Saako uusi vuokranantaja soittaa edelliselle?

vuokralainenn

Eli otsikossa se tulikin, saako uusi vuokranantaja soittaa edelliselle vuokranantajalle? Jos saa, mitä saa kysyä ja vastaavasti mitä edellinen vuokranantaja saa kertoa?

26

2279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapitalisti_2016

      Uusi vuokranantaja saa rauhassa soitella kenelle tahansa ja kysyä vaikka kellon aikaa. Ja jotta ei antaisi omaisuuttaan kaikkien kusipäiden ja luusereiden haltuun, ona se jopa suotavaa.

      Voi kun saataisiin asiattomista vuokralaisista vielä maan kattava julkinen rekisteri, niin kaikki olisi mallillaan.

      • vuokralainenn

        Toki, mutta eihän se nyt niin voi olla että sinänsä vuokrauksen kannalta epäolennaisia asioita asioita puidaan asianomaisen selän takana? Varsinkin kun vuokrat on maksettu ajallaan ja asunnosta huolehdittu kuten kuuluu.


      • tietoturvahullu_lapista

        Vuokranantajille laiton henkilötietorekisteri. Kaikkea he haluavatkin yrittää. Ihan kuin asuntosijoittaminen täytyisi olla 100% riskivapaa sijoittamisen osa-alue.

        Toivottavasti palkkaatte sinne laittomaan henkilötietorekisteriänne perustamaan jonkun OIKEAN tietoturva-asiantuntijan, ettekä mitään pelleä. Esimerkkiä voitte ottaa esim. Lavabit-sähköpostin perustajasta, joka ei itsekään päässyt lukemaan asiakkaittensa sähköposteja.


      • Vuokrakuningas

        Vielä kun saataisiin rekisteri kaikista tuomituista vuokranantajista.


      • Anonyymi
        Vuokrakuningas kirjoitti:

        Vielä kun saataisiin rekisteri kaikista tuomituista vuokranantajista.

        Sanoisin että kämppiä on paljon vuokrattavana, mut suurin osa tyhjillään, vuokran-antajat haloo, ainakin Lahden alueella, ette anna edes mahdollisuuksia että nuoret pääsis normaaliin elämään kiinni, tehän ajatte heidät uudelleen tuhontielle, herätkää ja auttakaa nuorisoa, sillä siellä voi olla joku sukulainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoisin että kämppiä on paljon vuokrattavana, mut suurin osa tyhjillään, vuokran-antajat haloo, ainakin Lahden alueella, ette anna edes mahdollisuuksia että nuoret pääsis normaaliin elämään kiinni, tehän ajatte heidät uudelleen tuhontielle, herätkää ja auttakaa nuorisoa, sillä siellä voi olla joku sukulainen

        Ai kun yksi vuokraloinen on paskonut kämppänsä kostona korkeista vuokrista, niin asia täytyy painaa villasella ja antaa seuraava kämppä kusipään paskottavaksi?


    • ols

      Muakin kiinnostais. Eli miten on?

    • miksei.saisi

      Voihan siltä vuokralaisehdokkaalta kysäistä entisen vuokranantajan yhteystietoja. Jos ei halua antaa, niin ainakin minä tekisin siitä johtopäätöksiä. Suoraan sanoen - näkemiin.
      Itsellä on pari pientä sijoitusasuntoa. Vuokraaminen on onnistunut aika hyvin siten, että pyydän ensimmäiset yhteydenotot s-postitse ja valkkaan niistä pari-kolme parhaalta tuntuvaa. Esittelen asunnon ja heistä valikoituu sitten se varteenotettavin. Jos luottotiedot ovat kunnossa - tervetuloa.

      Ei vähempää voisi kiinnostaa, ei ole aikaa, eikä haluakaan alkaa perintä- ja ulosheittohommiin. Siksi tarkistan aina luottotiedot ja jos eivät ole kunnossa, niin neuvottelut päättyvät siihen.

      Kun näitä yhteydenottoja tulee vuokralle tarjotaan ilmoitukseeni, niin ensimmäiseksi tipahtavat ne, jotka eivät uskalla edes yhteystietojaan kertoa (nimi ja puhelinnumero)
      Viimeksi kun toinen asunnoista oli vapaana, sain viitisentoista yhteydenottoa. Niistä kymmenen tippui heti kättelyssä. Voi hyvä ihme millaisilla hakemuksilla ihmiset kuvittelevat saavansa vuokra-asunnon yksityiseltä. No, tästä tulisi liian pitkä tarina.

      • luuserit-sossun-asuntoon

        Ei minua kiinnosta vuokralaisen yksityisasiat esim. naimisissa-homo yms.
        Maksaako/pystyykö ja sotkeeko asunnon on tärkein jos en sellaista löydä en vuokraa ollenkaan, vanhempana viisastuu.


    • asderfgthyjku

      Aloittajalla ja muuamalla muulla ketjuun vastanneella tuntuu olevan kovasti luulotautia. Normalilla sielunelämällä varustettu ihminen ei edes mieti tällaisia... ja toisekseen, jos kerran aloittaja on maksanut vuokransa ajallaan ja asunut mallikkaasti, niin mitähän ihmeen huolta tuosta mahdollisesta soittamisesta nyt edes voisi olla.....?

      • Vuokrakuningas

        Ehkä hänellä on huoli omista perusoikeuksistaan, esim. yksityisyyden suojastaan.


      • mad_success

        Helppo leimata luulotaudiksi jos et itse ole ollut samassa tilanteessa.


      • dfsafghdjkl
        Vuokrakuningas kirjoitti:

        Ehkä hänellä on huoli omista perusoikeuksistaan, esim. yksityisyyden suojastaan.

        Niinkö? Mitä ihmeen "yksityisyyden suojaa" meinaat? Ihan samalla tavalla esimerkiksi työnantajat kysyy yleensä edellisiltä työnantajilta työnhakijan edellisistä työsuhteista... Miksi ei sais? Tällainen kysymisenpelko viittaa mun mielestä enemmänkin siihen, että edellisessä vuokrasuhteessa ja sen päättymisessä on jotain salattavaa......


    • ojuouhoub

      Luottotietojen lisäski erittäin suositeltavaa tarkistaa ( nettipankkitunnuksilla sotu:n avulla 6e maksaa ) ulosottorekisteri.

      046-alkuiset puhelinnumerot heti hylkäykseen.

      Oikotielle saa ilmaisen ilmoituksen, 6 kuvaa,

    • ei.luottotiedottomille

      Luottotiedottomien mielestä kaikki omaisuuttaan turvaavat vuokranantajat ovat pellejä. Suurimmat pellet ovat luottotiedottomat vuokralaiskandidaatit. Paljon parempi hylätä ja pitää kämppä tyhjänä ja vaurioista vapaana sekä vapaana vuokrattavaksi hyvälle hakijalle jos satuu sellainen löytymään. Luottotiedotonta ei saa päivässä ulos. Luottotiedoton on alinta sakkaa paitsi jos vahingossa tai har´hautettuna joutuu siihen tilaan.

      • dsafghj

        Jospa vaikka tiputtaisit sen vuokrapyynnin asunnon kuntoa ja sijaintia vastaavalle tasolle, niin vois se "kunnon vuokralainenki" löytyä... Suomessa on muka vuokra-asuntopula, samaan aikaan jotkut tuskailee vuokralaisten puutetta.. oliskohan siis hinnottelu pielessä.


    • Vihavainen22

      Entä kun asunto huonommalla paikalla ja vuokralaisiksi ei ole tulossa kuin huonoja vuokralaisia?Tyhjänä pito ei ole vaihtoehto kun pitää lainaakin maksaa pois,,

    • lkjkljn

      Luottotiedot ja ulosottorekisteri tarkista.

      Jos merkintä, pidä asunto mieluummin tyhjänä.

      Tiputa vuokraa ja tee houkutteleva ilmoitus.

      Paljon valokuvia ja 10 led valoa valaisemaan kuvaustilanne.

    • onpatyperää

      Aika monella ihmisellä on tänä päivänä luottotiedot menneet ja syitä on monia. Ehkä niitäkin kannattaisi kysyä ja jutella. Palkanlaskijana tiedän, että monilla ihan hyvin koulutetuilla ja fiksuilla, hyvää palkkaa saavilla, voi olla ulosotossa saatavia ja luottotiedot menneet.

      Itselläni on luottotiedoton 50 v naishenkilö vuokralaisena ja joka kuukausi on yli 800 euroa tullut tililleni tasan sovittuna päivänä eikä naapurit ole valittaneet. Tiedän miksi hänellä on mennyt luottotiedot ja myös, että hän on koulutettu, erittäin hyvässä ja hyväpalkkaisessa työssä. Hänen on vaikea juuri ennakkoluulojen takia saada vuokra-asuntoa. Olen tosi onnellinen, että hänet sain. Paras mahdollinen vuokralainen, jota muut näköjään eivät huolisi.

      • Anonyymi

        Niin, niitä syitä on monia. On jätetty vuokra maksamatta. Ihan vaikka vaan periaatteesta. Esim. poismuutettaessa jätetään pari viimeistä kuukautta maksamatta. Mitä sillä enää väliä, ottakoot vakuudesta jne. Toki kannattaa varmuuden vuoksi vielä rikkoa jääkaappi tms kostona korkeasta vuokrasta.

        Aika yleistä on sekin, että matkustetaan pummilla joukkoliikenteessä. "aiheeton" tarkastusmaksu kun on aiheeton, niin se kannattaa ihan periaatteen vuoksi jättää maksamatta. Kun moisen seurauksena menee luottotiedot, niin sehän ei sitten ole omaa syytä.


    • saa.soittaaaaa

      Kuka vain saa soittaa kelle vain. Sinä minulle ja minä sinulle.... Siis vastaus: Saa soittaa

    • annetaanvuokralle

      Miten se vuokranantaja edelliselle soittelee, jos ei vuokralainen itse niitä yhteystietoja anna? Eikä se edellinen vuokranantaja siitä vuookralaisestakaan mitään ihmeellistä tiedä, ainakaan jos vuokrat on maksettu ajallaan, eivätkä naapurit ole valittaneet.

      • Tidottaja

        Vuokralainen asettaa itsensä vaikeaan asemaan jos vuokralainen ei yhteystietoja vuokranantajaansa anna jää asunto saamatta.


      • Anonyymi
        Tidottaja kirjoitti:

        Vuokralainen asettaa itsensä vaikeaan asemaan jos vuokralainen ei yhteystietoja vuokranantajaansa anna jää asunto saamatta.

        No voihan sitten sanoa vaikka, että edellinen vuokranantaja on kuollut.


    • jnkjn

      Soita ensin minulle, harkitsen lupaa, ehkä kilautan kaverille ensin.

    • exasuntosijoittaja

      saa ja voi kysyä mitä haluaa, etkä sinä voi nauhoittaa heidän keskenään käymiä keskusteluita. Jos joku haluaa kusettaa hyväuskoista vuokraisäntää se onnistuu helposti siten että entinen "vuokraisäntä" onkin joku kaveri joka antaa erinomaiset suositukset.

      Itselleni kävi tosi huonosti. Kaveri olikin täysi pipipää ja sen myötä omaisuuteni paskana. Väliovet potkittu rikki, keittiön kaappien ovissa nyrkin iskemiä, hellan luukku revitty irti, vettä tullut yli vähän sieltä ja täältä, vessan pytty halki, suihkun putket revitty seinästä irti jne. jne. puhumattakaan siitä että sen jätkän ulossaaminen kesti yli 3 kk. Takuuvuokra oli ainoa raha mitä sain. Kaveri istuu linnassa vastaavista hommista mutta oppia ikä kaikki. Remppasin asunnon ja myin pois. Tappiota tuli vähän yli 20.000 siitä sijoituksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe