Miksi asunto ei mene kaupaksi Kokkolassa

Anon71

Hei, miksi asunto ei mene kaupaksi Kokkolassa? Asunto on asumaton, uusi, paritalo, löytyykö täältä ketään joka voisi sanoa, miksi asunto ei mene kaupan? Missä vika? 130n2 hinta 198 000.
T. Jan

35

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulet-näkemään-vielä

      Jos joku ei mene kaupaksi niin se on liian kallis niin se vaan menee. Kokkolassa on kehittynyt viimeisen 10 vuoden aikana valtava asuntojen hinta kupla. Kokkolan vetovoimatekijät ovat vähentyneet esim. Työpaikkoja ei tahdo olla silti asuntojen hinnat ovat yhtä korkeita kuin esim. Turussa tai Jyväskylässä.
      Neuvoisinkin myymään vaikka 150 tuhannella jos vain ostaja löytyy sillä voi olla että parinvuoden päästä asuntosi arvo on 100-120 tuhatta. Koska Kokkola ja koko Suomi on siinä tilanteessa että kohta romahtaa.

      • Heikk1

        Aivan oikein! Paitsi, että kupla on paisunut jo 15 vuotta eikä pelkästään Kokkolassa. Jos katselee hintoja tuolloin ja vertaa nykyisiin ovat melkeen tuplat. Eikä sitä todellakaan voi selittää millään inflaatiolla. Yllättäen monilla on hinku vuokralle odottelemaan kuplan puhkeamista ja asunnot ei mene siis kaupaksi.


      • tulet-näkemään-vielä
        Heikk1 kirjoitti:

        Aivan oikein! Paitsi, että kupla on paisunut jo 15 vuotta eikä pelkästään Kokkolassa. Jos katselee hintoja tuolloin ja vertaa nykyisiin ovat melkeen tuplat. Eikä sitä todellakaan voi selittää millään inflaatiolla. Yllättäen monilla on hinku vuokralle odottelemaan kuplan puhkeamista ja asunnot ei mene siis kaupaksi.

        Olet oikeassa kupla on tosiaan pullistunut 15-17 vuotta. Kiitos! tästä kuuluu ennen muuta Kokkolan monikymmen päiselle asuntovälittäjien klaanille. He lupaavat kuut ja taivaat ja muut ettei vain asiakas menisi toiseen toimistoon eipä ihme että hinnat nousee.


      • onnistujat
        tulet-näkemään-vielä kirjoitti:

        Olet oikeassa kupla on tosiaan pullistunut 15-17 vuotta. Kiitos! tästä kuuluu ennen muuta Kokkolan monikymmen päiselle asuntovälittäjien klaanille. He lupaavat kuut ja taivaat ja muut ettei vain asiakas menisi toiseen toimistoon eipä ihme että hinnat nousee.

        Kokeile Asuntolandiaa siellä rehti johtaja.


    • ÖkyomakotitaloKeskittymä

      Käyppäs katsomassa näitä uusia omakoti asuinalueita. Ökytaloa perä perään, ei kukaan halua ostaa taloa, vaan haluavat aloittaa tyhjältä tontilta ja rakennuttaa sen itse.

    • Hometta

      Talosi on homeessa.Pura pois, ja tee uusi kunnolla.

    • meklarilari

      Hinta tai sitten kode ei kiinnosta.

      • Aserixiini

        Mikä on kode?


      • Oletusosamäärä

        Kode kirjainjono lauseessa jonka merkitystä sun älykkyysosamäärällä ei näköjään ratkaista.


    • taavivaan

      Paritalo vaan on vihonviimeinen asunto jos ei naapurisopua löydy! Ehkä siinä osa syytä ainakin.

    • voivoijosnäinon

      Jospa kämppä on muuan TR:n naapurissa, voi myyminen olla TOSI haastavaa...

    • MyinOmanAsuntoni

      Kokkolassa on paljon vaikeasti myytäviä kohteita, hintaa on syytä laskea.

      Näistä ei juuri julkisesti puhuta, mutta on asuntoja, jotka ei tahdo mennä kaupaksi, asunnoissa sinänsä ei ole mitään vikaa... kysyntää vain on vähän tai ei sitä ei ole ollenkaan...

      Kokkola vaan ei ole kasvukeskus, tarjontaa asunnoista on paljon, hinnat usein kysyntään nähden yläkantissa.

    • laita-vuokralle

      "Senioriasuntoja" nousee kuin sieniä sateella ja myyntiin tulee edullisia asuntoja ja hinnat laskevat.

      Mikäli ei ole velkaa, niin laita vuokralle, ei mene muihin huonoihin sijoituksiin.

      Markkina-ale.

      • tietenkin-

        Ja varsinkin jos on velkaa eikä saa kaupaksi niin kannattaa laittaa vuokralle ja jatkaa myyntiä!


    • värden

      Yleisin syy on sähkölämmitys ja ihmisten pelottelu sähkön hinnan noususta.

      • laita-vuokralle

        Tämän palstan asunto on liian suuri lämmitettäväksi sähköllä, eli olisi kannattanut laittaa maalämpö, niin kaupaksi menisi.


    • Tiiätkö

      Onko homeessa?

    • Vieno-Kalevi

      Asunto lienee Etuovessa myynnissä. Sijaitsee Ventuksentien varrella, jalkapallokenttien vieressä. Talossa on kaukolämpö. Siistin näköinen. Olisko juuri se jalkapallokenttä, joka hidastaa myyntiä? Joku voisi tosin tykätäkin, jos lapset pelaa. En ymmärrä miksi ei ole mennyt kaupaksi, oon ihmetelly asiaa.

      • Vesieiparanna

        Talo taisi olla pitkään vesisateen ja muiden ongelmien keskellä keskeneräisenä pitemmän aikaa. Edellisen rakennusliikkeen mentyä konkurssiin.


    • Kallista_on

      Kokkolassa on kerrostaloissa varsinkin todella kalliit hinnat.
      Katsokaapa esim. Porin hintoja, niin täällä on aivan eri planeetalta, Pietarsaaresta ja Raahesta puhumattakaan. Merenranta kaupunkeja nekin niin kuin Kokkola

      • hkjsdjdv

        Raahe nyt on ankea muuttotappiotakahikiä ja kyllä ne Kokkolankin hinnat alkaa tulla alas ihan luonnolisesti jos ei kauppa kerran käy.


    • Saapikas

      Ei kaikkia kiinnosta omakoti asuminen pirusti teettää kaikkee ylimääräistä työt vaihtuu kaupungit vaihtuu yms. Se on mailmanmenoo tänäpäivänä

      • kjäläviä

        Kaupunkilaiset ei jaksaa tehdä ylimääräisrä työtä


    • Epävarmat_ajat

      Nyt on epävarmat ajat. Moni ei uskalla ostaa. Itse en uskalla ostaa, koska olen kaupungilla töissä määräaikaisin sopimuksin. Lottovoittokin on todennäköisempi kuin vakituinen paikka. Kerran kirjoitin vuoden aikana 8 työsopimusta. Työkaveri on ollut näillä pätkäsopimuksilla yli 10 vuotta kaupungin töissä. Tuskin on edes laillista. Tässä ei lainoja otella. Koska tahansa saattaa pomo yllättää ja soittaa, että ensi kuusta alkaen muuten vähennetään työtuntejasi, kun näyttää sopimuksesi olevan sopivasti loppumassa. Tällä hetkellä työttömänä saisin enemmän rahaa.

    • Huutoon

      Mikä tämä TR on? Ja miksi vaikuttaa myyntiin?

    • Mekaksikävijää

      Eikä ole homeessa! Hyvässä kunnossa on, se kuka näin väittää tai epäilee, menkääpäs käymään siellä esittelyssä, itse olimme kesän aikaan, täysin terveeltä näytti ja sen myös haistaa jos ongelmia on, tämä on hyväkuntoinen ja paperitkin löytyy kuntokartoituksesta jos haluaa. Kateellisten puheita tuollaiset huhut. Meille kahdelle ihmiselle se oli vain liian suurikokoinen.

      • ihmettelen-

        Miksi uudesta asumattomasta asunnosta on tehty kuntokartoitus? Olisiko myös hieman omituista jos asunto olisi huonokuntoinen?


    • manutellervo

      Mitäpä, jos kysyt siltä demari verkkosukka Jutalta, miksei asunto mene kaupaksi?!

    • kasvunäkymin

      Lasket vain hintaa niin kauan kun ostaja löytyy näin me teimme kahdessa kohteessa ja sijoimme rahat uusiin kohteisiin muilla paikkakunnilla.

    • kaitsulle

      Kannattaa antaa Bjöndahleille se asunto välitykseen.

    • 1per3sääntö

      Nykyään uusissa ja myös vähän vanhemmissakin asunnoissa on se vika että niistä pyydetään aivan liikaa ylihintaa. Nykyajan talot ja asunnot, jo vuodesta 1997 lähtien, ovat ylihintaisia. Vääristymä johtuu siitä että pankit ovat halunneet tehdä rakentamisesta ja materiaaleista paljon kalliimpaa mitä se oikeasti kuuluisi olla. Kun ihminen haluaa oman omakotitalon rakennuttaa niin silloin pankilta on pakko ottaa saatanasti lainaa kun ovat saaneet hilattua rakentamisen kustannukset niin ylös. Tämä pätee myös paritaloihin sekä uusiin rivitalo ja kerrostalohuonestoihin. Oikea asuntojen arvo olisi noin 1/3 pyydetystä. Nykyään tehdään ala-arvoisista materiaaleista, ala-arvoisesti suunniteltuja ja ala-arvoisella työn laadulla.

      Myy tuo paritalon puolikas 100 000 eurolla niin se on silloin oikeus tai kohtuus. Toinen vaihtoehto voisi olla että purat asuntosi ja myyt laudat, lastu- ja kipsilevyt irtomyynnissä. Samoin metalliromut ja tiilet yms. Toivottavasti rakennusmateriaalia eivät ole jo alkaneet homehtumaan.

      • MenettääArvonsa

        Aivan, totta tuossa on kyllä se, että valmiin asunnon arvo Kokkolassa on jo selvästi pienempi kuin mitä sen kyseisen asunnon rakentaminen on tullut maksamaan...

        Uusia taloja rakennetaan tänne, myöhemmin niiden toteutunut myyntihinta on selvästi pienempi kuin mitä niiden rakennuskustannukset ovat olleet...

        Vastaava tilanne on vallinnut ja vakiintunut monissa Pohjois-Suomen kunnissa ja Kainuussa! Kokkolassa tilanne on jo samanlainen...


    • Vertaillaan

      Kymmenisen vuotta sitten myin itse omakotitaloni Kokkolassa muuttaessani työn perässä muualle, silloinkaan ei ollut aivan selvää, että talo menisi kovin helposti kaupaksi. Kaupat kuitenkin syntyivät n. kuukaudessa.

      Silloin Kokkolassa oli kaikkein halvimmat asuntojen hinnat Koko Suomessa... en tiedä mikä on tilanne nyt...

      Silloin kymmenisen vuotta sitten Kokkolan ja Kälviän alueella oli myynnissä yhteensä muutamia kymmenia omakoti- tai paritaloja samanaikaisesti.

      Nyt tällä hetkellä samoilla alueilla on myynnissä yli 160 taloa. Väestön määrä ei ole juuri kasvanut, nuoria perheitä ei taida olla juuri sen enempää kuin silloinkaan, asuntojen pyyntihinnat nykyisin Keski-Pohjanmaalla tuntuvat aivan liian korkeilta...

      • gjkkk

        10 vuotta sitten elettiin aivan toisenlaisia aikoja, eikä kenelläkään ollut aavistustakaan tulevasta laskusuhdanteesta. Muistan myös että 2008 asuntoa katsellut tuttuni valitti Kokkolan muihin paikkakuntiin verraten kallista hintatasoa.


    • KokkolanAsuntotilanne

      Kannattaa purkaa koko talo ja myydä tiilet, laudat ja kipsilevyt käytettyinä rakennustarvikkeina... niin siten saa parhaan hinnan!

      Tontin voi myydä myös pois, joku voi haluta vaikka siihen rakentaa jotain joskus myöhemmin...

      Vuokratontilla olevaa taloa ei kannata ostaa eikä myöskään sähkölämmitteistä! Ovat siis ongelmajätettä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe