Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vatsa turpoaa kuin olisi raskaana

asdfghj3

Johan tässä itku pääsee, kun treenit on kovalla intensiteetillä suoritettuja ja cardiokin kuuluu elämään. Ruokavaliossa ei valkoista vehnää, viljoja tai ylimääräisiä hiilareita/sokeria ja muutenkin tosi tiukka suurimman osan ajasta mutta turvotukseen ei auta mikään.

Turvotus alkaa heti rinnan alta, vatsaan ei satu tmv mutta koko on ihan valtava jossain vaiheessa. En oikeasti tiedä, mitä ihmettä tälle pitäisi tehdä kun alkaa mennä maku liikunnastakin ja hyvin syömisestä jos sillä saavutetuilla tuloksilla ei oo mitään arvoa, kun tämä turvotus pilaa kaiken. Kaalia kyllä syön, mutta varmaan nyt jätän senkin pois. Ei tässä uskalla kohta mitään syödä.

Mikähän tähän nyt auttaisi? Sisempiä vatsoja pitää treenata kieltämättä enemmän, mutta en usko sen olevan ainoastaan niiden vika, että vatsa kasvaa oikeasti valtavaksi.

7

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tattisjamoro

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viljojen ja/tai maidon (varmista, että pelkästään maidon laktoosi ei aiheuta sinulle ongelmia) karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

      Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

      Margariinit lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, camelinaöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).


      Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt pullossa ovat sen sijaan terveellisiä.



      Syöthän D-vitamiinia?

      D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

      Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100µg päivässä.



      Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.

      • Anonyymi

        Prosessoimaton ruoka? Haetaan suoraan pellolta ja metsästä ja lapataan suuhun. Keittäminenkin on ruuan prosessointia..


    • laktoositon60

      Laktoosi-intoleranssi ?

      Lekurille ja kokeisiin!

    • ghgdhdghdgh

      Refluksi? Keho stressaantunut liiasta treenistä? Jokin maksan ongelma? Ärtynyt suoli? Lääkäriin! Jos ongelma on refluksi, niin sängyn pääpuolen kohotus voi auttaa (itselläni on auttanut).

    • Ibiz

      Tuollainen turpoaminen on yksi yleisin ärtyneen suolen oireyhtymän oireista. Siihen liittyy myös ilmavaivoja, ripulia/ummetusta, ja vatsan alueen kiputiloja. Ärtyneen suolen oireyhtymää sairastavilla ihmisillä suolen kipuaistimus on jotenkin herkistynyt. Netistä löytyy yllin kyllin tietoa ko. vaivasta, ja englanniksi hakusanalla IBS.

      Oireyhtymään ei ole mitään selkeää parannuskeinoa, mutta tutkimuksia siihen liittyen on tehty paljon etenkin lähivuosina. Niiden perusteella useimmat potilaat hyötyvät a) liukenevan kuidun ja b) probioottien lisäämisestä, sekä c) FODMAP-hiilihydraatteja karsivasta ruokavaliosta. Itse en ole saanut apua kuiduilla (esim. psyllium, kaura) ja maitohappobakteereilla kuin ehkä hieman, mutta ruvettuani fodmap-dieetille turvotus ja kipu hellittivät aikalailla saman tien.

      Fodmappeja löytyy etenkin sipuleista ja valkosipulista (tosin sipulien vihreät osat käyvät), sekä vehnästä, ohrasta, rukiista, kaaleista (myös parsa- ja kukkakaali), herneistä, linsseistä, pavuista, soijatuotteista (tosin tofu saattaa sopia), sienistä, joistain pähkinöistä, monista hedelmistä (pahimmat ovat omena ja päärynä, myös kivellisistä hedelmistä ja vesimelonista), hunajasta jne. Myös esim. inuliini, joka normaalille ihmiselle on oikein terveellinen prebiootti, aiheuttaa IBS-potilaalle oireita. Inuliinia löytyy nykyään vaikka mistä "terveysvaikutteisesta", mm. jugurteista. Myös laktoosi itsessään on fodmap-hiilari, joten maitotuotteet tulisi vaihtaa laktoosittomiin. Myös "-oli"-päätteiset sokerialkoholit, esim. ksylitoli, sorbitoli ja mannitoli ovat fodmappeja.

      Kaikkia näitä em. ruoissa olevia fodmap-hiilareita yhdistää se, etteivät ne imeydy ohutsuolessa, vaan fermentoituvat paksusuolessa aiheuttaen kaasuuntumista ja veden retentoitumista ulostemassaan. Tästä taas seuraa tukala ja turvonnut olo IBS-potilailla. Heillä on mahdollisesti myös ylempänä ruoansulatuskanavassa toimintahäiriöitä, esim. vatsalaukku ei laajene normaalisti, ohutsuoli saattaa olla "yliläpäisevä" jne. Se miksi jotkut hedelmät ovat fodmap-dieetissä vältettävien listalla ja jotkut eivät, johtuu yleensä niiden fruktoosi-glukoosi-suhteesta. Fruktoosi ei nimittäin imeydy ihmisen suolistossa itsessään, siihen tarvitaan glukoosia. Silloin kun hedelmässä on enemmän fruktoosia kuin glukoosia, jää osa fruktoosista imeytymättä ja päätyy edelleen paksusuoleen bakteerien fermentoimaksi, muodostaen sinne kaasua -> turvotus.

      Fodmap-dieetin alkuvaiheessa näitä em. ruokia siis vältellään kokonaan muutamia viikkoja. Mikäli olo paranee (fodmap-dieetistä on apua n. 3/4 potilaista), voidaan seuraavassa vaiheessa lisätä ruokia yksitellen ja vähitellen. Missään nimessä välttämisvaihetta ei ole tarkoitus jatkaa loputtomiin, sillä mainitut ruoathan ovat suurimmilta osin hyvin terveellisiä. Jokaisella potilaalla on myös yksilöllinen sietokyky, josta olisi kokeiluvaiheessa tarkoitus päästä selville. Jatkossakin fodmap-pitoisia ruokia joutuu rajoittamaan ateriakohtaisesti, ettei ns. kuorma kasva liian suureksi.

      Fodmappien lisäksi oireita voivat mahdollisesti aiheuttaa liukenematon kuitu ja ns. resistentti tärkkelys, koska ne käyttäytyvät suolistossa hieman samalla tavalla kuin fodmapit. Näistä ei kuitenkaan ole mitään yksiselitteistä tutkimustietoa saatavilla vielä.

      • Ibiz

        Tuohon voisin vielä lisätä sanasen omasta ruokavaliostani ennen fodmappien karsimista. Siihen kuului runsaasti mm. soijatuotteita, papuja, herneitä, parsakaalia, kukkakaalia, sipulia, paljon valkosipulia, pähkinöitä, avokadoa.. eli varmasti monen ravintoasiantuntijan mielestä söin hyvin terveellisesti. Itku silmässä noista joutui luopumaan, mutta kyllä niitä vähäisissä määrin nykyään kestää. Eroahdistusta valkosipulista helpotti se, että siitä uutettua öljyä voi käyttää, sillä sen fodmapit eivät liukene öljyyn. Kaupasta saa valkosipuli-oliiviöljyä ihan valmiinakin (kunhan siinä ei ole niitä palasia, tai jauhetta).

        Kannattaa tsekata kaikki mausteseokset ja esim. liemikuutiot, jos sellaisia käytät, useimmissa on paljon sipulia ja valkosipulia. Niillekin kyllä löytyy vaihtoehtoja, esim. jotkut fondit ovat ihan IBS-ystävällisiä. Lisäksi mietin, että kun treenaat ahkerasti, niin katsasta myös käyttämäsi proteiini- ym. valmisteet, etteivät ne sisällä fodmap-pommeja.

        Toivottavasti löydät helpotuksen vaivoihisi.


    • koitasaadaitteskuntoon

      Tässä syy vatsan paisumiseenTässä teille kaikille neuvo jotka kärsitte vatsan turvotuksesta siis sellaisesta joka heikentää jopa elämänlaatua niinkuin minulla.Olin omassa kodissani "vankina"lähes vuoden koska turvotus oli niin hirveä.Hankkiutukaa sellaiselle lääkärille joka on valmis teettämään ulostebakteeriviljelyn.Niitä tehdään Suomessakin mutta omani tehtiin MDD:n toimesta Yhdysvalloissa.Testi tehdään kolmenä peräkkäisenä päivänä ja näyte viipyy matkalla n.3viikkoa.Suomessa varmaan nopeammin.Näytteen tulos kertoo lääkärille mitä suolistossasi on liikaa tai liian vähän.Sain kuurin joka sisältää E-colibakteereita.Kuuri aloitettiin elokuussa.Neljä sadan tabletin pakettia on syöty ja olo alkaa normalisoitua.Painokin pudonnut.Parikin viikkoa saattaa mennä ilman mitään oireita.Muutos suolistossa kestää muuttua kauan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe