Millaisen Audin uskaltaa ostaa?

757854754

Olen harkinnut neliveto Audia pitkälti sen takia koska kestävät ruostetta hyvin ja ovat ilmeisesti ajoasennoltaan tosi mukavian isokokoisellekin. Mutta kun jatkuvasti saa kuulla näistä valtavista ongelmista kuten DSG vaihteistosta, 4L/1000km öljyä kuluttavista koneista, TSI jakohihnaongelmista, päästöskandaaleista jne muista valtavan kalliista remonteista jotka joutuu tekemään jo uuteen autoon eikä myyjä korvaa, en ole ollenkaan varma millaisen yhdistelmän ostaisi jos haluaa välttää remontit tai onko sellaista yhdistelmää edes olemassa missä ei joudu maksamaan tonnien remontteja heti uutena? Esim jos haluan A4 nelivedon, onko edes olemassa moottori/vaihteisto yhdistelmää jossa ei tarvi pelätä jättiremonttia? Onko esim 2.0 TDI turvallinen? Ja saako automatilla joka kestää vai joutuuko valitsemaan manuaalin jos ei halua hajonnutta vaihteisto jo 100tkm kohdalla? Millaista yhdistelmää suosittelette?

30

7915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AudiA4quatro

      Audi on laatuauto, jos tuuri käy!
      Ajoltaan ei auto siitä parane, jopa Audi A3 ssa loisto ajo-ominaisuudet.
      Moottoriksi vailtsisin luotettavan ja riittävän tehokkaan 2.o FSI jälkeläisen TFSI 2.0 bensakoneen, manuaalivaihteistolla tietenkin. Omassa 2.0 FSI konessa ei tarvii öljyä lisäillä huoltovälien aikana lainkaan!! Onko tuo TFSI sitten turbon kanssa hiukan öljyä kuluttava, ei liene suurikaan murhe? Manuaalilaatikko on lähes vuoren varma, kunhan vaihtaa öljyt huolto-ohjeen mukaan. Audin dieseleissä samat suutinongelmat kuin muillakin saksalaisilla (tuurilla voi kestääkkin). Automaattilaaatikkot kiertäisin kaukaa, mikäli on tarkoitus ajaa yli 100 tkm samalla autolla? Ainakin kannattaa ostaa mahdollisimman pitkä käyttöturva. Nuo TSI moottorit 1,2 ja 1,4 lienee VW konsernin huonoimmasta päästä, pienestä koneesta paljon tehoa ja tuhoa!!
      Isommissa 2.0 koneissa ei jakohihna ole ongelma vaan huoleton ja edullinen vaihtaa. Ketjukoneissa ei voi luottaa edes pitkään vaihtoväliin, katkeaa kuitenkin 2.4 koneita käytettyjen rivit täynnä?!
      Huoltovapaata autoa ei olekkaan, mutta ei Audi kestoltaan huonokaan ole.
      Paljon auton valintaan vaikuttaa käyttötarkoitus, paljonko vuodessa 25tkm---100tkm?? Onko yritysajoa vai omaan laskuun??
      Koeajoon rohkeasti!

      • Kanisterimukaan

        Ota viikon koeajo,niin eiköhän siinä selviä kuinka öljy palaa.


    • tämmönekuvajääny

      No hyvin pitkälti ei ole riskitöntä vaihtoehtoa. TFSI:t syö öljyä ja uhkana 5k koneremontti. 2.0 TDI saattaa jäätyesäään sylkee öljyt pihalle mahdolliset suuttimet riippuu kuin uusi. 3.0 TDI ehkä varmin mutta siinäkin päästöskandaalit pelottaa. Audin Laatikot ei tahdo kestää 100tkm ei edes manuaali kokemusta on. Isompien autojen Dsg:t kai on kestävempiä mutta maine on niin huono että ennemmin manuaali.

      Tämmönen kuva siis vähän uudemmista. Audin kans pitää varautua korjaamolla ramppaamaan tosin harvassa on nykyään kestävät autot.

    • Hienojahuono

      Minulla 2013 a5. Tänä talvena jo toinen ohjaustehostin asennettavana. Sähköinen tehostin totaalinen susi jo syntyessään. -28 astetta on se kriittinen jolloin tehostin hajoaa ja sen voi saada kuntoon sammuttelemalla ja käynnistelemällä, mutta ei aina. En suosittele kenellekkään.

    • lykkyäpyttyyn

      No mutta jos sun valintakriteerit on: 1) Hyvä ajoasento lihavalle ja 2) kestää hyvin ruostumista (tarkoitatko että on paksua peltiä jossa enemmän varaa ruostua?),
      niin älä tuommoisista mekaanisista pulmista piittaa. Ehdotan uutta audia, jossa on takuu voimassa ja siihen huolenpitosopimus, joka sisältää sijaisautopalvelun. Eiköhän tuolla setillä pari vuotta miten kuten ajele. Deadline on 100 tkm, eikä 150 tuhatta ajettua audia huoli yksikään täyspäinen automyyjä vaihdossa.

      • 23523432

        Auto muutenkin niin kallis niin ei viitsisi enempää maksaa huolenpitosopimuksista, ja kuten uutisista on nähty, maahantuoja ei korvaa edes uutena hajalla olevaa moottoria (se 4l/1000km öljynkulutus).

        Pitkälle/lihavalle sopiva mukava ja hyvän ajettavuuden omaava neliveto olis hakusessa tosiaan, ja ei saisi ruostua helposti.

        Mutta Audin ongelma taitaa olla nämä valtavat moottori/vaihtiesto-ongelmat. Esim tuo öljynkulutusskandaali taisi sekin koskettaa isohkoa turbokonetta joten ei ole vaan nää 1.2 ja 1.4 minikoneet ongelmallisia.


      • Isolohkothah
        23523432 kirjoitti:

        Auto muutenkin niin kallis niin ei viitsisi enempää maksaa huolenpitosopimuksista, ja kuten uutisista on nähty, maahantuoja ei korvaa edes uutena hajalla olevaa moottoria (se 4l/1000km öljynkulutus).

        Pitkälle/lihavalle sopiva mukava ja hyvän ajettavuuden omaava neliveto olis hakusessa tosiaan, ja ei saisi ruostua helposti.

        Mutta Audin ongelma taitaa olla nämä valtavat moottori/vaihtiesto-ongelmat. Esim tuo öljynkulutusskandaali taisi sekin koskettaa isohkoa turbokonetta joten ei ole vaan nää 1.2 ja 1.4 minikoneet ongelmallisia.

        Tosi isoja noi 1.8 ja 2.0tfsiit.


    • lfororl

      Ei todellakaan ole ruosteeton uudet ruostuu ja maalit lohkeilew

      • fsdfsdff

        Siis täällä luettujen parusteella paska auto, osta Toyota niin saat pelkiä kehuja.


      • sghsrrggr

        No eihän mikään auto kestä syövyttävää tiesuolaa mutta tarkoitin että Audi ainakin on keskivertoa paremmin suojattu jo tehtaalla. Ruotsalaisessa laajassa ruostesuojaus tutkimuksessa Audilla hyvät arvosanat, noin puolet 4 ja puolet 5 asteikolla 1-5.


      • Suojattuon

        Yksikään auto ei tehtaan jäljiltä ole hyvin suojattu.Jos on varaa uuteen autoon, niin luulisi löytyvän tonni kunnolliseen ruostesuojakäsittelyyn.Sen jälkeen on yksi murhe vähemmän.Itse en suojaamatonta autoa käytettynä ostaisi.Sinkkikuplat on sitten toinen juttu;)


    • veromarkoilla

      Suositellaan vain ministerien käyttöön!

    • a6tdi

      Kun tuo ruostumattomuuskin on vähän niin ja näin, niin mitä hyvää jää jäljelle, ei mitään. Katsele joitain muita merkkejä.

    • MinäVaanHekotan

      "Millaisen Audin uskaltaa ostaa?"
      Mahdollisiman kallis, sillä nykyään täytyy ajatella kuten minä: Kulutusluotot tapissa, asuntolaina tapissa, pikavipit tapissa, jne.... Kun aikanasi kuolet tuolla tienpäällä armottomassa hevosvoimakilpailussa, niin et jätä jälkipolville mitään muuta perittävää, kuin velat. Siellä pilven päällä on sitten hauska hekotella, kun säälittävä jälkipolvi luulee, että kaikki hommaamasi maallinen mammona periytyisikin heille automaattisesti! Mutta karmea todellisuus iskeekin siinä vaiheessa, kun pankit rupeaa perimään velkojaan. Siinä tilanteessa oleminen on paljon vaikeampaa, kuin itsemurha.....

    • Jos_löydät

      vanhan saksalaisen papan silmäterän Audi 80 esimerkiksi -88 ja 92-vuosien väliltä alle 100 tkm ajettuna aukottomalla huoltokirjalla niin siinä on Audi jonka vielä uskaltaisin ostaa mikäli saisin alta tonnilla. Ei minulla muuta asian suhteen.

    • skdvj8y44

      Audin,skoodan,volkkarin ostossa ei oo mitään järkee!

    • laiskajatyhmä

      Tämä ei nyt liity AUDIin millään tavalla. Mutta mulla oli kerran Passat. VW Passat vm. 2001. Tiedättehän, sen alun perin Meksikosta lähtöisin olevan automerkin? Jota sen jälkeen valmistettiin myös Brasiliassa?
      No niin, mutta tossa autossa (ostin sen siis uutena) oli niin huono maalaus, että takaluukun pohjamaali kuulsi selvästi pintavärin alta. Auto oli tumman sininen, joten asia oli helppo havaita. Tuo valkoinen pohjamaali näkyi luukun alaskätisillä pinnoilla, kun luukun nosti aukiasentoon. Eli hiukka oli Manolitolla loppunut ruiskusta väri, ja sit olikin tullut vissiin kahvitauko. Myöhemmin koko luukku ruostui niin pahasti, että rekisterilaatan valot eivät enää pysyneet kiinni, kun ruuvit ei tartu pelkkään ruosteeseen, saatikka johda sähköä. Kysyin huollossa, että sisältyykö TÄMÄ korin 12 v puhkiruostumattomuustakuun piiriin? Ei kuulunut.

    • hessuki

      Hyvä veliseni ,pysy kaukana audista,ellet ole tosi varakas.

    • auriaakuusäsline

      Jaa, varmin yhdistelmä taitaa olla 3,0 TDI ja Tiptronic-yhdistelmä. Laatikko ei pamahda ja moottori on ilmeisesti vähävikaisin Audi-kategoriassa. Tuota yhdistelmää löytyy A4, A5 ja A6 malleissa.

      • Anonyymi

        Sitäkin vähävikaisempi on 3.0td manuaalivaihteistolla.


    • zxczfd13

      audi a6 2.5 tdi quatro 2003 kestänyt hyvin ei vikoja ,oikeat huollot tehty,hyvä ajaa ja lämmin,saksasta tuotu.alle 2000 vuojen malleissa kuulemma paljon vikoja,kannattee katsoja vikatilastot.

    • takuuta

      Jos välttämättä, jostain ihmeen masokistisesta syystä päädyt Audin ostajaksi, niin hanki tuliterä tai hemmetin vähän ajettu yksilö jossa on takuuta jäljellä. Noilla tekniikan riemuvoitoilla ei takuun ulkopuolella kannata ajella, saattaa nimittäin käydä kukkaron päälle. Audia sitten vaihdettaessa saattaa tulla ongelmia kohtuumääräisen vaihtohyvityksen suhteen, tai jos edes ottavat sitä vaihdossa, tuntuvat monet autokauppiaat vieroksuvan niitä kun pelkäävät niitten moninaisia vikoja.

    • offcoos

      Ehjällä audilla matka taittuu rattoisasti!

    • Anonyymi

      Paras ja luotettavin Audi



      On se minkä jätät kauppaan ja käytät rahasi johonkin parempaan....

      Sama pätee myös VW ja BMW.

    • Anonyymi

      Ei kukaan järkevä, ajatteva ihminen osta Audia. Ne on lapsenmielisille tarkoitettuja leluja. Korjaamot saavat hyvät hillot Audi-omistajilta. Niillä lypsetään rahat pois hölmöiltä mukamas hienolla autolla.

    • Anonyymi

      Ostin v90 audi 90 quatron vakuutusyhtiöltä sain halvalla silloin kalleimia autoja suomessa kun sai katsatusmiehet uskomaan niin ajoin sillä 20v ja 480000 km aikä juuri mitään vikaa koko aikana. Auto on vielä liikenteessä myin hnuorelle miehelle.

    • Anonyymi

      Ei v***tu että tyhmää koijataan.
      Rahat pois
      loppuryöstön aika.

      Oikeasti?! Kun ihminen on tyhmä ja heikko, tulevaisuus näyttää pimeältä,
      AUTOLLAKO SE PARANEE?

      Typerin investointi ever!

      Käyttäkää rahat järjen kasvattamiseen - paikalliseen, omaan yritykseen, käden taitoihin,

      AUTO ON TYHMÄ INVESTOINTI.
      audin laatu......huoltolaskut 100 kertaiset.

    • Anonyymi

      Paras audi moottori 3.0tdi ccwa.

    • Anonyymi

      Kylläkään ei kestä ruostetta kovinkaan hyvin. AInakin A4 b6 korisesta alkaen erittäin ruostealtttiita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe