Sasi-Mahnala ym. siirtoviemäri

Emmaljunga28

Onko kenelläkään summittaista tietoa (viite "Oivan uutinen"), paljonko liittymä po. siirtoviemäriin tulee aikanaan maksamaan? Eräiden kuntien alueella toteutetut osuuskuntaseikkailut ovat pelottavia ja varoittavia esimerkkejä. Haja-asutusalueella asuvat maksavat samat kiinteistöverot kuin kirkon juurella pyörivät ja palveluista nauttivat taloudet. Minkä vuoksi kunta antaa osuuskunnan (tekijät vieraalta paikakunnalta ja sinne menevät myös veromarkat) ylläpidettäväksi vain nämä siirtoviemärit. Antakaa osuuskunnalle myös keskustan alue saman tien. Voi olla, että tämän järjestelyn esteenä on yksittäisten virkamiesten intressi.

Osuuskunnasta on tulossa haja-asutusalueen talouksille arvonta, josta kukaan ei tiedä, mikä yllätys hatusta nousee.

Hämeenkyrön kunnan ulkoistusten seurauksena odottaisi, että kunnan oma virkamieskunta vähenisi. Miksi ei näin tapahdu? Tarvitaan puolueeton konsultti kehiin!

14

447

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • VIHERPIIPERTÄJÄT

   KYSY ELY KESKUKSESTA SAAT HETI RÄTINGIT MITÄ MIKÄKIN MAKSAA

  • kakkendaaliavaanputkeen

   Onkohan osuuskuntaan pakko liityä kai jokin valinnanvapaus on .

   Eikös osuuskunnanjäsenet rinnasteta yrittäjiin ja ovat omaisuudellaan vastuussa jos heittää volttia.

   häh??

   • Kloakråttan

    Kannattaa vilkaista mitä on kirjoiteltu Ylöjärven paikallislehdessä vuosina 2014 - 2015 tai Suomi24-palstalla sellaisesta osuuskunnasta kuin Vahannan vesiosuuskunta. Siinä hankkeessa ilmeisesti oli käytössä matematiikan alkeisoppikirjasta "Stubb-kaavat".

    Ennen kuin kirjoittaa nimeään mihinkään osuuskunnan - olipa kyseessä mikä tahansa osuuskunta - sopimukseen, kannattaa selvittää, mihin sitoutuu. Jos osuuskunta joutuu taloudellisiin vaikeuksiin, vastaako henkilö vain omasta sijoituksestaan, esimerkiksi 15 000 euron summasta. Toisin sanoen, jäsen voisi menettää enintään tämän summan. Vai merkitseekö nimi paperissa sitä, että osakas on vastuullinen osaltaan esimerkiksi osuuskunnan vaikkapa miljoonan euron veloista ja muista vastuista.

    Jos osuuskuntaan liittyminen ei ole pakollista, yllätykset odottavat oven takana. On voitu esimerkiksi ajatella, että osuuskuntaan liittyy 95 % vaikutusalueen talouksista ja taloudelliset laskelmat perustuvat tähän olettamukseen. Entäpä jos talouksista liittyy osuuskuntaan vain 70 %, muut vielä vähän harkitsevat? Silloin tulopuoli pettää. Liittymien määrän arvioinnissa tapahtuva virhe on ensimmäinen vastoinkäyminen. Mutta ei suinkaan vähäisin. Tuskin ne tähän jäävät. Jos tarvitaan lisää rahaa, mistä sitä saadaan? Eiköhän silloin tule mieleen lähestyä osuuskunnan jäseniä esimerkiksi ilmoituksella, että maksuja pitää korottaa. Näinhän toimii vakuutusyhtiö, joka on kuulemma myös osuuskunta. Vai mistä muualta ne rahat tulevat?

    Ken elää se näkee, onko osuuskunnan pakkojäsenyys ehdoton. Eivätköhän esimerkiksi paljon vettä käyttävät maatilat saa liittymiseen vähintään siirtymäaikaa. Tuhdimpaa tavaraa ajetaan pelloille vielä monta monituista vuotta.

    Jotenkin vaikuttaa siltä, että tasa-arvo kuntalaisten välillä ei tässä viemärikysymyksessä toteudu.


   • Hommahaisee

    Jos osuuskunnalle annetaan toiminta-alue (kuten nyt esitetään), sen viemäriin on pakko liittyä. Osuuskunnan sääntöjen (www.vesiosuuskunnat.fi/hameenkyron_vesiosuuskunta) mukaan rahaa voidaan kerätä moneen kertaan lisää niin paljon kuin tarvitaan. Paljon tietoa asiasta on: www.mahnala.com, mahnalan facebook ja facebookryhmässä Ahrola - Sasi viemäri-info.

    Toukolassa sanoivat että kunta tekee kyselyn aiheesta. Sitten kun se tulee, siinä varmaankin ylistetään osuuskunnan ihanuutta. Osuuskunnan kautta kustannukset eivät ole mitenkään ennakoitavissa, kaikki riippuu siitä mitä osuuskunta ja sen isännöitsijä päättävät. Kunnan pitäessä toiminta-alueen itsellään kustannukset ovat hyvin selvät, liittymähinnasto on netissä ja rakentaminen maksetaan vain yhden kerran.


  • ihankunnossaon

   Hyvin se menee, älä huoli.

  • Taajamainen

   Piti sitten korpeen rakentaa..
   Pitäiskö toisten maksaa näiden romatikkojen typeryydestä?

   • Amelia89

    Korvessa asuvat maksavat samaa kunnallis- ja kiinteistöveroa kuin muutkin. Samalla he maksavat osan keskustan katujen aurauksesta ja hiekoituksesta, puhdistamon uudistuksesta, ym - aivan kuten sinäkin. Kumman arvelet hyötyvän kunnallisista palveluista (ts. saavan vastinetta maksamilleen veroille) enemmän?


   • cityisbest

    pysy korvessa ja maksa


  • Josaa-takaapäin

   Älkää valittako, jokainen joka sinne mökkinsä pystyttää niin on varmasti tietoinen että tälläsiä vouhotuksia voi tulla. Ei muutakun eurot pöytään, se on se hinta kansallismaisemasta...

   • kansallismaisemasta

    niin just köyhät kyykkyyn ja takaisin kerrostaloon no ei todellakaan jos on toimivat jätevesi systeemit niin miksi pitäisi liittyä kunnalliseen ..ittu.


   • iosfhbauiof

    kun on pakko ole nöyrä nöyryyttä


  • jokurotisentään

   Meillä menee jätevedet umpisäiliöön. Pitäkööt kunta osuuskuntansa. En osallistu.

   • Umpikaivo11

    Osuuskunta kuopattiin ja viemäri etenee, mutta aika hitaasti homma hoituu. Ei ole vieläkään aikataulua tai hintaakaan kaikille saatu.


   • täh

    Asiakas maksaa. Kunnan virkamiehet nostaa voitot.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   508
   4545
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   57
   1939
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   116
   1713
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   47
   1446
  5. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   103
   1377
  6. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   73
   1339
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1212
  8. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   77
   1188
  9. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1126
  10. Tässä nyt kummallakaan ei ole

   Mennyt ihan putkeen kommunikointi. Tiet on vienyt meidät erilleen. Onko nyt hyvä, näinkö toivoit mies kaiken päättyvän?
   Ikävä
   61
   957
  Aihe