onko vakuutusetsivälle pakko vastata?

vakkari47

Ollut puolenvuoden aikana neljä vahinkoilmoitusta ja nyt viimeisimmästä tuli päätös että ei korvata enkä aio sitä sen pidemmälle viedä ei kiinnosta mutta vakuutusetsivä yritti soittaa en vastannu ja jätti ääniviestin että ollut liikaa vahinkoilmoituksia puolenvuoden sisään että haluisi vaihtaa pari sanaa. Onko pakko vastata jos yrittää vielä soittaa ilman että tulee seurauksia?

6

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19.4

      Vakuutusetsivä, hienosta ammattinimikkeestään huolimatta, on aivan tavallinen vakuutusyhtiön virkailija ja kaduntallaaja. Hänellä ei ole mitään erityisiä oikeuksia eikä viranomaisten pakkokeinoja käytössään. Ylipäätään vakuutusetsivän kanssa ei IKINÄ kannata "jutella". Sanot mitä tahansa, asia vääristyy. Jos vakuutusyhtiöllä on asiaa sinulle, se voi kysyä kysymyksensä kirjallisesti. Sinä sitten vastaan huolellisesti ja kirjallisesti.

      Vakuutusyhtiön mielestä sinulla on ollut "liikaa" vahinkoja. Olet aiheuttanut keskimääräistä enemmän korvaustapauksia yhtiölle. Nyt yhtiö epäilee, että olet EHKÄ saattanut syyllistyä perättömiin vahinkoilmoituksiin. Huomaa sana "ehkä", sinua ei siis syytetä mistään.

      Jos et "juttele" vakuutusetsivän kanssa, niin on kolme mahdollista seurausta:

      1) Yhtiö jättää poliisille tutkintapyynnön mahdollisesta vakuutuspetoksesta. Vakuutusyhtiö ei hevin tee tätä, ellei kyseessä ole merkittävä rahasumma tai ellei kyseessä ole selkeästi sarjakusettaja.

      2) Yhtiö voi sanoa vakuutuksesi irti.

      3) Yhtiö jatkaa, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

      Mutta huomaa: vaikka 2-vaihtoehto tuntuu sinun kannaltasi helpolta ja mukavalta tavalta päästä koko ongelmasta eroon, niin sitä se ei ole. Noilla vakuutusyhtiöiden ketaleilla on yhteinen vahinkorekisteri. Jos saat kenkää yhdestä yhtiöstä "epänormaalin vahinkosuhteen" takia, et luultavasti saa enää tilalle uutta vakuutusta muista yhtiöistä.

      Jos olet kusettaja, niin mieti noita vaihtoehtoja. Jos olet ollut koko ajan rehellinen, niin pyydä selvityspyyntö kirjallisena ja vastaa siihen kirjallisena. Herra vakuutusetsivä tuskin tähän haluaa suostua. Jos kuitenkin "juttelet" etsivän kanssa livenä, ota todistaja mukaan (ei sukulainen, ei tyttöystävä, mitä aikuisempi ja mitä hienompi titteli, sen parempi). Jos "juttelet" puhelimessa, nauhoita puhelu, sellainen ominaisuus taitaa olla useimmissa luureissa vakiona. Miksi "juttelu" on lainausmerkeissä? Nuo vakuutusetsivät ovat usein entisiä poliiseja. Monella on himuinen tarve näyttää, miten hyviä ja hyödyllisiä ovat vakuutusyhtiölle. Heidän kannaltaan "juttelu" on kuulustelu ja he käyttävät kaikkia temppuja, jotta puhuisit itsesi pussiin. He ovat tässä ammattilaisia, sinä et ole.

    • Fiva

      Jos ei halua vastata, niin korvauspäätöstä ei voida tehdä. Et ole antanut tarvittavia tietoja, joten et saa myöskään viivästyskorvausta. Oma valintasi.

      • 12.8

        Ei ole pakko jutella vakuutusetsivän kanssa. Voi pyytää selvityspyynnön kirjallisena ja vastata siihen asianmukaisesti kirjallisesti. Korvauspäätös voidaan tehdä.

        Ap ei edes halunnut korvausta tästä viimeisimmästä "keikastaan", joten "korvauspäätöstä ei voida tehdä" sopisi hänelle oikein hyvin.


    • Fiva

      Jos ei halua selvittää, niin saa myöskään tulevia korvauksia. Mutta, oma valinta.

      • etkötajuu

        Idiootti! eihän toi alottaja sitä kysynyt. se halus tietää pitääkö jutella sen etsivän kanssa henk.koht. voihan se alottaja selvittää kysymykset kirjallisesti. vakuutusehtojen mukaan pitää toimittaa selvitykset, jos niitä kysellään. etsivän tappamispakkoa ei ole olemassa.


    • Häpeä.panee.kysymään

      Onko sinulla oikeasti puhtaat jauhot pussissa? Ei vakuutusyhtiö korvaa sinun "vahinkoja" omasta, vaan rehellisten kansalaisten kukkaroista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2830
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1818
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1502
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1261
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      254
      1126
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      895
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      770
    Aihe