Miten lapissa on pooliuudistus oikeasti mennyt?

Oikikseen

Olen kahden vaiheilla kumpaan hakea, Turkuun vai Rovaniemelle. Luin kuitenkin siitä Rovaniemen pooliuudistuksesta joka tuli muutama vuosi sitten ja se vaikutti aika kamalalta. Sen jälkeen ei kuitenkaan kirjoittelua ole enää ollut joten osoittautuiko se sittenkin ihan hyväksi järjestelyksi? Ja onko etäopiskelu mahdollista edes jollain tasolla?

5

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsimällälöydät
    • Oikikseen

      Ajattelin lähinnä viime syksynä aloittaneita. Tuossa ketjussa korostuu ääri-negatiivisuus niiden osalta joille tuo uudistus tuli ihan puskista syksyllä 2014 mutta 2015 aloittaneethan ovat olleet siitä ihan tietoisia. Siksi ennemminkin heidän mielipiteitään kaipaisin.

      Se tosin jäi tuosta ketjusta kiinnostamaan, että jos ihmiset ovat siellä hotellimajoituksessa niin etäopiskelu ilmeisesti sitten toimii jollain tasolla?

    • Oikkari14

      Olen itse opiskellut sekä vanhaa tutkintorakennetta, uutta 2014 aloittaneiden poolimallia sekä päivitettyä poolirunkoa 2015 aloittaneiden kanssa, joten luullakseni osaan vastata.

      2014 ja 2015 vuodet eroavat toisistaan lähinnä kurssien käytännön toteutuksen kanssa, joka kieltämättä takkuili 2014 uuden tutkintorakenteen tultua voimaan. Itse tutkintorakenne on lähes yhtäläinen 2015 mukaan tulleiden kanssa. Vanha tutkintorakenne oli sekava, mutta tentteillä oli mahdollista paikata nykyistä pakollista läsnäoloa.

      Pääasiaan eli tutkintorakenteen joustavuuteen ei tullut muutoksia, joten jos kaipaat etäopiskelumahdollisuutta niin suosittelen että haet johonkin muuhun tiedekuntaan opiskelemaan. Taustasyyt opiskelijan sitouttamisesta Lappiin ja Rovaniemelle ovat hyvin pitkälti aluepoliittiset, eivätkä ne muuttuneet/muutu edes tutkintorakenteen myötä. Päinvastoin. Koen itse opiskelun mahdottomaksi tutkintorakenteen jäykkyyden myötä ja olen jo hakenut siirtoa toiseen tiedekuntaan. Etenkin työskentely muualla kuin Rovaniemellä on todella vaikeaa.

      On totta, että opiskelijoiden valtavan vastustuksen takia dekaanit joutuivat pakon edessä tekemään muutoksia esimerkiksi pakollisten läsnäolojen suhteen. Suurin osa näistä muutoksista on kuitenkin näennäisiä, sillä tiedekunta ei esimerkiksi myönnä lisäpisteitä ellei luennoilla käy. Lisäpisteet vaikuttavat merkittävästi arvosanaan vaikka itse luennoilta saatava hyöty on minimaalinen. Toisille tämä saattaa toki sopiakin, mutta yleensä nohevimmat opiskelijat ovat jo alueeseen perehtyneet syvemmin ja tähän nähden luennoitsija lukee powerpointilta "itsestään selvyyksiä". Moni meneekin mieluummin kirjastoon ja käy vetämässä sitten lopulta nimensä paperiin. Luennoitsijoiden taso on myös melko heikko muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

      Toinen huomio on se myös 2015 jälkeen, että joissakin pooleissa on sinänsä tehty mahdolliseksi suorittaa suurin osa tenteillä, mutta etäopiskelu on de facto mahdoton, sillä poolin sisällä saattaa olla esimerkiksi 1-4 op:n suuruinen tehtävä/luentopäiväkirja, jota ilman et saa poolin merkintää. Tämä on sitä aluepolitiikkaa.

    • Toinenoikikseenpyrkivä

      Entäs etätenttiminen siellä Rovaniemellä? Tartteeko tentteihin tulla yliopistolle vai voiko niitä tehdä jossain muualla? Pohdin vaihtoehtoina joko Joensuuta tai Rovaniemeä ja Joensuun oikeustieteellisen sivuilla sanotaan selvästi, että kaikki tentit voi suorittaa myös etätentteinä muualla kuin Joensuussa. Lapin yliopiston oikeustieteellisen sivuilta en löytänyt tästä infoa.

      • Porotus

        Ei ole etätenttimismahdollisuutta lapissa lainkaan vaan kaikki tentit tulee tehdä paikanpäällä. Tai poikkeuksena taisi olla sairaalassa tms. olo mutta siihenkin pitää hakea hyväksyntä etukäteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe