Miksi fennot kuolevat nuorempina

Positiivarit

Onko syy negatiivinen ajattelu ja kiitollisuuden puute. Asiasta puhuttiin puoli seitsemän TV ohjelmassa. Fenno tuntuu valittavan kaikesta vaikka Suomessa on asiat lähes parhaimmalla tasolla maailmassa. Korjattavaa löytyy mutta korjauksia voi tehdä myös positiivisella mielialalla.

37

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pois.pakko.ruotsi

      Syynä on tietenkin pakkoruotsin tuputtamiseen kyllästyminen. Ei sitä jaksa rantaruotsia sataa vuotta kärvistellä.

      • Opettele ruotsia niin sillä se hoituu! Itse sinä itseäsi syrjit jos et korjaa tilannetta. Meitä suruja syrjittäisiin jopa vielä enemmän ellemme osaisi myös suomea.

        Englannin ohella ruotsi on hyödyllisin kieli osata Suomessa!


      • Nettisuomal-nettifenno
        Ankdam kirjoitti:

        Opettele ruotsia niin sillä se hoituu! Itse sinä itseäsi syrjit jos et korjaa tilannetta. Meitä suruja syrjittäisiin jopa vielä enemmän ellemme osaisi myös suomea.

        Englannin ohella ruotsi on hyödyllisin kieli osata Suomessa!

        Ankdam: "Englannin ohella ruotsi on hyödyllisin kieli osata Suomessa!"

        Suurin osa ruotsin kielen "hyödylliyydestä" johtuu siitä, että kielitaitolakiin perustuen yliopistolaki määrää jokaisen korkeakoulutetun opiskelemaan ruotsia ja osaamaan sitä jonkintasoisesti. Osaaminen voidaan säätää viranomaiselle ja vastaavalle julkiselle toimijalle kollektiivina koko henkilöstön sijasta, kuten nykyinen kielitaitolaki säätää.

        Kielitaitolain muuttamisen jälkeen ruotsin hyödyllisyys asettuu todellisen kysynnän mukaiseksi, joten kaiken kansan, kaiken koulutuksen pakkoruotsi käy tarpeettomaksi.

        On monta muutakin hyödyllistä kieltä osattavaksi kuin ruotsi, vieläpä sitä paremmin perustein. Siksi pitäisi saada opiskella ensimmäisenä vieraana kielenään - kielenä, joka ei ole opiskelijan äidinkieli - mitä tahansa tarjolla olevaa vierasta kieltä (useimpien mielestä englantia) ja sen rinnalla toisena, kolmantena, neljäntenä ... valinnaisena vieraana kielenään mitä tahansa tarjolla olevaa muuta kieltä, ruotsiakin.


      • "Suurin osa ruotsin kielen "hyödylliyydestä" johtuu siitä, että kielitaitolakiin perustuen yliopistolaki määrää jokaisen korkeakoulutetun opiskelemaan ruotsia ja osaamaan sitä jonkintasoisesti."

        Se on vain yksi peruste sen lisäksi on Suomen ja Ruotsin läheiset liike- ja omistussuhteet. Perusteita on vaikka millä mitalla!

        Mainitse yksi toinen kieli englannin lisäksi joka olisi suhteessa yhtä hyödyllinen kuin ruotsi!

        Huom kielilaki ja virkamiesten kielitaitolaki ovat edelleen voimassa, samoin kun akateemiseen loppututkintoon kuuluva pakollinen virkamiesruotsitentti!
        Et voi perustaa vaatimustasi ruotsin opiskelun lakkauttamisesta omaan haaveeseesi / mielipiteeseesi että lait tulisi muuttaa. Niitä lakeja ei mikään virallinen instanssi ainakaan minun tietääkseni ole tällä hetkellä poistamassa tai edes muuttaamassa.

        Muuta ensin lait, sen jälkeen voidaan miettiä tarpeita uudelleen.


      • "Ruotsia ei ole koskaan puhuttu sisämaassa mutta silti yritetään väittää että ruotaslaisuus kuuluu suomalaisuuteen. Suomi on paljon muutakin kuin rannikko jossa ruotsia on puhuttu joitakin vuosisatoja."

        Tuo ei muuten pidä paikkansa! Koska virkamiehet 1800-luvulla ja ennen sitä olivat pääosin ruotsinkielisiä niin ruotsia puhuttiin kautta maan. Silloin elettiin luokkayhteiskunnassa ja yläluokka ja virkamieskunta oli ruotsinkielistä, toki useimmiten kaksikielisiä. Ruotsinkielisiä kouluja oli valtaosassa kaupunkeja ja ruukki- sekä tehdaspaikkakunnilla.
        Lähes jokaisen nykyään täysin suomenkielisen kaupungin katunimistöstä löytyy ruotsinkielisiä nimiä ja nimistössä muita muistoja kaupungin kaksikielisestä menneisyydestä.


      • uusiann

        Sinä se jaksat tuoda aina uusia todisteita ruotsinkielisten harjoittamasta syrjinnästä keskusteluun. Buaahhaahh....



        Virkamiehet myös suomenkieliset laskettiin kyllä ruotsinkielisiin mutta sehän on silloin nimenomaan valheellinen väittämä, väittää että ruotsi kuuluisi sisämaahan. Syrjintää on se että suomenkieliset eivät saaneet hoitaa asioitaan suomen kielellä eikä suomenkieliset päässeet virkamiehiksi. Siinä haitattiin suomenkielisiä hoitamasta asioitaan suomen keskenään, kun virkamies osasi hoono soome.

        Syrjintää on myös se kouluja oli vain ruotsinkielisille suomenkielisillä alueilla.

        Se että virkamiehet ovat olleet pakotettuja puhumaan pakkoruotsia kokonaan suomenkielisessä sisämaassa ei toimi pakkoruotsin perusteluna, mutta osoittaa sen että kärsimme edelleen syrjinnästä.


      • uusiann

        Ankdamin mielestä että jos itä-Suomeen eksyy joku ruotsinkielinen vaikka turisti niin se on osoitus siitä että ruotsia on puhuttu koko Suomessa.

        Virkamiesten lukumäärä on ollut erittäin alhainen aiemmin eikä mitään kukkahattutätien armeijaa ollut kuten nykyään.


      • huusiann

        Tämän tekstin jälkeen ei voi mitenkään olla pakkoruotsin kannattaja. Pakkoruotsille ei todellakaan löydy perustelua.

        Pakkoruotsi on alusta etuilulle ja suomalaisen identiteetin alistamiselle. Tässä ovat selkeät syyt vastustaa pakkoruotsia. Kuka puolustaa pakkoruotsia ei ole tarpeeksi tietoinen pakkoruotsin mustasta olemuksesta.

        US blogi

        Johanna Fredriksson

        Tietopläjäys ruotsin kielestä Suomessa.

        Älä hämmästy suomenkielinen siitä kuinka alistetussa asemassa olet. Sen aseman olet ansainnut koska et parempaa halua. Kunnioitus pitää ottaa eikä vellihousuja kunnioita kukaan.

        http://huusianna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/huusianna

        Positiivisesta syrjinnästä

        Positiivisen syrjinnän avulla on tarkoitus tasoittaa väestöryhmien epätasaista sijoittumista opiskelupaikkoihin yms. Pyrkimys on nostaa vähemmistöjen osuus samalle tasolle pääväestön kanssa, mutta ei missään tapauksessa yli! Vain silloin voidaan puhua positiivisesta syrjnnnästä. Kaikki muu on oikeata negatiivista syrjintää.

        Suomessa opiskelukiintiöt ovat aivan päinvastoin. Suomessa kiintiöt on asetettu rasistisesti. Suomenkielisten opiskelijoiden jo muutenkin pienempi määrä ruotsinkielisiin opiskelijoihin verrattuna laskee ruotsalaisten kiintiöiden takia. - Sitä pitää kutsua syrjinnäksi! - Se ei ole positiivista syrjintää että väestöryhmien erot kasvavat kiintiöiden avulla.

        Muualla maailmassa kiintiöt on asetettu siten että sillä tasataan kansanryhmien pääsyä opiskelemaan. Mustien pääsyä opiskelemaan on helpotettu USA:ssa jotta mustien osuus edes jotenkin lähestyisi valkoihoisten opiskelijoiden määrää.

        Suomalaisen syrjinnän puolustajat väittävät että opiskelupaikat eivät ole ruotsinkielisille vaan kaikille ruotsia osaaville. Se ei pidä paikkaansa. Suomenkielielinen joutuu pääsykokeen lisäksi suoriutumaan kielikokeesta vaikka olisi kirjoittanut ylioppilaskokeessa ruotsin hyväksytysti. Ruotsinkielinen ei joudu kielikokeeseen vaikka ei osaisi suomea hakiessaan suomenkieliseen kouluun.

        Suomessa on taisteltu jo vuosisatoja suomenkielisen koulutuksen puolesta. Ei ole oikein että suomenkielisen täytyy opiskella ruotsiksi jos hän ei pääse suomenkieliseen kouluun. Samalla kun ruotsinkielinen pääsee helpommin opiskelemaan kuin suomenkielinen ja vielä kaiken lisäksi hän saa opiskella äidinkielellään.

        http://huusianna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115212-positiivisesta-syrjinnästä


    • Ympäristösaaste

      Siinähän hirttää jo melkein itsensä kun kuulee muumimongerrusta.

      • Eihaittoo

        En oo kuullu tiällä Savossa ruohtia sannookaa käätännössä. Jos TV stä tulloo ni napi painalluksella se loppuu. Englantia ja venäjöö kuuloo joskus mutta ei oo haitannu ja tuskin ikkää vaikuttanu.


      • Hurri.pois.Ylestä
        Eihaittoo kirjoitti:

        En oo kuullu tiällä Savossa ruohtia sannookaa käätännössä. Jos TV stä tulloo ni napi painalluksella se loppuu. Englantia ja venäjöö kuuloo joskus mutta ei oo haitannu ja tuskin ikkää vaikuttanu.

        Eihän se haittaa jos ei ole lapsia. Heidän mongerrustaan ja tuskaansa katsellessa tulee tippa linssiin. Ja ne pirun aamuuutiset tulevat ennen säätiedotusta. Kun kääntää toiselle kanavalle mongerruksen ajaksi, niin säätiedotuskin menee useasti ohi.


      • Toiseen

        Fennoisät ja - äidit saavat aikaan lapsissaankin pahaa mielialaa fennoilullaan. Edesvastuutonta toimintaa.


      • Antikiihko

        Tuo on sitä fennojen perhepolitiikkaa. Talan-teesit opetetaan lapsille innosta hehkuen. Kieliopinnoista kapinoidaan koululaitosta ja eduskuntaa vastaan ja lapsethan vanhemmiltaan kapinahengen saavat ja siitä he joutuvat kärsimään loppuelämänsä ajan ja kuolevat nuorina.
        Ketkään eivät ole kouluissa niin henkisesti alamaissa kuin kiihkofennojen lapset.


    • Jansus12

      Suurin syy fennojen masennukseen on alkoholijuomien anniskelu- ja myyyntirajoitukset. Kun ne loppuu, Suomi on täynnä satavuotiaita punaposkisia ja -nenäisiä, iloisia ja pörrääviä ukkoja!

      • Rääkyjä

        Nuo pörrääjät eivät ole koskaan olleet ahdistuneita pakkoruotsifennoja ja noiden ysikymppisten näkövinkkelistä Tala on luonnevikainen oppipoikarääkyjä.


      • S-eläkeläinen

        Nettifennot ovat niin negatiivisia narisijoita, että heillä tuskin voi olla hyvät ennusteet. Ympärivuorokautisesta tuputtamisesta voi päätellä, että sairaseläkkeistä syntyy useimpien toimeentulo.


      • huusiann
        S-eläkeläinen kirjoitti:

        Nettifennot ovat niin negatiivisia narisijoita, että heillä tuskin voi olla hyvät ennusteet. Ympärivuorokautisesta tuputtamisesta voi päätellä, että sairaseläkkeistä syntyy useimpien toimeentulo.

        Pakkoruotsi invalidisoi ja aiheuttaa työttömyyttä koska pakkoruotsi on rasite eikä rikkaus.


    • VaikkaVoissa

      Aloittajan kysymys, "miksi fennot kuolevat nuorempina" on epärelevantti. Näkeehän sen tämän palstan henkisesti häiriintyneistä kirjoituksistakin. Ja ulkonäöstä ja naamanilmeistä. Ja onhan se tullut ilmi laajoissa tutkimuksissakin. Puutteellinen sosiaalinen kanssakäyminen toisten ihmisten kanssa, vainoharhaisuus, vihamielisyys kaikkea uutta ja vierasta kohtaan, naapurivihamielisyydet, itsesäälissä ryyppääminen....Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Yhtenä pienenä esimerkkinä: Miksei fenno katso silmiin ja tervehdi iloisesti, kun vieras ihminen tulee kävelytiellä vastaan, vaan tuijottaa tienvarsiojaan ja näyttää kuin olisi ollut pahanteossa. Tällaista en ole kohdannut missään päin maailmaa.

      • Fennosuomiongelma

        Hyvä kuvaus fennosta. Täällä Etelä- ja Lounais-Suomessa ovat fennot oppineet suruilta paljonkin ja täällä fennot ihan yleisesti tervehtivät asumalähiönkin raitilla. Heti huomaa fennosuomesta vastatulleet; he katsovat tosiaan tienvarsiojaan ihankuin peloissaan. Mutta muutamassa vuodessa he pääsevät fennosuomiongelmistaan ja alkavat käyttäytymään kuten ihmiset.


      • kustbo10
        Fennosuomiongelma kirjoitti:

        Hyvä kuvaus fennosta. Täällä Etelä- ja Lounais-Suomessa ovat fennot oppineet suruilta paljonkin ja täällä fennot ihan yleisesti tervehtivät asumalähiönkin raitilla. Heti huomaa fennosuomesta vastatulleet; he katsovat tosiaan tienvarsiojaan ihankuin peloissaan. Mutta muutamassa vuodessa he pääsevät fennosuomiongelmistaan ja alkavat käyttäytymään kuten ihmiset.

        På vår tvåspråkiga ort finns det knappast några fennor alls,alla finskspråkiga är positiva,trevliga människor.Nåja,vi har alltid levt sida vid sida i vardagen med många äktenskap över språkgränsen.


    • hydyuyus

      Jos pitäisi tämän palstan nettifennojen perusteella vastata, niin ylimitoitettu negatiivisuus suhteessa maan vähemmistöön ja vakaa usko siihen, että on toisen luokan kansalainen - onhna selvää, että tällaiselle negatiivisuudella on seurauksensa!
      Valtaosa suomalaisista suhtautuu kuitenkin positiivisesti suomenruotsalaisiin.

      • Siinä.sulle.totuus

        Valtaosa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia ja inhoaa suomenruotsalaisia ja rkp:tä!


      • Riuy99
        Siinä.sulle.totuus kirjoitti:

        Valtaosa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia ja inhoaa suomenruotsalaisia ja rkp:tä!

        Tutkimuksessa on tullut esiin kaksi asiaa: valtaosa vastustaa pakkoruotsia ja valtaosa suhtautuu suomenruotsalaisiin ja ruotsin kielen olemassaoloon toisena kansalliskielenä positiivisesti.
        Neffe ei pysty pitämään näitä asioita erillään toisistaan, valtaosa suomalaisista pysytyy.


      • Saludos
        Siinä.sulle.totuus kirjoitti:

        Valtaosa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia ja inhoaa suomenruotsalaisia ja rkp:tä!

        Pakkoruotsi on imperialistinen jäänne Ruotsin suurvalta-ajoilta, ja tätä jäännettä Rkp käyttää valtapolitiikkansa välineenä. Pakkoruotsilla on hyvin vähän tekemistä todellisten kielitarpeiden kanssa, ja siksi se aiheuttaa inhoa, ärtyisyyttä ja jopa vihaa.

        Kun pakkoruotsi on kiristämällä kirjattu perusopetuslakiin ja sitä on ylläpidetty poliitikkojamme lahjomalla( ja mahdollisesti myös uhkailemalla), niin kaikki nämä yhdessä tekevät pakkoruotsista todella inhottavan asian, jonka vastustaminen on oikeutettua, tervettä ja toivottavaa.

        Yleistämisen välttämiseksi totean, että lähes 40 prosenttia suomenruotsalaisista vastustaa pakkoruotsia, koska he tietävät, että se ei ole oikeudenmukaista kansan enemmistöä kohtaan. He myös tietävät, että inho pakkoruotsia kohtaan kasvattaa myös inhoa suomenruotsalaisia kohtaan.

        Pakkoruotsi lähtee tavalla tai toisella, ja pakkoruotsin poistamisen jälkeenkin siitä kirjoitetaan ja siitä tehdään tutkimuksia. Haluatko jäädä historian kirjoihin vapauttajana vaiko kiristäjänä?

        Olen odottanut, että suomenruotsalaisten keskuudesta nousisi joku riittävän vaikutusvaltainen henkilö sanomaan, että pakkoruotsissa roikkuminen ei edistä ruotsin kielen asemaa Suomessa - eikä lopulta edes Rkp:n asemaa. Thomas Zilliacus varoitti pakon vaaroista artikkelissaan Ta initiativet, ge upp tvånget (Hbl 2013), mutta hänen varoituksiaan ei kuunneltu Rkp:n kielifanaatikkojen keskuudessa. Zilliacus varoitti hallituspaikan menettämisestä, jos pakosta pidetään yltiöpäisesti kiinni. Nyt se hallituspaikka on mennyt ja seuraavaksi lähtee pakkoruotsi...


      • kielivalittajat
        Saludos kirjoitti:

        Pakkoruotsi on imperialistinen jäänne Ruotsin suurvalta-ajoilta, ja tätä jäännettä Rkp käyttää valtapolitiikkansa välineenä. Pakkoruotsilla on hyvin vähän tekemistä todellisten kielitarpeiden kanssa, ja siksi se aiheuttaa inhoa, ärtyisyyttä ja jopa vihaa.

        Kun pakkoruotsi on kiristämällä kirjattu perusopetuslakiin ja sitä on ylläpidetty poliitikkojamme lahjomalla( ja mahdollisesti myös uhkailemalla), niin kaikki nämä yhdessä tekevät pakkoruotsista todella inhottavan asian, jonka vastustaminen on oikeutettua, tervettä ja toivottavaa.

        Yleistämisen välttämiseksi totean, että lähes 40 prosenttia suomenruotsalaisista vastustaa pakkoruotsia, koska he tietävät, että se ei ole oikeudenmukaista kansan enemmistöä kohtaan. He myös tietävät, että inho pakkoruotsia kohtaan kasvattaa myös inhoa suomenruotsalaisia kohtaan.

        Pakkoruotsi lähtee tavalla tai toisella, ja pakkoruotsin poistamisen jälkeenkin siitä kirjoitetaan ja siitä tehdään tutkimuksia. Haluatko jäädä historian kirjoihin vapauttajana vaiko kiristäjänä?

        Olen odottanut, että suomenruotsalaisten keskuudesta nousisi joku riittävän vaikutusvaltainen henkilö sanomaan, että pakkoruotsissa roikkuminen ei edistä ruotsin kielen asemaa Suomessa - eikä lopulta edes Rkp:n asemaa. Thomas Zilliacus varoitti pakon vaaroista artikkelissaan Ta initiativet, ge upp tvånget (Hbl 2013), mutta hänen varoituksiaan ei kuunneltu Rkp:n kielifanaatikkojen keskuudessa. Zilliacus varoitti hallituspaikan menettämisestä, jos pakosta pidetään yltiöpäisesti kiinni. Nyt se hallituspaikka on mennyt ja seuraavaksi lähtee pakkoruotsi...

        40% ruotsinkielisistä vastustaa pakkoruotsia? Järjetön väite. Muu teksti myös vääristelyä kaikilta osin, eikä anna aihetta enempään.


      • Saludos
        kielivalittajat kirjoitti:

        40% ruotsinkielisistä vastustaa pakkoruotsia? Järjetön väite. Muu teksti myös vääristelyä kaikilta osin, eikä anna aihetta enempään.

        Anteeksi lyöntivirheeni ja korjaan sen nyt: 40 prosenttia suomenruotsalaisista kannattaa vapaata kielivalintaa. Muilta osin en tekstiäni korjaa.


      • tietoapukkaa
        Saludos kirjoitti:

        Anteeksi lyöntivirheeni ja korjaan sen nyt: 40 prosenttia suomenruotsalaisista kannattaa vapaata kielivalintaa. Muilta osin en tekstiäni korjaa.

        Kommentti: korjaa loputkin. Aikuinen ihminen ei saa olla noin asennevammainen.


    • Lakimuutoksen.paikka

      Kyllä suurin osa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia. Lait tulisi saattaa ajan tasalle. Lakien tulee olla oikeudenmukaisia ja demokraattisia.

      • hekotinta

        ai siis vastauksesi ap:n kysymykseen on: koska suurin osa suomalaisista vastustaa pakkoruotsia :)


      • Turhamaine

        Eihän se niin mene, että suurin osa vastustaa pakkoruotsia vaan niin, että suurin osa pitää vapaaehtoista ruotsia parempana kuin pakollista. Fennon pitää tulkita niin negatiivisesti kuin mahdollista ja se lyhentää ikää ihan turhaa.


      • lölklk
        Turhamaine kirjoitti:

        Eihän se niin mene, että suurin osa vastustaa pakkoruotsia vaan niin, että suurin osa pitää vapaaehtoista ruotsia parempana kuin pakollista. Fennon pitää tulkita niin negatiivisesti kuin mahdollista ja se lyhentää ikää ihan turhaa.

        Olet oikeassa. Kun tutkimuksessa kysytään, toivtotaanko pakkoruotsin jatkumista, niin siinä ei ole annettu kompromissiratkaisua vaihtoehdoksi, ainoastaan vaihtoehdot JOO ja EI.


    • Deathrates

      Vuoden 2010 virallisissa kuolisyytilastoissa todetaan, että suomalaisten 15-64 vuotiaiden miesten yleisimmät kuolisyyt ovat: 1) alkoholi (akuutti alkoholimyrkytys, alkoholimaksakirroosi) 1202 kuolemaa. 2) sepelvaltimotauti 1131, 3) tapaturmat 665, 4) itsemurhat 600.

      Eli vastauksena kysymykseesi: suomalaisen keski-ikäisen miehen tappaa viina, sukurasitus sepelvaltimotaudin suhteen yhdistettynä elämäntapoihin sekä mielenterveysongelmat. Tapaturmissakin alkoholilla on usein osuutensa.

      Tää korutont on kertomaa..

      • nylänning

        Billig alkohol från Estland är säkert en märkbar orsak till råsupandet bland finländarna (jag talar nu inte enbart om finskspråkiga )det sups nog bland svenskspråkiga också.


      • Sortuja

        Fennolla on heikompi luonne. Ei kestä oikein elämänmenoa ja sitten sortuu.


    • ruotsiaoppii

      koulussa

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe