues on taloudellisessa ahdingossa, jonka takia kuvittelisi olevan melko epätodennäköistä, että enää ensi kaudella voisi pelata jääkiekon SM-liigassa.


    • Hyvä_Ipa

      Ilveksen B junnujen hyökkääjä on kovassa iskussa .

    • Liigafani
    • henrikijas721

      8 parasta pääseekö jatkoon vai karsiiko

    • henrikijas721

      ltä katoin 4 siinä mitenn ne pääsee jatkoon?

    • järkeä

      Omasta mielestäni karsinta systeemi voisi järkevästi mennä vaikka näin...
      - 1-8 plejarit automaattisesti ( ei villi kierroksia )
      - 9-13 kesälomille suoraan
      - 14-16 joutuvat automaattisesti Mestis-karsinnoille esim. Kulta, hopeen ja pronssia vastaan.
      Toki tyhmältä kuulosta, mutta ainakin toimisi minun mielestäni.

    • niinpä_niin

      Jääkiekon SM-liigaan voitaisiin toki saada panosta niin, että ensin pelattaisiin 14 seurajoukkueen nelinkertainen runkosarja (teettäen siis 52 ottelua jokaiselle seurajoukkueelle) ja sen perusteella kahdeksan parasta menisivät pudotuspeleihin, seurajoukkueet sijoilta 9-11 suoraan kesälomille runkosarjan päätyttyä, 12. ja 13. karsintoihin ja 14. suoraan alemmalle sarjatasolle. Alemman sarjatason voittaja puolestaan nousisi suoraan liigaan, kun taas toinen ja kolmas osallistuisivat liigakarsintoihin. Toki jos alemmalle sarjatasolle halutaan enemmän panosta, voitaisiin sen sisällä pelata vaikkapa jotain "ennakkokarsintaa" otteluparein siitä, mitkä kaksi seurajoukkuetta pääsevät karsimaan paikasta liigaan liigan 12. ja 13. seurajoukkueen kanssa. Mutta toisaalta, pelkästään jo tässäkin mallissa on sen verran suurta riskiä liigan näkökulmasta, että tuskinpa ainakaan lähivuosina toteutuu tämäkään...

    • sulo46

      Mut kun siellä mestiksessä ei ole yhtään joukkuetta ,joka olisi valmis taloudellisesti liigaan.Tai sit ei ole tarpeeksi isoa hallia,tää on ihan hyvä systeemi ,saa ajaa nuoria sisään ihan rauhassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe