Herra-tuomarit reissaa

aefgoihj

Aktiivina talousmiehenä liiton rahankäyttöä eri sektoreilla seuraten,luen yleensä valmennukseen ja valmentajiin liittyvät asiat ensisijaisesti.Mutta nyt jostakin syystä aikani kuluksi vilkaisin ajankohtaisia tuomariuutisia: Kaksi kukkotuomaria (ja vielä kaksi),oli vieraillut "oppia hakemassa"aina Japanissa asti. Ja samassa tiedotuksessa viitattiin ja tiedettiin yhtäaikaa,ettei uusia sääntötulkintoja (uutta tiedotettavaa) ollut edes odotettavissa olympialaisten läheisyyden takia kyseisessä seminaarissa! Kysyn nyt, millä valtuuksilla,millä budjetilla ja millä tarkoitusperillä kyseiset kaifarit matkustaa toiseen maanosaan itseään esittelemään?Homma haisee sisäpiirin toiminnalta.Olen ymmärtänyt,että kyseisiä tuomarikoulutuksia on Euroopassakin vuosittain pilvin pimein ja varmasti huomattavasti halvemmalla.Eikö kyseisillä miehillä punoita korvat yhtään? Jatkossa rahat nuoriin kilpajudokoihin maailmalle !

18

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KebabKioskillaTavataan

      Ottelut ilman tuomareita käydään gril... eikun kebab-kioskilla. Mitään tuomareita tarvita, eikä valmentajia. Laukunkantajat junnuille olis kiva yllätys. Ja tuomareiden pitäisi maksaa osallistumismaksut kilpailuihin samalla tavoin kuin kilpailijoiden, ja joka sarjasta, mitä tuomaroivat. Ei ne muuten kehity. Se on niin hiano homma, että kaikki haluaa maksaa. Voisi yksintein laittaa maksun jälki-ilmoittautumismaksun suuruisena, niin loppuu turha nurina. Nurisevat tuomarit Maltalle, pelkästään menolippu. Talous tasapainoon jos ei olis Herra Tuomareita, pelkät tuomarit riittää....

    • mitäihmettää

      Ei voi olla totta! Ovatko tosiaan menneet ja vielä Japaniin asti. Uskomatonta! (tämä siis sarkasmia). Mutta totta puhuen tänä päivänä kuka tahansa meistä pääsee mihin päin maapalloa tahansa, ja joskus jopa muutamalla satasella. Täytyy olla tyytyväisiä jos jotkut judon piirissä yleensäkin ovat valmiita matkustamaan ja verkostoitumaan. Se on tänä päivänä ihan normaalia hommaa ja hatunnosto niille jotka jaksavat!

    • Hahhhhahaaa

      Joo tuomarit ovat usein keskivartalolihavia ja eiköhän noi reissut istuta tiukasti pubissa hakemassa oppia. Naama punasena kotia sitten ja ollaan niin oppineita.

    • joopajoooooooo

      Tuomarit,ketkä moisen retken Japaniin tekivät,eivät ajatelleet kuin omaa naamaansa. Perustelen sillä,että raportin mukaan kaikki tiesivät etukäteen kuulemma koulutuksen mitättömän annin. Asian synti lienee se, jos nää seebrat teki kyseisen keikan liiton rahoilla?

    • judoakka

      No ei ole judolla Suomessa tulevaisuutta, jos kahden tuomarin reissusta pahoitetaan mieli. Ei se kuulkaa onnistu niin, että muutamaa kilpailijaa lukuunottamatta muut pysyvät vain kotimaassa kunnes ollaan tarpeeksi hyviä, katotaan Youtubesta videoita ilmaiseksi ja sitten vasta mennään kv.areenoille. Ilman valmentajien, tuomareiden ja urheilujohtajien kansainvälisiä yhteyksiä ja verkostoja ei nykyisin enää missään lajissa nousta huipulle. Kilpailijoiden menestys vaatii myös muiden työtä: valmentajien, tuomareiden ja kouluttajien sekä johto- ja hallintohommista vastaavien verkostoja. Ei edes huipputason jääkiekkoilija tai jalkapalloilija lähde maailmalle pelkästään omien taitojensa pohjalta, yksilölajeista puhumattakaan. Se vaatii monien ihmisten työtä ja myös rahaa, ja se rahan ja näkyvyyden hankkiminen tarvitsee muitakin henkilöitä työskentelemään urheilijan ympärille. Hyviä ja huipputaitavia kilpailijoita on paljon, pelkkä kilpailijan taito ei ratkaise menestystä. Onko se oikein, siitä voi keskustella, mutta niin se vain on. Taustatyötä pitää tehdä paljon ja monella areenalla. Niin kauan kuin verkostoitumistyö nähdään tähän tapaan rahan tuhlauksena, Suomessa ei ymmärretä mistä kansainvälisessä urheilubisneksessä on kysymys ja miten siinä pärjätään. Mustikkakeitolla ei menty eteenpäin edes vanhoina hyvinä aikoina.

      • Judoukko

        Hyvin lausuttu! Tätä ei vaan (suurin) osa judoväestä ymmärrä. Valitettavasti.


      • Osensei

        Minulle riittää kun pesee jalat ja kumartaa salille tultaessa.
        Muualla ei niin väliä.


      • Judoukko
        Osensei kirjoitti:

        Minulle riittää kun pesee jalat ja kumartaa salille tultaessa.
        Muualla ei niin väliä.

        Niin... kuten juuri sanoin. Valitettavasti.


    • judoakalle

      Ei selityksiä! Japanin keikan Rötösherratuomarit tilille ja heti ! Törkeää itsevaltaa ja liiton rahojen väärinkäyttöä!

      • Hallitushiontaa

        Tässä on uudella puheenjohtajalla selvä näytön paikka. Hyssytelläänkö ja lakaistaan maton alle vai otetaanko suoraselkäisesti kantaa.


    • selvittäkääpässe

      Tuliko mieleen, että siellä voidaan olla myös omalla kustannuksella?

    • ööööfffföööfföf

      Näin tuomarikomission pöytäkirjassa: "Tammikuun lopussa IJF-tuomariseminaari Tokiossa. Kari Neuvonen ja Veli-Matti Karinkanta lähtevät seminaariin. IJF maksaa toisen tuomarin majoituksen. Korvataan lentoliput ja toisen tuomarin majoituskulut."

    • hallitushiontaan

      Siellä on kuulemma jämäkkä nainen nyt tuomareiden pomona? Älä anna viedä itseäsi kuin pässiä narussa! Tampereen mies menee ainakin kyynärpää- taktiikalla eteenpäin oma hyvä päällimmäisenä. Muu tuomariporukka vain supisee selän takana, ettei oo fyffee mihinkään. Pitääkö tämmöiset puheet paikkansa?

    • varjokomissioko

      Voin sanoa ,että edellä kerrottu tarina on tosi ! Tuomareiden napina ja jupina kuuluu omat mukaan lukien tänne Länsi-rannikolle asti, terveisin Ex-tuomari.

    • kyselyiässä

      Satsataanko parhaisiin vai laitetaanko rahat kaikkiin nuorisuomi hengessä? Onko meillä tavoite, että saadaan omia tuomareita MM-kisoihin ja olympialaisiin vai riittääkö että tuomaroidaan vaan täällä kotimaankamaralla niillä jota saattuu olemaan?

      Montako tuntia työtä ajattelisitte tuomareiden tekevän per kilpailu? Laskitteko siihen matkustuksen? Saavat varmasti ruhtinaallisen kompensaation? Judokenttä arvostaa ja tukee tuomareita? Tulijoita tuomarihommiin on pilvin pimein? Meillä on varaa menettää yksi - kaikki kv. tuomarit?

    • Näästuomari

      Meillä ei ole varaa menettää yhtään kvtuomaria,mutta siihen huonoon suuntaan nakertaa monopolipäätöksillään reissuten samainen pyrkyrituomari. Aiemmin oltiin samaa pataa Etelästä Lappiin. Tuomariporukka puhalsi yhteen hiileen. Nyt kun lukee näitä juttuja tulee ensimmäisenä ajatus, että tuomarit kilpailee keskenään kovempaa kuin itse matsaajat? Turmion tiellä ollaan. Nimim: Vain B-tuomari.

    • outoa_säätöä

      Miten homma voi muuttua, jos tuomarikomissio valitsee itse itsensä.

    • ettäjoo

      Just,just.Yksi (kaksi) kai valitsee ja loput hissukat kumileimasimina ! Homma ei muutu miksikään. Ikävää,mutta totta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      255
      2373
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1579
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      136
      1354
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1214
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe