Kahvinjuonnin lopettaminen, kokemuksia?

Pannuiikki

Kärsin panikoinnista tilanteissa mistä ei oikein pääse pois, olen kyllä huomannut että kahvin juonti pahentaa oireita ja olen ollut vuosi pari sitten ilmankin pitkiä aikoja, jolloin lääkitystä tarvitsin selvästi vähemmän, meni pitkiäkin aikoja ilman kokonaan.

Ongelmana on vaan että sorruin taas kahvin orjaksi, ja viime aikoina se on riistäytynyt aivan käsistä, pahimmillaan 12 kuppia meni päivässä viikko pari sitten. Nyt olen vähentänyt ja siinä pisteessä että aamulla 2 kuppia ja sama iltapäivällä. Tarkoitus on tuostakin vähentää mutta hissukseen sillä muuten tulee sellainen ahdistus ja masennus jos vähentää liian nopeasti. Tuntuu vähän kuin olisi paniikkikohtauksen/järjen menettämisen partaalla kun aivot huutaa kofeiinia normaalin annoksen.

Kokemuksia liittyen kofeiinin käyttöön ja panikointiin, sekä lopettamiskokemuksia myös ym. saisi jakaa. Masentavaa tällainen kun on tällainen erityisherkkä niin pää ei kestä mitään nautintoaineita, toisaalta kropalle hyväksikin jos pääsee irti. Alkoholi ei kiinnostakaan enää mutta kofeiinista irti pääsy JA irti pysyminen tuottaa vaikeuksia.

11

1040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cfghbjklm

      Ei oo pakko vastata jos ei taho. Suoli24

    • KahviMaidollla

      Aamupäivällä kahvia ja iltapäivällä teetä, helppo muistaa

    • Kofeiininorja

      Kun aloin saada paniikkikohtauksia ja lopulta vajosin psykoosiin, join 4 l Pepsimaxia päivässä. Nykyään juon ehkä 0,75 dl limua viikossa. En ole kahvin tai teen ystävä.

    • riippumaton_tutkija

      Ahdistuneisuuden/paniikkihäiriön ja muiden mielenterveysongelmien sekä muiden keskus- ja ääreishermosto-ongelmien yleisin aiheuttaja ovat kofeiinin kehoon kertyvät aktiiviset aineenvaihduntajäämät. Olen tutkinut asiaa vuosikausia, ja parantanut omat oireeni. Tutkimusprosessista on olemassa blogi, jonka voi ladata pakkaustiedostona tästä osoitteesta, netissä blogia ei enää ole

      https://app.box.com/files/0/f/0/1/f_52243226125

      Blogissa on ohjeet toimenpiteistä, joilla paniikit katoavat parhaassa tapauksessa vuorokaudessa. Kotkassa on jo kymmenien ihmisten ryhmä, joka noudattaa blogin ohjeita, ja he ovat perustamassa vertaistukiyhdistystä kofeiiniriippuvaisille.

      Hoidolla on merkittävä vaikutus sekä psyykkiseen että fyysiseen terveydentilaan. Sillä katoavat mielenterveysongelmat hyvin nopeasti, se vähentää tai poistaa kokonaan alkoholin himon ja krapulan. Miehillä se parantaa sänkykamarisuorituskykyä direktiivien mukaisesta 2½ minuutista tuntiin. Hoito on poistanut alaselän oireet, joiden takia potilas oli jo määrätty selkäleikaukseen. Nyt leikkaus on peruttu ja henkilö on täydessä työkunnossa.

      • pannuiikki

        Kiitos. Olen jo jonkin aikaa ollut ilman kofeiinia, ja päätös pitää.


      • pannuiikki

        En kylläkään saanut/löytänyt tiedostoja tuolta boxista..


      • riippumaton_tutkija
        pannuiikki kirjoitti:

        En kylläkään saanut/löytänyt tiedostoja tuolta boxista..

        Tuli väärä linkki. Tämän pitäisi toimia. Tiedosto on pakattu 7 Zip ohjelmalla, joka on asennettava ensin jos käytät Windowsia. Linux (Debian8) tunnistaa sen ilman eri toimenpiteitä. Koko tiedosto vie purettuna 2,5 G tilaa, zip-tiedostona noin puolet siitä, rar-tiedostona noin 500 M, ja 7z-tiedostona noin 150 M. Boxin tila on vain 250M, siksi oli pakko käyttää tuota pakkausohjelmaa.

        https://app.box.com/s/rh0jit6mlxvf454616caisrigb3ov0ou


      • Artsi5438

        Kerrotko hoidosta oleellisimmat asiat. Kaikki panikoijat eivät käytä kofeiinia.


    • nopanic

      Jos paniikkihäiriöt riivaa, niin suosittelen kyllä, että vaihdat kahvin mustaan teehen. Teessä on yllättäen enemmän kofeiinia kuin kahvissa, mutta se imeytyy hitaammin. Lisäksi teen mukana saat paitsi kofeiinin myös teen muut terveyshyödyt. Teen terveyshyödyt mm. suolistolle on merkittävät, kun syödään paljon prosessoitua ruokaa, roskaruokaa ja karkkia. Ja vältä jauhettua pussiteetä. Siitä tulee helposti kitkerää. Osta isolehtistä haudutettavaa. Ja ota mukaan myös kamomillatee. Sillä on niin hyvä rentouttava vaikutus, että jopa narkomaanit käyttää olonsa rauhoittamiseen. Kolme pussia kun liottaa 10 minuuttia lähes kiehuvassa vedessä, niin tulee kyllä rento ja rauhallinen olo. Ei mitään lääketason, kuten esim. opiaattipohjaiset lääkkeet, vahvuista tunnetta, vaan tasainen, kevyt ja rauhallinen NORMAALI olo. Kontrasti on varsinkin silloin todella iso, kun sitä voi omakohtaisesti verrata siihen ahdistuneeseen oloon, minkä se tasoittaa pois.

      Mulle tuli kahvista usein sellainen olo mikä tulee kun esim. puhaltaa ilmapalloja. Vähän heikottava ja epätodellinen. Mulla meni pitkän aikaa, että yhdistin sen olon kahviin. Vuosia. Luulin aina, että se johtuu jostain sairaudesta. Ja ilmeisesti se olo ja mun kuvitelmat oli ehkä suurimpia syitä, mitkä laukaisi mun paniikkikohtauksia. Kun mutsin suosituksesta lopetin kahvin, niin pari viikkoa kesti vieroitusoireet. Mutta kun se helpotti, niin huomasin, etten ole aikoihin enää kärsinyt siitä lievästä heikotuksesta ja epätodellisesta olosta. Silloin tuli sellainen surkuhupaisa fiilis, että kahvinko takia olen vuosia kärsiny luuloista, että mulla on joku mielen sairaus. Nyt olen ollut musta tee/kamomillatee -linjalla jo vuodesta -96 eikä niistä oireista ole enää tarvinnut kärsiä. Tällä muutoksella ruokavalioremontilla oli niin monia hyötyjä, että multa loppui paniikkihäiriökohtauksetkin ihan kokonaan. Niitä ei ole enää ollut n. 20:neen vuoteen. Myös jatkuvasti koholla ollut verenpaine normalisoitui... alapaine oli yleensä 90-110. Nykyään 65-80.

      Järkevää on siis miettiä, millä elämäntapamuutoksilla saat paremmat kokonaisvaltaiset tulokset aikaan kuin turvautumalla lääkkeellisiin poppakonsteihin, joiden vaikutus on kapea-alainen, eikä kuitenkaan paranna sua vaan lievittää vain oireita. Lääkkeet voi toki olla nopeavaikutteisia, mutta se tunne on vain illuusio terveestä elämästä.

    • Hoitsuk

      Lopetin Ylettömän kahvin litkimisen joskus v2000... Olin ensin 2vuotta kokonaan ilman kahvia. Sen sijaan join teetä. Parisuhteen ja elämäntilanteen muututtua 2005, aloin juoda jälleen kahvia, mutta vain aamukahvit, eli vain herättyäni sallin itselleni sen oman hetken kahvimukini keralla. Nykyisin olen päätynyt murukahvin käyttöön, koska kukaan muu ei meillä kahvia juo. Miksi turhaan kahvinkeitintä pesemään?
      Olin tosiaan jo nuoresta juonut 3-4 pannullista kahvia päivittäin.. Ja tärinät olivat sen mukaisia..(Paniikkihäikkää yms.....).
      Mulle siis riittää nykyisin se yksi kahvimukillinen herättyä.. Se pitää suoliston hereillä. Muuten otan teetä, noita tee-makujakin on niin paljon hyviä..:D

    • huijokpl28

      Heitin juuri loput kahvit hangelle. Onneksi vasta tiistaina töihin, jospa aika riittää vieroittautua edes suht. koht. toimintakuntoon. Kahvitonta ja alkotonta PITKÄÄ perjantaita vaan kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe