Raivoa ja toivottomuutta länsirannalla

Vaikea_päivä_taaass

Nyt ottaa pattiin! On vaikea päivä.

Oloani ei ainakaan parantanut se, että onneton typerys menin ja luin yksinäisyyden syitä mm. Mielenterveyden keskusliiton sivuilta ja ties mistä. Ihme luentoja. Mut ne onkin tarkoitettu niille jotka eivät tiedä mitä ja minkälaista yksinäisyys oikeasti on! Keveää oppimateriaalia!

Jouduin toteamaan etten kuulu edes yksinäisten joukkoon vaikka olenkin yksin. Niin v***n yksin että pää on hajota ja rintaa puristaa!

Kuka halvatun tampio niitä tekstejä kirjottelee. Onko ne jonku peruskoululuokan väsäämiä ryhmätöitä. Kaiken kukkuraksi semmoisen ryhmän jossa ei ole ketään yksinäistä.
Siinä kohtaa kun jollain sivulla ohjeistettiin miettimään miltä yksinäisyys tuntuu ja miltä tuntuu jäädä porukan ulkopuolelle, multa palo käämit.
En ymmärrä mitä sillä haettiin. Mä kyllä tiedän miettimättäkin miltä totaalinen yksinäisyys tuntuu!!! Ei siihen kävelyt ja oma aloitteellisuutenikaan ole auttanut.

Sitten neuvotaan seurustelemaan ystävien kanssa ja soittelemaan yms...!!!!! Jumalauta!!!! Kelle perkeleelle yksinäinen soittaa???? Sitten lässytetään sosiaalisesta ja emotianaalisesta yksinäisyydestä ja ties mistä. Käsketään matkustella, mökkeillä, harrastaa... Aaaarrrkkkhhh. Missä, millä rahalla... lähteekö yksinäisyys kuin kuppa Töölööstä??? Kun jo olen täysin yksin... mitään ei ilmeiseti ole tehtävissä.

En osaa nyt jäsennellä vuodatustani. Enkä edes kysy mitään! On vaikea päivä ja huomenna sama uusiksi :-(

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaa olen miettinyt jo kohta 20v, et kenelle mä soittaisin koska kavereita ei ole ensimmäistäkään ja siihen lisätään 7v työttömyys mikä syö rahat olemattomiin. Sitten pitäisi vielä harrastella, käydä kahviloissa juomassa 7e kahvikuppeja. Tarhassa ei ollut kavereita, peruskoulussa ei ollut kavereita ja lyhyessä työelämässä ei ollut kavereita koska jaoin öisin sanomalehtiä yksin. Ja työttömänä ei ainakaan ole kavereita tullut yhtään lisää. Ylihuomenna tulee 30v täyteen ja sitäkin juhlistan istumalla yksin kotona yksiössäni pimeessä seiniä tuijottaen. En juo siis alkoholia ollenkaan. Harrastuksia mulla ei oo koskaan ollut ainuttakaan vielä, kiinnostuksen kohteet mulla ollu aina erilaiset kuin muilla nuorilla/aikuisilla. Pitäis sitä varmaan mennä ulos kävelemään, mut mitä mä siellä teen, kaupungillakin vois käydä mut ihmistungos ahdistaa ja haluan äkkiä takavasemmalle hiljaisuuteen ja rauhallisuuteen. Ehkä mä olen ns. kaupungillistunut erakko (jos tuo edes on oikeaoppinen sanamuoto). Aloittaja on länsirannikolta eli luultavimmin Turusta kuten minä. Ja tuntuu siltä et Turusta on ylitsepääsemättömän vaikeeta löytää ns. fiksua ihmistä kenen kanssa haluis jakaa arjen vapaa-ajan, kaikilla helvetin kova kiire johonkin et meinaa jalkoihin jäädä tallotuksi tai sitten ollaan muuten vain perseeseen ammuttuja mulkkuja. Ite haluisin harrastaa ties mitä vapaa-ajallani, esim. kamppailulajeja ois kiva kokeilla tai vaikka mennä ampumaradalle kokeilemaan mun jousipyssyä. Tai muuten vaan purkamaan turhautumista ja kaikkea muuta paskaa tyhjentämällä muutaman lippaan tauluihin. Ja uusien kaverien hankkiminen ei ole ainakaan yhtään sen helpompaa kun ujoutta on, ja se kun ei oo hajuakaan mistä nykyisin nuoret/aikuiset juttelee. Tunnen itteni kolmanneks pyöräks moisissa porukoissa ja musta yleensä halutaan nopeesti eroon ryhmän kultaista kimallusta pahentamasta. Sori, olen yhtä turhautunut kuin aloittajakin ja siksi en jaksa tehdä kappalejakoa.

      • VernerT

        "Haamuvaan" kuitenkin vaikuttaisi kuuluvan johonkin luokiteltuun/oivallettuun yksinäisten "ryhmään".
        Aloittaja "Vaikea_päivä_taaass" ei tuntenut kuuluvansa edes mihinkään niistä, jos ymmärsin oikein.

        Ujos olisi kait se "Haamuvaan" yksinäisyyden syy??? Tai sitten hän ei koe kuuluvansa turkulaisten joukkoon, koska ei löydy tarpeeksi fiksua turkulaista??? Löytyisiköhän tuolla asenteella tarpeeksi fiksu hesalainen, porilainen tai vaikkapa hampurilainen.

        Ei millään pahalla! Ehkä siinä on kyse ujouden lisäksi myös sosiaalisesta yksinäisyydestä!
        Tsemiä!


    • Sitten.kun

      Mikä se sinun yksinäisyytesi syy sit oikein on?
      Kiinostaa!

      • Sitten.kun

        Tarkoitan, että jos itse tietää syyn tilanteeseen on edes joku mahis yrittää korjata sitä.


    • kesapaikka

      Yksinäisyyteen törmää kun joutuu uudelle paikkakunnalle jossa ei ole tuttuja. Jostain syystä ei "kemiat" passaa.

      Olen kasvanut tosi sosiaalisessa paikassa ylioppilaaksi asti. Armeijan kävin aika kaukana jossa ei ollut ketään tuttua, muut tosin olivat. Siinä on äkkiä ulkona, keskityin koulutukseen.

      Opiskelun loppuajan törmäsin taas yksinäisyyteen, silloin keskityin opiskeluun ja työntekoon.

      Laman takia töitä ei löytynyt, joten muutin kesäpaikalle. Se on tosi ihana paikka, siellä viihdyn yksinkin!

      Talvet asuin vanhempien luona (jotka kyllästyivät työttömyyteeni), kevät kun tuli lähdin kesämökille.

      Kevät, kesä ja syksy on ihania, voi harrastaa purjehdusta, tehdä polttopuita, olla luonnossa.

      Tietysti ihana nainen olisi paras, mutta kesämökillä ei töitä ole.

      • Sitten.kun

        Nuo ovat juuri niitä tyypillisimpiä syitä kokea itsensä yksinäseksi ja nuo syyt mainitaan aina ja kaikkialla. Muutto, opiskelu... Kaltaisiasi on ilmeisesti aika paljon.


    • Yksinäisyyden syitä on varmaan monia ja jokaisella omansa vaikka niitä ei välttämättä itse edes tiedosta tai ei ole tullut pohtineeksi.

      Sivustoilla joilla yksinäisyyttä ruoditaan on usein puhe kaiketi niistä tutuista ja ehkäpä yleisimmistä syistä. Esimerkiksi paikkakunnan vaihdos opiskelun, työn tai muun seikan vuoksi. Sitten on ne ujous, sosiaalisten tilanteiden pelko, avioero, sairaus, heikko itsetunto jne. Paljon ulkoisia ja sisäisiä syitä.

      Eräs yksinäisyyteen johtava polku saattaisi olla myös ikävät ja suurtakin pettymystä tuottaneet kokemukset ihmissuhteissa tai pahimmillaan jopa traumaattiset kokemukset niissä tai muuten elämässä yleensä.
      Jos tuntee tulleensa väärin kohdelluksi tai jopa sosiaalisesti tai emotianaalisesti hyväksikäytetyksi saattaa olla vaikeaa enää uskaltaa yrittää vaikka kärsisikin yksinäisyydestä. Toistuvat vaikeuden voivat tehdä hallaa tarmolle ja kyvylle luottaa edes itseensä vaikka alun alkaen olisikin ollut ihan Ok.

      • KumiseeKumisee

        Masennus mainitaan kans yksinäisyyden syynä. Kumpi on ekaks kana vai muna? Mä masennut yksinäisyydestä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      696
      5380
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3347
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2593
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2419
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe