Minulla kaksisuuntainen mielialahäiriö?

seeekaaaisin

Minulla on todettu jo epävakaa persoonallisuushäiriö (rajatila) mutta itse olen nyt vankasti sitä mieltä, että sairastan myös kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Psykoottisia maniajaksoja, jonka jälkeen melkein yhtä rankkoja masennuskausia. Olen nyt 24 vuotias, ja tuona 24 vuoden aikana manioita on ollut paljon, tosin ovat ne kestäneetkin muutamista kuukausista jopa puoleen vuoteen. Hirveää herätä vain yhtenä aamuna kun mania tiessään ja tajuta kaikki, myöskin niiden edellisten manioiden jälkeiset olot, ja aina tulee lisää.. Ja minulla juurikin psykoottisia nämä, parvekkeelta olen hypännyt ja murtanut selkäni, poikaystävät jättänyt ja muutellut hetken mielijohteesta ympäri suomea, kerran mania alkoi ja muutin pohjanmaalta etelään, tosin muutto tapahtui niin, että mania alkoi, hankin netistä kyydin etelään, kiertelin päivät pitkät baareissa ja ettin sieltä aina ihmisen, jolta sain yösijan (jepjep..) ja sitten kerran jäinkin sen yhden miehen luokse. hänen luokseen jäin asumaan, rupesin kuntoilemaan, (sain anorexian, painoin manian loputtua 45 kg) hankin jopa työpaikan (en koskaan ole käynyt kouluja tai ollut töissä tai edes hakenut töitä)... Olin siis perustanut yhtäkkiä täysin uuden elämän vajaassa parissa kuukaudessa, siitä kun olin jättänyt entisen poikaystävän ja muut kaverit muualle. HUH HUH sanon kun tajusin. Ja mitä tapahtui kun tajusin? Irtisanoin itseni työpaikastani, en millään enää masennuksen alkaessa voinut edes kuvitella yrittäväni tuota elämäntyyliä, sanoin tälle miehelle hyvästit, ja palasin junalla takaisin sinne mistä lähdin. entisen poikaystäväni luokse, jonka kanssa sitten erosimme. Ylläri.

Mutta niin. sitten on myös tämä, olen nyt naimisissa, ihanan miehen kanssa, mutta siltikin kun mania puhkesi pari vuotta sitten, niin hän luuli että lähdin vain ulos tuulettumaan. pohjanmaalla, mutta olinkin maniassa lähtenyt junalla etelään, ja eräästä asunnosta hypännyt parvekkeelta 8 metristä alas murtaen selkäni ja halvaantueni vyötäröstä alaspäin. Samana iltana siis vielä soitin miehelleni mania psykoosissa ambulanssista, nauraen etten tuntenut jalkojani. Mies ei millään uskonut minua, olinhan samana päivänä vielä ollut hänen kanssaan. Vasta kun annoin lanssi kuskille puhelimen, mies tajusi. Ja muistan kuinka nauroin kun jalat ei toiminu, se oli maailman paras vitsi ikinä.. SAIRASTA. Leikkaus onnistui, kuin ihme sanoivat kirurgitkin (suomen parhaat mut leikkasivat) ja nyt parin vuoden jälkeen jo kävelen, vaappuen kuin pingviini, mutta kävelen!

Mutta siis näitä riitäää näitä sairaita kipeitä kertoja, ja siis nää on jotain niin.. En tiedä välillä tunnenko yhtään omaa itteäni, onko mulla edes omaa persoonaa. Ihan hirvee ihminen oon ollut ja sitten tämä juuri: Ja tulen vissiin aina välillä olemaankin.
Ja kun tämä epävakaa persoonallisuushäiriö vielä taustalla, niin voiko ihminen elää tällaisen kanssa? On ihme että oon enää ylipäänsä hengissä.

Mitä lääkityksiä teillä tähän on? mitkä on auttanu ja mitkä ei? Ittellä Ketipinor 350mg / vuorokausi ja Rivatrill 0,5mg / päivässä mutta maniassa vuosi sitten päätin yhtäkkiä lopettaa kaikki lääkitykseni, enkä tähän päiväänkää mennessä ole vielä lääkkeitä suuhuni pistänyt. Ketipinoria tuota määrää olen siis syönyt yli 10 vuotta, 13 vuotiaasta lähtien. Ja yhtäkkkiä vain lopetin seinään. ja tämä vuosi on kyllä juu ilman lääkkeitä ensimmäistä kertaa vuoteen ollut.. eh.. niin.

3

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pibopäässä

      Nyt on kyllä todella rankan kuuloista, mutta ole ylpeä että olet selvinnyt tähän asti :) hyvä sinä!!

      Mulla oli
      Lamictal = hirvee zombiolo
      Ketipinor = ajantaju meni, en tuntenut mitään, näin hallusinaatioita ymsyms
      Lito = mistä ollut vähiten sivuvaikutuksia, tukkaa lähtee aika paljon ja vapinaa

      Vainka lito onkin niin yritin tappaa itseni viime lauantaina. Toisaalta taas kahdella kaverilla toiminut erittäun hyvin, kun on ns luonnollisin lääke

      Tsemppiä sinne hirmusesti :)

    • seekaasin

      Kävikö pahastikkin? Ei kai jäänyt mitään pysyviä vammoja? :O Onneksi jäi vain yritykseksi, nyt zemppiä hurjasti sinne!

      Olen ylpeä että olen selvinnyt, mutta siinä ylpeydessä on kuitenkin se suuri varjopuoli siitä huonosta omasatatunnosta ja kaikesta siitä paskasta, mitä tekee ja sekoilee, että miettii, onko oikeutettu siihen ylpeyteen selviytymisestään.

      Kuinka ootte saanu tän diagnoosin? Enoo koskaan itte maininnut lääkärille tätä epäileväni, mutta muistaakseni kun minulla diagnosoitiin osastojaksolla tämä rajatila/epävakaa persoonallisuushäiriö, niin lääkärit totesivat, että rajatila on niin vaikea ja erilainen persoonallisuushäiriö, että on hyvin vaikea pystyä diagnosoimaan muita ehkä piileviä persoonallisuushäiriöitä.

      En edes tiedä uskallanko tästä mainita lääkärille, kun siitä saa sit taas uuden leiman paperiin, ja niitä on siellä jo niin liikaa. Kukaan ota todesta ja kauheeta väheksyntää joka paikassa. Tietämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä sekä uskonpuutetta.

      Tänään alkoi jo puheessa änkytys. Juttua tulee niin paljon, että änkytän vain kun ajatus juoksee nopeammin kuin suu.. Olen ollut osastohoidossa kymmeniä kertoja, mutta nyt elämäntilanne tosiaan muuttunut, eikä minun olisi enää mahdollista sellaiselle mennä. Tai mahdottomalta ajatukselta se tuntuu. Ja ottaisivatko sieläkään tosissaan, vaan pistäisivätkö taas rajatilan piikkiin, että rajatilassa on myös psykoottisia jaksoja.. :/

    • kolmenteininääiti

      Mulla on vaan kaksisuuntanen. Aamuin illoin Lito 300 mg ja 19 aikaan Seroquel Prolong / Ketipinor Depot 250 mg . Tää riittää, kun elämä muuten tasasta, eikä tarvii maniaa / psykoosia lääkitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe