Terveisiä tehtaalta

Prööötti

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panee_kysymään

      Pitkälle käsin tehty ja automatisoitu? Vai pitkälle automatisoitu ja käsin tehty?

    • Mitä-Häh

      Oliko Saabien valmistus pitkälle automatisoitu vai oliko auto käsin tehty ?

    • saabbisti

      Ketä oikeasti kiinnostaa, miten Saabeja aikanaan kyhättiin. Eikö kaikki halua jo unohtaa koko murheenkryynin. Ainakin entiset omistajat halauavat.

      • Jätte-bra

        Saabit on aina tehty käsityönä.Yksilöllisest ja laadukkaasti.


    • ainasaabkänäämisenvoitta

      pötyä saabien omistajat kaipaavat oikeita saabeja 1970-1980 luvuilta.Meiiä oli ensimäinen saabi jo1960 ja viimeinen ostettiin 1986 uutena ja se on meillä virheettömän liikenteessä nykyisi sillä ajetaan kesäisin.Käyttö saabi on 1989 ja toimii hyvin.ollut monta vuotta.Jos saabit olisi tehty yhtä hyvin kuin vanhat se olisi tämän päivän yksi turvallisimmista ja talviauto parhaasta päästä.Oho nyt saabistille virhe sanoin saabiani autoksi.Se on vain Saabi.Harrastan toki myös 1930-1950 luvun autoja.

    • Konepajaoppilasruotsista

      Autojen valmistuksen alkaessa 1950-luvulla Saabilla oli vahva kokemus lentokoneiden tekemisestä, mikä ei ollut mitään suursarjatuotantoa. Näyttää siltä, että autotuotantoa aloitettaessa kopioitiin silloin hyvin suosittua MTM-menetelmää Yhdysvalloista. MTM tulkittiin joskus tieteelliseksi työnjohdoksi ja suunnitteluksi. Etukäteistutkimisen ja suunnittelun avulla työt analysointiin ja palasteltiin yksinkertaisiksi työvaiheiksi, joita sitten työntekijät toistivat tehtaassa Charlie Chaplinin elokuvan esittämällä tavalla.
      MTM-menetelmä sopi hyvin suurille tehtaille, mutta Saabin autotehtaan kaltaisille pienehköille se toi mukanaan paljon kankeutta ja byrokratiaa.
      Myöhemmin sitten siirryttiin joustavampiin tilanteen mukaisiin menetelmiin, jota kehitystä suuresti auttoi tietotekniikan kehittyminen. Tietoa ja suunnittelua alkoi olla digimuodossakin eikä vain paperille kirjoitettuna.

      Saabin kohdalla Suomessa kehitys sai vauhtia Uudenkaupungin autotehtaan käynnistämisen aikaan. Trollhättanin päätehtaalla oli ajateltu, että he sanelevat millainen tehdas UKIin tulee, arvailujen mukaan se olisi periaatteiltaan ollut hyvin perinteinen, jäykkä ja byrokraattinen. Parhaiden historiallisten mallien mukainen.
      Tilanne kuitenkin äkkiä muuttui ja vastuu suunnittelusta kaapattiin Suomen työryhmälle. Kymmeniä suomalaisia oli työskennellyt Trollhättanin tehtaalla ja tunsi menetelmien hyvät ja huonot puolet. Kun lisäksi oli käyty katsomassa autotehtaita muuallakin, päätettiin tehdä menetelmiltään uudempi tehdas.
      Ja niin muutamien vuosien kuluttua UKI`n Saabien laatu nousi emotehtaan tasolle ja lopulta sen ylikin, minkä todistivat USA:ssa tehdyt asiakastyytyväisyystutkimukset.
      Eli kyllä, kuten autoväki hyvin tietää, Saabien laatu on ollut hyvää niin meillä kuin Ruotsin tehtaallakin.

      • Tehdastyöläinen

        Tää pitää paikkansa, svedupettereiden isot tehtaat ovat vieläkin todella byrokraattisia ja muissa maissa samoja tuotteita tekevät samaan laatuun huomattavasti halvemmalla. Eli svedujen läpimenoajat ovat pitkät, laatu on kylläkin viimoisen päälle.


      • ÖrtsinJörtsi

        Eli Saab on hyvä mutta kallis.


    • aikaansaedellä

      Moni autotehdas vielä nykyäänkin pitää Saabin tuotantolaitosta esikuvanaan. Saabin tehdasinnovaatio oli todella aikaansa edellä. Kaikki merkin tuotantomallit koottiin yhdellä ja samalla linjalla. Joka ei edellistä ymmärrä voi etsiä vahvistusta pullosta tai netistä.

      Saabissa arvot oli koottu myös tuotteeseen ja sen tuotteen todellinen arvo paljastui vain todellisia ominaisuuksia etsiville. Kallis auto monelle. Merkkiuskollisimmat ostajat kautta aikojen.

      Uudessakaupungissa kootaan mm. Mersua samalla metodilla tänäänkin.

    • LaatokanHelmi

      Saabeja kasattiin milloin mitenkin jos osia jostain velaksi saatiin. Töihin saatiin halvalla siirtolaisia Venäjältä ja Afrikasta. Ruotsalaiset haluavat unohtaa koko Saabin enkä yhtään ihmettele.

    • ÄänisenAallot

      Ruotsalaiset ja saksalaiset pitävät Saabeja hyvinä autoina, varsinkin GM alaisuudessa vuodesta 2005 eteenpäin tehtiin ja tehdään edelleen todella hyviä autoja. Ilmankos sakut valitsivatkin Saab 9-3 vuoden parhaaksi autoksi luokassaan.

    • saabistasaa

      eihän saabia tehdä kuin pienoismallina ja varsinkin saab 96 1952 tuntuu pillussa hyvältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe