Tilitoimistokokemuksia

p1nsku

Vaihdoimme juuri tilitoimistoa ja uudesta toimistosta ei vielä ole juuri kokemusta, koska ensimmäinen kuukausi on vielä kesken. Mutta pohdin, mitä kaikkea ylipäätään on realistista odottaa tilitoimistolta juoksevan kirjanpidon, tilinpäätöksen, alvilapun ja laskun lisäksi. Edellisestä toimistosta nimittäin emme juuri muuta saaneet. Tilinpäätös viivästyi usealla kuukaudella, tosin kirjanpitäjä kertoi, ettei toiminimellä ole yhtä kiire kuin osakeyhtiöllä ja uskoimme sumeilematta, ja kesken vuotta kirjanpitäjä vaihtui niin hitaaseen, että kuukausittain laskutettava tuntimäärä tuplaantui... Myöskään sähköpostiviesteihin ei useinkaan vastattu, tai ainakin muutaman päivän viiveellä. Muutaman kuukauden tätä menoa katselimme ja otimme yhteyttä toimitusjohtajaan, joka vain voivotteli ja pahoitteli mutta muutosta ei tullut. Alussa jouduimme palaveeraamaan enemmänkin ja niistä veloitettiin ajallisesti, yläkanttiin arvoituna. Entisessä b-to-b-työpaikassani asiakaspalavereista ei koskaan laskutettu, joten tämäkin kummastutti.

44

13398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Buchhaltung

      Miksette pidä kirjanpitoa itse. Viestistä käy ilmi, että yrityksenne on toiminimi, johon kelpaa yksinkertainen kirjanpito. Siis tarvitaan tietokone, taulukkolaskenta (joko Excel tai ilmainen Openoffice). Älypuhelin on hyvä lisä, jolla voi ottaa kuiteista valokuvat ja linkittää ne taulukkolaskennan kirjanpito-tiedostoon. Koko kirjanpito säilyy siten kovalevyllä, josta on hyvä ottaa backupit aikaajoin. Kun tilikausi vaihtuu niin uusi sheet taulukkolaskennasta käyttöön.

      • p1nsku

        Ihan siksi ettei itse ehdi tehdä kaikkea ja luotettava tilitoimisto on hyvä olla olemassa jotta asiat tehdään oikein ja on osaava kumppani, jolta kysyä siitä mitä ei tiedä, kuten juuri ulkomaankaupan kiemuroita. Jos tilitoimisto tekee kirjanpidon tehokkaasti vaikka 3-4 tunnissa per kk, niin se on vähän siitä, että itse rämpisi pari päivää lukuja naputellen ja pohtien tulikohan kaikki nyt oikein.


      • Buchhaltung

        Tämä on juuri usein perusteena käytetty, mutta kokemuksiasi lukiessa tilitoimiston luotettavuus on ollut juuri ongelma, joten miksi maksaa palvelusta, jota ei saa. Veroviranomaisilla on hyvä palveluosasto ihan puhelinpalveluna erittäin hyvät ohjeet. Jos jonkin asian kerran opettelee sen osaa tehdä sitten toisenkin kerran. Mutta jokainen tekee valintansa itse omien perusteidensa pohjalta ja sitä pitää kunnioittaa.


      • Wolfofuusikatu
        Buchhaltung kirjoitti:

        Tämä on juuri usein perusteena käytetty, mutta kokemuksiasi lukiessa tilitoimiston luotettavuus on ollut juuri ongelma, joten miksi maksaa palvelusta, jota ei saa. Veroviranomaisilla on hyvä palveluosasto ihan puhelinpalveluna erittäin hyvät ohjeet. Jos jonkin asian kerran opettelee sen osaa tehdä sitten toisenkin kerran. Mutta jokainen tekee valintansa itse omien perusteidensa pohjalta ja sitä pitää kunnioittaa.

        Kirjanpidon itse tekeminen saattaa maksaa tuhansia euroja kuukaudessa. Nimittäin mun busineksessa rahaa tulee keskimäärin 1083€/8h työpäivä, kallista aikaa käyttää se johonkin kirjanpitoon koska se vähentää tuota myyntiin käytettyä aikaa. Itse suosittelen Tilintakojat Oy Oulusta. www.tilintakojat.fi


    • p1nsku

      Juu aivan, mutta siitä ei ole kyse. Halusin ihan muiden mielipiteitä siitä, miten paljon voi odottaa tilitoimistoilta, mitä sisältyy yleensä peruspalveluun, kuinka paljon voi odottaa noiden mainitsemieni lisäksi. Nyt on onneksi uusi toimisto kehissä ja ainakin asiakaspalvelu pelaa sen nuoremmilla työntekijöillä, vastaus tulee heti. Aikaisemmassa toimistossa oli leipiintyneitä mummeleita odottelemassa eläkkeellepääsyä ja sähköposti tuntui olevan pelottava väline heille. :) Jotenkin huvittaa sen toimiston/pikkuketjun pyrkimys kasvaa Suomen parhaimmaksi tilitoimistoketjuksi....

      • jklkg

        Palveluun sisältyy se, mitä siihen on sovittu sisältyvän. Kun sopimus on jo tehty, niin lue se sopimus. Jos et saa itse siitä riittävästi selkoa, kysy sieltä toimistosta, mikä heidän tulkintansa tehdystä sopimuksesta on. Ja seuraavalla kerralla tee tämä jo ennen sopimuksen allekirjoitusta.


      • p1nsku

        Voi voi. En nyt tarkoittanut, että sopimukseen pitäisi kirjata niin yksityiskohtaisia asioita kuin henkilökunnan ominaisuudet, palvelualttius, käytöstavat. Yleensä sopimuksessa lukee ehdot, laskutusperusteet, kuten meidän tapauksessa tuntihinta, jolloin se ei ole kiinteä. Palautteeni koski ihan palvelun heikkenemistä, laskutettavien tuntimäärien kasvamista ja vaihtuvan henkilökunnan puutteita asiakaspalvelussa,näitä ei luonnollisesti sopimuksista löydy...


      • Anonyymi
        jklkg kirjoitti:

        Palveluun sisältyy se, mitä siihen on sovittu sisältyvän. Kun sopimus on jo tehty, niin lue se sopimus. Jos et saa itse siitä riittävästi selkoa, kysy sieltä toimistosta, mikä heidän tulkintansa tehdystä sopimuksesta on. Ja seuraavalla kerralla tee tämä jo ennen sopimuksen allekirjoitusta.

        Tilitoimistoista ainakin Rantalaisella jokainen lasku on yllätys. Että mitä ovat keksineet sillä hetkellä laskuttaa erillistyönä. Tosi ikävää oli.


    • SuviKaroliina

      Hei! Oletko jo löytänyt uuden tilitoimiston?

    • Mikko_MAKSAA

      Hulsvotteja kokemuksia:

      - Rätinki
      - Esmo Economia Oy
      - Tilisakut Oy

      • Anonyymi

        Lisäksi Tilitoimisto Rantalainen tähän listaan. Inhottava paikka.


    • Yrittäjätyömies

      Vaihdoin firman kirjanpidon pieneen tilitoimistoon, kolla on kätevä nettipohjainen järjestelmä Procountor. Rupesin vertailemaan kirjanpitokuluja jälkeenpäin. Tilipalvelu Rantalainen veloitti vuoden aikana 35 % enemmän yhteensä kuin tämä uusi kaikkinensa ja aikaa säästyi vielä.

      Oli se kallis eikä palvelu mitään hyvää edes. Laskutus sieltä pelasi kyllä kuin junan vessa. Otti kyllä rankasti päähän kun mietti Rantalaisen kirstuun menneitä rahojani. Rantalaisen asiakkaille voin sanoa kyllä että kilpailuttakaa niin säästätte rahaa.

      • Anonyymi

        On uutisoitu että Tilipalvelu Rantalainen Oy on menossa pörssiin. Siksi siellä maksaa.


      • Anonyymi

        Herra Rantalainen on rahamies. Siksiköhän ei kelpaa yrittäjäjärjestön johtoon. Onkohan liian ahne?


    • kokemuksia

      Talousverkolle peukku, vaikkei halvempi kuin rantalainen

    • Mafdi

      Älkää erehtykö käyttämään Netvisor-Suomi toimistoa kuten minä tein! Asiakkaat valittaneet, että laskut eivät tule ajoissa ja yrittäjä joutuu maksamaan viivästyskorkoja. Asiakkaat eievät saa kuin automaattivastauksia ja puhelut maksavat asiakkaalle 25 c/min. Vaikka Netvisor onkin edullinen palvelu, niin arvostan itse yrittäjänä hyvää asiakaspalvelua ja laskujen maksamista erpäpäivään mennessä, että sanoin yritukseni irti moisesta firmasta.

      • Anonyymi

        Mikä on Netvisor-Suomi toimisto? Ei löydy googlaamalla. Netvisor on ohjelmisto joka toimii samalla tavalla riippumatta missä toimisto sijaitsee.
        Netvisorin takana on 3 eri vaihtoehtoa/osoitetta sähköiseen laskutukseen (ostolaskut). Kokemuksieni mukaan jos osoitteissa ei ole virheitä niin laskut tulevat nopeasti.
        Lisäksi Netvisorista näkee milloin lasku on tullut järjestelmään. Jos joku vaatii korkoja siitä että lähettämänsä lasku on tullut myöhässä Netvisoriin niin se ei ole peruste viivästyskoroille. Ottakaa kuvankaappaus milloin lasku on tullut perille, ja keskustelkaa miksi lasku on tullut myöhässä. Sille pitää tietysti saada lisää maksuaikaa. Lasku lähettäjä saa kyllä herjan ettei lähetys ole onnistunut. Silti monet laskut voivat tulla myöhässä mutta syy löytyy usein lähettäjän virheestä.
        Viittaa enemmänkin siihen ettei laskua ole osattu lähettää oikein tai ajoissa. Netvisor-tuki pystyy selvittämään tarkalleen missä on vika.
        Ja asiakaspalvelun laatu vaihtelee tilitoimistosta riippuen.


    • Remonttifirma

      Itsellä käytössä Nordic C-Management ( https://www.c-management.fi/ ) ja toiminut hyvin. Vähän väliä istutaan alas ja käydään läpi firman talous. Varmasti löytyy halvempikin vaikkei kallis olekkaan mutta palvelu pelaa. Tilinpäätöksen luapsivat saada kasaan heti tammikuun loputtua, ensimmäinen tilinpäätöspalaveri jo pidetty. Itse maksan noin 350eur/kk alv 0%, ja tositteita noin 100 ja 3 palkallista, eli päättäkää itse onko kallista. netvisorkulut tulee päälle.

    • Anonyymi

      Itse valitsin Accountorin ja olen ollut tyytyväinen. Tarpeeni pienyrittäjänä on aika vähäinen, mutta asiat hoituivat helposti ja ajalllaan.

    • Anonyymi

      Tilitoimisto Rantalainen on kyllä ikävä ja ilkeä kirjanpitotoimisto. Perusajatuksenaan on mennä pörssiin ja tehdä tiliä omistajille. Oikein keksivät keinoja rahastaa asiakasta. Hyi hitto.

      • Anonyymi

        Ja todella toksinen paikka kirjanpitäjälle tehdä työtä.
        On tulostavoitteet, asiakkaat otetaan halvalla (=hinnalla millä hyvänsä), oletuksena että keksit lisälaskutusperusteita, joilla palkkasi x 2,5/kk ansaitset. Jos et siihen suostu tai mielikuvitus kertakaikkisesti loppuu/moraali ei enää veny; niin ulos.
        Helpottuneena Rantalaisen oven suljin...


    • Anonyymi

      Rantalainen joo ,vuosi sitten lopetin yritykseni.Nyt lähetti rahanpesulain mukaisen tunnitumispyynnön,en reagoinut. Viikonpäästä tuli viesti ,että laskuttavat 50 e kuukaudessa kunnes tunnistautuminen on tehty. No pari sähköpostia olen asiasta lähettänyt,eivät ole vastanneet.

    • Anonyymi

      Kuulosti aivan samalta kuin omat tapaukseni. Viime marraskuussa vaihtui kirjanpitäjä ja on järkyttävän hidas. Kaikenlaista uutta laskutettavaa on keksinyt. Nyt uusimmassa laskussa hienosti eriteltynä kirjanpito 4/22 ja sitten erikseen kirjanpidon materiaalin kokoaminen, missä on mennyt 15 minuuttia lisäaikaa. Näin Gallantilla. Juu, uusi kirjanpitäjä on todellakin etsinnässä.

      • Anonyymi

        Tuo 15 minuuttia ei kuulosta minun korvaani kovin isolta aikamäärältä.

        Miten monta paperilappusta siihen "kokoamiseen" sitten on kuulunut? Ja paljonko rahallisesti tuo 15 min toi laskuunne lisähintaa?


    • Anonyymi

      Finacc Oy , todella huonoja kokemuksia . Varokaa!!!

      • Anonyymi

        Tätä yritystä kannattaa todellakin varoa.. ei ole missään muotoa ammattimainen tilitoimisto..


    • Anonyymi

      Älkää koskaan ottako Rantalaista hoitamaan kirjanpitoanne,täysin rahastusta

      • Anonyymi

        Todellakin pitää paikkansa. Rantalaisen henkilökunta vaihtuu tiuhaan tahtiin ja tiedot eivät siirry uudelle yhteyshenkilölle. Laskut lähetetään automaattisesti vaikkei töitä olla tehty. Ja jos näitä liian aikaisin laskutettuja laskuja ei makseta ajallaan, lähtee laskut perintään. On kyllä naurettavaa toimintaa nykyään. Palvelupäälliköt ovat aivan pihalla mitä siellä tapahtuu. Hinnat ovat nousseet useaan kertaan vuodessa. Älkää missään nimessä ottako Rantalaista kirjanpitotoimistoksenne. Ennen palvelu oli yksilöllistä. Nyt on liukuhihnatoimintaa. Saat tasan tarkkaa vain perussetin. Muut veloitetaan kovalla tuntitaksalla. Vaihtoon!


    • Anonyymi

      Katso revigo googlesta, ilmainen palvelu tilitoimistojen vertailuun

      • Anonyymi

        Joo ja haluaa heti firman nimen.

        Kohta 100 tilitoimistoo soittaa ja kuinka halvalla tehdään.

        Vuoden päästä hinta nousee 2-5 kertaiseksi ja melkein wc:n käytöstäkin tulee lasku.
        Pienimpääkään neuvoa ei saa ilmaseksi..

        Revigon ym. palvelut pitää lailla kieltää. Kysy kaveriltasi onko heidän toimisto hyvä.
        Hyviin toimistoihin ei pääse jonottamatta asiakkaaksi, koska he haluavat palvella olemassaolevia asiakkaitaan hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja haluaa heti firman nimen.

        Kohta 100 tilitoimistoo soittaa ja kuinka halvalla tehdään.

        Vuoden päästä hinta nousee 2-5 kertaiseksi ja melkein wc:n käytöstäkin tulee lasku.
        Pienimpääkään neuvoa ei saa ilmaseksi..

        Revigon ym. palvelut pitää lailla kieltää. Kysy kaveriltasi onko heidän toimisto hyvä.
        Hyviin toimistoihin ei pääse jonottamatta asiakkaaksi, koska he haluavat palvella olemassaolevia asiakkaitaan hyvin.

        En tiedä Revigosta tarkemmin, mutta siellä käsittääkseni suppea valikoima tilitoimistoja. Talouskuutio.fi laajempi ja tarjouspyyntö menee vain valitsemillesi tilitoimistoille, muut eivät saa tietää että kilpailuta.


    • Anonyymi

      Vuoden alusta lähtien Rantalainen lisännyt kiinteän kk veloituksen lisäksi laskuun
      Ohjelmiston ylläpitoveloituksen 15€/kk.
      Onko muilla tilitoimistoilla vastaavaa maksua?

      • Anonyymi

        Maksimaalinen voiton kerääminen on toimistoilla tärkeämpää kuin kirjanpidon tekeminen.

        Aina on sanottu, ota tilitoimisto 2-6 henkilön toimistosta ja scannauksen hoitaa samaan hintaan 10 € /tunti saava harjoittelija tyttö, tunnissa nopealla scannerilla scannaa n. 300 kuittia.

        Miksi kuitenkin veloitetaan yleensä 1 €/kuitti ... jos scannaat itse niin kuitenkin veloitetaan 0,5 € käsittelymaksu ja tuntipalkka 60 €, minimi 3 h + + + + kuluja

        normihinta 700 €kuukaudessa, tilinpäätös 1000 (tulee nappia painamalla) ja veroilmoitus 200, menee verottajalle nappia painamalla..


      • Anonyymi

        On täyttä rahastusta. En voi todellakaan suositella vaan todeta, että lähes ryöstöfirma. Älkää koskaan käyttäkö Rantalaista tai sen konserniyhtiö Norlicia tilitoimistona. Kirjanpidon kustannus nousi kolminkertaiseksi seuraavana vuonna kun käyttämäni tilitoimisto myytiin Norlicille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksimaalinen voiton kerääminen on toimistoilla tärkeämpää kuin kirjanpidon tekeminen.

        Aina on sanottu, ota tilitoimisto 2-6 henkilön toimistosta ja scannauksen hoitaa samaan hintaan 10 € /tunti saava harjoittelija tyttö, tunnissa nopealla scannerilla scannaa n. 300 kuittia.

        Miksi kuitenkin veloitetaan yleensä 1 €/kuitti ... jos scannaat itse niin kuitenkin veloitetaan 0,5 € käsittelymaksu ja tuntipalkka 60 €, minimi 3 h kuluja

        normihinta 700 €kuukaudessa, tilinpäätös 1000 (tulee nappia painamalla) ja veroilmoitus 200, menee verottajalle nappia painamalla..

        Todella harvoin mikään tilinpäätös synny ”nappia painamalla”, samoin veroilmoitus. Saat varmaan tulostettu tilinpäätösasiakirjan nappia painamalla, mutta jos se vastaa lainsäädännön ja hyvän kirjanpitotavan vaatimukset on sitten eri asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella harvoin mikään tilinpäätös synny ”nappia painamalla”, samoin veroilmoitus. Saat varmaan tulostettu tilinpäätösasiakirjan nappia painamalla, mutta jos se vastaa lainsäädännön ja hyvän kirjanpitotavan vaatimukset on sitten eri asia.

        MItä paskaohjelmaa sinä käytät. Ohjelma tekee, sitten vaan tarkistat...varmuuden vuoksi.
        ns. sanottu "tekoäly" on insinöörien tekemä ja tekee joskus typeriä virheitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MItä paskaohjelmaa sinä käytät. Ohjelma tekee, sitten vaan tarkistat...varmuuden vuoksi.
        ns. sanottu "tekoäly" on insinöörien tekemä ja tekee joskus typeriä virheitä.

        Kuinka voi olla noin pihalla, kun kuvittelee, että jokin "tekoäly" hoitelee veroilmoituksen ja tilinpäätöksen tai "nappia painamalla". No, ei todellakaan. Kommenttisi kertoo, ettet ole koskaan hoitanut ko. tehtäviä.


    • Anonyymi

      Rantalainen on ihan paska yritys, eivät toimittaneet sovittuja kirjanpito-aineistoja ajoissa ja menetin miljoonien eurojen hankkeen. nyt pitää laittaa yritys konkurssiin koska vuoden työ tehty ihan turhaan.
      Tilitoimisto Rantalainen pettää lupaukset
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei kommunikoi
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei pidä sovituista asioista
      Tilitoimisto Rantalainen on paska firma, EN SUOSITTELE

    • Rantalainen on ihan paska yritys, eivät toimittaneet sovittuja kirjanpito-aineistoja ajoissa ja menetin miljoonien eurojen hankkeen. nyt pitää laittaa yritys konkurssiin koska vuoden työ tehty ihan turhaan.
      Tilitoimisto Rantalainen pettää lupaukset
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei kommunikoi
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei pidä sovituista asioista
      Tilitoimisto Rantalainen on paska firma, EN SUOSITTELE

    • Anonyymi

      Rantalainen on ihan paska yritys, eivät toimittaneet sovittuja kirjanpito-aineistoja ajoissa ja menetin miljoonien eurojen hankkeen. nyt pitää laittaa yritys konkurssiin koska vuoden työ tehty ihan turhaan.
      Tilitoimisto Rantalainen pettää lupaukset
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei kommunikoi
      Tilitoimisto Rantalainen ei tee töitä
      Tilitoimisto Rantalainen ei pidä sovituista asioista
      Tilitoimisto Rantalainen on paska firma, EN SUOSITTELE

    • Anonyymi

      On syytä alouttaa kärsämäki tilitoimisto siitä että kyitein päälle ei puhuta tai lauleta.

    • Anonyymi

      Kysy ensin onko avoero tärkein kuitti peruste kuten Kärsämäki nyt on 2009/2024 välinen aika ja sanat uutta et saa. Radion järvi Suomi liitäntä, järvenranta tavaroin, menetätasuntosi jne.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe