Paranormaali ilmiö

Herätyksen.alkupamaus

Miten uskovaiset perustelevat sen, että he eivät ole noutaneet Skepsis ry:n lupaamaa 20 000 euroa paranormaalin ilmiön toteuttajalle?

Maailmanlaajuinen herätys olisi taattu, ja sen lisäksi tuolla rahalla voisi ostaa vaikka ison kasan raamattuja jaettavaksi niitä tarvitseville.

8

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usko.on.sokea

      Yliluonnolliset teot lasketaan kuuluvaksi sirkustempuiksi silloin, kun ne pitäisi todistaa ihmeiksi. Ja Jumala ei kuulema suostu sirkustemppuihin.

      Jumala tekee ihmeitä vain omiensa keskuudessa. Näin kuuluu puolivirallinen selitys.

    • 12_13

      "Miten uskovaiset perustelevat sen, että he eivät ole noutaneet Skepsis ry:n lupaamaa 20 000 euroa paranormaalin ilmiön toteuttajalle?"

      Noh ensinnäkin siksi, että:
      "Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi."
      Matt. 6:19-21

      Ja toisaalta, Raamattu on oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta, totuudesta ja rakkaudesta. Ne ovat asioita jotka tulisi ymmärtää, ei uskon asioita. On vähän huolestuttavaa, jos sinulle "älä murhaa" riippuu siitä onko Jumala todella olemassa.

      Jos herätys tarkoittaa sitä, että ihmiset alkavat juosta maallisten ihmeiden perässä, se ei ole hyödyllistä, koska Raamattu on ennen kaikkea hengellisestä parannuksesta. Hyödyllinen herätys on se, että ihmiset oppivat ymmärtämään ja tuntemaan rakkauden. Ja se ei tarvitse maallisia ihmeitä. Ja Raamattu myös kehotti maallisten herkkujen sijaan tähän:

      Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Sillä henki on enemmän kuin ruoka, ja ruumis enemmän kuin vaatteet. Katselkaa kaarneita: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eikä niillä ole säilytyshuonetta eikä aittaa; ja Jumala ruokkii ne. Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut! Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? Jos siis ette voi sitäkään, mikä vähintä on, mitä te murehditte muusta? Katselkaa kukkia, kuinka ne kasvavat: eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, kuinka paljoa ennemmin teidät, te vähäuskoiset! Älkää siis tekään etsikö, mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä korkeita tavoitelko. Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan. Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa.
      Luuk. 12:22-31

    • Vaikea.on.rasti

      "Noh ensinnäkin siksi, että:

      "Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat."

      Noh noh... Kyllä se raha yleensä on seurakunnille kelvannut. Ja kelpaisi kyllä nytkin, mutta kun ne Skepsiksen sedät ei pelkkiä isoja puheita usko. Vaativat mokomat näyttöä. Mikä lie paholaisen järjestö se tuommoinen :)

    • Tylsä-totuus

      Iso osa "ihmeitä" tekevistä Jumalan miehistä tietää itsekin näyttelevänsä, ja tietää ettei kannata edes yrittää huijata vähääkään fiksumpaa epäilijää.

      Mutta rahaa lahjoittavia uskiksia voi ja saa huijata niin paljon kuin kykenee. Oikeutta tähän, kenties moraalisesti arveluttavaan tekoon, voi mielessään perustella sillä, että joku sen tekee kuitenkin, eli vie hölmöjen rahat.

    • Uskovaiset eivät tee ihmeitä, Jumala tekee. Vaikka Jumala joskus tekee ihmeitä uskoviensa kautta (esim. Apt. 3:1–10), ihminen ei voi hallita tai ohjailla Jumalaa. Kaikki riippuu Jumalasta. Joillain ihmisillä saattaa olla ns. paranormaaleja kykyjä, esimerkiksi telepatiasta on kai jonkinlaista näyttöä, mutta sillä asialla ei ole mitään tekemistä Jumalan tekemien ihmeiden kanssa.

      • Totuus.on.tylsää

        "esimerkiksi telepatiasta on kai jonkinlaista näyttöä, "

        Vaan yllätys yllätys, eipä ole telepatiastakaan puheita kummempia näyttöjä. Samaa satujen kokoelmaa kuin muutkin uskomukset ja kuvitelmat.

        Melkolailla uskomattomia asioita on kyllä oikeasti olemassa mm. tekniikan ja fysiikan aloilla. Niiden ymmärtäminen on kuiteskin niin vaikeaa, että me tavikset kaivataan paljon yksinkertaisempia hämmästelyn aiheita. Telepatiakin olisi toteutuessaan jänskä juttu :)


    • saitvastauksen

      Simeon halusi rikastua väärillä vaikutteilla käyttämällä Pyhän Hengen lahjaa rikastuakseen.

      Simon Noita 8:9-25

      Luukas kertoo myös miehestä, joka kävi suuresta ihmeidentekijästä. Simon Noita on kuuluisa mies alkukirkon historiassa. Häntä oli aikaisemmin sanottu jopa "Jumalan voimaksi" - tämä tarkoittanee jonkinlaista puolijumalaa. Nyt evankeliumi vei häneltä kuulijat. Simon itsekin uskoi ja kastettiin. Hän seurasi ihmeissään Filippoksen ihmetekoja. Tähän asti kaikki sujui hyvin. Mutta kun Pietari ja Johannes saapuivat Samariaan, tilanne muutti. Ihmeekseen Simon Noita sai nähdä apostolien asettavan kätensä ihmisten päälle ja ihmiset saivat Pyhän Hengen. Hän tahtoi ostaa itselleen kyvyn tehdä samoin. Pietarin vastaus on pyhä primitiivireaktio: "Kadotukseen joudut rahoinesi!" Pyhiä asioita ei osteta eikä myydä rahasta. Se on pyhäinhäväistystä. Kristikunnassa on usein kutsuttu kirkollisten virkojen ostamista "simoniaksi" Simon Noidan mukaan.

      Ja emme ole siellä missä pilkataan elävää Jumalaa.

      PS 1
      Kaksi tietä
      1 Hyvä on sen osa,
      joka ei vaella jumalattomien tavoin,
      ei astu syntisten teille,
      ei istu pilkkaajien parissa
      2 vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.

      • Heikko.on.selitys

        Mitä Jumalanpilkkaa mukamas on siinä, jos todistetaan Jumalan olevan todellinen eikä mikään satuolento?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1834
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1544
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      109
      1311
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1125
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      67
      1094
    6. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1088
    7. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      63
      923
    8. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      903
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      861
    10. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      173
      845
    Aihe