KHO tehnyt nollapäätöksen

KHO_pelkurit

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on tehnyt kilpirauhaskiistassa nollapäätöksen. KHO päätti että Valviralla on, periaatteessa, oikeus rajoittaa oikeuksia väliaikaisesti.

Tämän olisi jokainen voinut lukea Valviran nettisivuilta. Nyt kallispalkkaiset tuomarit pohtivat puolitoista vuotta, ja tekivät tällaisen nollapäätöksen. Oikeaa päätöstä, eli onko lääkäri toiminut oikein, ei saatu. KHO ei sanonut sanaakaan lääkärin toiminnasta sinänsä.

Raukkamaista, KHO! Viranomaisten nuoleskelua, KHO! Pelkurit!

http://www.terveysjarjesto.fi/13-blogi/74-korkein-hallinto-oikeus-on-tehnyt-kilpirauhasenhoitokiistassa-nollapaatoksen

35

2994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osaava_vajislääkäri

      MIINUSpäätös tämä potilaille oli. FB-ylläpidon mukaan epätyypillisiä tapauksia oikeasti hoitavia on/oli Suomessa pari tusinaa. Joten tämä psykiatri Tiina Keldrima muodosti joukosta 3...5 prosenttia. Tiinan potilaat joutuvat nyt käymään vastaanotolla Tallinnassa

    • potilaidensortaja_KHO
    • m-lääkettä_kuin_karkkia

      vaino-valviran peräämä äärimmäinen huolellisuus tutkimuksissa pitäisi saada niihin mielialalääkityksiin, joita vajaatoimintaoireista valittaneet saavat ilman tutkimuksia jos verikoearpajaisten ( http://bit.ly/1RUrPGD ) tulos osuu (väärin asetettujen) ns. "viitearvojen" sisään

    • outoatoimintaa2

      miten niin nollapäätös? mitä jos sompin blogin sijaan lukisitte alkuperäisen päätöksen, jossa todetaan potilasturvallisuuden vaarantuneen. http://roskatiede.wordpress.com

      • alkuperäispäätös

      • Endokrinologi557

        Pseudoskeptikon blogi ei ole luotettava.


    • elounda

      Roskatiede "Tiina" on oikeasti joukko skeptikoita, jotka pesivät Pirkanmaalla.

    • KHO_pitääkö_juridiikka

      KHO ei käsittele päätöksessään OLLENKAAN lääkärin toimintaa. KHO ei ota kantaa itse asiaan, ei puolesta eikä vastaan. Ei uskalla.

      KHO "ei lausu" mitään muuta sen takia, että rajoitus on jo ohi. Esimerkiksi poliisilla on oikeus pidättää, ja pitää väliaikaisesti vangittuna. Eikö vangitsemisesta saisi valittaa sen takia, että on jo päästetty vapaaksi?

      Onko KHO:n perustelu juridisesti pätevä?

      http://kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1453293579484.html

      • ihanuunoa

        Vai ei ota kantaa. Oletteko ihan uunoja. Koska potilasturvallisuus oli vaarantunut, niin Valviralla oli oikeus rajoittaa lääkärin ammatin harjoittamista. Eikö tämä ole ihan selvä kanta?


      • Vaikeneva_KHO

        Et osaa lukea KHO:n päätöstä. KHO siteeraa pitkään HO:n, Valviran ja lääkärin aikaisempia lausumia. Sitten ihan lopussa KHO tekee oman hyvin lyhyen päätöksensä: ottaa kantaa vain siihen, että Valviralla on oikeus rajoittaa väliaikaisesti lääkärinoikeuksia. Ja sanoo vielä, että asiassa ei tarvita enempää lausumista, koska rajoitus on jo lakannut.

        KHO ei lausu mitään rajoituksen oikeudesta tai oikeudettomuudesta, ei mitään. Kertoo vielä erikseen että ei lausu mitään.

        Eli kaikki, joille on aikaisemmin tapahtunut joku vääryys, ei kannata valittaa. KHO ei käsittele eikä lausu, koska asia on jo ohi. Jos on ollut raiskaus, niin sehän on jo ohi ja päättynyt, joten KHO ei lausu mitään. Jne.

        Pitäisi tutkia onko KHO:n perustelu juridisesti oikea. KHO kieltäytyy tekemästä oikeaa päätöstä asiassa, koska rajoitus on jo päättynyt.

        KHO ei uskaltanut tehdä päätöstä. Niin se on. Valvira pelotteli KHO:n niin, että KHO ei tehnyt mitään päätöstä. Sanoi vain, että Valviralla on oikeus rajoittaa väliaikaisesti lääkärinoikeuksia. Niin, tämän voi lukea Valviran nettisivuilta. Poliisillakin on oikeus pidättää. Siitä ei kannata valittaa, kun pidätys on jo loppunut. Vain siitä syystä. Ei tutkita oliko pidätyksen syy oikea: ei lausuta mitään. Vain, että poliisilla on, yleisesti, oikeus pidättää, ja koska pidätys on jo lakannut, niin siitä ei lausuta mitään.


    • thyroxin-nuoleskelut

      KHO hyväveliverkostoitunut potilaita sortavan endokrinologiyhdistyksen kanssa. Kuten myös Thyroxin-liitto lehtensä 3/2014 sivulla 9:
      http://www.kilpirauhasliitto.fi/images/lehdet/Kilpi_lehti3-2014.pdf
      "Valviran toiminnassa ei ole kyse mielivallasta, lääketehtaiden ohjailtavana olemisesta, kiusanteosta, kilpirauhaspotilaiden jättämisestä hoidotta, koulukuntakiistasta, salaliitosta tai muusta tunteisiin pohjautuvasta toiminnasta. "

      • kamala-skalinjäntti

        camilla schalin-jäntti tämän hulluuden käynnisti MediAkatemian koulutuspäivillä 20.5.2014. Läsnäoljoiden mukaan vaati kaikkia kuulijoita tekemään heti kantelun Valviraan, jos näkevät että potilaalla on T3 hormonia sisältävä lääke.
        Nyttemmin tätä sovelletaan viikottain niin että papereihin väärennetään potilaan T3-lääke syypääksi mihin tahansa päivystysvastaanotolletuloon


    • oikeuslaitos_avuksi

      Psykiatri Tiina Keldrimalle hatunnosto sekä potilaiden parantamisesta että oikeustoimista endoyhdistyksen ja valviran potilasvihamielisiä toimia vastaan.
      Samaa esimerkillisyyttä edustaa toinen ajojahdin uhri eli Taija Somppi. Oikeuskäsittely vireillä kai Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.
      Mika Kivimäki Turussa sensijaan arvioi hyväveliverkostot niin vahvoiksi että lopetti yrittäjänä, on nykyään toisella lääkäriasemalla palkattuna. Erkki Antila on neljäs vainotoimien tähänastinen uhri. Onkohan lähdössä hallinto-oikeuteen?
      POTILAIDEN pitää satakertaistaa syytteet tuhansia lääkärinvalaansa rikkovia vastaan, eivät yritäkään parantaa, vaikka ohjeet ovat selvät: http://bit.ly/1mKHqvP

    • KHO_ei_uskalla

      KHO:n päätös on tosiaan nollapäätös. KHO ei ottanut mitään kantaa siihen, onko Valviran rajoitukselle mitään perustetta. KHO "ei lausunut", koska rajoitus oli jo päättynyt. Ja koska Valviralla, noin yleisesti, on oikeus rajoittaa.

      Mutta oliko rajoitus perusteltu juuri tässä tapauksessa, siitä KHO "ei lausu". Eli KHO ei ottanut mitään kantaa itse asiaan. Miten tämä on mahdollista? Miten ne kehtaavat? Korkealla palkalla.

      • Ei.epäselvää

        Selkeä kannanotto että puoskarointia ei sallita.


    • jippiijahoo

      nyt taija somppi joutui vaikeuksiin. ei toivoakaan oikeuksien palautumisesta

    • yksiParhaistaLääkäreistä

      KHO:n hyväveliverkoston jyräämän lääkärin (Tiina Keldrima) potilas kirjoittaa:
      "Olen ollut tyytyväinen saamaani hoitoon. Yhteinen taipaleemme alkoi alkukartoituksella, verikokeilla ja keskusteluilla aiemmin saamastani hoidosta. Huomasimme puutteita sekä lääkityksessä että yleisessä olotilassa. Sain lääkkeet, jotka aloitin pienellä määrällä olotilaani kuunnellen ja vähitellen toista lääkettä laskien. Oloni parani ja jatkokäynnillä otettiin uudet laboratoriokokeet ja todettiin paremmiksi kuin edellisessä mittauksessa. Olen kiitollinen että pääsin potilaaksesi sillä en usko että olisin enää kirjoittamassa tätä jos ei näin olisi käynyt."
      Pari muutakin potilaslausuntoa jalkeilla-blogissa. Surkeaa että Tallinaan asti pitää tämän osaava lääkärin potilaiden nyt matkustaa vastaanotolle

      • Tosihyvä_lääkäri

        Minulle oli vakuuttavin allaolevan alku, Keldrima kysyy vointia. Aivankuin ihmiseltä.
        (Toisinkuin erään keskussairaalan luonnevikainen pääendo, potilaat kantelevat ja siirtyvät yliopistosairaalaan, ei ole monia "potilaitaan" edes nähnytkään.)
        "Lääkärilleni: Sinä päivänä kun astuin vastaanotollesi, katsoit silmiin ja kysyit "kuinka minä voin" tavalla jolla sai minut murtumaan. Sinä kuuntelit, kymmenet eivät koskaan! ... (clip) ...
        En olisi varmaan hengissäkään enää ja lapset olisivat huostassa ilman sinua! Pari vuotta meni että sain itseni totaalisen hyvään oloon ja olo on kuin 2-kymppisellä...! Kiitos sulle kaikesta mitä olet monen eteen tehnyt, halataan jos joskus vielä tavataan.


    • olette_säälittäviä

      Täällä pyörii näköjään skeptikkohenkiset misantroopit kommentoimassa ohi ja hämmentämässä asiaa. Nämä näennäisälyköt eivät sitten osaa edes KHO:n päätöstä lukea.

      Kaikkea hyvää vajispotilaille ja taisto jatkukoon! :)

      • Seija.Pimppi

        Ilmeisesti puoskaripiireissä ei päätöstä ole osattu lukea koska puhutaan
        Jostain nollapäätöksestä.


      • olet_säälittävä

        Lue se päätös vielä kerran, ajatuksella. Vai onko sinulla ajatus pehmentynyt statiinien ja margariinin vaikutuksesta?


      • Seija.Pimppi
        olet_säälittävä kirjoitti:

        Lue se päätös vielä kerran, ajatuksella. Vai onko sinulla ajatus pehmentynyt statiinien ja margariinin vaikutuksesta?

        Päätöksessä sanotaan että puoskarointi on kieletty ja puoskarointiin syyllistyvän lääkärinoikeuksia rajoitetaan.


      • Olette_säälittäviä
        Seija.Pimppi kirjoitti:

        Päätöksessä sanotaan että puoskarointi on kieletty ja puoskarointiin syyllistyvän lääkärinoikeuksia rajoitetaan.

        En ole yllättynyt skeptikkojen lukutaidon puutteesta. Nähdään vain se mikä ihmisvihan ohjaamana halutaan. Nämä sitten esiintyvät tieteen puolustajina. Huonompi homma tieteen kannalta ja varmasti todella rankkaa näille vihaisille ja katkerille skeptikoille.


      • johdon_määräämänä

        Korkein Raiskaajienvapauttamisoikeus on johdonmukainen.
        Täytyyhän virastoilla sentään säilyttää oikeus sortaa tavallista kansaa


    • ykköspäätös

      kho päätti, etteivät potilaat pysty arvioimaan lääkityksen haittoja, missä kho on selvästi oikeassa. kho päätti, että jos syöttää kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettua lääkettä potilaalle, jolla ei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, joutaa menettääkin lääkärinoikeudet. fiksut lääkärit voivat määrätä t3a.

    • saisipa_kotimaastakin

      Kreikan-matkailu elpyy kho:n, valviran, thl:n ja €ndokrinologiyhdistyksen "kollegiaalisesti" hyökätessä oikeasti osaavien lääkäreiden kimppuun.
      Tällä hetkellä vielä alle puolet resepteistä ja lääkkeista tulee ulkomailta.
      Potilaat pystyvät aivan mainiosti arvioimaan, mikä lääkitys tehoaa, mikä ei. Toivottavasti vastedes alkavat noudattaa lääkäriensä annosteluohjeita, nythän innostuvat kun vuosien jälkeen olo paranee ja siksi nostelevat annoksia omin päin.

      • omissanahoissasetuntuu

        "Potilaat pystyvät aivan mainiosti arvioimaan, mikä lääkitys tehoaa, mikä ei."

        Kaikista asianosaisista juuri POTILAAT pystyvät PARHAITEN arvoimaan, mikä hoito auttaa ja mikä ei. Mutta eipä näköjään mikään taho uskalla heiltä mitään kysyä...


    • Simpukkala

      Suurelta osin pölhöä keskustelua. KHO:han nimenomaan kumosi hallinto-oikeuden toisensuuntaisen päätöksen väliaikaiskiellosta. Mistään muusta ei nyt voinut ollakaan kyse, ei varsinkaan siitä, että KHO tässä väliaikaisprosessissa olisi laajemmin ottanut kantaa ao. lääkärin oikeuksiin. Laitontahan sellainen olisikin ollut, sanovat neropatit täällä mitä vaan.

    • Vähän.on.noloa

      Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö on saanut tuomion lievästä pahoinpitelystä. Voiko pitää paikkansa ja olisi jäänyt vuoden virkavapaalle

      • TV3

        Vaikuttiko tämä tieto jotenkin kilpirauhaseesi?


    • Ihmettelevä1

      Tietämättä kauheasti asiasta panen merkille seuraavaa: Missään en ole nähnyt yhdenkään potilaan valittavan, en edes nimimerkillä. Kaikki Valviran käsittelyt on ilmeisesti pistetty vireille toisen lääkärin valituksesta.

      Tai, no jotakin tiedän. Yhden Keldriman potilaan. Lihoi lyhyessä ajassa kymmeniä kiloja, vaikkei syönyt juuri mitään. Sitten pääsi Keldriman vastaanotolle ja sai T3:n. Paino lähti heti laskuun ja olo helpottui. Tallinnasta ainakin silloin haki lääkkeet.

      Milloin saataisiin kuriin kaikki ne lääkärit, jotka leimaavat CFS ja kilpirauhaspotilaat mielenterveyspotilaiksi?

    • Ihmettelevä2

      Lääkäreiden täytyy näissä asioissa olla varovaisia. Muuten voi käydä niin, että Erkki Isometsä suuttuu.

      • 10nanmol.on.alle.7ug

        Matti Välimäki jankuttaa "kymmenen nanomoolin" hokemaa ja kyseenalaistajaan suuttuen valviran avulla oikeusmurhasi Taija Sompin menestyksekkään kilpparihoitotoimen. Näinä kuukausina viimeksi on todistettu kilpirauhasen suoran T3-erityksen olevan noin 40...50 nanomoolia.

        Toinen Suomen kahdesta endokrinologista on lisäksi rehellinen ja jo Kilpi-lehdessä 3/2013 kertoi suoraksi eritykseksi 29ug (38 nmol). Nygaardin tutkimuksen alkulauseessaa puhutaan 20ug:sta (30½ nmol)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe