Millaisia kokemuksia psyk. sairaanhoitajista?

HazyHazel

Millaisia kokemuksia teillä on psykiatrisen sairaanhoitajan luona käymisestä, erityisesti terveyskeskuksessa? Kuinka monta käyntikertaa? Onko käynneistä ollut apua?

Itse olen käynyt nyt muutaman kerran terveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan luona masennuksen/ahdistuksen takia (yksityisellä puolella psykiatri todennut minulla mm. pitkäaikaisen masennuksen ja määrittämättömän ahdistuneisuushäiriön). Masennus ja ahdistus ovat viimeisen vuoden aikana pahentuneet aika paljon ja sen takia myös opinnot ja aika lailla koko elämä jumissa. Kuitenkin ihmetyttää, että kun olen psyk. sairaanhoitajan luona käynyt, siellä ei ole kertaakaan kartoitettu oireitani kunnolla tai edes kunnolla kysytty oireistani/voinnistani. Minun on vaikea puhua pahasta olostani ja olen aika lukossa, en siis pysty vain alkaa yhtäkkiä tuosta noin vain vuodattamaan, joten helpottaisi, että hoitaja edes kysyisi miten olen voinut, millainen olo minulla on tms. Heti aina alettu vaan puhumaan opinnoista ja niiden suorittamisesta ja muista asioista, jotka eivät varsinaisesti liity tämänhetkiseen psyykkiseen pahaan olooni.
Jossain vaiheessa tuntui kuin olisin pikemminkin opinto-ohjaajan luona enkä psyk. sairaanhoitajan luona.
Jotenkin alkanut tuntua myös vähän siltä, että jos ei ole taustalla rankkaa lapsuutta, koulukiusaamista, hyväksikäyttöä tms. rankkoja kokemuksia eikä itsemurha-ajatuksia, että masennusta/ahdistusta ja pahaa oloa ei oikein oteta niin "vakavasti" (anteeksi en oikein löydä oikeita sanoja).

Olen ollut vähän hämmentynyt, pettynytkin. En tiedä onko vika minussa, hoitajassa vai missä.. Usein käyntien jälkeen olo on aina pahentunut muutamaksi päiväksi.

Millaisia kokemuksia teillä muilla on?

64

14112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psykoosipotilas

      Heippa,
      Mulla on kokemusta psykoosipotilaana mikä on ehkä vähän eri juttu mutta pystyn samaistumaan tilanteeseesi. Kannattaa hakeutua psykoterapiaan. Sielä pääsee kunnolla puhumaan ja avaamaan niitä itselle kipeitä asioita. Suhde on myös luottamuksellinen ja intiimimpi kuin sairaanhoitajan kanssa. Sairaanhoitajan on tarkoitus kartoittaa oireesi, ei sen enempää. Psykiatri taas määrää lääkkeet ja siinä se. Masennukseen terapia ja lääkkeet yhdessä on paras hoito.
      Harmi kuitenkin jos koet että oot saanut huonoa kohtelua.

      • HazyHazel

        Kiitos vastauksesta.

        Ihmetyttää kun ei hoitaja oikein tunnu olevan kovin kiinnostunut oireistani..

        Olen käynyt nyt kolme kertaa (viimeisin kerta oli ensimmäinen tämän hoitajan luona, kaksi muuta kertaa kävin nimittäin eri hoitajan luona joka oli sijainen), ja tämä hoitaja mietti, varaako minulle edes enää uutta aikaa. Lopulta päätti että varaa vielä yhden ajan. Ööh? Ihmetytti myös se että olin vastaanotolla alle 30min vaikka eikös noi ole tunnin aikoja (ainakin aiemmat kerrat olleet). Jotenkin outo olo jäi..

        Olen jotenkin hämmentynyt. Tuntuu, että noista käynneistä ei ole mitään hyötyä. Ja ajattelen että se on oma syyni jollain tavalla. Olen varmaan aika vaikea/hankala/rasittava potilas kun olen niin lukossa ja en ole sellainen joka vaan heti avoimesti puhuu kaikesta (mutta tuskin olen ainoa?). En tiedä.

        Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia.


    • pipipää22

      Moi,
      itse käyn viikottain psyk.sairaanhoitajalle juttelemassa psykiatrian polilla. Olen käynyt syksystä asti joka viikko. Hoitajia on erilaisia, joten jos oman kanssa ei juttu suju kannattaa miettiä voisiko sitä vaihtaa. En sietänyt ensimmäistä hoitajaani, toinen oli aivan ihana, ja nykyinen ihan ok. Heillä on erilaiset lähestymistavat potilaisiin. Eka hoitajani oli terveyskeskuksessa ja hänen takiaan jätin hoitoni kesken koska hän oli niin hirveä, mutta älä ihmeessä tee samaa kuin minä.. oloni huononi itsemurhapisteeseen ja psykoottisuuteen siitä vaan.
      Meillä ei hirveästi oireista oikeastaan nykyään puhuta, vaan ihan arkipäivän asioista tai asioista jotka vaivaa. Alkuun puhuttiin joka kerta (ehkä koska minulla oli monta selkeää itsemurhasuunnitelmaa ja psykoottisia oireita ja olin itsetuhoinen), mutta nykyään kysellään sitten ehkä joka toinen kerta oirekuvaa. Hoitajan kanssa yritetään siis pitää arjen selvyitymisestä kiinni ja miettiä miten sitä helpottaa ja saada stressitekijöitä pois.
      Voisit mainita että sinun on vaikea alkaa puhumaan asioista itse? Minunkin on vaikea puhua asioistani ja toka hoitajani oli onneksi sellainen että kyseli minulta tosi paljon. Nykyinen hoitajani ei taas kysele kamalasti vaan kysyy minulta että mistä haluaisin puhua. Vastaan aina vähän että en oikein tiedä ja sitten kerron jotain mitä on tapahtunut viikon aikana josta juttu lähtee sitten etenemään. Olen vasta viime viikkoina oppinut aloittamaan keskustelut aiheista joista haluaisin ehkä puhua.
      Kannattaa muistaa että siellä saa itkeä. Ja voit myös kirjoittaa lapulle asioita joista haluaisit puhua. Itse kirjoitin myös koska en saanut niitä puhuttua ilman itkemistä ja hyperventilointia (joten minusta ei saanut mitään selvää).
      Psykoterapiassa en ole käynyt. Minulle on suositeltu että odotan hetken ennen sen aloittamista ja käyn hoitajille juttelemassa ja syön lääkkeeni, jotta olen "kypsemmässä tilassa" puhumaan.

      Tsemppiä kovasti. Sori jos sekava <3

      • HazyHazel

        Kiitos vastauksesta.

        Tosiaan mun on vaikea puhua asioistani, ja siihen kuuluu myös se ettei paha oloni niin näy vastaanotolla/en pysty näyttämään sitä (enkä osaa itkeä vieraiden/ei-läheisten seurassa, tai täytyisi olla tosi paha akuutti/hätätilanne). Tällä hetkellä en pysty itkemään oikeastaan edes yksin ollessa. Vaihtelee, että välillä tulee (päivien/viikkojen) kausia jolloin itken paljon ja joskus kausia jolloin en pysty itkemään. Puristava tunne/möykky rinnassa koko ajan vaan..
        Mulla myös se että vastaanotolla jännitysoireeni (ahdistushäiriöön kuuluvat) näkyvät selvimmin, ei niinkään masennus, joten varmaan senkin takia sitten ei masennusoireita ole otettu niin puheeksi..

        Lisää kokemuksia lukisin mielelläni.


    • MietiKyseenalaista

      Odotas vaan kun sulle lyödään niitä ympäripyöreitä masennustestejä käteen ja niiden kautta aletaan etsimään sinulle sopivaa diagnoosia. Sen jälkeen alkaa pillereiden kokeilu, joiden sivuvaikutukset pistävät aivokemiasi vielä normaalia enemmän solmuun ja huomaatkin olevasi vielä sairaampi kuin alunperin apua hakiessasi. Siitä se lopullinen pimahtaminen saa alkunsa, kunnes lopulta olet laitoskierteessä ja vähän väliä olet jossain päiväyksikössä tai osastohoidossa etsimässä itseäsi.

      Masennus ja ahdistus ei yleensä tule tyhjästä. Jos olet yksinäinen, se yksinäisyys ei lievene puoskareiden kanssa juttelemalla tai tutustumalla muihin, anteeksi, vietereihin. Se yksinäisyys ei myöskään lievity lääkkeillä, vaan se lievittyy ainoastaan aidoilla ihmiskontakteilla. Se vaan on totuus, vaikka ei olisikaan niin helposti ratkaistavissa oleva juttu. Mielummin aidosti yksin kun lääkkeiden kanssa yksin.

      • Anonyymi

        Niin ja olihan psykiatreilla kausi että silmäväri kartta määritteli kuka on skitsofreeniko
        Ja kalloharppi (kallon pyöreys) varmisti sen että Daavidin tähti rotu kantaa geneettistä mielisairautta, jonka ainoa hoito oli strilonti ensin mielisairaalassa ja kaasutus.
        Jossa hitelrillä (asui bukerissa. Lähetti sähkösanomia joka rintamalle, joka asetahtaalle, joka raaka aine toimittajille, muinittajille, psykiatrit hoiti kaasutukset niin salaa, että edes maan johto ei niistä tiennyt. SS sotilaat tiesi. Koska heodät oli koulussa aivopesty professorien luennolla, että Daavidin tähti ihmisten kallon muoto paljastaa, heillä on synnynnäinen skitsofrenia, geneettinen, joka leviää arjalaisiin ellei heitä tuhota ja nuoret uskoi korkeasti palkattuja valtion psykopaatti professoreja, jotka valehteli, että pääsivät harjoittamaan sadismia ja psykopatiaansa Daavidin tähti ihmisillä.


        Kun kaasutus kiellettiin sattumoisin psykiatrit valitsi insuliinin seuraavaksi psyykkelääkkeksi. Insuliini shokkeihin kuoli 5 % shokin saaneista eli insuliini valittiin tappo välineeksi koska Kaasu leirillä opittiin tappamaan.

        Nyt Dobamiini sulkijat tekee sinusta hidas oppisen, hidastaa älylliset hoksottimesi ja tekee kemaillisen Parkinsonin taudin ja kroonisen depression.
        Eli tän päivän professorit nauttivat ihmisten leimaamisesta. Eli kaasu kammioon Eugenismi tää nyky psykiatria on, olihan Eugenismi opin saaneet psykiatrit professorina vielä 1980 luvun lopulla ja he teki Eugenismi 2 sen eli nyky psykiatrian.
        Joka on samaa huijausta kuin edelliset puoskarointi.

        Psykiatrit on maailman lyhyt näköisimpiä ihmisiä.
        Kun silmäväristä tuli Eurooppaan lisää mielisairaaksi merkattuja noin 20 miljoonaa,
        He alkoivat itse siivoamaan omia tialtojaan kauniimmiksi kaasuttamalla ensin ja sitten insuliini sokeilla tappamalla.
        Nyky noitavaino aika on taas tehnyt Suomeen 2 miljoonaa mielisairasta lissää
        Ja psykiatrit itse tulee siivoamaan tilastonsa tappamalla heitä
        He ovat sairauden tunnottomia, eivätkä tajua että he ovat ainoat noitavainoiset mielisairaan. Jotka omassa vainoharhassaan tekee mistä tahansa kehon kuvusta hullun papruja, koska kaikki taudit tekee monia isoa oireireita, sairauden tunnoton psykiatria opettaa että moninaiset kivut on mielisairautta, eli tasan samaa vainaharhaa kuin kallon muto on skitsofrenian merkki.

        Psykiatrit kuuluu itse siihen 93 % ihmisiä. Jotka uskoo kaikki sadut mitä heille esitetään.
        7 % ajattelee itse, eikä usko freudeja, eikä marxeja, eikä yhtä ainutta satua tai valhetta joita psykiatria on freiöudista tähän päivään ollut täynnä.

        On mielialaa pahentavia ja pahoinvointia tuottavia pillereitä joilla myrkytetään maksaa munuaista ja haimaa,
        Mutta mieltä parantavia pillereitä ei ole olemassa kuin huijarien saduissa.

        Lopettakaa valtioon ja sen maksamiin huijareihin uskominen.

        Kun tarot kortti ennustajiin varattavat huijarit on valtion psofesorin palkalla,
        Kukaan ei epäile että kyse on 100% huijauksesta, vaikka he eivät esitä tieteensä pohjaksi kuin valheita joita heidän suu on täynnä kuin mannaryynjä,
        Yhtä ainutta totuuden sanaa ette koskaan tule psykiatrien suusta kuulemaan
        Koska koululääketiede on tuollainen heppsäosin eväin tieteitä suulla tekevä puhekone, kyseenalaistakaa kaikki muu mitä koululääketiede opettaa, vaikka fyysistä sairauksista opit ovat aika terveitä, mutta kaikkialla sillä on noita vainoa että kehon kivut on mielisairautta, eli Noitavainoa ja oikeaa tiedettä opetetaan sekaisin, ja tohtorit toisinaan uskoo sitä, toisinaan tätä ja ovat hostail, leja potilaille, mikäli potilas ei lähde noitavaino teorioihin mukaan, he voi leimata, pidättää, kiduttaa, nujertaa, näyryyttää, harjoittaa sadismia, siksi on viisainta olla äärimmäisen varovainen ainakin julkistohtorien kanssa,
        Koska kilpailu ei pakota heitä hillitsemään Noitavainoa,

        Noita vainosta valtio maksaa niin ruhtinaallisesti että se tulee lopulta romuttamaan koululääketieteen arvon ja tulee yksityisiä yliopistoja jotka kieltäytyy opettamasta noita vainoa, ja kaikki käy niillä teeveillä tohtoreille, jotka eivät pakkotuputa noitavaino teorioitaan potilailleen, joka on barbarismia.
        Suomi on autoritaari julkishallinto, jonne muutos tulee vimmeisenä.
        Psykiatrialta tulee ottaa verovarat pois tai suomelta itsenäisyys,
        Ei tallaisia trauamtsäisoivaa, sadiatista psykiatriaa ja sen noita vainoa siedä kukaan.
        Saksan linjalla mennään, pian tulee psyykkelääke kuten insuliini joka tappoi joka viidennen ja näin psykiatrit tappaa kansaa, ettei tarvitse sotaa väestön vahentämiseksi.

        Näin on aina menetelty ennenkin ja näin valtio lähitulevaisuudessa menettelee, kun mielisairaiden määrä nousee kuten simä väristä hullun paprujen teko aikana,sama ryhmä joka leimaa, myös eliminoi kun mielisairaiden määrä nousee xx% ttiin.
        Sama ryhmä leimaa ja sama ryhmä tappaa itse leimaamansa mieleltään terveimmät psykiatrian kriitikot. Kiertäkää koululääketiede, niin ei tu leimoja.

        Aasian, Kiinan yliopistojen kasvilääketiedettä voi netin kautta opiskella englanniksi.


    • Ujokkimies

      Tuo riippuu aina sekä potilaasta että hoitajasta. Kyllä tuo silti ihmeelliseltä kuulostaa jos sinulta ei edes kysellä vointia tai oireita. Ei ihme jos et uskalla avautua.

      Kaverini sai apua tuollaisista käynneistä. Heillä synkkasi tosi hyvin hoitajan kanssa ja oli kuulemma helppo puhua, kunhan ensin oppi vähän luottamaan. Nykyään on lopettanut jo käynnit ja voi kohtalaisen hyvin, ihan ilman mitään lääkkeitä.

      Itse olen käynyt terapiassa ja koen että olen edistynyt siitä miten asiat olivat ennen sen aloittamista. Eihän sekään ole sellaista että terapeutti vain korjaisi kaikki ongelmasi, vaan siellä keskustellaan, terapeutti antaa näkökulmia, pohditaan yhdessä ja annetaan "välineitä", joita voi itse oppia käyttämään esim. ahdistavissa tilanteissa. Se varsinainen työ on itse tehtävä. Terapia voi olla rankkaakin henkisesti. Joskus on terapian jälkeen hyvä ja helpottunut olo, joskus taas uupunut jos ollaan käsitelty vaikeita aiheita. Toipuminen ei myöskään ole lineaarista niin että aina mentäisiin parempaan suuntaan, vaan takapakkejakin tulee. Joskus tekee mieli jopa luovuttaa, koska se olisi "helpompaa" kuin yrittää muuttaa omaa ajatteluaan ja käytöstään. Täytyy oppia kohtaamaan oma itsensä ja miettimään syitä siihen miksi toimii miten toimii. Terapeutti ei voi sitä tehdä sinun puolestasi jos et itse siihen sitoudu ja tee töitä sen eteen.

    • yksimasentunut

      Mulla on tosi hyviä ja sitten ei niin hyviä kokemuksia.. Ensimmäinen psyk. sairaanhoitajani oli aivan ihana ihminen. Itsellenikin puhuminen on tosi vaikeaa, mutta hän osasi kysyä oikeat kysymykset ja oli erittäin empaattinen ihminen. Minulla oli diagnoosina vaikea masennus, sosiaalisten tilanteiden pelko ja syömishäiriö.

      Kun sitten piti vaihtaa sairaanhoitajaa, olin ihan hirveän surullinen koska tuntui että edellisen kanssa oltiin oikeesti päästy eteenpäin. Toisen sairaanhoitajan luona en sitten käynyt kuin kerran. Hän oli mukava, mutta hän oli ihan liian suorituskeskeinen, mikä ei sopinut omaan luonteeseeni ollenkaan. Hän esitti asian niin, että masennuksesta ja syömishäiriöstä parantuminen on suorittamista. Voi ehkä ollakkin, mutta itse ahdistuin niin paljon etten pystynyt käyntejä jatkamaan enkä ole sen jälkeen uskaltanut enää hakea apua.

    • eiauttanupuhuminen

      mulla on aika jyrkkä masennus.eka kävin terv kesk hoitajalla kahen kuukauden välein.ihan turhia reissuja.puhuttiin säästä ja se mittas verenpaineet joka vitun kerta.hohhoijaa.
      sit lääkäri ohjas mut psyk polille.hoitaja ihan mukava.ollaan puhuttu mun elämän stoori parin vuoden aikana jo ihan loppuun.voinnit kyselee ja lääkkeitä on saatu pudotettua.mulla on vaan niin kusinen tilanne että en nuku sekunttiakaan ilman lääkkeitä.heittäsin ne vittuun jos voisin.ei mun asiat juttelemalla mikskää oo muuttunu.kerron tekemiset ja kullumiset joita just ja just riittää siihen tunnin sessioon.must vaa tuntuu että käyn tilittämässä puuhiani tai puuhaamattomuuksiani jollekkin.
      sivuvaikutuksia: mieli on tasanen kun tyyni järven selkä.vituttaa tasasesti.ei pano hommat kiinnosta enää pätkääkään.lihonu oon ihan älyttömästi.liikunnanriemuja ei enää koe.en tiä johtuuko lääkkeistä vai sairaudesta vai sekä että.ihan perseestä meininki.
      kiva jos jotain auttaa.mun tapauksessa tää terapointi on ollu yhtä tyhjän kanssa.onhan se tietty yks ihmiskontakti lisää tähän aika tyhjään tilaan missä hengaan.ennen pärjäsin päiväkirjalla ja kavereille pysty sanoo jos joskus vähä vitutti.
      nyt ei oo niitäkään ja sekin vituttaa.koittakaa rypistellä menee.

    • Pokke

      aikoinaan Oulussa mtt.n hoitaja puhui minulle lapsistaan ja koirasta. ja suorastaan järkyttyi kun seksi ei jaksa kiinnostaa minua. En ymmärrä miten seksi liittyy hoitoihin, jos ei jaksa eikä kiinnosta niin mitä sitten. hoitajaa en saanut aikoinaan vaihdettua ja meno oli muutenkin niin naurettavaa että lopetin käynnit ja nyt voin oikeasti paremmin.

    • terapiastatoiseen

      minulla vaihtui hoitaja vähän väliä.sai samat stoorit kertoa monta kertaa eri hoitalille jotta ne pääs kartalle missä mennään.sitten taas uus hoiaja.nyt on ollu sama jo pitemmän aikaa.yhteistä näille kaikille on se, että ne on kaukana omassa todellisuudessaan siihen nähden missä ite elää tai on eläny,ei ne tajuu mitä on päihteitten kans pelaavien maailman meno ja kun ne ei o ite kokenu mitään vastaavia masennuksia tai ongelmia mitä itellä on riittäny, on aika vaikee niitten tajuta mitä tää on.siitä sitten pohdiskellaan josko lääkkeet tois apua aiheeseen.niitten uraputki on ylioppilas yliopisto ja sitten mt hoitajaks.siitä sitten teorioiden pohjalta kerätään kokemusta ja jos hyvän kokeneen hoitajan sattuu saamaan niin apua silloin voi saada.mä oon ollu enempi tekemisis näitten harjottelijoitten kans joiten maailmankuva eroaa aika paljon parinkymmenen vuoden "elämänkoulun"opiskelun maailmankuvasta.ei o oikee samal levelillä niitten kanssa.

    • maallikon_näkökulma

      En tiiä mutta miltä tuntuisi jos sanoisit tuon hoitajallesi? Että et koe saaneesi sellaista hoitoa kuin odotit. Ehkä hän voisi neuvoa eteenpäin tai kertoa mitä ajattelee sun tilanteesta.

      Muakin kiinnostaa millaista on psykiatrisen sairaanhoitajan luona, kun veli on käyny sellaisella ja tuntuu että itsekin oon sinne matkalla.

    • täysilläkarkuun

      voin kertoa ettei psyk hoitajan luona mitään herkkua ole.vois elää ihan ilman sellasta kokemusta mainiosti. käännä kelkkas jos alkaa nättää psyk hoitajalta ja äkkiä!

    • ensimmäinen-tapaamani

      Minulle kävi näin psyk. puolella, tapasin mielenterveyshoitajan.

      Siis tällä tittelillä olevan henkilön. Kertoessani minulla olevan fibromyalgian ja siitä johtuvan ' katkounen ' , hän latasi täysin tiukasti : Niin mutta saat nukutuksi kuitenkin.
      Kertoessani surullisena välirikosta siskoni kanssa, mielenterveyshoitaja jälleen latasi tiukasti : Niin kukaanhan ei riitele yksin.

      Lienee selvää että tällainen tunnekylmä torppaava mitätöivä ' keskustelukumppani ' ,
      aiheuttaa vaan hallaa.
      Toivon mukaan on poikkeustapaus, mutta jostakin syystä hän on halunnut, tuntenut vetoa juuri nimenomaan hakeutua Alalle, joskin aivan väärälle.

    • positiive

      Sellaista kuin psykiatrinen sairaanhoitaja ei ole olemassakaan. Psykiatriassa ei ole sairauksia, joten ei voi olla sairaanhoitajiakaan. Psykiatriassa sairaanhoitajiksi tituleeratut tai itseään siten kutsuvat tekevät jotain ihan muuta. Jokaisen älykkyyden varaan jätettäköön päätellä mitä.

    • ensimmäinen-tapaamani

      Mutta siitä " jotain ihan muun " tekemisestä, he palkkaa nauttivat.

    • 234234234

      Mitä muuta voi odottaa joltain amk tyttöseltä. Helvetin huijareita kaikki ja nuo samaiset typykät ovat niitä jotka ovat sitten osastolla työntämässä pillerit väkisin kurkustasi alas. Eli sellaisia mukavia ammattilaisia...

    • Kerran-käynyt

      Huono kokemus. Kun uskaltauduin kertomaan ongelmastani, hoitaja kiihtyi ja rupesi haukkumaan minua. Puhui omituisia juttuja miehestään ja lapsistaan, en ymmärtänyt miten ne liittyivät puheena olevaan asiaan. Lähdin vastaanotolta kesken pois, koska aloin pelätä että en pystyisi hillitsemään itseäni ja kävisin hoitajan kimppuun.

    • humanwoman

      Kokemukseni psyk. sairaanhoitajista on suuri pettymys, mutta eihän heidän koulutuksensakaan luo edellytyksiä kuin mahdollisesti tunnistaa oireita ja ohjata eteenpäin psykiatrille, sikäli kuin nämä "harrastelijat" pystyvät mitään oikeita päätelmiä tekemään !?

    • Fiona_zz

      Valitettavasti pakko sanoa, että pidän kokemusteni perusteella psykiatrisia sairaanhoitajia aika "bimboina", suorastaan tyhminä. Olen käynyt heidän vastaanotoillaan vain silloin, kuin mitään muuta hoitoa ei ole ollut saatavilla. Enkä aina silloinkaan. Melkein yhtä tyhjän kanssa. Inhoan sitä, että keskustelu heidän kanssaan menee heidän puoleltaan merkityksettömien asioiden "uteluksi". Ja heillä myös riittää mielipiteitä näistä merkityksettömistä asioista. Aivan kuin hakkaisi päätään seinään. Voi toki olla, että jostain päin Suomea löytyy joku fiksukin psyk. hoitaja, mutta en ole vielä sellaiseen törmännyt.

      • Sakar1

        Ihan samanlaisia kokemuksia. Tuntuu että utelevat vain että voivat juoruta niistä tauolla kahvipöydässä...yhtä tyhjän kanssa..


    • niitänäitähirvenpäitä

      Pääosin hyviä kokemuksia, mutta ei syvässä masennuksessa. Siihen ei tullut mitään apua, enkä oikein tiedä, miten olisi voinut tullakaan. Olin järkyttävässä kunnossa, ei sellaiseen mikään puheenpälinä auta. Koin puheenkin turhaksi ja itsestäni irralliseksi, yhteys olotilan/aivoitusten ja puheen välillä oli katkennut jollain tasolla.

      Paremmassa kunnossa hoitajan kanssa juttelusta on tietyissä tilanteissa ollut paljon apua. Pääosin keskustelu on aivan arkipäiväistä jutustelua, jota voisi käydä kavereidensakin kanssa. Terapiaa hoitajan kanssa keskustelu ei ole, se on ihan eri asia kuin keskusteluapu.

      Ylempänä kommentoineelle tiedoksi, että hoitajat eivät ole yliopistokoulutuksen käyneitä.

      • bpvwm

        "Hoitajat eivät ole yliopistokoulutuksen käyneitä".
        Ei se ihmisen luonne miksikään koulutuksella muutu, sitä joko soveltuu tai ei
        hoitoalalle.


      • Anonyymi
        bpvwm kirjoitti:

        "Hoitajat eivät ole yliopistokoulutuksen käyneitä".
        Ei se ihmisen luonne miksikään koulutuksella muutu, sitä joko soveltuu tai ei
        hoitoalalle.

        Jos verrataan psykologiin, koulutus on sen verran erilainen että kyllä siinä on käytännön merkitys.
        Hoitajien tekemä työ on omanlaistaan ja sen tarkoitus on erilainen. Hoitaja tekee työtä, jota psykologi ei tee ja toisin päin. Osalla työ on jollakin tavalla samanlaista.

        Mutta omasta kuplasta käsin katsoen olen huomioinut, että yliopistokoulutetuilla on useimmiten neutraalimpi ja avoimempi suhtautuminen asiakkaisiin/potilaisiin. Itsellä on ollut vaikeuksia jatkuvien neuvojen, ennakkoluulojen ja stereotypioiden kanssa, mitä psykiatrisilta hoitajilta on saanut. Yliopiston käyneistä pääosa osaa kyseenalaistaa paremmin oman mielensä sisällön ja suodattaa sen niin, ettei niillä ole merkitystä käytännön työssä.

        Toisin sanoen, jos kerrot hoitajalle että sulla on yksi hankala seksiin liittyvä asia, hoitaja voi ohittaa sen täysin. Olla sanomatta sanaakaan tai vain kommentoida että niin on monella muullakin. Jos kerrot asian psykologille, hän todennäköisemmin kysyy tarkemmin.


    • tulivattutuksi

      Asennevammaisia noin kauniisti sanottuna.On joukossa muutamia ihmisystävällisiäkin ,mutta harvassa. Luonnevikaiset tykkää hallita muita ,heikot eivät pysty puolustamaan itseään.

    • Mar1ta

      Kävin joskus 6 kk juttelemassa yhden psyk.sairaanhoitajan kanssa ja ihan yhtä hölmöltä tuntui kuin sinustakin. Ei hän kysynyt koskaan vointiani jne. Sitten kun avauduin tosiongelmista niin hän vaan kierteli ja väisteli niitä. Kerran jopa sanoi että eikö olla jo käsitelty tää? Ja ei tosiaan oltu. Lähdin sieltä aina surkeamman oloisena ja en koskaan saanut mitään tukea tai uusia ideoita. Pyydin lopulta vaihtoa jolldkin toiselle. Sitten pääsin juttelee yhdelle poliklinikan psykiatrille ja hänestä ei ollut yhtään mihinkään. Istui vaan hiljaa nurkassa ei kysynut vointiani ja sanoi että minun pitäisi mennä tihon vaikka olin sairaslomalla yhden toisen asian takia ollut pitkään jne. Sitten valitin asiasta ja lopetin koko käynnit. Kaiken kukkuraksi tietojani oli vuotanut kyseiseltä poliklinikalta yhdelle psykuatrina työskentelevälle ystävälleni joka juorusi ja vihjaili....Tämän jälkeen en ole enään luottanut julkisiin tahoihin, vaan soittanut pari kertaa kriisipuhelimeen, jossa ratkaistiin ongelmani paremmin kuin missään muualla.

    • katreramoppi

      Psykiatriset sairaanhoitajat ovat yleensä epäpäteviä ja katkeria paskiaisia. Poliklinikkahoidossa käynnit ovat olleet yhtä tyhjän kanssa. Suljetuilla osastoilla olevat sairaanhoitajat ovat potilaidensa tilaa huonosti ymmärtäviä ja potilaista tosi rumasti puhuvia. Esimerkiksi psykoosipotilaasta saatetaan puhua vapaa-ajallakin todella rumasti ja vähätellen. Nämä ovat niitä huomioita, joita olen tehnyt kaveripiirini psyk. sairaanhoitajista.

      Psykiatriset sairaanhoitajat eivät myöskään osaa noudattaa salassapitosopimusta. Minun omakohtainen kokemukseni on seuraava: joskus meillä kävi kyttäämässä kotihoidon psyk. tiimi, joka lopulta juoruili asioitani osastolle, jossa en ollut ollut hoidossa puoleen vuoteen. Osaston yksi työntekijä oli silloisen kaverini terapeutti, ja päätti juoruta kaverilleni minusta. Kaiken lisäksi jossain tämän salassapitovelvollisuuden rikkomisketjun varrella olivat kuulumiseni vielä muuttaneet muotoaan niin, että minusta minun hoitooni kuulumattoman hoitohenkilökunnan juoruamat asiat olivat valheellisia! Naurettavaa. Olin näihin aikoihin sen verran huonossa kunnossa, että vaikka potilasasiamies oli todella järkyttynyt hoitsujen tekemistä rikkeistä, en jaksanut vaatia itselleni oikeutta. Kun puhuin poliklinikan hoitajalle tästä asiasta, niin vähätteli tapahtunutta ja sen asian vakavuutta.

      En suosittele käymään psykiatrisen hoitajan juttusilla.. Jos todella tarvitset juttuseuraa, niin mene vaikka terapiaan, koska psykoterapeutit edes osaavat jotain. Toivottavasti.

      • annamunnauraa

        Oliko siinä paikassa sellaista, että joku lesbo opettaa perheterapiaa?Se on sellaista ,jossa mies ja nainen ovat yhdessä "kuulusteltavana."


    • Kuolleenasyntynyt

      Minulla myös huonoja kokemuksia psykiatrian hoitajista. Siellä käyminen auttaa vain jos on tarpeeksi lieviä ongelmia joista pääsee yli juttelemalla. Itsellä on vakavat ja pitkäaikaiset sairaudet ja edelleen vuosien jälkeen ainoa apu mitä on tarjottu on se että kysytään "mitä kuuluu?" Koskaan ei ole tarjottu mitään vaihtoehtoja hoitoon, mikä tuntuu pahalta kun tietävät etten itse kykene niitä etsimään ja niihin hakeutumaan.

    • UseaanKertaanMasentunut

      Ikävää jos monella on noin huonoja kokemuksia. Minun parilla tutullani taas on hyviä kokemuksia. Ei psyk. sairaanhoitaja tosiaan sellainen ole, että siellä käyminen jonkun vakavan masennuksen parantaisi, mutta lievemmissä tapauksissa monelle on apua ihan siitäkin että saa puhua asioista ja ehkä saa jotain uusia näkökulmia asioihin.

      Sehän on ihan selvä, että jos pitää kaikkia kysymyksiä uteluna eikä ole valmis yhtään kertomaan asioistaan, niin eipä se hoitaja voikaan mitenkään auttaa. Siihen päälle vielä se "kaikki hoitajat ovat kusipäitä eikä tästä ole mitään apua" -asenne, niin on kyllä parempi pysyä kotona kiukuttelemassa, kuin viedä aika joltain muulta, jolle siitä voisi olla apua. Tuntuu myös että moni ottaa hoitokontaktin vain saadakseen reseptin jollekin napeille joilla turruttaa pää, eivätkä halua edes antaa mahdollisuutta keskusteluavulle tai terapialle. Sehän on varmaa, että se tunteiden turruttaminen ei mitään paranna, piilottaa vain oireita.

    • antonpan

      viimeisin on sairaanhoitajan kommentti ilmiselvästi.

      enkä minäkään tästä skitsofreniasta koskaan parane, tai tarkemmin sanottuna tule oireettomaksi, sillä, mitä sairaanhoitajat teksivät jos minun kaltainen 24 karaatin kultaharkko toipuisi?

      joutuisivat kilometritehtaalle tai mittailemaan katuja ja vittuilisivat tavallisille kansalaisille jolloin he näkevät miten rumia ja ikäviä sairaanhoitajat ovat sisältäpäin.

      moni kakku kaunis päältä, sisältä pelkkää turvetta ja siansontaa.

      • NoNiinJustiinsaJuu

        Eipä ollut minkään hoitajan kommentti, vaikka et sinä sitä tietenkään usko. Sinä se näköjään näytät mallia siinä ruman luonteen näyttämisessä. Niinhän se on että joihinkin vaivoihin voi saada apua, joihinkin ei, mutta jonkun kusipäisyydelle harva voi mitään.

        Sitä paitsi hoitajamäärät ovat ylipäätään nykyään niin alimitoitettuja, että sinun tilanteesi muuttuminen ei keneltäkään työpaikkaa veisi.


      • Älyä.kehiin

        Eipä ole unelma-ammatti. Kuunnella päivät pitkät rankkoja sairauskertomuksia. Ihme että ylipäätään on edes hoitajia erähäisessä ammatissa. Kyllä resurssit on ajettu niin alas, että alkaa olla ter.keskuslääkärin toimintaa: 20min, resepti kouraan ja kassan kautta kiitos.


    • AamukahviaKohtaKeitän

      Varokaa sekoittamasta niiden ressukoiden päätä.

      Sekoavat vielä mokomat, jos huomaavat olevansa väkisin osa satanistista koneistoa.

      Julkisuudessa on jo muutama sarjamurhaajaksi muuttunut sairaanhoitaja ollut.

      • Anonyymi

        Höh. Onko satanismissa muka jotakin pahaa? Vähän suvaitsevuutta toisia kohtaan, uskis!


    • kuhankerron

      Minä käyn psyk polilla juttelee sairaanhoitajan kanssa..onko se sitten psyk. sairaanhoitaja?! No sama se. Muu mielestä juttelu on ihan ok, varsinkin kun nyt olen sen verran solmussa, että joku kontakti tuntuu joka tapauksesaa hyvältä. Tää hoitaja on eteenpäin pyrkivä ja hyvin vetää keskustelua. Välillä sitten jos olen ahdistuneempi niin keskitytään sen hetken olotilaan, sen parantamiseksi.
      , mutta jos parempi kerta mulla niin voi siitä pitkässä juoksussa olla hyötyäkin.

    • kukalie

      Ne hoitajat sanovat itsekin,että eivät muista mitä heille sanotaan,että aivan sama se ja se siitä,että heillä on niskat ja pää kipeä ja miettivät mitä ostavat ruokaa päivälliseksi ,mjos nyt osaavat mitään ruokaa laittaa,se jää epäiltäväksi. On siellä mukamas piikkimatot käytössä ,kun ei paikat toimi ja psykiatrille ei uskalla sanoa mitään totuuksia vai onko älyssä puutetta??

    • hoffmanni

      on hyviä sekä huonoja kokemuksia, jotkut vaikuttaa olevan kyllästyny niitten duunii mielenterveys potilaitten kiusaaminenkin on yleistä mielenterveyshoidossa. itellä on vain huonoja kokemuksia mielenterveyshoidosta. mutta päihdekatkolla kun olin niin mua kohdeltiin hyvin ja sain apua mun ongelmiin, päihdepsykiatri siellä oli ihan hämillään ku se oli lukenu mun potilaskertomuksia että se oli silleen että miten voi pitää paikkansa mitä kaikkea väärää tietoa ne psykiatrit on kirjottanu musta. vaikuttaa siltä että psykiatrit on kyllästyny niitten työhön ja että ne on vaan rahan perässä .
      sehän on ihan fakta että psykiatrit saa provikkaa mitä enemmän lääkkeitä ne kirjoittaa potilaille.
      sori tää ehkä meni vähä off topiccii mutta on niin paljon kerrottavaa..

    • kriisipesäke

      Vuoden päivät olen psyk.polilla käynyt juttelemassa joka toinen viikko psyk.sh:n kanssa. Vaikkei mitään terapiaa olekaan niin mulle ollut kuitenkin avuksi. Ei ole juurikaan ympärillä ihmisiä joista olisi tukea ja mulla kuitenkin elämä on yhtä akuuttia kriisiä, joten tarve purkaa ajatuksiani on suuri. Joskus sitten kun (ehkä) saan tän elämäni tasapainoon mut heitetään polilta pihalle ja oikea terapia saattaapi olla ajankohtainen. Arvostan sitä, että olen saanut noinki tiheästi ja suht pitkään keskusteluapua..ehkä se kertoo jtn musta ja mun elämästä..

    • kaamosmasennus

      Hyvä että sua on autettu... Toivottavasti pääset terapiaan ja löydät hyvän terapeutin, sellaisen joka osaa auttaa ja jonka kanssa juttu luistaa. Mä kävin kolmen eri terapeutin pakeilla ennen kuin aloin saada apua. Se on kemioista kiinni, ja myös terapeutin ammattitaidosta tietysti.

      Joka toinen viikkoko olet käynyt, niin harvoin... Kuntoutusterapiassa voi käydä 2-3 krt viikossa, se auttaa ihan eri tavalla rakentamaan turvallisuutta, näin olen itse kokenut. Ja pitkäjänteisyys, ettei heti tarvi lopettaa...

    • Anonyymi

      Minkälaisti siellä on koska olen itse vasta kohta 14 ja menen ebsimmäistä kertaa juttelemaan psykiatriselle.. Ja en oikein tiedä miten pitäisi toimia🤨

    • Anonyymi

      Pääosin ei ole ollut apua, mutta parempi kuin ei mitään. Terapiaan oikean psykiatrin tai psykologin luo on parempi l
      keino saada mt-hoitoa. Psyk. hoitaja ei voi tehdä diagnooseja eikä antaa terapeuttista neuvoantoa vaan pelkästään kuunnella eli kartoittaa oireita potentiaalista terapialähetettä varten. Joten kun koko systeemi tässä maassa on jumissa niin psyk. hoitajat ovat puskureita estämään terapiaan pääsy. Kärjistetysti sanoen terapiaan pääsee vain joko työterveyden tai ensiapupoliklinikan kautta.

    • Anonyymi

      Pari kertaa olen käynyt terveyskeskuksessa psyk. sh:n luona. Molemmilla kerroilla kohtelu on ollut asiallista ja keskustelut hyviä.

    • Anonyymi

      Pitkän kokemuksen perusteella ovat yleensä oikein mukavaa väkeä. Ei kuitenkaan kannata odottaa mitään syvää luotaavaa terapiaa niiltä. Lähinnä tsekkaavat vointisi ja piristävät hieman.

    • Anonyymi

      Yhtä tyhjän kanssa ollut minulla ainakin.

    • Anonyymi

      minäkin kävin mippiajan saatuani ja kerroin kiukusta ym.
      mutta mitään ohjetta en saanut ja
      mitään ei kyselty.
      tuntui kun olisisin seinille puhunut🤔
      tai olisin ollut väärässä paikassa
      siinä oli mukana joku joka kirjoitti jotain
      ylös.

      • Anonyymi

        kerran joku sanoi että olet päätyänyt siis meille kertoa ?Paikka oli siis mippi?
        mitähän olen väärin ymmärtänyy
        minä kyllä helposti ymmärränkin asioita väärin.
        luulin että sieltä saa apua kiukkun mitään ohjetta ei tullut.


    • Anonyymi

      Ihan hyvät kokemukset on. Kun oli akuutti kriisi päällä oli tosi hyvä, että pääsin purkamaan pahaa oloani. Eikä muuta ollut silloin helposti tarjolla. Oli musta ihan ok tyyppi: kuunteli, kommentoi ja yritti tsempata eteenpäin.

    • Anonyymi

      Mä kävin jotain pari vuotta ja itkeminen oli kielletty,koska se oli hoitajan mielestä lapsellista. Masentunut ei siis saa itkeä.

      • Anonyymi

        Sillä lailla. Alkoiko osoittelemaan sormella, jos itkit? Mikäköhän sen hoitajan oma ongelma oli.


      • Anonyymi

        Eli normaali hoitsukka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä lailla. Alkoiko osoittelemaan sormella, jos itkit? Mikäköhän sen hoitajan oma ongelma oli.

        Itkeminen oli vaan lapsellista ja se piti lopettaa heti. Ei ollut syytä itkeä kuulemma.


    • Anonyymi

      Paras tapa hoitaa masennusta on olla menemättä psykiatrille, sillä SSRI eli keinotekoinen sorotoniini pakottaa luonnon oman hyvälaatuisen serotoniinin virsasi kautta ulos, ellei se pistu riittävän nopeasti tulee mania tai ADHD,
      Lopulta kemian tehtaan serotoniini lopettaa kokonaan oman serotoniini siä tuotannon.
      Parasta on jos sanot että et ole enää masesnutnut ja haluat nää pillerit pois, silloin tulee äärimmäisen syvä masennus kausi puoleksi vuodeksi siihen asti, kuunes oma kehosi alkaa pikkuhiljaa palauttaa serotoniini tuotanto tehtaansa, joka joutui menemään lakkoon, koska kilpailija big farma työnsi niin paljon serotoniinia, että olisit seonnut ellei oma serotoniini tehdas olisi lakossa.

      Älä ukso big farman sulla puhuvien psykiatrien suulla tekemiä noita vaino diaknooseja, he näkee mielisairauksia, masennusta ja tauteja jota tarttee nimenomaan kalliita hermomyrkkyjä, koska kela maksaa ne big farmalle.

      Sun on ymmärrettävä että luomu lääke masennukseen on tunti ulkoilua,
      Älä jää big farmalle rahan tuotto koneeksi,
      Psykiatrit ovat agressivisia pidättämään jokaisen kuin rikollisen, jos he lopettavat rahan tuoton big farmalle, silloin he pidättää ja iskee väkisin hermomyrkkyjä, joista jää pahin trauma mitä kukaan koskaan voi tehdä, raiskaus traumat ovat leikkiä siihen verrattuna mitä big farma kavereiden vallan ja voiman näyttö, jossa sua potkitaan kuin roskaa.

      Psykiatrien sairaan hoitaja yrittää olla kuuntelija kysumttä mitään, tai ei pidä persoonastasi, koska et tee häntä vitseillä onnelliseksi..

      Valitettavasti suomi on niin autoritaari ettei se salli valinnan vapauksia,
      Joten kun suksi ei luista ja itse et voi vaihtaa toiseen hoitajaan,
      Lopeta siellä kynti, ikä niistä muutenkaan ole hyötyä,
      Koko psykiatria on big farma teollisuutta, itse jos olen masentunut tms.
      En missään tapauksessa lähde niitä big farmalle mölyämään, he on noita vaino tohtorieta jotka näkee kaikista normaali toimissa mielisairauksia, koska heidän tehtävä on koota biljoonat big farmalle ja se ei ole mahdollista muuta kuin noita vainon kautta, jossa he näkee kuviteellisia (ei todellisia) mielisairauksia kaikkialla,
      Sitä kautta valtio maksaa psykiatriasta ja heidän erityisen vaarallisista totaali kemiallisen epätasapainon tekevistä pillereistä 11 biljoonaa
      Ja professorit (big farman kasvatteja) opettaa tarkoituksella tohtorit vainoharhaiseksi näkemään mielisairauksia kaikkialla, siksi
      Ylipäätään kouliöulääketiteessä koulutettua tohtoria kannattaa välttää.saatat joutua vankilaa pahempiin pakko hoitoihin, jos heille menet kehon kipuja valitaan, sillä noita vaino on niin pitkällä että he näkee mielisairauksia kehon kivuissakin.

      Koululääketieteen arvo on alennettava vainoajrhan ja väkivaltaisten pidätysten takia, joita he tekee jos henkilö lopettaa rahan tuoton.

      Psykiatrialta tulisi ottaa koko maata rahat pois, sillä se on suulla tehty satu teoria ihmisen näkymättömästä sisimmästä ja sen taudeista,
      Joita he ovat sanoneet milloin nielurisoista tulevaksi ja kirjanneet niitä pois,
      Milloin otsalohkosta ja lobotoineet eli katkoneet sieltä hermopäätteet,
      Nyt suurimmat huijarit väittää että se on käoyrauhanen josta mielisairaudet tulee
      , kaikki on valhetta.
      He jopa valehtelee että mielisairaudet on geneettisiä, eivätkä ole ottaneet kenenkään näkymättömästä sisimmästä (psyche) geeni näytettä, joten ne ei voi olla geneettisiä koska ei ole geeni logus numeroa,
      Eikä näkymättömässä sisimmässä ole geenejä,
      Huijarit ottaa jostain maksasta tai munuaista geenejä tai jostain aivo osasta ja väittävät että näkymätön sisin asuu siellä
      Totuus on, meitä on huijattu, näkymätön sisin on iankaikkinen ylösnouseva sielu,
      Eikä psykiatreilla (ateistina) ole pienintä harmainta aavistusta millainen näkymätön sisin on, he ovat vain rahasta ihmisten näkymättömällä sisimmällä puoskatoivia typeryksiä.
      Sillä ne kuuluu elämän

    • Anonyymi

      Meillä nuorisopolilla hoitaja syyllisti meitä vanhempia kun nuoremme oireili koulukiusaamisen seurauksena.Tuntui kuin olisi ollut kuulustelussa, olin niin vihainen aina kun sieltä lähdin mitään apua ei meidän perheelle käynneistä ollut. Hoitaja kyseli ihan kummallisia-olenko himo siivooja ym. tyhmää ja letkautteli sarkastisia kommentteja että rakkaudesta se hevonenkin potkii.

      • Anonyymi

        Olen kuullut muiltakin vanhemmilta, että usein syytellään kotioloja, vaikka niissä ei mitään vikaa olisikaan.
        Toki joskus ongelmat lähtee pääosin kotoa, mutta ei läheskään aina.

        Se ei varmasti mukavalta tunnu, jos/kun syyllistetään ilman aihetta.


    • Anonyymi

      Aloitus on vanha, mutta sanon silti, että Älä huoli! Ei ne kohtaa yhtään sen paremmin asiakasta, vaikka olisi koko paletti koossa koulukiusaamisineen, hyväksikäyttöineen ynnä muineen. Paskaa sataa päin näköä kuitenkin ja puututaan epäolennaisuuksiin tai pidetään typeränä kertoen itsestäänselvyyksiä.

    • Anonyymi

      Ei mtn apua. Kysyy miten menee ja onko lääkkeet otettu. Käyn kun ei ole muutakaan tekemistä. Et siis ole ainoa. Ei ne osaa muuta, hoitsukat nyt vaan on sellaisia.

    • Anonyymi

      Hei!

      Miten toimin tässä asiassa, kun psykiatrinen sairaanhoitaja vääristi negatiiviseen sävyyn positiivisia asioita voinnistani. Selvitänkö Maisa viestillä häneen kanssa alustavasti, tuskin se hyödyttää.

      Millä muulla tavalla voisin mm. hoitaa asian.

      • Anonyymi

        Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun,
        hoitoon tai kohteluun

        1) Selvittely ja avoin keskustelu hoitotahon tai sosiaalihuollon yksikön
        kanssa
        2) Muistutus
        • Jos keskustelusta huolimatta asia ei selviä → kirjallinen muistutus
        hoitopaikan terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle/sosiaalihuollon
        yksikön johtavalle viranhaltijalle
        3) Kantelu, jos et ole tyytyväinen muistutuksen vastaukseen
        • Kantelu sosiaali- ja terveydenhuollon epäkohdista tehdään
        aluehallintovirastolle
        • Kantelu Valviraan jos epäillään hoitovirheen johtaneen potilaan
        kuolemaan/vaikeaan pysyvään vammautumiseen.
        • Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle jos epäilee että viranomainen ei
        ole noudattanut lakia tai perus- ja ihmisoikeudet eivät ole toteutuneet

        Lähteet: https://stm.fi/asiakkaan-potilaan-oikeudet/valittaminen ja https://www.valvira.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun,
        hoitoon tai kohteluun

        1) Selvittely ja avoin keskustelu hoitotahon tai sosiaalihuollon yksikön
        kanssa
        2) Muistutus
        • Jos keskustelusta huolimatta asia ei selviä → kirjallinen muistutus
        hoitopaikan terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle/sosiaalihuollon
        yksikön johtavalle viranhaltijalle
        3) Kantelu, jos et ole tyytyväinen muistutuksen vastaukseen
        • Kantelu sosiaali- ja terveydenhuollon epäkohdista tehdään
        aluehallintovirastolle
        • Kantelu Valviraan jos epäillään hoitovirheen johtaneen potilaan
        kuolemaan/vaikeaan pysyvään vammautumiseen.
        • Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle jos epäilee että viranomainen ei
        ole noudattanut lakia tai perus- ja ihmisoikeudet eivät ole toteutuneet

        Lähteet: https://stm.fi/asiakkaan-potilaan-oikeudet/valittaminen ja https://www.valvira.fi

        Kiitos.

        No voisiko tässä asiassa eka yrittää lähestyä maisa viestillä kyseiseen henkilöön..?

        ”Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun,
        hoitoon tai kohteluun

        1) Selvittely ja avoin keskustelu hoitotahon tai sosiaalihuollon yksikön
        kanssa”


    • Anonyymi

      Kyllämihminennvoi masentua ilman että on kokenut kamalia asioita lapsena , nykyään on oikein muotia että ihmiset käyvät valittamassa kamalaa lapsuuttaan sii ne joilla on ollut ruokaa pöydässä joka päivä , ja jotka ovat saaneet tehdä asioita mistä ovat pitäneet ja nyt heillä onkin ollut kurja lapsuus ,ja kun yksi alkaa valittamaan niin toiset perässä. Äitse sain usein tukkapöllyä lapsen milloin mistäkin syystä mutta ei ne ole minun lapsuuteeni mitenkään vaikuttaneet negatiivisesti , koska niin sai joka muksu sitä nappuri talossakin se oli sen ajan kasvatusta . Joten jos saa masennuksen niin se voi olla joku epätasapaino jotenkin kehossa, Tiedän yhden ystävän joka myös kävi terveyskeskuksen hoitajan jutuilla kun voi huonosti , hoitaja ehdotti hänelle että hän alkaisi sienikurssin , siihen loppui hänen käyntinsä , koska hän ei ole tippaakaan kiinnostunut sienistä ei edes syö niitä , että en käsitä miten ovat ajatelleet senkin asian

    • Anonyymi

      Samat fiilikset. Puhutaan ihan jostain muusta kuin mikä olisi ehkä olennaista. Ja tuo kun sanot että olo pahemtunut käyntien jälkeen, minusta on tuntunut samalta. Siksi en koe enkä ole kokenut enää pitkään aikaan että jotain hyötyä olisi.

    • Anonyymi

      Aika huonoja kokemuksia pääasiassa, toki neutraalejakin mutta eipä noista käynneistä ainakaan mitään hyötyä ikinä ole ollut.

      Ahdistunut Mies

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe