Suomessa ei ole korruptiota!

LATAA-VARMISTAMATTA

Ei olekaan!
Oikeasti korruptoituneissa maissa koko kansa vetää samaa köyttä ja pitää maansa puolia!

SUOMESSA POLIITTINEN ELIITTI KORRUPTOI KESKENÄÄN JA VITTUILEE PALKKANSA MAKSAVALLE KANSALLE JUNTTIUDESTA!!!!

45

155

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EROON-EUsta

      Eli korruptoituneissa maissa koko kansa vetää välistä, ei vain kieli EU:n peräsuolessa olevat virkamiesperkeleet!

      • SUVAKIT-HIEKKAMONTUN-REU

        Esimerkki:
        Milloin sinua huijattiin farkkuostoksilla ja luvattiin ilmaisen iPhone 6s koekäyttäjäksi?


    • 87f6g9yb

      Keskustan omistama yhtiö alkaa pyörittää vas­taa­not­to­kes­kus­ta

      Pääministeripuolue keskustan omistama Lomayhtymä aikoo perustaa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille, kertoo Ilta-Sanomat. Vastaanottokeskusta kaavaillaan talousvaikeuksissa olevan hotelli Kivitipun tiloihin Lappajärvelle Etelä-Pohjanmaalle.

      Lomayhtymä on pääosin keskustan, Keskustanuorten, Keskustanaisten ja MTK:n omistama yhtiö.

      Turvapaikanhakijat siis pelastavat Lomayhtymän ja Kivitipun konkurssilta, ja keskustan lomatoiminta muuttuu vastaanottokeskukseksi, IS kirjoittaa.

      Valtio myös korvaa keskusten kaikki kulut.

      Yhtymän hallituksen puheenjohtaja on kansanedustaja Markus Lohi (kesk.). Lohi ei näe ristiriitaa siinä, että hallituspuolueen kansanedustaja istuu vastaanottokeskusta pyörittävän yhtiön hallituksessa.

      - Yhdistyksistä ei voi lähteä jäsenille yhtään euroa, toisin kuin yrityksissä, joissa omistajille jaetaan voittoa, Lohi toteaa lehdelle.

      Yhtymän mahdolliset voitot jaetaan yleishyödylliseen tarkoitukseen. Aiemmin Lomayhtymä on tukenut voitoillaan sosiaalista lomatoimintaa. Nyt se siirtyy tukemaan mahdollisilla voitoillaan maahanmuuttajien kotouttamista.

      • kysyvä-ei-tieltä-eksy

        Olisikohan tässä yksi syy siihen, että tuplatohtori väykkä jättämässä savolaisen leestahomostadilaisen puolueen?


    • 87gb9ubh

      Kokoomuksen kansanedustaja mukana turvapaikkabisneksessä

      Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti istuu turvapaikkabisnekseen ryminällä menneen Luona Oy:n hallituksessa.

      Poliitikkojen kytkökset turvapaikkabisnekseen nousivat esille perjantaina, kun euroedustaja Jussi Halla-aho (ps) käsitteli asiaa perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

      Halla-aho ei maininnut ketään nimeltä. Hänen mielestään ei ole oikein, että poliitikot tekevät rahaa turvapaikanhakijoilla.

      Synnyttää jääviysepäilyjä
      Sanna Lauslahden lisäksi Luonan hallituksessa ei istu muita aktiivipoliitikkoja. Luonan hallituksen toinen ”poliitikkojäsen” on entinen Sdp:n puoluesihteeri ja entinen kansanedustaja ja entinen euroedustaja Ulpu Iivari.

      Poliitikkojen yrityskytkennät synnyttävät helposti epäilyn jääviydestä. Poliitikoilla on paljon tietoja valmisteilla olevista asioista ja yhteyksiä yhteiskunnallisiin toimijoihin. Yrityksen kannalta ne ovat rahanarvoisia asioita.

      Kokoomuksella on sisäministerin salkku, jota kantaa Petteri Orpo. Monet turvapaikanhakijoihin liittyvät toiminnot, kuten Maahanmuuttovirasto, toimii sisäministeriön alaisuudessa.

    • 76gybuobn

      Turvapaikanhakijoita lahjottu 50–200 eurolla antamaan valtakirjoja – Poliisi: Taustalla yksi ja sama lakiasiaintoimisto

      Poliisin turvapaikkapuhutteluissa on tullut ilmi tapauksia, jossa juristit ovat lahjoneet turvapaikanhakijoita allekirjoittamaan avoimen valtakirjan asioidensa hoitamisesta.
      Asianajajaliitto varoitti asianajajapäivien yhteydessä huolestuttavasta ilmiöstä oikeudenhoidossa.

      Liiton tietoon on tullut lukuisia tapauksia, joissa turvapaikanhakijoita oli lahjottu allekirjoittamaan avoin valtakirja turvapaikka-asioidensa hoitamisesta valtion oikeusapurahojen toivossa.

      Kielitaidottomat pakolaiset eivät olleet aina edes tienneet, mihin nimensä laittavat.

      Asianajajaliiton puheenjohtajan Risto Sipilän mukaan turvapaikanhakijoita lahjoneet eivät ole olleet asianajajia ja osalla ei ole välttämättä ollut oikeudellista koulutusta lainkaan.

      – On törkeää, että pakolaisten tietämättömyyttä käytetään hyväksi, Sipilä linjasi liiton tiedotteessa ja muistutti, että liiton jäsenelle asiasta koituisi seurauksia.

    • tyylin

      korostetaan mistä on pulaa muuten asija olisi tisestään selvää.

    • 87ygyyv

      Nasima Razmyar läksi turvapaikkabisnekseen!!
      Nasima Razmyar on suomalainen, afgaanisyntyinen sosiaalidemokraattinen poliitikko. Hän on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja vuonna 2015 valitun eduskunnan jäsen.

      30.11.2015 10:10, 20695 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!
      Nasima Razmyarin isä Mohammed Daud Razmyar teki merkittävän uran kommunistisen Afganistanin ja sitä johtaneen Afganistanin kansandemokraattisen puolueen (PDPA) hallinnossa.

      C8zQgt1448871106
      Viittakivi Oy:n rekisteriin on saapunut ilmoitus, jonka mukaan Nasima Razmyar on merkitty vastaanottokeskustoimintaa harjoittavan yrityksen varsinaiseksi jäseneksi nyt marraskuussa.

      Setlementtiliiton organisoiman turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan käytännön työ tehdään Setlementtiliiton omistaman Viittakivi Oy:n toimesta. Viittakivi Oy kuuluu Setlementtiliiton konserniin.

      screenshot-www.asiakastieto.fi 2015-11-30 08-59-55

      Tämä Afganistalainen kommunistisesta perheestä tuleva rasisminvastustaja siis petraa paskapuheillaan itselleen isompaa lompakkoa. Kaikki on kiinni siis rahasta.

      Nämä mädättäjät leimaavat meitä kaikkia “rasisteiksi” vain sen takia, että ne ajavat heidän tarkoitusperiään saada tehdä liiketoimintaa.

      Kommenteista lainattua: Isäukon aikaansaamista tuloksista voi suoraan päätellä että tytär tuhoaa tämänkin maan.

      -Ilja J/MV

      Lähde: https://www.asiakastieto.fi/yritykset/viittakivi-oy/10866991/paattajat ja http://www.setlementti.fi/viittakivi-oy/

    • 67t8vf87tvb

      Turvapaikkabisnes ja Luona Oy

      Johtaja Paavo Voutilainen, eli hemmo joka osti veronmaksajien rahoilla itselleen 70 000 euron toimistokalusteet Helsingin sosiaalijohtajana (aik. Diakonissalaitos). On näköjään myös tilaillut konsulttipalveluita kilpailuttamatta ja ollut syytteessä siitä. Sittemmin moraaliton munapapää on siirtynyt Baronan palvelukseen ja sosiaalisen asuntotuotannon bisneksiin. Nyt turvapaikkabisnekseen perustettu Luona Oy, jossa mukana mm. demareita ja muita suvaitsevaisia. Myös Baronan johtaja.

      http://mvlehti.net/2015/09/19/espooseen-ensimmainen-yritysvetoinen-vastaanottokeskus-tanne-se-tulee/

      On tämä moraalitonta touhua. Barona, Diakonissalaitos ja kaupungin sosiaalitoimi, SPR ja muut kutaleet (?) pyörittävät Suomessa turvapaikkabisnestä. Bisnesmalli perustuu sosiaalielätteihin, kotimaisiin ja ulkomaisiin. Touhun maksaa tietenkin veronmaksaja. Luona Oy on tämän touhun yksi uusi ilmentymä.

      Turvapaikka- ja sossubisnes on täynnä korruptiota ja maanpetoksellista toimintaa.

    • 76v7tvv

      "Espoon Otaniemen vastaanottokeskusta pyörittävän Luona Oy:n taustalta löytyy joukko politiikasta tuttuja nimiä. Yhtiön hallituksesta löytyy muun muassa espoolainen kokoomuskansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Sanna Lauslahti .

      Monille tuttu nimi lienee myös niin kansanedustajana, europarlamentaarikkona kuin Helsingin kaupunginvaltuutettuna vaikuttanut Ulpu Iivari (sd.).

      Yhteys politiikkaan löytyy myös Pasi Natrilta , joka on entisen kansanedustajan, vuonna 2014 europarlamenttiin valitun Miapetra Kumpula-Natrin puoliso.

      Hallituksen puheenjohtajana yhtiössä on Paavo Voutilainen , joka muistetaan muun muassa Helsingin kaupungin entisenä sosiaalijohtajana.

      Luonan omistaa kiistelty henkilöstövuokrausfirma Barona, sen tytäryhtiö Barona Solutions. Närää on herättänyt muun muassa se, että firma irtisanoi lähes 100 työtekijää kesällä 2014, mutta maksoi samaan aikaan jättiosinkoja omistajilleen.

      Yhtiön toimialana on erityisesti terveydenhuollon ja sairaanhoitopalveluiden tuottaminen sekä sosiaali- ja terveysalan henkilöstön vuokraus- ja välitystoiminta.

      Luona tarjoaa muun muassa ikäihmisten kotihoitoa, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettua asumista ja asunnottomien kriisimajoitusta.

      Hallituksessa vaikuttaa myös Barona Groupin toimitusjohtaja Markus Oksa .

      Yhtiön liikevaihto on viime vuosina ollut 3–5 miljoonan luokkaa.

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/319422-kiistelty-henkilostovuokrausfirma-laajensi-vastaanottokeskustoimintaan

    • 789g9vy9v

      keput myös tekee bisnestä, kepun kylpylä hotelli hyysää mamuja täysihoidossa. miljoonat kilahtaa mamubisneksen pyörittäjille.. kansalle huudetaan velkaantumisesta. mamutukseen menee miljoona euroa päivässä.. ensi vuodelle 560 miljoonan lisäbudjetti ei riitä kuluihin kohta myönnetään miljardi lisää. maksaako mamu bisneksellä tienaavat veroja bisneksistään...

    • vgfctctc

      Luona tarjoaa muun muassa ikäihmisten kotihoitoa, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettua asumista ja asunnottomien kriisimajoitusta ja nyt myös maahanmuuttajien majoittamista.

      Kaikki Luonan bisnekset maksaa veronmaksajat eli yhteiskunta.

      Joko suomen peruskoulut ulkoistetaan Luonan hoidettavaksi, siinä olisi bisnestä kerrakseen.

    • uhlnijnpkm

      Mitenkähän vapaat tilat ja sopimukset löyty nopeasti ja sopivasti Espoosta? Kokoomuksen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu päättäjissä mukana. Kuka muuten uskoo 72k€ oman toimistohuoneen kalusteiden tilaajan höpinöitä, ettei rahanteko olisi mielessä? Haloo!!! Rehelliset ihmiset ei saisi edes mahdollisuutta saada kyseisiä diilejä. Veronmaksajana tuntuu pahalta korruptoitu välistäveto. Miten kansanedustajat pystyy edes moisessa olla mukana? Voutilainen on sitten vielä oma lukunsa. Onnea Espoon äänestäjille! Sitä tosiaan sai mitä tilas. Toki nää huijarit levittäytyy muuallekin Suomeen. Ajatus monen mielestä hyvä. Toteutus veronmaksajien kusetus ja rahastus kultalusikkakerholle. Hyvä Suomi!

      • hbouhoin

        Korjaus kirjoitukseeni. Ei kunnanvaltuutettu vaan Espoon kaupunginvaltuutettu. No tämä virhe ei maksanut miljoonia veronmaksajille....


    • rxydxcf

      Palaute: Erottakaa Lakkoilijat!

      YT käyntiin ja pakolaisia tilalle!

    • ytivuvobp

      Eikö tuo ole laitonta että samat henkilöt jotka päättävät pakolaisten vastaanottamisesta, pyörittävät myös vastaanottokeskuksi? Vai onko se suomessa taas vain "maan tapa"?

    • onnee

      Rakenteellinen korruptio selittää Suomen nykytilan

      Transparency International on Berliinssä toimiva kansainvälisten liikeyritysten omistama järjestö. Se listaa maailman maat järjestykseen niissä olevan korruption perusteella.

      Suomi on ollut vähiten korruptoituneiden maiden joukossa. Usein jopa ykkösenä. Kuten muissakin mittauksissa, mittauksen tulos riippuu tässäkin tapauksessa siitä, mitä mitataan ja miten.

      Kansainvälisten yritysten kannalta haitallista korruptiota on se, mikä haittaa liiketoimintaa. Sellaista on vaikkapa virkamiesten lahjominen. Se aiheuttaa kustannuksia. Sen sijaan rakenteellinen korruptio voi olla jopa hyödyksi liiketoimille. Rakenteellista korruptiota on lakien ja säädösten venyttäminen joidenkin eduksi tai vallan, asemien ja julkisten varojen jakaminen esim. poliittisin perustein.

      Transparencyn korruptiomittaus ei tunnista rakenteellista korruptiota. Suomen lakikaan ei sitä kiellä. Rakenteellinen korruptio on siis ainakin suurelta osin laillista.

      Suomen poliittinen järjestelmä on rakenteellisen korruption läpitunkema. Valtapuolueiden käytössä ovat puoluetuki, puoluekuri ja poliittiset virkanimitykset. Kuvaa täydentää julkisten varojen jakaminen valtapuolueiden järjestöille ja median hallinta. Se on tarkoittanut, että avointa julkista keskustelua ei ole käyty niistä asioista, jotka ovat vallanpitäjille kiusallisimpia.

      1970-luvun alussa luotua, verovaroista maksettavaa puoluetukea perusteltiin sillä, että sen piti tehdä puolueet riippumattomiksi elinkeinoelämästä. Näemme nyt, että elinkeinoelämän järjestöt ja yritykset rahoittavat valtapuolueita merkittävästi. Kansanedustajien lukumäärän mukaan maksettava, nyt noin 40 miljoonan euron vuotuinen puoluetuki on kylläkin tehnyt valtapuolueet riippumattomiksi kansalaisista. Jopa omista jäsenistään. Valtapuolueet voivat ostaa äänet vaaleissa äänestäjien maksamilla verorahoilla. Tätä helpottaa, että samat puolueet hallitsevat suurta osaa mediasta.

      Puoluekuri on vielä varmistamassa, että valitut edustajat varmasti toimivat kuten hyväveliverkostot haluavat. Vaikka Suomen perustuslain 29 § selkeästi kieltää puoluekurin, valtapuolueet määräävät yleisesti miten kansalaisten vaaleissa valitseman edustajan on eduskunnassa äänestettävä. Uutiskynnyksen ylittää äänestys, jossa kansanedustaja voi äänestää miten haluaa.

      Rakenteellinen korruptio selittää Suomen nykytilan. Se selittää, miksi on tehty ja tehdään kansalaisten enemmistön tahdon vastaisia päätöksiä ja miten on mahdollista, että sellaisia voidaan tehdä.

      Kansalaisten enemmistön tahdon vastaisista päätöksistä esimerkiksi käy kolme asiakokonaisuutta. Eriarvoisuutta lisäävä politiikka, vallan siirtäminen Suomesta EU:lle ja Suomen sitominen sotilaalliseen liittoutumiseen EU:n ja Naton kautta.

      Kansalaisten tahto ei ratkaise poliittisten päätösten sisältöä, koska vallanpitäjät samaistuvat enemmän taloudelliseen eliittiin kuin äänestäjiinsä. Kansalaisten enemmistön tahdon vastaisia päätöksiä on mahdollista tehdä, koska päättäjät eivät ole riippuvaisia äänestäjistään, vaan ovat luoneet systeemin, joka voi hallita julkisuutta ja ostaa äänet vaaleissa.

      Tällainen demokratian, kansanvallan rappio kestää aikansa. On luultavaa ja toivottavaa, että monilla suomalaisilla on mielikuva toisenlaisesta politiikasta. Aidommasta demokratiasta, joka pyrkii avoimen julkisen keskustelun kautta löytämään kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Ja joka aidosti kuuntelee kansalaisia. Laillisuuden lisäksi on kysyttävä mikä on oikein ja mikä väärin. Ja kenen ehdoilla ja keiden hyväksi päätöksiä tehdään.

    • 9y8bhoinj

      Virkamiesten ja johtajien korruptio:Kaivokset,Ydinvoima,Yritykset

      Vastustamme Suomeen pesiytynyttä rakenteellista korruptiota ja yrityskorruptiota.
      Korrutiota esiintyy Suomessa liikaa, kuriin:
      yritysjohtajat, poliitikot sekä ympäristö-, ydinvoima-, kaivos- ja muut viranomaiset
      Korruptio täytyy selvittää ja syyllliset saattaa vastuuseen.

      Korruptio tarkoittaa oikeudettomien etujen saamista vastikkeen avulla.

      Yritykset, hallitukset, talokaupat :
      Jakob Söderman toteaa, että Finnairin Vehviläisen asuntokauppa Ilmarisen kanssa (Sailas Finnairin hallituksen puheenjohtajana) on korruptiota. Vaikka lakia ei olisi rikottu, kyseisten yhtiöiden tulisi pystyä tekemään
      asioista oikeat johtopäätökset.

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/jacob-soderman-finnair-johtajan-asuntokauppa-oli-korruptiota

      http://www.hs.fi/talous/Finnairin Vehviläinen myi asuntonsa Ilmariselle 18 miljoonalla eurolla/a1305555661758

      HOK-Elannossa tutkitaan tapausta, jossa 2007
      1) Helsingin Osuuskauppa Elanto osti miljoonalla eurolla Prismalle tontin, jonka myyjä oli Juhani Sjöblom veljineen
      2) HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jari Leivo oli myynyt asuntonsa Sjoblomien yritykselle hintaan 650 000 Eur
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041715461290_uu.shtml

      3) myöhemmin talo myytiin eteenpäin 485 000 eurolla.
      http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2012/04/17/mtv3-hok-elanto-alkaa-tutkia-kiinteistojohtajansa-tonttikauppoja/201227484/12

      Johtavan poliitikon edullinen asuntokauppa hänen yhteisöään lähellä olevan säätiön kanssa on tutkittavana.

      Eläkevakuutusyhtiöiden johtajat, kuten Varman Vuoria ja Ilmarisen Sailas (myös Finnairin hallitus) ja monet
      suuryritysten hallituksissa toimivat jakavat jopa satojen tuhansien eurojen palkkiota toisilleen
      työstä, jota heillä ei ole mahdollista ehtiä tekemään oman toimen ohessa.
      http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Yritysten huippujohtajat päättävät toistensa palkoista/1135266250063

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/matti vuoria tienasi 215 000 euroa enemman kuin harri sailas/a392730?service=mobile

      Rakenteellinen korruptio
      Rakenteellinen korruptio tarkoittaa virkamiehen omaksumaa näkemystä, jonka mukaan kahden osapuolen ristiriidassa hänen velvollisuutensa on tukea ennalta määrättyä osapuolta.

      Ydinvoima-asioissa,
      Ympäristöasioissa ja
      Kaivosasiossa
      viranomais- ja luottamuselinten päätökset ovat erittäin ennustettavia.
      Välillä rakenteellista korruptio on täysin avointa, jossa viranomainen kertoo päätösensä yrityksen eduksi ennen asian laillisen tilan selvittämistä ja kansalaisosapuolen kuulemista.

      Paikalliset ja valtionviranomaiset ja luottamushenkilöt ottavat yrityksilta vastaan keskitystä ja muita etuja. Kaivos- ja ydinvoimaviranomaiset kiertävät yrityksissä ilmeisissä palkkioviroissa.
      http://www.lappilainen.fi/etusivu/atomiteknillinen-seura-yhdistaa-uraanienergiayhtiot-ja-valvontaviranomaiset-hyvaa-pataa-keskenaan.html?p4=8

      Talvivaaran, Raahen Laivakankaan ja Oriveden päästöt ovat seurausta tästä, sekä muut holtittomat kaivohankkeet jotka uhkaavat Kuusamoa, Rovaniemeä, sekä monia Lapin, Pohjois-Karjalan ja muun Suomen alueita.

      Talvivaaran virheistä tarvitaan ulopuolinen selvitys, poliisitutkinta ei riitä
      "Ylellä haastateltiin virkamiestä, joka vastaa Raahen Laivakankaan kultakaivoksen valvonnasta. Hän sanoi, että keinoja olisi kyllä käytössä, jopa kaivoksen sulkemiseen, mutta se ei ole realistista. "
      Eläkeellä oleva ympäristöneuvos Seppo Vuolanto
      http://www.suomenluonto.fi/arkisto/3-12/suora-linja

      Adressi kannattamattoman ja vaarallisen ydinvoiman ja uraanikaivosten saamiseksi kuriin
      http://www.adressit.com/ydinvoimakansanaanestys

      Talvivaara
      http://www.adressit.com/vesistojen_puolesta_-_stop_talvivaara

      http://www.adressit.com/ympariston_puolesta_talvivaara_oyn_kaivostoimintaa_vastaan

      Kaivospäätöt Facebook:

      http://www.facebook.com/pages/Ei-kaivosten-ongelmajätteille-ja-päästöille/177747839013308

      Virkamies, joka venyttää lakia perusteettomasti, käytännössä anastaa vallan kansalta.

      "5 § (24.8.1990/769) Luottamusaseman väärinkäyttö. Jos se, jonka tehtävänä on hoitaa toisen taloudellisia tai oikeudellisia asioita, väärinkäyttää luottamusasemaansa

      ryhtymällä sellaiseen toimeen, johon hänellä ei ole oikeutta, tai
      jättämällä tehtävänsä kokonaan tai osaksi suorittamatta

      ja siten aiheuttaa vahinkoa sille, jonka asioita hänen tulee hoitaa, hänet on tuomittava luottamusaseman väärinkäytöstä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

      Rakenteellinen korruptio on luottamusaseman väärinkäyttöä ja sitä voidaan tarkastella myös

      kavalluksen näkökulmasta; kavallus on laissa rajattu koskemaan omaisuutta ja oikeus käyttää valtaa on kansan "omaisuutta", sekä
      valtiopetoksen näkökulmasta; korruptiorikoksissa ei käytetä fyysistä väkivaltaa, mutta niissä kansalta "anastetaan" sille kuuluvaa valtaa

      Oikeusministeriö väittää, ettei meillä ole korruptiota:
      "Yleisessä kielenkäytössä korruptio useimmiten samastetaan lahjontaan. Korruptio on kuitenkin hu

      • 78g79vb9b

        Oikeusministeriö väittää, ettei meillä ole korruptiota:
        "Yleisessä kielenkäytössä korruptio useimmiten samastetaan lahjontaan. Korruptio on kuitenkin huomattavasti laajempi ilmiö kuin pelkkä lahjusten tarjoaminen ja vaatiminen. Yleensä viranomaistoiminnan puolueettomuutta vaarantavaa ja toiminnan tulosten ennustettavuutta heikentävää menettelyä voidaan pitää korruptiona - varsinkin, jos sen tarkoituksena on tuottaa jollekulle sellaista hyötyä, johon tämä ei olisi oikeutettu. Tyypillisiä esimerkkejä korruptiosta ovat vaikkapa julkisten varojen käyttäminen henkilökohtaisen hyvinvoinnin kohentamiseksi ja oikeusviranomaisten painostaminen tuottamaan tiettyä osapuolta suosivia ratkaisuja. Tällaiset menettelyt tuntuvat suomalaiselle viranomaiskulttuurille perin oudoilta mutta ovat valitettavasti arkipäivää useissa valtioissa eri puolilla maailmaa."


      • Anonyymi

        EU-hallitukset laillistivat korruption. Köyhyydestä tehtiin rikos, johon syyllistyvien suomalaisten elämät tuhotaan?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16236756/vainotut-snowden-lauri-lovejanitskin-greta-thunberg-p--rasanen

        "Keihänen syytti yhtiöidensä kaatumisesta
        valtion omistamaa Finnairia, koska mielestään Finnair halusi saada pois markkinoilta kilpailijan. Finnairin pääjoht. G. Korhonen kiisti syytökset, mutta myönsi Finnair kilpailevan samoista asiakkaista Keihäsen Spear Airin kans."

        fi.wikipedia.org/wiki/Keihäsmatkat#Yhtiön_loppu_ja_konkurssi


    • 87tvt7v

      Hallintokulttuuri Suomessa
      ("Korruptio")

      Korruptio kätkeytyy hyvä veli -verkostoihin
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009071 ... 2_uu.shtml

      Pienen maan piirit ovat niin pienet, että syntyy henkilösuhteita ja tarvetta vastapalveluksiin.

      - Hyvä veli -verkostot, puoluerahoitus ja muut eliitin yhteydet ovat täällä niin systeemisiä, että eihän täällä edes tarvitse suoraan lahjoa ketään, kertoo tutkija Paavo Isaksson Helsingin Sanomille.

      Lehden mukaan kansainvälisten vertailujen pohjalta syntynyt uskomus siitä, ettei Suomessa ole korruptiota, on vain osa totuudesta. Suomalaisen yhteiskunnan rakenteissa olevaa korruptiota eivät tunnista edes lahjonnanvastaista työtä tekevän Transparency Internationalin indeksit.

      Helsingin Sanomien mukaan puutteet poliittisen rahoituksen avoimuudessa ovat niin räikeitä, että Suomea on verrattu Valko-Venäjään.

      Lehden mukaan pienessä maassa ei voi välttyä tiiviitä henkilösuhteilta, eikä palveluksia, kiitoslahjoja ja muita tunnearvoisia etuja mielletä korruptioksi.

      - Etenkin kuntasektorilla ja paikallistasolla esiintyy erilaisia kaksoisrooleja. Mutta totta kai pienessä maassa osallistujia päätöksentekoon tarvitaan. Aktiivisia ihmisiä on rajattu määrä, kertoo keskusrikospoliisissa korruptiota tutkiva rikoskomisario Jenni Juslén.

    • 7yb9yb

      Kuka Suomessa hyötyy maahanmuuttopolitiikastamme?
      "Minusta pakolaisia PITÄÄ auttaa. Sen vain on TÄYSIN ERI ASIA, kuin nykyinen hallitsematon maahanmuutto."

      27.01.2016 20:53, 9465 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!

      Maanantaina 25.1.2016 oli mielenkiintoinen uutispäivä. Ylen MOT-ohjelmassa kerrottiin, miten valtion sosiaalisen asuntotuotannon avulla on takavuosina subventoitu valtion varoja yksityisille rakennusyrityksille ja niiden omistajille satoja miljoonia euroja ilman, että kansalaiset, joille ko. asuntotuotanto on tarkoitettu, olisivat millään tavalla päässeet tämän tuen piiriin.

      Rakennustyömaa

      Päinvastoin, valtion tuotantotukemissa asunnoissa on korkeammat vuokrat, kuin vapaarahoitteisissa asunnoissa. Samoin ohjelmassa kerrottiin, miten tämä valtion asuntotuotanto tulee myös jatkossa menemään samoille edunsaajille.

      Uutisissa puolestaan kerrottiin, että Suomessa pitää lähivuosina rakentaa satojatuhansia uusia asuntoja – keskeisenä perusteena lisääntyvä maahanmuutto.

      Mitä näistä kahdesta uutisesta voi päätellä? Väitän, että seuraavaa:

      Hallituksella ei ole aikomustakaan rajoittaa maahanmuuttoa.
      Maahanmuuttajien vastaanottamiseen tullaan tarvitsemaan yhä enemmän resursseja sekä valtio- että kuntapuolelle, kuin myös yksityiselle puolelle.
      Tämä kaikki maksetaan valtion kassasta eli meidän verovaroillamme, ja hyötyjät ovat tämän toiminnan ympärille perustettujen yritysten omistajat, joille valtion varoja siirretään.
      Toiset hyötyjät ovat jo MOT:nkin nimeämien rakennusalan yritysten omistajat, joille samoin siirretään meidän verovarojamme, sekä kuntien maaomaisuutta alle markkinahinnan.

      Kansantaloutta tällä ei kohenneta, sillä:

      Verovarojen pyörittäminen osinkokoneiston läpi on sama kuin hölmölän peiton kantin siirtäminen yhdestä päästä toiseen sillä erotuksella, että nyt siirrettävää kanttia lyhennetään joka kierroksella.
      Viimeisen vuoden aikana maahan tulleet 32 500 henkilöä (joista iso osa on lisäksi “kateissa” paperittomina tai muuten vain teillä tietymöttömillä) ovat jo lyhyessä ajassa muuttaneet Suomen sisäistä turvallisuutta niin, että kansalaiset yhä vähenevissä määrin haluavat liikkua ravintoloissa, kaupoissa, kylpylöissä ja muissa palveluissa enempää kuin on tarpeellista. Tästä seuraa yksityisen puolen kulutuskysynnän heikkeneminen ja sitä kautta kurjuuden kierre vain pahenee.

      Pieni valtaeliitti siis käytännössä kertoo meille näillä uutisilla suoraan aikovansa, ja suomeksi sanottuna – anteeksi kielenkäyttöni – maahanmuuttoa hyödyntäen per*eraiskata meitä kasvavalla innolla nyt ja maailman tappiin.

      Ja lisään tähän nyt vielä, että minusta pakolaisia PITÄÄ auttaa. Sen vain on TÄYSIN ERI ASIA, kuin nykyinen hallitsematon maahanmuutto.

      Hillosilmä

    • jinijnpim

      Poliisi vaarantaa kansalaisten turvallisuuden
      Kun ulkomaalainen raiskaa ulkona naisen, sitä ei tiedoteta. Kun suomalainen raiskaa sisätiloissa naisen, se tiedotetaan. Missä logiikka?

      28.01.2016 12:01, 221 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!
      Poliisi vaarantaa suomalaisten turvallisuuden valikoimalla, mitä se tiedottaa ja mitä ei. Esimerkiksi ulkomaalaisten tekemien rikosten tiedottaminen näyttää olevan täysin hallitsematonta: joskus tiedotetaan, joskus ei.

      Tampere raiskaus Rajat kiinni

      Ilta-Sanomat haastatteli rikoskomisario Pasi Niemistä Tampereen Rajat kiinni -mielenilmaisussa ilmitulleen raiskauksen uutisonnin yhteydessä.

      Poliisi ei ole erikseen tiedottanut asiasta. Nieminen kertoo, että Sisä-Suomen poliisilaitoksen [alueella] tapahtui muitakin raiskausepäilyjä joulukuussa, eikä niistäkään ole erikseen tiedotettu, kirjoittaa Ilta-Sanomat.
      “Poliisi tiedottaa aina silloin, kun on erikseen tarve tiedottaa. Poliisi tiedottaa, jos epäilty on esimerkiksi kateissa tai poliisi haluaa varoittaa jostakin ilmiöstä. Jos tällaista tarvetta ei ole, poliisi ei tiedota erikseen raiskausepäilyistäkään.”

      Ei pidä paikkaansa. Muun muassa eilen ESS uutisoi raiskauksesta, joka oli tapahtunut asunnossa, ja jossa tekijä oli kantasuomalainen.
      Poliisin tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta. Valikoimalla itse, mitä se tiedottaa ja mitä ei, poliisi asettaa kansalaisten turvallisuuden vaakalaudalle.

      Esimerkiksi jokainen niin sanottu puskaraiskaus, jossa tekijä on vapaalla jalalla, on vaarasignaali alueen asukkaille, koska vapaana on henkilö, joka on – jo ainakin kerran – syyllistynyt toisen ihmisen vapaan liikkumisen hyödyntämiseen seksuaalisella väkivallalla. Poliisin tiedottamattomuus rakentaa valheellista turvallisuudentunnetta.

      MV-lehti uutisoi Tampereen tapauksesta 23. tammikuuta:

      Kuvakaappaus MV Tampere raiskaus

      http://mvlehti.net/2016/01/23/rohkea-nainen-tampereelta/

      Ilta-Sanomat uutisoi samasta Tampereen tapauksesta 27. tammikuuta:

      Kuvakaappaus IltaSanomat raiskaus Tampere

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1453884449958.html

      ESS uutisoi eilen suomalaisen tekemästä raiskauksesta:

      Kuvakaappaus ESS kantasuomalainen raiskaus

      http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/01/27/torkea-raiskaus-lahdessa-epailty-vangittu
      Näiden tapausten välillä on se ero, että pimitetyssä tekijä on ulkomaalainen, kun taas uutisoidussa tekijä on suomalainen.
      Missä kohtaa poliisista tuli kansalaisten turvattomuuden vaalija “suvaitsevaisuuden” suojelemisen sijaan? Rikollinen on rikollinen, vaikka hän olisi ulkomaalainen. Ulkomaalaisten, mukaanlukien turvapaikanhakijoiden, tekemistä rikoksista on tiedotettava aivan samoin perustein, kuin suomalaisten tekemistä rikoksista.
      Kansalaisilla on oikeus tietää totuus.

      T2/MV

      • yuboip

        Iltalehti ja poliisi valehtelevat suomalaismiehen puukotuksesta – matut teon takana!
        Puukolla lyöjä on sama, joka löi itsenäisyyspäivänäkin uhria puukolla. Kyseessä ei siis ole "yksittäistapaus".

        25.01.2016 18:42, 49203 lukukertaa

        InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!
        Iltalehti uutisoi eilen suomalaismiehen puukotuksesta hyvin vähättelevään sävyyn muun muassa väittäen, että tekijät olivat “pukeutuneet tummiin” ja että uhri kärsi “lieviä vammoja”.
        Uutinen puukotus Jyvaskyla

        Kuvakaappaus Iltalehden uutisoinnista.

        Iltalehti ja poliisi koettavat ilmiselvästi vähätellä tapahtunutta, jotta kukaan ei vain kiihottuisi kansanryhmää vastaan, toisin sanoen heräisi todellisuuteen. Mielenkiintoista on myös se, että media ei myöskään vaivaudu paneutumaan kunnolla siihen, että sama uhri joutuu jo toistamiseen samojen matujen murhayrityksen kohteeksi!

        Kyseessä on ilmiselvästi tiettyyn henkilöön matujen toimesta kohdistama vaino ja murhan yritys. Ei sattuma. Eikä yksittäistapaus.

        Uhrin kertomuksen mukaan puukotushyökkäyksen tekijöinä olivat matut (arabit) ja hänen vammansa ovat lääkärin mukaan hengenvaaralliset (uhri on yhä sairaalassa), syvät pistohaavat, jotka ovat uhanneet suuria verisuonia. On vain puhdasta onnea, että uhri on ylipäätään elossa.

        Rotweiler pentu

        Uhri oli ulkoiluttamassa Ava-nimistä rottweiler-pentukoiraansa polulla, kun matut kävivät hänen kimppuunsa. Matut olivat huutaneet miehen nähdessään, että tämän naama näyttää tutulta. Toinen matuista lähti juoksemaan miestä kohti ja löi nyrkillä häntä nenään.

        Tällöin uhri nappasi hyökkääjää ranteesta kiinni ja alkoi lyödä hyökkääjää päähän. Uhri ehti lyödä hyökkääjää useita kertoja, kun huomasi, että toinen matuista oli lyönyt häntä puukolla mahaan ja veitsi oli yhä mahassa pystyssä.

        Puukolla lyöjä on sama, joka löi itsenäisyyspäivänäkin häntä puukolla. Uhri sai työnnettyä puukottajan kauemmas, mutta tämä hyökkäsi vielä uudestaan ja sai pistettyä toisenkin kerran uhriaan. Tämän jälkeen tekijät juoksivat karkuun paikalta. Uhrin koira on nyt uhrin tyttöystävän hoidossa.

        Veri lumi

        Itsenäisyyspäivänä samat matut hyökkäsivät uhrin kimppuun hänen kotinsa parkkipaikalla Jyväskylän Kypärämäessä.

        Uhri oli hakenut autostaan tupakkaa, kun matut olivat huudelleet hänelle, “vitun kaljupää”, ja uhrin vastattua huuteluun “yksikään mamu ei mulle sano noin”, nämä kävivät hänen kimppuunsa. Uhri sai pidettyä puolensa vähän liiankin hyvin ja kahden matun jäädessä alakynteen tappelussa nämä turvautuivat puukkoon.

        Matut yrittävät lyödä uhria rintaan, mutta tämä sai torjuttua puukuniskut niin, että puukko osui kasvoihin. Tekijät pakenivat paikalta.

        Matujen uhri 2

        Suomalaisten kannattaa harkita vakavasti varustautumista tämmöisiä iskuja vastaan esimerkiksi suojaliivein, joita saa käytettynä alle 100 eurolla. Ne suojaavat myös pienikaliiberisilta pistooleilta. Nähtävästi kävelylenkeille pitää ottaa mukaan myös turvasuihke ja isokokoinen taskulamppu, jotta on kättä pidempää matujen hyökkäyksiä vastaan.

        Lukija

        T2/MV


      • 97gbyb9yb

        Päivitetty! Sama ulkomaalainen puukotti tänään jo kolmannen kerran samaa suomalaista!
        Jo kolmatta kertaa saman ulkomaalaisen vainoamaa ja puukottamaa uhria valmistellaan parhaillaan leikkaukseen - tällä kertaa leikkaus on kriittinen, sillä puukko puhkaisi vatsan.

        25.01.2016 22:10, 38885 lukukertaa

        InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!
        Arabien jo kaksi kertaa puukottamaksi joutunut jyväskyläläinen mies pääsi tänään sairaalasta ja joutui taas saman ulkomaalaisen puukottamaksi, kuin jo kahdesti aikaisemmin.

        Matujen uhri 2

        Arabien aikaisemmin jo kahdesti – viimeksi perjantaina – puukottamaksi joutunut mies pääsi tänään pois sairaalasta, ja kun hän tänään vei Rottweiler-pentukoiraansa ulos tarpeille, hän joutui jo häntä kahdesti puukottaneen ulkomaalaisen puukottamaksi, jo kolmannen kerran.

        Mies kertoi MV:lle puhelimessa, että aikaisemmin puukottaja oli ollut liikkeellä toisen kaverin seurassa, mutta tällä kertaa hän oli liikkeellä yksin.

        Hyökkääjä löi ensitöikseen uhria nyrkillä kasvoihin ja sen jälkeen iski häntä kahdesti puukolla. Molemmat puukoniskut osuivat vatsaan, kuten perjantaisessa puukotuksessa. Puukottaja oli uhrin mukaan kuin odottamassa sitä, että hän tulisi asunnostaan ulos.
        Uhria valmistellaan parhaillaan leikkausta varten, koska toinen iskuista osui mahalaukkuun. Mies on kriittisessä tilassa.
        Matujen puukotusuhri

        Hetkeä ennen leikkausta.

        Uhrin mukaan kysymys on vainosta.

        “Hän oli odottelemassa, milloin tulen ulos. Tässä on kysymys vainosta.”

        Uhrin mukaan häntä jo kolmesti puukottanut mies puhui huonoa suomea, itämaalaisella aksentilla. Eikä Suomen poliisi ole vieläkään saanut puukottajaa kiinni.

        Uhri on huolissaan siitä, että alueella asuu paljon lapsiperheitä.

        “200 metrin päässä on luistelualue. Olen todella huolissani lasten turvallisuudesta tällä alueella, kun aikuisillekin käy näin.”

        Lue myös tämä: http://mvlehti.net/2016/01/25/iltalehti-ja-poliisi-valehtevat-suomalaismiehen-puukotuksesta-matut-teon-takana/

        PÄIVITYS! Leikkaus kesti kolme tuntia ja meni hyvin. Potilas on hereillä ja toipuu parhaillaan rankasta kokemuksestaan.

        T2/MV


    • ytviyubb

      Herra-Suomessa sovittua
      http://www.hs.fi/juttusarja/johannakorh ... 5264019982

      23.2.2011 7:17
      Johanna Korhonen

      Helsinkiläinen Pertti Ahlroos kysyi viime viikolla Helsingin Sanomien mielipidesivulla, miksi Suomen Pankin pääjohtajan virka ei kiinnostanut ketään muuta kuin Erkki Liikasta. Tarjolla oli leppoisa työpaikka Euroopan keskuspankin Suomen-sivukonttorissa ja 22 213 euron kuukausipalkka, johon sisältyy auto-, ateria- ja puhelinetu. Asianmukaiset paperit lähetti kolme henkilöä, joista "oikeita" hakijoita oli vain Liikanen.

      Ahlroos epäili, että taustalla on hyvien veljien verkosto mutta kysyi silti, miksi asiasta ei keskustella lehdistössä.

      Mutta Pertti hyvä, johan siitä keskusteltiin! Heti seuraavana päivänä Helsingin Sanomissa oli pääkirjoitus, jonka mukaan "vika ei ole Liikasen". Jo ennen hakuajan umpeutumista lehti oli julkaissut ison jutun otsikolla "Vahva ehdokas" ja selostanut, että Liikanen on aina päässyt kaikkiin haluamiinsa työpaikkoihin eikä hänelle nytkään voi ilmaantua todellisia haastajia. Olihan keskustan Timo Kallikin sanonut, että pankkivaltuusto varmaan tukee Liikasta!

      Pääkirjoituksessa luki, että "vaikka vedonlyöjät ja demokratia-aktivistit eivät valinnasta innostukaan, Liikasen näytöt tehtävään ovat kovat". Pertti hei, älä nyt enää puutu tähän, ettet vain leimaudu tuommoiseksi paheksuttavaksi "demokratia-aktivistiksi". Tai vedonlyöjäksi.

      Voisit nyt pyytää anteeksi kirjoitustasi. Niin minäkin joudun kohta tekemään, kun kirjoitan vielä seuraavat rivit.

      Me elämme herra-Suomessa, jossa asioista "on sovittu" tai ne "ovat nyt näin" eikä kukaan näe siinä mitään kummallista. Herra-Suomessa on normaalia, että eliitti johtaa maan milloin mihinkin suuntaan antamatta tylsämielisen väestön juuri haitata päätöksentekoa. Naisia ei valita firmojen hallituksiin eikä ylimpään johtoon, koska toimiin on tarjolla oikeita miesjohtajiakin. Kädenpuristukset ovat kultaisia ja lehdet täynnä juttuja herrojen urakehityksestä.

      Liikasen ajaminen EKP:n pääjohtajaksi on mediassa ykkösluokan uutisaihe, vaikka kansalaisista 99 prosenttia ei tiedä viran nykyisenkään haltijan nimeä. Tämä ei kerro niinkään rahvaan sivistymättömyydestä kuin maailmojen eriytymisestä.

      Herra-Suomessa verotietoja halutaan salaisiksi ja virkanimityksiä yksityisasioiksi. Jos joku huonosti kasvatettu "demokratia-aktivisti" sanoo tästä jotain, hänet todetaan oitis kaunaiseksi, katkeraksi tai elämässään epäonnistuneeksi. Siksi minunkin on paras nöyrtyä jo saman tien. Anteeksi, anteeksi!

      Pahinta päänsisäistä korruptoituneisuutta on silti se, ettemme osaa edes kuvitella toisenlaista toimintakulttuuria.

      Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

    • suvakkionvajakki

      HS: Vantaan kaupunginjohtajalla läheinen kytkös suuria hankkeita saavaan arkkitehtitoimistoon
      http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseu ... asunnossa/


      Tässä kuvassa Vantaan kaupungintalo ei ole vielä liekeissä ja Jukka Peltomäkikin hymyilee (Otsikko ja kuva: MTV3)

      (27.6.2011) Vantaan kaupunginjohtajalla Jukka Peltomäellä (sd) on vahvat siteet arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan. Forma-Futura on vakiintunut kymmenien merkittävien rakennuskohteiden kaava- ja rakennussuunnittelijana Vantaalla.

      Toimiston omistaa arkkitehti Leila Tuominen.

      Samaan aikaan tuore kaupunginjohtaja Peltomäki on jo 16 vuotta asunut kerrostalohuoneistossa Vantaan Myyrmäessä. Sen omistaa FF Sijoitus Oy, joka on Tuomisen kakkosfirma.

      Peltomäki kiistää edistäneensä Forma-Futuran toimeksiantoja Vantaalla.

      "En näe tässä ongelmaa, koska en ole puuttunut yhteenkään kaavoitussisältöön tai toimeksiantoon. En voi tässä asemassa suosia ketään, olen kyllä hyvin tiedostanut asemani", Peltomäki sanoo.

      HS:n haastattelemat isojen rakennusliikkeiden päättävissä asemissa olevat ihmiset tietävät Peltomäen ja Forma-Futuran kytköksistä. Niiden edustajat uskovat, että hankkeita saa etenemään Vantaan päättävissä elimissä poikkeuksellisen ripeästi, kun kaava- tai rakennussuunnittelijaksi valitsee Forma-Futuran.

      Paraikaa esimerkiksi jättikauppakeskusta tulevaan Marja-Vantaan kaupunginosaan suunnittelevan Forma-Futuran ja Peltomäen kytkyt ulottuvat 1980-luvulle. Silloin Peltomäki pani yhtenä Vantaan vaikutusvaltaisimmista kuntapoliitikoista alulle idean Marja-Vantaasta.

      Sitten vuonna 1992 hän erosi kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikalta henkilökohtaisen ylivelkaantumisen takia. Peltomäki perheineen lähti Portugaliin vuoteen 1994 asti.

      Silloin Peltomäki sai ansioluettelonsa mukaan projektitöitä Forma-Futuralta. Vuosina 1995–2001 Peltomäki oli Forma-Futuran lakimies ja projektinkehitysjohtaja.

      Palattuaan Suomeen Peltomäki muutti nykyiseen asuntoonsa. HS:n kysyttyä kytkystä Peltomäki ilmoitti sunnuntaina todennäköisesti muuttavansa asunnosta. Hän kertoi kuitenkin maksavansa siitä käypää vuokraa.

      Arkkitehtitoimiston omistaja Leila Tuominen ei halunnut sunnuntaina keskustella suhteistaan Peltomäkeen.

      HS: Valtionyhtiöiden pomot saivat jättipalkkaa
      http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml ... ttipalkkaa


      Patrian logo yrityksen Helsingin toimipisteessä, Kaivokatu 10, 3. tammikuuta 2011.

      (27.6.2011) Valtio nosti viime vuonna roimasti niiden toimitusjohtajien palkkoja, jotka luotsaavat valtio-omisteisia osakeyhtiöitä pörssin ulkopuolella. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

      Lehden selvityksen mukaan toimitusjohtajien palkat ja bonukset nousivat keskimäärin 9,5 prosenttia. Vauhti oli melkein neljä kertaa nopeampi kuin rivityöntekijöillä sekä yli kaksi kertaa nopeampi kuin yksityisten ja valtion suurten pörssiyritysten toimitusjohtajilla.

      Patrian toimitusjohtajan Heikki Allosen ansiot nousivat Helsingin Sanomien mukaan viime vuonna peräti 50 prosenttia.

      Osa valtio-omisteisista yhtiöistä maksoi johtajilleen suurempia bonuksia kuin ministeriön ohjeet suosittelevat. Keskimäärin pörssin ulkopuolella olevan valtionyhtiön toimitusjohtaja sai viime vuonna palkkaa ja bonuksia yhteensä lähes 300 000 euroa.

    • tifvyiytviv

      Esko Aho puolustaa hyvä veli -verkostoja
      http://www.hs.fi/kotimaa/Esko Aho puolu ... 5593678005

      Nokian tämän kuun lopussa jättävä Esko Aho pitää suurena vahinkona, jos suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten etäisyys taloudelliseen vallankäyttöön kasvaa.

      "Hyvä veli ja hyvä sisko -verkostot ovat hyviä asioita ja pienen maan harvoja valtteja. Meillä on metsästysporukoita, joissa duunarit, maanviljelijät ja yritysjohtajat istuvat saman nuotion ääressä ja pystyvät puhumaan keskenään asioista. Tätä kulttuuria ei saisi päästää häviämään", Aho sanoo.

      Ahon mielestä olisi hyvä, jos yritysjohtajat osoittaisivat olevansa kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista, mutta hän ymmärtää hiljaisuuden: "Asenneilmasto yritysjohtoa kohtaan on muuttunut kielteisemmäksi. Moni johtaja ajattelee, että on parempi olla sanomatta mitään, ettei joudu julkisen arvostelun kohteeksi."

      Aho sanoo myös, ettei suomalaiskeskustelussa euroalueen tulevaisuudesta ei ole ilmeisesti tajuttu, kuinka vakava tilanne on – eikä Ahon mukaan myöskään nähdä, että Suomi on osa samaa ongelmaa.

      "Kun katsoo teknologiateollisuuden näkökulmasta, niin aika omituista on tämä viimeaikainen keskustelu, että pitäisikö lailla säätää vanhustenhuollon henkilöstönormit. Minusta lakia parempi tae vanhustenhuollossa olisi se, että meillä on kilpailukykyistä ja menestyvää yritystoimintaa, joka maksaa veroja ja työllistää ihmisiä."

    • suvakkionvajakki

      Ulkoministeriö kiistää väitteet kehitysmaiden voitelusta
      http://www.hs.fi/ulkomaat/Ulkoministeriö kiistää väitteet kehitysmaiden voitelusta/a1305595337991 " rel="nofollow"> http://www.hs.fi/ulkomaat/Ulkoministeriö kiistää väitteet kehitysmaiden voitelusta/a1305595337991


      Uuden-Seelannin ulkoministeri Murray McMully (vas.) on yksi äänikaupan arvostelijoista. Hän tapasi heinäkuussa Filippiinien presidentin Benigno Aquinon.

      Suomea YK:n turvallisuusneuvostoon ajava kampanja on jakanut satojatuhansia euroja erilaisille hankkeille ulkomailla.

      STT:n ulkoministeriöstä saamien tietojen mukaan rahaa on kulunut vuodesta 2010 lähtien yli puoli miljoonaa euroa enimmäkseen kehitysmaiden tukemiseen. Rahoitusta saaneiden hankkeiden listalla ovat muun muassa orjakaupan uhrien muistomerkki New Yorkissa ja rauhanyliopisto Costa Ricassa.

      Arvostelijoiden mukaan ehdokasmaat voitelevat köyhiä maita, jotta ne antaisivat äänensä heille. Uusista jäsenistä äänestetään yleiskokouksessa, jossa kaikilla mailla on yksi ääni.

      Ulkoministeriö korostaa, että Suomen tuki menee YK-järjestöille, ei yksittäisille maille.

      "Esimerkiksi rauhanyliopisto on YK-instituutio. Se vain sijaitsee fyysisesti Costa Ricassa", sanoo ulkoasiainneuvos Kari Kahiluoto.

      Kahiluodon mukaan Suomi tukee jatkuvasti samanlaisia hankkeita osana kehitysyhteistyötä.

      Kaikkiaan Suomen YK-kampanjan budjetti on kaksi miljoonaa euroa. Kahiluoto korostaa, että verrattuna valtion ja ulkoministeriön budjetteihin summa on pieni.

      Yleiskokous äänestää uusista neuvostojäsenistä lokakuussa. Suomi, Australia ja Luxemburg kilpailevat kahdesta jaossa olevasta paikasta.

      Suomen budjetti kalpenee ainakin Australiaan verrattuna.

      "Australian viranomaisten lausuntojen perusteella meidän budjettimme on noin kymmenesosa siitä, mitä heillä. Luxemburgin tilanteesta minulla ei ole tietoa", Kahiluoto sanoo.

      Myös Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki pitää Suomen kampanjan tukisummia melko pieninä.

      "En näe, että tässä ostetaan ääniä. Eiköhän tämä ole enemmän verrattavissa vaalimainontaan. Lisäksi kaikilla mailla on nykyään muutenkin pr-toimintaa ja siihen tarkoitettuja varoja", Patomäki sanoo.

      Patomäki huomauttaa, että yleiskokouksen äänestys käydään salaisena lippuäänestyksenä. Sen takia kukaan ei lopulta tiedä, mitkä maat asettuivat minkäkin ehdokkaan taakse.

      Uusi-Seelanti liittyi hiljattain "äänikaupan" arvostelijoiden joukkoon. Uusi-Seelanti pyrkii neuvostoon kaudelle 2015-16, mutta ei aio ostaa voittoa.

      "Vallalla on käsitys, että turvallisuusneuvoston paikka menee sille, joka on valmis tarjoamaan eniten apudollareita tai sille, jonka näkemykset kiistanalaisista ulkopoliittisista kysymyksistä ovat joustavimmat", ulkoministeri Murray McCully sanoi kesäkuussa New Zealand Herald -lehdelle.

      "Uuden-Seelannin kanta on, että mieluummin häviämme kunniallisesti kuin ryhdymme kauppaamaan kehitysapua tai poliittisia kantojamme neuvostopaikan takia", McCully tyrmäsi.

    • 87g97yv

      TS: Turku salannut päätöksiään laittomasti
      http://www.verkkouutiset.fi/index.php/k ... 706-107706

      Turun kaupunki on salannut kaupunginhallituksen päätöksiä laittomasti, kertoo Turun Sanomat.

      Lehden mukaan kuuden viimeksi kuluneen vuoden aikana Turussa on salattu yli sata kaupunginhallituksen päätöstä.

      Suurin osa salauksista liittyy hankintapäätöksiin. Kaupunki salaa muun muassa kaupunginhallituksen viikoittain saamat kassa- ja talousraportit.

      Talousjohtaja Jukka Laiho kertoi Turun Sanomille, että viikkoraportit salataan liikesalaisuuteen vedoten. Kuntaliiton mukaan kunnan kirjanpidon yhteydessä liikesalaisuuteen ei kuitenkaan voi vedota, sillä kunnan kirjanpito on lähtökohtaisesti julkista.

      Myös Turun kaupungin verkkosivuilla julkaistuista pöytäkirjoista on poistettu esimerkiksi hankintapäätöksiä, nimityksiä ja palkankorotuksia.

      Apulaisoikeuskansleri antoi Turulle elokuun alussa moitteet johdon palkankorotusten salaamisesta.

    • iyviyviu

      http://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/epa ... -1.1383311

      Epäviralliset herraverkostot helpottavat lobbaamista

      04.05.2013 05:02


      Keskiviikkokerho maalautti jäsenistään taulun 1958-1959. Etualalla presidentti Urho Kekkonen. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa.

      Suhdeverkostojen merkitys urakehitykselle on kasvanut 20 viime vuoden aikana. Valtio-opin professorin mukaan monipuoliset verkostot, esimerkiksi luottamustehtävät erilaisissa veljeskunnissa ja herrakerhoissa ovat yleistyneet 90-luvun alusta lähtien.

      - Kerhojen merkitys on siinä, että ne tuovat päättäjiä yhteen. Suomessa epävirallisilla henkilösuhteilla on edelleenkin merkitystä päätöksenteossa, sanoo Tampereen yliopiston valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari.

      Hänen mukaansa päättäjien läsnäolo houkuttelee muita mukaan.

      Julkisuudessa on arvosteltu päättäjiä yhteen kokoavia kerhoja, kuten Keskiviikkokerhoa, muun muassa siksi, ettei naisia hyväksytä niihin jäseniksi.

      Tutkijoiden mukaan herrakerhot ovat sosiaalisen kanssakäymisen foorumeita, joissa ei tehdä päätöksiä.

      - Yrityksen tai järjestön on paljon helpompi lobata poliitikkoja ja korkeita virkamiehiä, jos tuntee kyseisen henkilön, Ruostetsaari sanoo.

      Hyvä veli -verkostoja tutkinut Venla Mäntysalo Vaasan yliopistosta huomauttaa, että kerhojen valtaa voi olla hankala todentaa, koska ulkopuolisten on vaikea saada niistä tietoa.

      STT

    • suvakkionvajakki

      http://yle.fi/uutiset/hyva_veli_ei_viel ... sa/6653567

      Hyvä veli ei vieläkään kulje hameessa

      Hyvä veli -verkostot ovat nykyään pääsääntöisesti myönteinen asia. Samankaltainen ajattelu - saman sukupuolen kesken - helpottaa toimintaa. Toisaalta verkoston sisällä törmäykset ovat hyvästäkin: erimielisyys rakentaa enemmän kuin samanmielisyys. Lauteilla asioita ei enää päätetä, mutta "aika mukavat vitsit" kuuluvat yhä kokousten jälkilöylyihin. Näin tiivistää pitkäaikainen hyvä veli.

      Entinen kunnanjohtaja, yli 45 vuotta leijonissa toiminut Matti Uusi-Rauva sanoo, että 50–60-luvulla saatettiin asioista sopia selän takana - mutta silloin moni muukin asia oli toisin. Nykyaikana hän ei näe hyvä veli -verkostoja kielteisiksi.

      Verkostojen kirjo on varsin laaja ja ne ulottuvat hyvin monille yhteiskunnan aloille. Lauteillakin toki puhutaan, mutta kyse on lähinnä tiedon hankinnasta ja jakamisesta. Sopimusten tekeminen saunassa on hyvin harvinaista, uskoo Uusi-Rauva.

      Verkostot toimivat laajasti, mutta voivat silti olla este kehitykselle, sanoo Uusi-Rauva rehellisesti:

      – Kyllähän verkosto voi estää hyviä asioita ja varmasti on estänytkin, jos aloite ei ole lähtenyt hyvä veli -verkoston sisältä. Jos sen on tehnyt joku ulkopuolinen, voidaan sopia, että torpataan se. Ei se varsin tavatonta ole, nykypäivänäkään.

      Hyvä tehdä myönteisiä päätöksiä

      Verkostoja on kaikkialla, mutta kaikista ei ole hyviksi veljiksi. Esimerkiksi Lionseihin ja Rotareihin yleensä kutsutaan. Kokous päättää kutsua hyväksi tunnetun, periaatteisiin sitouvan aktiivisen jäsenen.

      Valintaprosessi muistuttaa näkemystä verkoston toimintatavoista: tunnustelut on tehty ja asiat valmisteltu hyvin ennen kuin ne tuodaan päätöspöytään.

      – On parempi tehdä vain myönteisiä päätöksiä.

      Ja kun kerran päätetään, se on siinä. Koeaikaa ei ole. Tosi hyvä veli auttaa, neuvoo ja kuuntelee. Hänellä on aikaa muille ja olkapää nojaamista varten. Ja veljeä suojellaan ja autetaan, mutta vain lain puitteissa.

      – Väärin tekemistä ja laittomuutta ei voi mikään järjestö suosia.

      Hyvästä asiasta puhutaan aina

      Hyvä veli on monipuolinen, myös pukeutumisessaan. Hän pukeutuu asiallisesti, reilusti ja liikunnallisesti - jos menee golfaamaan. Vähän rennostikin, joskus jäsenmerkki rinnassa - kun on kokouksessa. Ja päällä puku, valkoinen paita ja kravattti - kun menee konserttiin ja "on niin kuin herrasmiehet".

      Kokouksissa ei ole kravattipakkoa, mutta käyttäytyä pitää. Presidentti johtaa puhetta, puheenvuorot pyydetään. Kaskuja ja vitsejä saa kertoa ja nauraakin saa.

      – Se ei ole ryppyotsaista ollenkaan. Päinvastoin.

      Itse asiassa verkoston kokoukset eroavat Uusi-Rauvan mukaan muista juuri siinä, että kokouksen jälkeen saatetaan kuulla jokin "aika mukava vitsi".

      Politiikkaa tai uskontoa ei käsitellä, mutta paljonko puhutaan naisista?

      – Hyvästä asiasta puhutaan aina.

      Hyvä olla samaa sukupuolta, mutta eri mieltä

      Naisista siis puhutaan, mutta hyviksi veljiksi heistä ei oikein ole. Naisten ottaminen mukaan voi olla hankalaa ja verkostot rakentuvat saman sukupuolen ympärille, myöntää Uusi-Rauva:

      – Kyllä siinä voi olla tietynlainen kynnys - syystä, jota en tiedä. Onko se sitten aivokurkiaisen rakenne... ehkä se samankaltainen ajattelutapa kuitenkin helpottaa toimintaa.

      Toisaalta, vaikka kaikkien kanssa pitää toiminnassa tulla toimeen jollain tapaa, ovat törmäykset luonnollisia ja jopa hyödyksi:

      – Olisi aika kummallinen verkosto, jos ei tulisi. Erimielisyys rakentaa, usein enemmän kuin samanmielisyys.

      Hyvä veli -verkostoista keskustellaan Yle Keski-Pohjanmaan NiceCafé-ohjelmassa keskiviikkona 22.5. klo 16.35.


      ...surkuhupaisaa luettavaa. Meni melkein Viimeksi naurattanut juttu -topikkiin.

    • ufcutyviob

      http://yle.fi/uutiset/il_lemminkainen_l ... ta/6811349

      IL: Lemminkäinen lupaa maksaa palkan vankeusajalta

      Iltalehden mukaan Lemminkäisen sisäiset raportit paljastavat, että yhtiö on hyödyntänyt Tuusulan tehtaallaan jäteasfalttia 10 kertaa ilmoittamaansa enemmän.



      Lemminkäisen sisäiset paperit paljastavat, että yhtiö vakuuttaa tukevansa ympäristörikoksiin ”muuttuneiden tulkintojen” tai inhimillisten erehdysten vuoksi” syyllistyneitä työntekijöitään, kertoo Iltalehti.

      Lehden tietojen mukaan pörssiyhtiö lupaa maksaa ympäristörikoksista kiinni jääneiden työntekijöidensä mahdolliset oikeudenkäynnit, sakot, korvaukset sekä palkan vankeusajalta.

      Viranomaiset epäilevät nyt Lemminkäisen rikkoneen ympäristölupia jäteasfaltin käytössä. Iltalehden mukaan Lemminkäisen sisäiset raportit paljastavat, että yhtiö on hyödyntänyt Tuusulan tehtaallaan jäteasfalttia 10 kertaa enemmän kuin se on ilmoittanut Uudenmaan ely-keskukselle.

      Iltalehden tiedusteluun vastannut Lemminkäisen toimialajohtaja Harri Kailasalo sanoi yhtiön käynnistäneen sisäisen selvityksen, mutta kieltäytyi myöhemmin kommentoimasta asiaa sen enempää. KRP harkitsee parhaillaan, onko jäteasfaltin käytöstä syytä käynnistää rikostutkinta.

    • hullumaasuomi2016

      on todella ihmeellinen tulos todellisuudessa korruptio Suomessa on huomattava osataan näköjään hyvin peitellä totuus miksi meille aina valehdellaan vai onko tutkijatkin mukana korruptiossa kaikki isot yhtiöt ovat korruptiossa mukana

    • suvakkionvajakki

      http://yle.fi/uutiset/lahjuksista_tuomi ... an/6809882

      Lahjuksista tuomittu viranomainen saa jatkaa tehtävässään

      Oikeusministeri katsoo kuluttajariitalautakunnan puheenjohtajan kärsineen jo rangaistuksensa.

      A-Studio kertoi ensimmäisenä kesällä 2010 Pauli Ståhlbergin kyseenalaisista matkoista.

      Lahjuksien vastaanottamisesta tuomittu kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlberg saa jatkaa tehtävässään.

      Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kertoo osasyyksi ratkaisulleen sen, että Ståhlberg on toiminut moitteettomasti vuonna 2010 oikeusministeriöltä saamansa huomautuksen jälkeen.

      Helsingin hovioikeus tuomitsi Ståhlbergin viime viikolla sakkoihin kahdesta lahjusrikkomuksesta. Kyse oli Suomen Asumisoikeuden ja VVO:n vuosina 2007 ja 2009 Ståhlbergille maksamista ulkomaanmatkoista. Hovioikeuden mukaan ne olivat luonteeltaan enemmän loma- kuin seminaarimatkoja.

      - Toivon ja uskon, että hän on läksynsä oppinut, Henriksson sanoo.

      Hovioikeuden mukaan Ståhlbergin subjektiivinen puolueettomuus ei ole vaarantunut.

      - Katsomme, että ei ole syytä mennä nyt niin pitkälle, että tekisimme päätöksen irtisanomisesta, Henriksson sanoo.

      Henriksson on haastateltavana illan A-studiossa kello 21.

    • suvakkionvajakki

      http://yle.fi/uutiset/poliitikkojen_sii ... ta/7020561

      Poliitikkojen siirtyminen lobbaajiksi huolestuttaa oikeusoppineita

      Suomeen on muutamassa vuodessa perustettu joukko viestintäyrityksiä, joiden osakkaina ja konsultteina on entisiä ykkösrivin poliitikkoja.

      Valtioneuvoston linna Helsingissä Valtioneuvoston linna Helsingissä Kuva: Touko Yrttimaa/YLE

      Se, joka saa tämän maan ykkösministerit kiinnostumaan omasta asiastaan, korjaa ison potin.

      Jos poliittisiin päätöksiin vaikuttamaan pyrkivällä ei ole omia ministerisuhteita, parhainta apua saa - maksua vastaan - ammattiauttajalta, viestintätoimistolta.

      Perinteiset mainostoimistot ovat kriisissä; niin sanottuun vaikuttajavaikuttamiseen eli lobbaukseen erikoistuneet viestintätoimistot sen sijaan elävät kulta-aikaa.

      Ministereiden erityisavustajat valokeilassa

      Erityisen huomion kohteena ovat viime aikoina olleet avainministereiden avustajien siirtymiset lennosta suoraan viestintäyrityksen osakkaiksi ja konsulteiksi.

      Vaikuttajaviestintään erikoistuneiden firmojen ykkösnimi Suomessa on Miltton Networks. Sen osakkaiksi ja konsulteiksi on pestattu raskaan sarjan väkeä politiikan kulisseista.

      Miltton Networksin konsulttina työskentelee tätä nykyä pääministeri Kataisen ex-erityisavustaja Jussi Kekkonen, valtiovarainministeri Urpilaisen ex-erityisavustaja Matti Hirvola, sekä pääministeri Vanhasen ja pääministeri Kiviniemen erityisavustajana toiminut Anna-Mari Vimpari. Joukkoa täydentää Veikkauksen ex-toimitusjohtaja ja Suomen Olympiakomitean hallituksen nykyinen puheenjohtaja Risto Nieminen.

      Myös veteraanipoliitikkojen lobbausarvo hyvässä kurssissa

      Myös veteraanipoliitikoilla on kysyntää lobbausrintamalla. Ex-pääministeri Matti Vanhanen loikkasi eduskunnasta Perheyritysten liittoon, ja elinkeinoministeri Jyri Häkämies siirtyi suoraan ministerinpallilta Elinkeinoelämän keskusliittoon.

      Ex-pääministeri ja ex-puhemies Paavo Lipponen taas on parasta aikaa perustamassa jo toista konsulttifirmaa - tällä kertaa kahden muun demarikonkarin kanssa. Lipponen on hallituksen puheenjohtaja yrityksessä, jonka nimi julkistetaan lähipäivinä - heti kun yhtiö on saanut kaupparekisterin leimat papereihinsa.

      Lipposen yhtiökumppaneina ovat hänelle Nord Stream -kaasuputkihankkeestakin tutuksi tulleet yhteiskuntasuhdekonsultit Sebastian Sass ja Tapio Pekkola.

      Söderman: Uraohjukset vaarallisia

      EU:n ja eduskunnan entinen pitkäaikainen oikeusasiamies Jacob Söderman (sd.), huokaa syvään, kun hän pohdiskelee poliitikoista koostuneiden konsulttifirmojen roolia julkishallinnon päätöksenteossa.

      Erityisen arveluttavana Söderman pitää sitä, että poliitikkojen erityisavustajat siirtyvät ilman minkäänlaisia pelisääntöjä ja siirtymäaikoja suoraan yritysten konsulteiksi.

      Politiikanteon kulisseissa pyörinyt uraohjus tietää milloin ja missä kannattaa iskeä.

      - Poliittisten avustajien määrä on lisääntynyt huomattavasti tämän hallituksen aikana.

      - Jos avustajat rakentavat uraansa tietoisesti niin, että he siirtyvät mahdollisimman pian yksityiselle puolelle ja käyttävät siellä ministeriössä kertynyttä taitoaan, tietoaan ja suhteitaan, niin hirveän epäeettiseltähän se näyttää, Söderman sanoo

      Tällä haavaa Suomessa ei ole lobbauksesta minkäänlaista lainsäädäntöä - ei edes alan yleistä eettistä ohjeistusta.

      Euroopan neuvoston rikosoikeudellinen yleissopimus vaatii, että jäsenmaat säätävät rikoslakiinsa pykälät epäasiallisesta ja liian ronskista lobbauksesta. Suomi teki sopimukseen varauman - ja jätti rikospykälät kirjoittamatta. Oikeusministeriön mukaan rikoslakipykälien kirjoittaminen on lakiteknisesti ylivoimainen tehtävä.

      - Esimerkiksi Virossa, Norjassa ja Islannissa epäasiallisen vaikutusvallan väärinkäytön palkitseminen ja tarjoaminen on kriminalisoitu. Ei se siellä ole ollut ylivoimaisen hankalaa.

      - Pidän hyvin tärkeänä, että Suomenkin rikoslakiin säädettäisiin asiasta pykälät. Samalla lain perusteluissa voitaisiin määritellä mikä nyt ainakin on sallittua suhdetoimintaa. Sehän olisi suuri helpotus kaikille osapuolille.

      Södermanin mukaan rikoslain muuttaminen olisi nopein ja helpoin tie saada lobbaukselle edes jonkinlaiset suitset.

      - Lobbausta koskevan erityislain säätäminen veisi ikuisuuden.

      Professori Mäenpää: Meno kuin banaanitasavallassa

      Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää Helsingin yliopistosta on kiinnostuneena seurannut sivusta entisten poliitikkojen konsulttibisnestä.

      - Nyt Suomessa eletään vähän niin kuin villissä lännessä tai ehkä jopa niin kuin banaanitasavallassa. Meillä ei ole lobbauksesta minkäänlaisia säännöksiä tai määräyksiä.

      - Yritysmaailmassahan tällainen peli ei vetelisi ollenkaan. Siis se, että yhdestä firmasta siirrytään suoraan toiseen ja ryhdytään käyttämään sen aikaisemman firman tietoja. Samantyyppisiä, kilpailukiellon kaltaisia rajoituksia tässä suosittelisin pahimpaan hätään.

      - Minusta tämä on asia, joka pitäisi selventää lainsäädännöllä pikaisesti.

      Mäenpää panisi suurennuslasin alle myös politiikan jo jättäneet veteraanit.

      • suvakkionvajakki

        Poliitikollakin on tietysti perustuslaillinen oikeus siirtyä - uskaltaisiko sanoa - oikeaan työelämään poliitikkouran jälkeen. Heidänkin osaltaan olisi silti paikallaan pohtia ja säännellä näitä informaation jakamiseen liittyviä ongelmia.

        Professori Tuori: Uhkien ääripäässä on avoin korruptio

        Oikeustieteen akatemiaprofessori Kaarlo Tuori Helsingin yliopistosta on Mäenpään kanssa samoilla linjoilla.

        - Kyllä tässä on niin selkeä julkisen intressin ja yksityisen intressin konfliktiriski kuin vain olla voi.

        - Ongelmien ääripäässä on avoin korruptio. Täytyy muistaa, että sekin riski on olemassa. En tietenkään väitä, että Suomessa juuri nyt olisi tapahtumassa mitään sellaista.

        Tilanteen selkeyttämiseksi Tuori haluaisi ensi alkuun ainakin kansainvälisen selvityksen siitä, kuinka pulma on hoidettu muualla päin maailmaa. Sen jälkeen Suomi voisi poimia ulkomaisista malleista täkäläiseen lainsäädäntöön parhaimmiksi havaitut käytännöt.

        - Jo se on paljon, jos kaikki ymmärtäisivät kuinka vakavasta asiasta tässä perimmältään on kysymys.

        Viestintäyrittäjät: Olemme vain neuvonantajia, luotseja

        Viestintäyrityksissä kummastellaan alaan kohdistunutta epäluuloisuutta.

        Paavo Lipposen kanssa uutta viestintyritystä perustamassa oleva, vapaa viestintäkonsultti Sebastian Sass sanoo, että kyse on vain yritysjohdon opastamisesta, neuvonannosta. Ministeriöiden porttikongeihin ja auloihin suomalaiset konsultit eivät Sassin mukaan ole koskaan pesiytyneet eivätkä pesiydy.

        - Kyse on enemmänkin siitä, että luomme strategista lisäarvoa yrityksille ja yhteisöille. Kokemuksemme pohjalta neuvomme, miten tulee menetellä oikein ja hyviä toimintatapoja noudattaen.

        - Olemme viestintäalan luotseja.

        Myös Miltton Networksin toimitusjohtaja Jussi Kekkonen korostaa yrityksensä korkeaa yhteiskuntamoraalia.

        - Aina kun puhutaan lobbauksesta, mielikuvat siirtyvät Brysselin kieltämättä sekavalta vaikuttavaan suhmurointiin. Bryssel on ihan oma maailmansa.

        - Me viestintäkonsultit täällä Suomessa emme itse ota suoraan yhteyttä viranomaisiin tai vaikuttajiin. Pitäydymme siihen, että vain neuvomme kuinka oma viesti on saatavissa päättäjien tietoisuuteen parhaalla mahdollisella tavalla.

        Mistä on kyse?

        Suomeen on perustettu joukko viestintäyrityksiä, joiden osakkaina ja konsultteina on entisiä huippupoliitikkoja ja avustajia
        Suomessa ei ole lobbauksesta minkäänlaista lainsäädäntöä tai alan yleistä eettistä ohjeistusta
        EU:n ja eduskunnan entinen pitkäaikainen oikeusasiamies Jacob Söderman pitää arveluttavana, että poliitikkojen erityisavustajat siirtyvät ilman siirtymäaikoja suoraan yritysten konsulteiksi
        Professorit Olli Mäenpää ja Kaarlo Tuori kaipaavat lobbaukseen lainsäädäntöä
        Viestintäyrityksien mukaan kyse on yritysjohdon opastamisesta ja neuvonannosta


    • 79vyb8yb

      http://www.hs.fi/kotimaa/EU-komissio Hy ... -art-new-1

      EU-komissio: Hyvä veli -verkostot vaivaavat Suomea


      Tuomioistuimet ovat viime vuosina käsitelleet muiden muassa Nuorisosäätiön ja Urheiluopistosäätiön yhteyksiä vaalirahoitukseen.

      Suomi on EU-maiden parhaimmistoa korruption torjunnassa, mutta täysin puhtain paperein se ei selviä, EU-komission tuore selvitys paljastaa.

      Suomea vaivaavat erityisesti hyvä veli -verkostot. Ongelmia esiintyy varsinkin julkisissa hankinnoissa ja vaalirahoituksessa.

      Raportissa sanotaan, että korruptio alemman tason viranomaisten keskuudessa on vähentynyt viime vuosina, mutta korkean tason poliitikkoja, virkamiehiä ja yritysmaailman edustajia koskevia lahjontatapauksia on vastaavasti raportoitu enemmän.

      "Palveluksista ei välttämättä makseta rahaa, mutta sen sijaan verkostojen jäsenet vaihtavat ystävänpalveluksia, tietoja ja muita etuja", raportti sanoo.

      Hyvä veli -verkostot voivat vääristää julkisia hankintoja.

      Viime vuosina kunnat ovat alkaneet siirtää julkisia palveluita yhä enemmän yksityisten yritysten hoidettavaksi, mutta julkisuuslainsäädäntö ei ole pysynyt kehityksen perässä. Julkisten hankintojen valvonta on muuttunut vaikeammaksi, koska julkisuusvaade ei päde yksityisiin yrityksiin samalla tavalla kuin julkiseen sektoriin.

      "Komissio kehottaa, että Suomi velvoittaa kuntia ja alueita varmistamaan läpinäkyvyyden julkisissa hankinnoissa yksityisten yrittäjien kanssa", raportti sanoo.

      Vaalirahoituksen osalta ongelmat piilevät tietojen varmistamisessa.

      Suomi on komission mukaan tehnyt tervetulleita parannuksia vaalirahoituksen ehtoihin ja sen läpinäkyvyyteen. Ongelmat piilevät kuitenkin siinä, ettei valtiontalouden tarkastusvirasto kykene varmistamaan poliittisten puolueiden ja yksittäisten ehdokkaiden sille toimittamia tietoja saamastaan rahoituksesta.

      "Tarkastusvirastolla ei ole oikeutta pyytää selvityksiä tai lisätietoja kolmansilta osapuolilta selvittääkseen tietojen oikeellisuuden", raportti sanoo.

      Muut komission huomion kiinnittäneet ongelmat liittyvät muun muassa korruptiorikosten ilmiantajien suojeluun sekä rikosten tutkinnan tehostamiseen.

      EU-komission ensimmäinen, korruptiota jäsenmaissa kartoittava raportti maalaa Euroopan yleistilanteesta synkän kuvan.

      Yli puolet eurooppalaisista ajattelee, että korruptio on lisääntynyt heidän kotimaassaan viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana. Kolme neljästä kokee, että korruptio on laajalle levinnyttä.

      Suomalaisista 29 prosenttia uskoo, että korruptio on laajalle levinnyttä Suomessa.

      Sisäasioista vastaavan komissaarin Cecilia Malmströmin mukaan korruptiota esiintyy kaikissa jäsenmaissa.

      "Euroopassa ei ole korruptiosta vapaita vyöhykkeitä", Malmström sanoi raportin julkistustilaisuudessa Brysselissä tänään maanantaina.

      Komissio arvioi, että Eurooppa menettää korruption takia vuodessa 120 miljardia euroa.

      Kyselyiden mukaan Suomi näyttäytyy korruption osalta melko puhtoisena maana.

      Siinä missä eurooppalaisista joka neljäs sanoo törmänneensä korruptioon arjessaan, suomalaisista vain yhdeksän prosenttia on kokenut vastaavaa.

      Alle prosentti suomalaisista kertoo, että heitä on pyydetty viimeksi kuluneen vuoden aikana maksamaan lahjuksia. Vastaava luku kaikissa EU:n jäsenmaissa on neljä prosenttia.

      Korruptiota esiintyy Euroopassa erityisesti paikallis- ja aluehallinnon tasolla, julkisissa hankinnoissa, poliittisten puolueiden rahoituksessa ja terveydenhuollossa.

      Raportin mukaan monet maat ovat ryhtyneet toimiin korruption kitkemiseksi, mutta tulokset ovat epätasaisia.

    • 7y8b0

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014020 ... 6_uu.shtml

      MTV: Kansanedustaja junaili ystävänsä Vantaan Energian johtoon

      Vantaan ykköspoliitikkoihin kuuluvan kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok) epäillään suosineen ystäväänsä Vantaan Energian tulevan hallituksen puheenjohtajan valinnassa.


      Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen tiedotustilaisuudessa vuonna 2011.

      Asiasta kertoo MTV Uutiset. Mäkinen on Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja.

      MTV:n tietojen mukaan Mäkisellä oli keskeinen rooli järjestelyssä, jossa Tommi Valtonen on nousemassa Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajaksi.

      Valtonen on Mäkisen ystävä.

      Mäkinen itse kiistää junailleensa pestin Valtoselle.

    • 7v9ybbihb

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102 ... 7_uu.shtml

      Finaviassa nepotismilta haiskahtava nimitys

      Finavian hallituksen puheenjohtajan tytär palkattiin valtionyhtiöön päälliköksi kymmenien hakijoiden joukosta.


      Finavia ylläpitää ja kehittää mm. Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

      Iltalehden tietojen mukaan Finavian keväällä tekemä rekrytointi on herättänyt keskustelua mittavia yt-neuvotteluja käyneen yhtiön sisällä.

      Suomen lentokentistä ja lennonvarmistusjärjestelmästä vastaava Finavia haki viime joulukuussa asiakkuus- ja projektipäällikköä, jonka työnkuvaksi ilmoitettiin matkustajille kohdennettujen myyntipisteiden eli käytännössä katsoen erikoismyymälöiden palvelulaadun ja asiakaskokemuksen kehittäminen ja varmistaminen.

      - Sinussa yhdistyvät vahva toimialatuntemus, hyvät projektinhallintataidot sekä myynnillinen pelisilmä, Finavian verkkosivuilla olleessa ilmoituksessa kuvailtiin.

      Hakijoilta toivottiin myös vähintään opistotasoista koulutusta, kokemusta asiakkuuksien johtamisesta sekä suullista suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa.

      Tehtävään valittiin Finavian hallituksen puheenjohtajan, kauppaneuvos Soili Suonojan tytär.

      Verkostointipalvelu LinkedInin mukaan tytär siirtyi Finaviaan toisesta valtionyhtiöstä, Itellasta, jossa hän ehti työskennellä lähes kymmenen vuoden ajan.

      LinkedInin mukaan tytär toimi Itellassa ja Itella Logisticsissa pääasiassa päällikkö- ja johtajatason tehtävissä. Suonoja istui Itellan hallituksessa 1999 - 2008.

      Epäuskottava vastaus

      Finavian mukaan Suonojan tyttären rekrytoinnista päättivät matkustajapalveluiden liiketoimintajohtaja Anne Gullstén sekä apulaisjohtaja Jukka Isomäki.

      Gullsténin mukaan tehtävään haki yhteensä 31 henkilöä. Hän ei pyynnöistä huolimatta suostu tarkentamaan sitä, kuinka montaa hakijaa haastateltiin.

      - Hakuprosessissa pyrittiin löytämään sopivin henkilö haettavaan tehtävään ja onnistuimme siinä hyvin. Yksittäisiä asioita henkilöiden työsuhteeseen tai valintaprosessiin en kommentoi, Gullstén sanoo.

      Mikä oli Finavian hallituksen puheenjohtajan Soili Suonojan rooli kyseisessä rekrytoinnissa?

      - Ei mikään, Gullstén vakuuttaa.

      Gullsténin vastaus kuulostaa kahdestakin syystä epäuskottavalta.

      Ensinnäkin Väestörekisterikeskuksen osoitepalvelun mukaan Suonoja asuu tyttärensä kanssa samassa osoitteessa, joten on oletettavaa, että hän on ollut rekrytointiprosessiin liittyvistä asioista ainakin jossain määrin tietoinen. Toiseksi Gullsténilla ja Suonojalla on pitkä yhteinen työhistoria Fazer Amicalla.

      Gullstén toimi yhtiön talouspäällikkönä vuosina 1989 - 2000. Suonoja toimi kyseiset vuodet yhtiön toimitusjohtajana eli käytännössä Gullsténin esimiehenä.

      "En kommentoi"

      Kaupparekisterin mukaan Gullstén istuu parhaillaan myös valtionyhtiö Leijona Cateringin hallituksessa, jonka puheenjohtaja Suonoja on.

      Et ole siis koskaan keskustellut Soili Suonojan kanssa hänen tyttärensä rekrytoimisesta?

      - Leijona Cateringin hallitustyö ei liity millään tavalla Finavian asioihin enkä siis kommentoi niitä tässä millään tavalla, Gullstén sanoo.

      Kun ottaa huomioon suhteesi Suonojaan, niin olisiko sinun pitänyt jäävätä itsesi hänen tyttärensä rekrytointiin liittyen?

      - En kommentoi yksittäisen työtekijämme rekrytointiprosessiin tai työsuhteeseen liittyviä asioita.

      Gullstén kieltäytyy kommentoimasta myös sitä, miten Finavia varmisti sen, ettei Suonojan tytär hyödy äitinsä asemasta rekrytointiprosessissa.

      Naisten puolustaja

      Soili Suonoja toimii tällä hetkellä Finavian lisäksi myös kolmen muun valtionyhtiön, Finnpilot Pilotagen, Leijona Cateringin ja Alkon hallitusten puheenjohtajana.

      Kokenut hallitusammattilainen on profiloitunut tasa-arvon ja erityisesti naisten aseman puolustajana.

      Suonoja näpäytti kesäkuussa sosiaali- ja terveysministeriön järjestämän Johtamisen huippua -seminaarin yhteydessä järjestetyssä paneelikeskustelussa yritysten hallitusten ja nimitysvaliokuntien puheenjohtajina toimivia miehiä siitä, että he rekrytoivat yritysten johtopaikoille pääasiassa toisia miehiä.

      - Yrityksen hallituksen kuuluu kysyä yrityksen johdolta, millaisin toimenpitein naisten uraa tuetaan, Suonoja sanoi.

      70-vuotiaan Suonojan oma jatko Finavian ja muiden valtionyhtiöiden hallituksissa oli hiljattain katkolla tehtäviin asetettujen ikärajojen (68-70 vuotta) takia.

      Suonojan jatko mahdollistui, kun valtion omistajaohjauksesta vastannut ministeri Pekka Haavisto (vihr) päätti poistaa kyseiset ikärajat kokonaan.

    • 7vyb8obbn

      Sadan vuoden salassapito
      1990-luvun pankkikriisi ja sen synkät taustat ja vielä synkemmät seuraukset eivät lakkaa puhuttamasta. Eikä niiden pidäkään lakata, sillä mitään ei ole ratkaistu, ennekuin se on ratkaistu oikein. Uutta tietokin tulee esiin koko ajan, kiitos vaivojaan säästelemättömien tutkijoiden, kirjoittaa Waltamedia artikkelissaan.

      11.10.2015 14:46, 7529 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!

      Ainakin ne suomalaiset, jotka tuolloin olivat aikuisiässä muistavat varmasti, miten roskapankki Arsenaliin kipatut ongelmaluotot myytiin pilkkahintaan norjalaiselle Aktiv Hansa riskisijoitusyhtiölle. Ja sitä myöden myös poloiset velalliset, joista suurin osa oli konkurssiin ajettuja yrittäjiä, käytännöllisesti katsoen elinikäiseen velkavankeuteen.

      screenshot-waltamedia.fi 2015-10-11 13-40-28

      Siitä lähtien on keskustelua käyty tuon kaupan laillisuudesta. Senjärkevyydessä tai oikeudenmukaisuudesta kun ei ole edes mitäänkeskusteltavaa. Ruotsissa toimittiin tuolloin toisin.

      Pankkien sijasta Ruotsin valtio pelasti yrittäjät. Tämän johdosta Ruotsi pääsi lamasta yli huomattavasti Suomea nopeammin, eikä myöskään vajonnut sellaiseensuurtyöttömyyteen, kuin mihin nämä väärät ratkaisut Suomen veivät.Suurtyöttömyyden, josta Suomi ei ole sittemmin, edes nousukauden aikana, päässyt eroon.

      Tuolla 5%:n osuudella luottojen arvosta, josta Aktiv Hansan kanssa sovittiin kauppahinnaksi, olisivat velalliset ilomielin lunastaneet itsensä vapaiksi velkaorjuudestaan ja siirtyneet takaisin tuottaviksi kansalaisiksi, ja ainakin osa jopa työllistäjiksi. Sen sijaan tehdyllä ratkaisulla heidät siirrettiin pysyvästi yhteikunnan marginaaliin.

      Koko kuvion järjettömyys ja siihen liittyvät hämäräperäisyydet ovat sittemmin poikineet paljon, enemmän tai vähemmän perusteltuja, huhuja ja arvailuja. Tässä esimerkki. On kiertänyt huhu, että Arsenalin velkakirjat ja niiden tuotto olisivat bulvaanina toimineen Aktiv Hansan kautta päätyneet kartuttamaan hyvinkin tunnetun suomalaisen tahon varallisuutta.

      Ilmeisesti kiitoksena valtiovallan saamistapalveluksista. Tuollaisen epäilyksen syntyminen on hyvin ymmärrettävä, kun katsoo kuinka selkeästi tehty sopimus takaa ostajan edut ja jättää Suomen valtion käytännöllisesti katsoen nuolemaan näppejään.

      Näiden asioiden lisäselvittelyssä ovat nyt suomen lähihistorian japankkikriisin tutkijat törmänneet hyvin hämmentävään muuriin. Kaikki Valtion vakuusrahaston toimintaa liittyvät asiakirjat, joihin siis kuuluu myös Arsenalin myynti Aktiv Hansalle, on julistettu salaisiksi sadaksi vuodeksi. Luitte aivan oikein: sadaksi vuodeksi.

      Suomen PankkiNyt on syytä kysyä, miten näin voitu menetellä ja millaisia perustelujatälläiselle salailulle on esittää.

      Ilmeisesti voidaan perustellusti olettaa peitettävänä olevan todella vakavia rikoksia, kun ei vähempi varoaika riitä. Valtion puolella kaupan hyväksyneiden nimet meillä ontiedossa: ministeri Suvi-Anne Siimes, joka allekirjoitti kaupan, Paavo Lipponen,Olli-Pekka Heinonen, Eva Biaudet, Sauli Niinistö, Sinikka Mönkäre, Kalevi Hemilä ja Erkki Tuomioja, jotka talouspoliittisen valiokunnan jäseninä hyväksyivät kaupan. Ja tuolloinen eduskunta, joka ilmeisesti tietäen kaupan laittomuuden, kuitenkin päätti antaa sille siunauksensa.

      Taustalla toimineista voimme esittää vain valistuneita arvauksia. Ainakin, jos tyydymme siihen, että viimeiset tätä pankkien ja päättäjien yhdessä junailemaa omaisuusmassojen uudellenjärjestelyä ja yrittäjien joukkotuhontaa koskevat asiakirjat saadaan kansalaisten luettaviksi vuonna 2106. Ja tyydymme myös siihen, ettei Suomi, millään kriteereillä arvioituna, ole oikeusvaltio.

      Lähde: http://waltamedia.fi/sadan-vuoden-salassapito/

    • mustamaalaus

      Ei olekkaan, vaan hyvä veliverkosto toimii, minä annan sulle ja sinä mulle, sitten ollaan tasoissa seuraavaan diiliin jne. Näin toimii rakennusliikkeet yhtiöiden hallituksien kanssa yhteistyössä, sitten tietysti luultavammin rakennusvalvonnan onnettomat insinöörit, työurakoiden ns. valvoja jne listaa voidaan jatkaa hamaan tulevaisuuteen asti. Ammattitaidottomia suunsoittajia ja viime kädessä oikeuslaitoksemme on aataminen aikainen. Olisi syytä muuttaa samaan tapaan kuin Yhdysvalloissa, eli kunnon syyttäjiä kehiin ja huonot epäpätevät asianajajat korvausvastuuseen ihmisten rahojen tuhlaamisesta onnettomilla oikeudenkäynneillä. Kaikki kytkökset asianajajilta pois ja parempaa valvontaa esim. markkinoinnissa joilla mainostavat erityisosaamistaan. Hölyn pölyä koko oikeuslaitoksemme ja koko suomi on täysin korruptoitunut.

    • ei_kö
    • Anonyymi

      Jybä että näistä puhutaan ja kirjoitetaan, tuodaan esille vakavia puutteita ja epäkohtia hallintokoneistomme osalta. Osa virkaihmisistä ja johtavista poliitikoista 30 vuoden ajalta on niin ryvettyneitä ja korruptoituneita, jotta pihtiputtaa mummoki sylykäsis kahavit mäelle asti jos sais vaa tietää.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11199294?origin=rss

      Kun Tallinna yksityisti vesihuoltonsa, melkein kaikki meni pieleen – "Älkää tehkö Suomessa näitä virheitä", sanoo kilpailuviraston johtaja
      Yksityistämisen jälkeen veden hinta Tallinnassa moninkertaistui. Ongelmien korjaaminen vei lähes 20 vuotta.

      TALLINNASyksyllä 2000 Tallinnan kaupunginvaltuusto päätti myydä suurimman osan Tallinna Vesi -nimisen vesilaitoksensa osakkeista kansainväliselle suuryritykselle, International Water UU:lle.

      Neuvostoliiton hajoamisesta ei ollut kulunut vielä kymmentäkään vuotta, ja uudelleen itsenäistynyt Viro pyrki tekemään mahdollisimman suuren pesäeron kommunistiseen talousjärjestelmään.

      Julkinen sektori haluttiin pitää mahdollisimman pienenä ja verotus matalana.

      Osana uutta ääriliberaalia talouspolitiikkaa valtion ja kuntien omaisuutta yksityistettiin vauhdilla.

      Neuvostovuosien jäljiltä surkeassa kunnossa ollut Tallinnan putkiverkosto oli saneerattu yhteistyössä Suomen ja Ruotsin kanssa, ja kunnostettu vesilaitos oli houkutteleva investointi kansainvälisille yrityksille.

      Yksityistämisen seurauksia ei kuitenkaan osattu ajatella tarpeeksi pitkälle.

      – Tallinnan vesihuollon yksityistämisessä meni pieleen lähes kaikki mahdollinen. Virheiden korjaaminen on vienyt melkein kaksikymmentä vuotta, kertoo Viron kilpailuviraston johtaja Märt Ots Ylelle.

      Kun Jyväskylän kaupunki ilmoitti viime viikolla aikovansa myydä noin 30 prosenttia vesihuollostaan yksityiselle sektorille, Suomessa alkoi kiivas keskustelu veden yksityistämisestä.

      Yksityistämistä vastustava Vesi on meidän(siirryt toiseen palveluun) -kansalaisaloite on kerännyt vähän yli viikossa jo lähes 84 000 allekirjoitusta ja etenee eduskuntaan.

      Märt Ots ei ota kantaa siihen, onko Jyväskylän järkevää yksityistää vesihuoltonsa vai ei, mutta hän lähettää terveisiä Suomeen:

      – Ottakaa oppia siitä, mitä Tallinnassa tapahtui älkääkä tehkö samoja virheitä.

      Veden hinta nousi rajusti
      Mikä kaikki Tallinnassa sitten meni pieleen?

      Märt Otsin mukaan suurin virhe oli se, että kaupunki solmi vesilaitoksen uusien omistajien kanssa pitkän, peräti kahdenkymmenen vuoden sopimuksen, joka päättyy vasta vuonna 2021.

      Sopimuksessa uusien omistajien myös annettiin määritellä veden hinta.

      – Mitään ulkopuolista tahoa ei määrätty valvomaan eikä sääntelemään veden hintaa. Tämä oli toinen kardinaalivirhe, Ots sanoo.

      Kun uudet omistajat astuivat Tallinnan vesilaitoksen johtoon vuonna 2001, veden hinta moninkertaistui.

      Lisäksi yhtiö irtisanoi reilun kolmasosan vesilaitoksen työntekijöistä. Koko aiempi johto sai potkut ja tilalle astuivat uudet brittiläiset johtajat.

      Tallinna oli päättänyt yksityistää vesipalvelunsa siinä toivossa, että uudet omistajat toisivat pääomia kunnalle. Toive osoittautui turhaksi. Lähes kaikki tuotto maksettiin osinkoina yrityksen omistajille.

      Heti ensimmäisenä vuonna omistajat nostivat lähes kahdeksankertaiset osingot yhtiön voittoon nähden. Tällä tavoin yhtiö puhdistettiin monien edellisvuosien tuloksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe